Се ежам додека читам вакви работи....браво,многу е убаво кога се гледа како некои држави на балканов навиваат за МАКЕДОНИЈА
Многу слабо и темава и општо еуфоријава низ народот. Се’ млитаво у пм. Времево ли ги испоотепа, по одмори ли се летнати...аман. На Европа покажавме колку сме јаки. Ма и појаки сме од тоа што го покажавме таму. Сега кога треба да ги бодриме за на Олимписки Игри на кои цел свет би не гледал - штама. Ми фали бре она урлање и „потресување“ по темиве, а и општо надвор да завладее некоја атмосфера. Ми фалат знамиња, свирки и скандирање. Утре му е мајката. Јас по секако пак без глас ќе останам. Среќа овие денови го одморив грлото. Разбудете се бре, Македонштино!
Мене не ми е јасно сега утре во колку играме во 23:30 или 02:30 ,пошто на интернет читам една а овие на сител кажуваат друго ?
И јас истото го приметувам.Мене ме фаќа еуфорија,постојано само за кошаркава зборам,ме гледаат како мрдната да сум Ми фали мнооогу тоа што беше лани
Надополнување на Излези момче Интересна верзија од некои навивачи, браво. http://www.youtube.com/watch?v=ZSEtUSC1mgE
Jас на Tв слушнав дека ќе се игра во 23 и 30, оној игорче кој знае кај му одлетал паметот од возбуди, па што кажа дека ќе се играло у 02
Прееска баш гледав реклама на сител, од 23:15. Едит: FIBA World Olympic Qualifying Tournament, Quarter-Finals Friday, July 6, 2012 @ 17: 00 local time (GMT -4:30) Time difference between Macedonia and Venezuela is: -6:30 hrs Current date and local time in Skopje, Macedonia is: Thu, 05 Jul 2012 09:24 PM Current date and local time in Caracas, Venezuela is: Thu, 05 Jul 2012 02:54 PM
Епа значи од 22:30. Штом во Венецуела играме во 4:30, а они се 6 часа напред, значи кај нас тоа е десет и пол вечерта. Едит: На фб видов дека од 23:30 ќе играат. Сигурно е од толку.
E јас Cителовци ги слушнав и на Mтв 1 рекоа 23 и 30 е сега е главното прашање 23 и 30 23 и 15 22 и 30 02 и 00 или 02 и 30 EDIT 23:30 КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЛОИ 2012 - МАКЕДОНИЈА : ДОМИНКАНСКА РЕПУБЛИКА - пренос
Абе ние ке си чекаме пред тв рано рано во 22.00 па има цела програма на Сител да си ја научам на памет, до 2 и пол ехехеее...that's not a problem for me само нек не израдуваат, од убавини да не куртулиме!
Селекторот Лазовски претпазлив со репрезентацијата на Доминиканска Република Кошаркарите на Доминикана често спуштаат топки под кош до Хорфорд, кој е одличен играч во ситуација еден-на-еден и поради што сме свесни дека постојано ќе инсистира на таква игра. Ќе мора да играме многу агресивно на него, но во исто време мора да внимаваме и на лични грешки на нашите високи играчи. Ќе се сконцентрираме на сопирање на Хорфорд, но противникот има и други квалитетни играчи како и искусен тренер поради што опасноста ќе доаѓа од повеќе места. Најважна за нас е цврстината на нашата одбрана. Доминиканците форсираат брза игра со многу контакт, слично како што беше случај и со Порторико во подготовките. Тие натпревари ни беа добра лекција и јас верувам дека ќе успееме да дојдеме до посакуваниот триумф“, дополнува селекторот. „Од двете досегашни средби на некој начин извлековме поука дека на ваков турнир мора на секој меч, во било која ситуација, да бидеме максимално сконцентрирани. Во Каракас сме вбројувани меѓу фаворитите и останатите репрезентации не гледаат како мотивација плус за извлекување на најдоброто. Радоста на Русите по победата над Доминикана, која значеше дека не избегнуваат нас во четвртфиналето, доволно говори за тоа“, вели Лазовски. „Играчите се добро физички подготвени што може да се види и на натпреварите. Факт е дека имавме мали проблеми со скок играта во првите две средби, но фокусирано работиме на тоа и верувам дека ќе и тој сегмент ќе биде на највисоко ниво уште на утрешниот меч “, завршува Лазовски.
