Лееееееее овој Мартинез ќе почне и стриптиз да игра и трава да пуши околу играчиве сега,драма квин. Не знам дали забележавте еден кадар кога ги напрчи муцињата сакав да пишам еден пост полн со експлицитна содржина,но си реков- за шо доминикански к*р бе? Апла се гледаше дека она судијана од Канада сака да не саботира. Се исплашивме од личните грешки,што е нормално,замислете да игравме без два играчи....па и на Чековски му се здадоа. Додуша игравме без Антиќ цело време. Да. Да. И ова морам да си го ставам во спојлер Спојлер На оној Мартинез донесете му еден гоооолем да му го закуца од позади да не знае фризот како да си го намести после,а на судијана обезбедете му ебење какво што не видел во животот. Фригиден кретен. Го сменив телевизорот на 2 мин од крајот,и вртам на МТВ даваат еден изопачен филм и репликава на џенскава ви се молам у секундата: Беше убаво додека траеше. Ау језиво,така ме здрма....беше убава целата еуфорија овие неколку месеци,за сега се да падне во вода. Има за многу да ни биде криво,ова излезе исто како- си печалел си печалел целиот живот и ти гори куќата и парите под креветот.Од запалена цигара за опуштање. Буквално тоа ни се случи. Секоја чест на Бо,и Самарџиски,покажаа доста солидна игра. И едно нешто- не ги напаѓајте веднаш нашиве. Имавме пропусти да,но не толку колку излижаниот задник на судијана од страна на Доминикана. Мораме да се истренираме на игра на нерви,им водевме 20+ они си се смешкаа,ние се исплашивме и уф. И за крај една светла точка- Самарџиски беше пресимпатичен денеска.
А кои сме па ние за да судиите бидат од наша страна, ви се молам. Никои не сме ние. Само една мала држава. Толку. Не гледав, ама по коментарите и вашите мислења се гледа дека било зафркнато. 20 поени сме биле во предност, на крај да изгубиме со 10. Овие натпревари не играа баш најдобро како на Европското, и плус многу фале Докузовски. Тоа е тоа. Повеќе среќа нареден пат.
ОГЛАС: СЕ ПРОДАВА Домениканска кошаркарска репрезентација со ФУЛ ОПРЕМА ( СУДИЈА, СВИРЧЕ И 15 КОША ГРАТИС)
Се изнаплакав, едноставно неможев да се воздржам... Најтешко ми падна оваа утакмица,оваа неправда, се надевам дека на судијата нема да го обдени утрешниот ден, чорец се гледаше дека не полни со фаули да неможат кључните играчи да играат! КАДЕ Е ПРАВДАТА НА СВЕТОВ? КАДЕ Е ?
Голема штета,тага и неостварен сон..чувства по завршениот натпревар во кој со двете нозе бевме на прагот на ПОБЕДАТА која ќе беше НАЦИОНАЛНА,НА СИТЕ НАС КАКО НАРОД,ПОБЕДА КОЈА ЌЕ НИ ГО КРЕНЕШЕ МОРАЛОТ И ВЕРБАТА..но изгледа ќе почекаме за тоа.. Ми недостига онаа радост лани,кога сите заедно славевме со цело срце а Европа ни симнуваше капа.. Нема да коментирам за играчите и нивната игра..но едноставно не ми се верува каков пресврт настана во второ полувреме,НЕ ГО ЗАСЛУЖИВМЕ ОВА.
Никаде.А тоа што ни попуштаа Доминиканцине на почетокот, беше тактика, се чуваа за на крај очигледно Ах бе, затоа некогаш не ми се гледа, поради ова, вмешаност на политиката Ако нека одат таму Доминиканцине у Лондон, ама нема ни да победат, уште од старт ќе си заминат од таму.
Штета. Ептен голема штета. Ги водевме и 20 разлика а да заврши вака . Имаше безброј судиски грешки во наша штета за жал. Почнавме одлично, дури и повеќе од тоа. Си реков еве, играме со истата игра од европското ама после...што се случи богзнае. Некако ни опадна нивото на игра, им дозволивме да не престигнат а тука беше и лошото судење што додатно ја отежна работата. Повеќе среќа следниот пат иако сум нервозна до немајкаде , ни беше ова ретка шанса а ја пропуштивме. Момците направија се што можат, иако во второто полувреме им опадна некако концентрацијата ама беа борбени до крај иако се случи што се случи. Бо беше како и секогаш одличен, борбено и пожртвувано. Илиевски даде одлични тројки, Самарџиски ми беше исто во топ форма. Антиќ, не беше ова една од неговите најдобри партии. Се на се, во прво играта ни беше фантастична. Понатаму што се случи стварно не знам, како се да беше свртено против нас. А судија педер. Толку имам да кажам, ај со здравје. Да се надеваме на подобри резултати во иднина.
