Новата реклама за репрезентацијава ме наежи.Прекрасна е.Искрено се надевам дека можеме и денес да ги победиме Литванците како и претходниот пат Ме радува што можам да ги видам сите заедно на едно место.
Еден куп ѕвезди во „Борис Трајковски“, ама најмногу аплаузи собра еден пензионер Полувремето од вечерашниот пријателски натпревар помеѓу Македонија и Литванија, кој нашите ќе сакаат што е можно побрзо да го заборават, мина во прослава на дведецениското постоење на националниот тим и тоа со доделување на признанија на членовите на првиот тим од Вроцлав...
Јас мислам дека изгубивме на пријателската со Литванија затоа што не сакаат наште кошаркари да ги покажат картите,тактиката,динамиката и некои трикови.Па со Литванија сме во иста група!Ако на пријателската победевме тие до некаде ќе знаеја со каква тактика играме,колкава му е силата на Антиќ,Самарџиски,Мекејлеб,Чековски и другите и тренерот на Литванија ќе знаеше како тера нашата игра и ќе си најдеа тие начин како да не’ победат нас.Вака изгубивме,10-12 разлика и не се откриени картите.Како шо рече Борче(Мекејлеб) на прес-конференција или шо беше она на ТВ,ќе направиме изненадување на европското....ДАЈ БОЖЕ! Само шо Антиќ не смее така да игра табла па кош...забивај,беси се на обрачот!Така во НБА нема.И Дивац така играше,ама како го научија после со еден шут и се бесеше на обрачот.Ќе научи и нашиот Антиќ така,па 2.10 висок е!
луѓе прочитав дека вечер ќе има уште еден пријателски нтпревар помеѓу Македонија и Шпанија. дали занете дали воопшто и каде ќе го пренесуваат?
Изгледа нема да има пренос на телевизија. Исто како и вчерашниот. Јас вчера тука гледав: http://www.livesportsbox.com/watch/onli ... donia.html
Јас не мислам дека тактизираа. Сто пати шутнаа, кош не погодија. Плус три четвртини водеа, последната им направија 15:0. Литванците тактизираа - прво не пуштија да се порадуваме, па ни покажаа кои се. Не се замараа многу ни едните ни другите, ама нашиве поштено си изгубија.
Перо Антич 11 шута ниеден погоден. Лестер само 10 поени. Изгубивме 66-61. Имавме изедначување, ама не ја искористивме шансата за да го преземеме водството.
Што им се случува со шутовиве? Ај нека грешат додека се уште пријателски натпревари Инаку добро се држеле, си мислев да не изгубиле 20 разлика. 5 поени разлика од европски првак е одлично, уште Перо да ги погодил тие што ги утнал може и ќе сме тепале
Сме изгубиле со 22 разлика првиот пораз беше пристоен, да изгубиш од европскиот првак со 5 поени разлика е сосема добар резултат, ама 22 е веќе премногу
Како започнаа... Ме плаши европсково, да не се разочараме. Сите очекуваат успех како пред две години ама не се знае сега како ќе биде. Ама како и да е, битно веќе имаме некаков успех. Па сега како биде, нека биде. Тоа е. Ние битно ќе навиваме.
Македонија денеска повторно ја совлада Грција. Сите досегашни грешки им се опростени, одиме понатаму!
Ќе си стојам на тоа дека кошаркариве не се глупави. Играат со тактика Играта е одлична, само шутовите не им одат. Се надевам дека е намерно ова И знаат која репрезентација да ја победат. На која ние најмногу се радуваме Македонија-Грција 77-75
http://tocka.com.mk/2/103456/grcija-sek ... va-so-taga Моментален резултат помеѓу Германија и Македонија е 41-31 за Македонија.Иако е пријателска баш би било убаво да ја тепаме и Германија