Košarkaši Makedonije su istinski heroji svoje države. Antić, Ilievski, Gečevski, braća Stojanovski. I namerno za kraj Lester Bo Mc Calleb. Čovek koji je evropsku karijeru počeo u Turskoj, igrajući za ekipu Mersina je postao najdominantniji play Evrolige. Neupitno je da Makedonija ima dobru ekipu i bez njega, ali sa njim je to ipak neka druga priča. Bo je sposoban da sam nosi tim. Vrhunski atleta, sjajne odbrane i eksplozivnog napada. Ne boji se napadati koš protivnika i kada se u reketu nalaze centri koji su visoki i preko 210 cm. U Litvaniji su napravili sjajan uspeh. Sjajno su se borili u polufinalu protiv kasnijeg prvaka Španije. E, da nije Navarro poludeo tada, ko zna šta bi bilo. Nesretno su poraženi i od Rusije za treće mesto. Malo ih je delilo do medalje. Malo. Ali, uspeh koji su napravili je ravan osvajanju titule prvaka Evrope. Ovih dana se u Caracasu u Venecueli igra predolimpijski turnir u kojem nastupa i Makedonija. U prvom meču se desilo veliko iznenađenje. Angola je fantastičnim šutem za tri poena uspela da savlada Makedonce i tako zakomplicira situaciju u ovoj grupi. Međutim, u drugom kolu stvari su došle na svoje mjesto. Makedonija je uspela da savlada Novi Zeland i tako osvoji prvo mesto u ovoj grupi. U četvrtfinalu igraju protiv Dominikanske Republike. Za Dominikance igra Al Horford, zvezda NBA tima Atlante. U prvom meču su savladali Koreju, dok u drugom nisu imali šanse protiv Kirilenka i drugova. Nadamo se da će Antić i društvo uspeti da izbore nastup u Londonu. Neka bude jedna zemlja iz bivše Jugoslavije. Nažalost, ni Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija nisu uspele da se plasiraju. Makedonija ima veliku šansu. Šansu generacije. Da li će dosanjati svoj san? Držimo im palčeve. N.F.
Не е важно кога ќе почне. Кој ќе види на тв, ќе пише, и готово. Ако треба ќе дежурам цела вечер и цело сабајле.
Да прокоментирам сосема на кратко Ги следев и двете утакмици и на таа првата останав малку разочарана . На првата, со Ангола ми делуваа тотално незаинтересирано и опуштено, ко демек сигурно ќе победиме а позаспани и неможеа да бидат. Во последна 4-тина им текна дека треба да се рзбудат ама тогаш не се добива мечот! Кога играа со Нов Зеланд можеа и подобро. Се нервирав на тие моменти кога по 1-2min не се менуваше резултатот, не дававме по ниту еден кош а имавме можност, а остај и кога промашувавме неколку по ред слободни фрлања . Имам неколку замерки и за тренерот.. - Што толку ги форсира на тие тројки, кога гледа дека не им оди?!.. Зошто и кога водиме со 15-20 разлика, не ги седнува ни за секунда да одмарат Илиевски, Антич и Бо?!..Па човече нека здивнат малце..Кога има толку простор, нека си оформи друга петорка..Еве тогаш на пр. може да дојдат до израз Гечевски, Соколов и Чековски (пошто под никои други околности тие не треба да стапнат на паркет во вакви битни утакмици) и трето зошто за време на тајмаутот освен тренерот зборат и се дерат уште некои двајца тројца?? Сепак јас сум сигурна дека оние можат далеку подобро да играат. Да бидат малку повеќе организирани, покоординирани и попрецизни па затоа сум оптимист дека на следните натпревари ќе бидат во многу подобра форма. И сега им ја пуштам сета среќа и мнооогу позитивна енергија за утре. Едвај чекаме да ве видиме Ајде момци со вас сме..Само напред