Баш така. Македонија денеска освен што се бореше со Домениканците, се бореше и со судиите. Секако дека ние сме си криви за тоа што од +20 поени на крај изгубивме со 10 поени разлика, но судиите стварно претераа. Судеа лични грешки кога не требаше и изгледа беше наместено. Не сум сигурна во тоа, но во ова што ни се случи неможам да поверувам. Некаква магија ни направија или?! Не ни помислив дека на крај вака ќе завршиме. Се почна како што треба, релаксирано си ги дававме кошовите, се беше во најдобар ред. Но, за жал, не заврши така. И да, друга работа сме ние Македонците. Кога водиме и победуваме, сите сме со нив, горди и најмногу ги сакаме, но што се случува кога губат т.е. кога губиме? Зошто сите ги напаѓаат, зошто и тогаш не ги поддржуваат, зошто не со си нив и тогаш, зошто? Чуден народ сме. За мене ниеден пораз не се брои, тие се нашите (моите) херои! и како за крај, едно многу големо браво за нашиот Бо, кој го остави срцето на терен и се бореше до крај! МАКЕДОНИЈА!
сеуште сум во голем шок, и сеуште неможам да сфатам што се случи :'( . Како прво, судиите беа 1000% на нивна страна а тоа е бидејќи во тимот (не во играчите туку некои од помошниците на тренерот) бил еден човек (имаше бела коса и беше облечен во одело) којшто или бил тренер или бил некој од помошниците во НБА во Америка, како второ мислам дека нашите играчи треба да играат поагресивно во одбрана а по смирено во напад бидејќи при крајот кога сеуште имавме шанса да победиме нив ги фати паника и фрлаа кон кошот од секоја можна позиција, како трето не ја сфаќам тактиката на тренерот да не го става Кирил Николовски во игра кога ем е висок, ем игра на позиција на која што денеска не играше Антиќ а можеше малку да ги одмори Самарџиски и Гечевски. Но сепак ќе им се врати и да даде господ некако да играат со Русија и да ми простите али Спојлер Кириленко да им ја напика вилицата во гз Има господ и се се враќа. е да заборавив морам да го пофалам МекКејлеб кој во секој можен натпревар вистински го остава срцето на терен. Но да не го заборавиме и Антиќ кој гледам дека во неколку мислења пред мене го оцрнувате али ставете се на негово место со 4 фаули (од кои ниеден не беше заслужен) вие што ќе направевте ? Тука беше и Владо Илиевски кој се гледаше дека многууу се труди но и Самарџиски кој на многу подобро ниво ја подобри играта од Европското првенство. Се на се го оставија на терен, знам дека сите сте изнервирани до даска, ама ајде бидете оптимисти ќе дојде времето на МАКЕДОНИЈА
Малку недостигаше да заплачам вечерва. Судиите дека беа против нас (како и секогаш) беа. Ама и нашиве бе од 20 разлика водство да губиш со 10 разлика, значи стварно заслуживме да изгубиме. Едвај чекам да ги гледам кошаркарите во некоја друга прилика. Многу ми се супер, вистински тим се. Од мерак да ги гледаш. А оној од Доминика со фризурата Фанта Шоката, мн ми жичеше на наш Бошко. Кога се поздравија, а бе исти. Ама агресивни суштества бе, си знаеја оти судиите се на нивна страна и се однесуваат во стил ‘’Брат ми поголемиот е тука ај удри ме да те видам’’. Ај нека оди сега тој орангутанот со траката од Доминиканската Република со ‘‘убавецот‘‘ Куриленко рака нека се понаша.
Плачев како мало дете... Тешко ми е да се помирам со тоа дека бевме на чекор до Олимпијада,а на крај едно големо НИШТО, таква шанса којзнае кога и дали ќе имаме пак. Ова може само на Македончето да му се случи. Послаба игра во второ полувреме, па и судииве не докрајчија. Разочарана сум, играта на кошаркариве беше само една бледа сенка од онаа на Европското. Ама Бо денес беше одличен, душа и срце остави на терен, за што???
