Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонска кошаркарска репрезентација

Дискусија во 'Спорт' започната од rossonerka, 1 септември 2011.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Ne sum vo MK i ne sum bas vo tek so slucuvanjata, moze li nekoj da mi kaza kolku e tocna informacijata koja protece vednas po zavrsuvanjeto na kvalifikaciite...deka Bo,Antic,Ilievski....neznam koj uste, ke si odele od reprezentacijata?

2. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Сите тоа го негираа, и од федерацијата на пресконференција кажаја дека никој нема да си замине. Особено најкритично беше за Бо, ама тој им даде согласност на Фенербахче и од Сиена се пресели таму, така да останува кај нас во репрезентација. Дури и Чековски и Гечевски за кои се најавуваше пензија по турнирот во Каракас остануваат во репрезентација, е сега од федерацијата кажаја дека Гечевски сам ќе одлучел дали на наредното Европско ќе оди како дел од делегацијата и советот како подршка или пак ќе игра-ако се чуствува физички спремен и компетентен за вакво ново натпреварување на него е да одлучи, а Чеховски може да понуди добра игра не само на Европското туку и на наредното Светско според мене, така да никој не мрда никаде!

И исто морам да кажам дека медиумите ни се катастрофа, колку само лажни информации протекоа во јавноста, страм да им е што измислуваа вакви глупости за нашава кошаркарска репрезентација-која ни го издигна на едно повисоко ниво патриотизмот! Од сега ништо не верувам додека не чујам од самите играчи или официјално од федерацијата, нема да допрат до мене шпекулации!

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Blagodaram na odgovorot marbella....boze koja katastrofa sme kako narod...do vcera gi slavea pola sajtovi i vesnivi bea ispolneti so nivni fotografii i intervjua,a sega plukaat po niv....zosto,za da imaat pogolema prodazba?????....ne mi se veruva

На Marbella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Кога гледам на Олимпијада кошарка се нервирам и криво ми е што не ни се оствари нашата желба да учествуваме и ние во Олимпијада... :@

5. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.260
  6. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Тоше,фала ти за се што направи за нашата репрезентација,за успесите на државата, ти се гледа и на ликот дека си многу добар човек,секогаш твоите репрезентативни настапи ќе ги памтам како на човек кој многу си ја сака татковината,кој во неколку наврати си го жртвуваше здравјето за да придонесе за победа,тие твои настапи нетреба никогаш да бидат заборавени,а и верувам дека нема. Задоволство беше да те гледаме како играш, и секогаш ќе бидиш дел од легендите на македонската кошарка,бидејќи со таа твоја пожртвуваност и љубов кон татковината пленеше секогаш кога излегуваше на терен, а верувам дека си инспирација на многу млади спортисти. Се надевам дека твоето знаење ќе го пренесуваш како дел од советниците во репрезентацијата-како што кажаа од одборот. Беше задоволство да те гледаме како допринесуваш за победите на нашата репрезентација,вие го дигнавте патриотизмот во Македонија на едно повисоко ниво.
    Бескрајно благодарам!

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^со секое заминување на еден ваков играч се смалува совршениот мозаик. да се надеваме дека ќе доаѓаат исто толку млади и силни играчи,за да не се распадне тој dream team.
    А за Тодор, само искрени честитки за сиот вложен труд досега...

8. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Тоа е што е....Не се ни очекуваше нешто подобро...Од кога се деси тоа за олимпијадата јас бев сигурна дека сите полека ќе почнат да ја напуштаат нашата репрезентација,на жалост...Сепак Тодор ти благодарам (се надевам дека цела Македонија) за секој изигран натпревар за нашата репрезентација и ти посакувам се најдобро во твојата понатамошна кариера ;)

9. Simonna7

Simonna7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    128
    А со Илиевски што се случи? Зошто и тој вака ненадејно си заминува? :worried:

10. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Сега баш прочепкав, вистина е. И он ќе си оди. :worried:
    http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=59BC376702491843928EDB75433B758F
    Ај барем, има едно утешно делче:
    Имам чувство, дека пополека, сите ќе си одат. И покрај таа изјава..

11. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    И Владо? ;(
    НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ :@ :@ :@ :@

12. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Can't believe...
    И Илиевски ја напушти нашата репрезентација...Па не е фер бе ;( ;( ..Полека полека за жал сите ќе си отидат се така мислам.. ;(

13. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    Илиевски сигурна сум дека има значајна причина, затоа што го напушти и рускиот клуб и рече дека причината била лична. Може му е потребен на семејството перидов. Како и да е, жалосно

На Alesii му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
  15. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Абе може е потребен на семејството, а и веќе си има години.
    Како и да е, беше квалитетен играч, жал ми е што ќе си оди.
    Ама семејството е пред се, негова е одлуката, а ние со жалење што си одел ништо нема да постигнеме. :(

16. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.223
    НЕ ВИ Е МАЛКУ СОМНИТЕЛНО ТОА ШТО ВО РОК ОД 2 ДЕНА ТРОЈЦА ЈА НАПУШТИЈА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА , ајде ке речам за Тоше ми беше очекувано сепак е најстар , но не ми е јасно зошто сите одлучија баш на овие два дена да не известат јавно дека се откажуваат :?:
    овде нешто ми мириса....

На Alesii му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Simonna7

Simonna7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    128
    Не да смрди... има тука некоја кавга.. :worried: :worried:

18. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
  19. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Нешто не е во ред дефинитивно.
    Прво не му понудија продолжување на договорот на Докузовски.
    Па го ставија љангачот Лазовски да изиграва тренер.
    Па нормално загубивме во квалификациите.
    По ова нормално,нашата репрезентација забележа пад од 1 место на листата на Фиба.
    Си замина Тоше, што е и малце очекувано..
    Си замина Владо..
    Си замина Перо...
    А нареден ќе се збогувал Мекејлеб?
    Што прават бе, ја уништијаа репрезентацијата. Сега сигурно знам дека нема ништо да освоиме на првенството во Словенија. Сигурна сум дека и групната фаза нема да ја поминеме.
    Дали луѓево знаат колку ќе ги боли на македонците,колку ќе се разочарани?
    Прво не наранија со победи, нормално дека срцето на секој патриот ќе биде желно за победа,а сега ќе следат само низа на разочарувања, повеќе нема да ја има таа хемија во тимот.
    Можеме само да го сонуваме она 4 место од Литванија. Толку од мене.

20. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    АМАН БЕ! У Словенија комплетно нова репрезентација ке имаме!
    Денеска ке слушнеме на вести дека си заминале и братчињата.После 1 седмица па Бо.И така цела репрезентација ке отиде. :envy: