Вака значи.. Од група А, ќе продолжат првите 2. И ќе се спојат со првите две од група Б. Третата од двете групи, си оди дома. Од група Ц, ќе продолжат првите 2. И ќе се спојат со првите две од група Д. Третата од двете групи, си оди дома. Така од 12, ќе останат 8. 12 групи - (1 од А - 1 од Б - 1 од Ц - 1 од Д) = 12 - 4 = 8 Кога ќе се спојат А и Б, првите двајца одат понатаму. Третиот и четвртиот си одат дома. Кога ќе се спојат Ц и Д, првите двајца одат понатаму. Третиот и четвртиот си одат дома. Така од 8, ќе останат 4. 8 групи - (2 од АБ + 2 од ЦД) = 8 - 4 = 4 Тој што ќе победи измеѓу А и Б, оди на Олимпијада. Тој што ќе победи измеѓу Ц и Д, оди на Олимпијада. Така од 4, ќе станат 2. 4 групи - (1 од АБ + 1 од ЦД) = 4 - 2 = 2 И после, тие 2 што ќе изгубат, ќе се натпреваруваат, и победникот оди на Олимпијада. Фактички првите 3ца одат на Олимпијада. Виша математика. Јас како што разбрав на англиски сајт, така искочи. Ако не е така, некој нека ме поправи. Колку време го рачунав ова. Цело време рачунав 12 - 4 = 9. И ми остануваа вишок држави.
Победа над Литванците!!! 67:65 Со љубов,труд,желба...може да се постигнат големи резултати и големи победи! Браво момци...Ќе ве бодриме!
Да јас не гледав предходниот пат. Ја гледав снимката и сега ја искажувам еуфоријата! Инаку јас случајно наидов на Сител и гледав.
Да првите две, и после тие 2 што ќе останат од полуфиналето, тие што изгубиле, ќе се борат меѓу себе, и тој што ќе победи, ќе оди на олимпијада.
Ајмо Македонијаааааа вечер ќе ја тепаме Ангола инаку и јас гледав синоќа ја репризата и си се изнарадував јухуу Владо Илиевски Спојлер Леле леле шо нараивме
Ајдее вечер да навиваме во еден глас за македончињава наши! Вчера кога ја гледав репризата од натпреварот со Литванија, ми се врати навивачкиот дух и ме дрмна еуфорија. Знам дека ќе ги победиме вечер!
Јухуууууууууууууу Едвај чекам вечер. Ја сакам онаа еуфорија што ја имаше летоска. Прекрасно чувство. Сакам пак.
Антиќ, сепак останува капитен! Перо Антиќ останува капитен на македонската кошаркарска репрезентација и на Олимпискиот квалификациски турнир во Венецуела.Иако, беше најавувано дека Предраг Самарџиски ќе ја преземе капитенската улога, според информациите до кои дојде МИА, на синоќешниот технички состанок на ФИБА пред почетокот на турнирот во Каракас, во официјалниот состав со кој се потврдуваат генералиите на играчите кои ќе настапат на овој турнир, Перо Антиќ е наведен како капитен на нашиот национален тим. Составот кој ќе се обиде да стане првата репрезентација која на Македонија и обезбедила пласман на Олимпијада во колективните спортови е: 4. Александар Костовски, 5. Владо Илиевски, 6. Дарко Соколов, 7. Лестер Бо Мекејлеб, 8. Војдан Стојановски, 9. Дамјан Стојановски, 10. Марко Симоновски, 11. Тодор Гечевски, 12. Перо Антиќ (капитен), 13. Кирил Николовски, 14. Ѓорѓи Чековски и 15. Предраг Самарџиски. Селектор: Марјан Лазовски. извор: курир.мк
Антиќ, сепак останува капитен Иако, беше најавувано дека Предраг Самарџиски ќе ја преземе капитенската улога, според информациите до кои дојде МИА, на синоќешниот технички состанок на ФИБА пред почетокот на турнирот во Каракас, во официјалниот состав со кој се потврдуваат играчите кои ќе настапат на овој турнир, Перо Антиќ е наведен како капитен на нашиот национален тим.
јас мислам некоја грешка е целосното име не ни е напишано само мкд и одоздола пак мкд додека кај сите други е името на државата и кратенката. али ај и ова е подобро од фиром ваљда.
Анголците зборуваа со респект за Македонската репрезентација Многумина сметаат дека клучот за успех против Македонија е запирањето на Лестер Бо Мекејлеб. Сепак, ние нема да се залажуваме со такви коментари, Македонците имаат навистина моќна репрезентација чија главна сила е колективот. Голем дел од кошаркарите се способни да го решат секој меч без оглед на противникот, па затоа ќе треба да одиграме одлична одбрана против сите, а не само против Мекејлеб. Противникот ќе ја има улогата на фаворит, тоа е јасно, а ние ќе треба да одиграме најдобро што знаеме доколку сакаме да се надеваме на успех на овој меч“ - изјави Жоаким Гомеш, еден од најискусните во таборот на Ангола.
Јас мислам ќе ги тепаме Анголците. Многу сакам да успееме, не си влагам во облаци, но имам надеж дека можеме многу далеку да стигнеме и да ги изненадиме сите како што тоа веќе се случи во Литванија, најважно да напраиме се што можеме, да не им е криво на кошаркарите после, а ни нам, успеавме да бидеме 4то место во Европа, можеме да постигнеме голем успех зошто да, јаки сме! Вечерва во 23ч.
денес 22:57 КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЛОИ 2012 - МАКЕДОНИЈА : АНГОЛА - пренос до 23:37 па зар само 40мин трае еден меч Hекако повеќе ми се гледаше
Леле неможам веќе да чекам.... ги бројам минутите веќе. Вечер ќе победиме сигурна сум. Македонијаааааааааааааааааааааааа <3 <3 <3 <3 <3