Луѓе мили, па што беше ова? Од газов ќе си каснам од мака еј! Криви се што не’ пратија мене и другаркава по сончоглед. Дури да стигнеме, од +20, веќе беше спуштено на +3 кога се вративме. Стоки глупави, се испружиле ко прчовини без никаква емоција, ај ние најмали ќе купуваме. Крави едни отруени. Знам дека нема врска ова де, ама ете, од мака трескам. Нервите ми отидоа за сите пари. Од мака седам и се расправам на фан-страната на ФИБА со педерана од Пеколнион Задник. „Победниците“ нигде ги нема да прокоментираат, ко пички ќутат, овие само педериве се силат. Не бре, не е можно. Која такика ја имаа. Ги изморија нашиве, ги опуштија, и после мамичето ни го расплакаа. Толку лични во 10 натпревари немаат доделено. Перо уште во прва четвртина веќе имаше 3 лични. Од 3000+ км намирисав дека им спремаат елиминација на нашава главна петорка. Мамичето Канадско. Шилец мраз да му се зачука во лејката. Антиќ само еден поен постигна, од слободни и тоа, туго бре. Точно дека ко капитен чувствува дека најголемиот притисок е врз него. Ама 1 поен бе? Многу мрзлива игра од негова страна. Плус поголемиот дел од времето на клупа го мина. Ама па кој не би бил пасивен покрај толку досудени лични за 10 минути? Со Бо кога ја влечеа кога беше мртва топка, тројца или четворица го турнаа и налегнаа и ништо. На педеранана се доближиш на 10цм оддалеченост, одма лична и 2 слободни. Абе? Глава сечам ако не му го издудлале педерине на Канаѓанецот. Последните две-три минути бе само слободни добиваа. Да го прегледам пак натпреварот и да бројам колку слободни за ич ништо добија - крај, ќе се трујам. Да не зборам колку фаули не беа ни ф од фаули. Се запрепастив од „праведноста.“ Не сега одма судија педер, жена му е курва. Не е само тој крив. И нашиве опаднаа. Ама да не беа толкуте слободни и постојаните лични на нашиве, подалеку ќе догуравме. Ама правда и Македонче не одат заедно. Она па Гарсија горилоно, само се фрлаше ко напалено магаре. Уште што не заплака. Пичкетина. И Мартинез, електро шок. Требало малку подолго да ги остави двата прста во струја. Но што е, тука е. Дечкиве наши беа сјајни. Секоја чест. Се изборија до последно. А што не можеш против наклонето и слепо копиле, не можеш. Рака добив за пцуење од машки бре. Не можам, дотолку пцуев што кочијаш не ми беше рамен. Гајле ми е. Неправда! Сепак, горда сум на нив! Морални победници сме. Без преувеличување и патриотска наклонетост, навистина заслуживме повеќе. Браво момци!
Во врска со ова, од историска гледна точка, во време на Александар, цветала македонската империја, но после смртта на Александар, откако владетелскиот прстен му го предал на Пердика, неговиот генерал и откако биле распоредени македонските генерали да владеат со сите делови од нашата империја, почнале меѓусебно да војуваат и поради тоа, на таков начин се распаднала македонската империја.Уште еден доказ, за врската која ја имаме со античките македонци. Е сега во врска со темава, мислам дека сосем силен впечаток оставивме лани, покажавме што можеме.Не секогаш можеме да успеваме, поради ете такви причини какви што се случија денес.Да не беа судиите на страна на Доминиканците, ќе видам дали ќе победеа, имаше да плачат како Литванците.Силен народ сме, затоа не има и ќе не има, без разлика колку ќе не негираат.Само тоа е политиката и парите си го прават своето, па најчесто луѓето замижуваат и при вистинскиот очигледен успех.Не разбирам како се радуваат на победа Доминиканците, кога и самите знаат на каков начин ја купиле, не само тие, туку и сите оние каде се вмешала политиката.Криво ми е што вака ни прават, би сакала да можам да ги сменам работите онака како што сите ние сакаме, но не можам Ајде, нека прават така, се се враќа и се се плаќа
Во спортот понекогаш се победува, понекогаш се губи, но играчите како Мекејлеб секогаш се почитуваат и никогаш не се забораваат...Пожртвуваност, борбеност и желба да една мала држава ја вивнеш во олимписката слава.Македонија треба да ти биде благодарна што и ги браниш краците! За криво, криво ни е на сите, ама постигнавме успех за каков Македонија не памети. Можеби ни следат и наредни прилики, а дотогаш ние ВЕРНИТЕ НАВИВАЧИ треба да научиме да го цениме тоа што го имаме место да го плукаме. Браво момци!
Што е ова бе? Па во 3/4 сите кошови ги даваа од личните грешки. Само од кај ги вадеа тие, јас незнам! Значи стварно Бог да чува. Ама не може вака бе! Не може! Подобро со Русите ќе игравме, барем немаше цело време да водиме, и на крај да не заеб. И не! Не игравме лошо! Борче се разбира, секогаш е најзаслужен. Меѓутоа се разбудија и Самарџиски.. колку само топки им зема, и кошови даваше на почетокот.. Па дури и на Илиевски му тргнаа тројките. Дури и не очекував тројки од Чековски и Гечевски. Ама со личните ја претераа! Судија педер, педеросан, педеровски. Само Господ знае што клетви му изнакажав. Па не е фер! Па уште ме попиздија некои коментари на фејсбук. Ауу, збрлавев. Пред некој ден ги бодреа, НАПРЕД МАКЕДОНИЈА, а сега што пишуваат? Да излезат од репрезентативните дресови! Биле брука, не биле херои! Продадени души, само за лајкови пишуваа Напред мајсторе на сликите на Илиевски, Антич и и другите.. Ма ушите да си ги изедете! Спојлер Не сакав да коментирам предходно, затоа што бев во состојба да му скршам глава на некого. Дури и дечкото на сестра ми нешто ме праша, а јас му се раздрав, ни крив ни дужен.
Ајде што загубивме загубивме, не е фер ама не ми е јасно за што се тие двајца други судии нели се тројца Нели гледаат што се работи на терен, зошто не се презеемат акции... Туку дечките беа стварно добро јест да на очетокот се изнаиграа и на крајот се умориа, неможеа повеќе ама ја мислам дека оставија срце на терен....