лошооо лошо , секако и нашиве се криви само фаул прават па промашувана и само едно нешто ме нервират кога ќе фрлат со топката за тројка и промаши е тоа најмногу ме нервират ... Ама да се надеваме и натака ќе победиме.. Македонија се сака,Македонија се љуби - и кога победува и кога губи Вие пак сте нашите ХЕРОИ , само МекКејлеб <3!
Кое попуштање луѓе, во кој свет живеете? Се тешите као брача смо ми. Посебно па Србиве со нивната самобендисаност и национализам ги здоболе уво за Мк. Каква иронија во иста реченица да ставиш спорт и попуштање. Не ни сакам да гледам таква утакмица, посебно да чекам Србин да ми попушти.
^за да не очекуваме нормално од Србите такво нешто ова треба да се случи денес: -Босна да победи -Ние нели да изгубиме (супер ако победиме) -Литванија да победи Се ми е реално, освен ова ЦГ и Босна....но да се надеваме дека Босна ќе победи.Зошто ако изгуби, нас 3 победи ни се потребни.
Јас не очекувам ништо од Србите, очекувам од нашите. И ти како спортист би чекала и би се радувала некој да ни попушти? Не сме хендикепирани, крај краева, и од почеток треба да им покажеме на самобендисаниве дека не ја измислиле они кошарката и општо секое поле, што се лупаат во гради.
^ не не, далеку од тоа дека некој како спортист би очекувал такво нешто....не слатка победата тогаш. Туку знаејќи дека политиката и парата го врти спортот не ме чуди ако испадне такво нешто. Затоа ние ќе си го очекуваме тоа што го пишав.
Едно време каталогот од Зегин си го отворив за време на утакмицата, после првата четвртина да бидам искрена, зашто не можев да го гледам тој ужас. Не ми се ни гледаше, ама дојде дечко ми, па имавме фамилијарно гледање на хорор. Никој не ни е виновен, какви судии, какви бакрачи, тоа на тим ли личеше, ужас, катастрофа. Илиевски испадна најдобар од целиот тим, боже сачувај. Толку неагилни, тромави мрцини значи, не се помрднаа, не се потресоа, па јас ќе се тресам. Се надевам дека НБА, т.е. Атланта си имаат попаметна работа во слободно време, отколку да гледаат вакво „класно првенство“. Во спротивно, да виделе што купиле последно за тимот ќе се колнат до гроба.
Она вчера беше маалски баскет.Јас така играм баскет у маало,со гурање,пцуење,МРТВИ ТОПКИ... Ама се гледаше од авион колку беа лути Литванците.Мекејлеб неможе со нив,сите се волови 2 метри и имаа многу нападна одбрана. Морам да признаам изненадена бев колку беше борбен Илиевски.Не очекував. Да сум на ваше место не би се надевала дека Србите ќе ни попуштат.Зошто би ни попуштиле ?
Најреалниот пост во темава. Од вчера ве читам, србите ќе ни пупуштеле, судии ни се криви, до кога бре луѓе ќе се залажуваме, до кога? Криви ни се судиите за 1-2-3 поена ако не досудиле како што треба, ама за сите утки, изгунени топки и промашени тројки не ни се они криви, сами сме си. Чорба македонче, чорба, самите си праиме вака и никој друг. Мене искрено не ми се гледа ваква игра,вчера си станав на пола утакмица и се излегов,крајот беше и поише од очигледен. А Тренди, ич да не се секираш, не би рекла дека од Атланта некој не ја прател утакмицата убаво да видат што играч купиле. А Словенија што ја тепала Шпанија, мене па тоа уште почудно ми дое, што е работава не знам, ама изгледа сите нешто сакаат да играат на стара слава.
SECOND DAY OF THE TOURNAMENT Ние можеме да речеме судиите не досудија правилно со ЦГ и не оштетија, ама па зошто ние сме дозволиле да можат да не оштетат судиите....е тука е наша грешка! што не си ја додржавме разлиакта. Вчера исто, може суделе и вака и така....ама ти да се будиш на 6мин и 10секунди на крај
Тоа е тоа што сакав да го кажам. Значи луѓе џабе е се кога кај нив ја нема истата организација и истите акции како од пред две години. Не знаат кај тераат буквално. Изгледа на Пипан му е испод част да ја прави истата организација како на Докузовски. Па сака свој сопствен успех да направи, а не да биде од неговиот колега. Тие што малце од малце се разбираат од професионалниот дел веднаш ќе сфатат дека до тоа е проблемот. Тоа е тоа. Не можеме да ја имаме одбраната како пред две години кога не смеат ни да ги допрат спротивните играчи. За обично допирање нас ни судат лична. Е ај да видам ако си маж играј одбрана како што треба. Тој што играл на терен знае многу добро што зборам. Нас ни е лесно од дома, фрли вака, фрли така, ама оди застани на терен и играј да те видам. Во кошарката ако сакаат од страна да ти наштетат, дали било судии, дали било ФИБА или не знам ти кој друг можат да те зафркаваат како сакаат. Може многу да влијаат на играта. А сето тоа да се изрежира дека е правилно. И плус ако е точно тоа што го прочитав што го кажал Антиќ дека шпанецот им се заканил индиректно тогаш што понатака да се прави муабет. Можам да замислам како тоа влијае на нив. Во глобала гледано, момците не се криви според мене. Се трудат ама тоа е тоа. Реално ако гледаме со литванците изгубивме 6, 7 разлика. На два пати судиите им дадоа поклон по пет слободни од кои по четири погодија и ете ви ја разликата. А да не збориме уште колку лични на нас ни досудија. Значи не е работата само да се плука, реално треба да се гледа. Пак ќе кажам лесно ни е на нас, ама како им е на нив. Колку и да викаме можат, можат ама ете очигледно нешто психички влијае на нив. Разликата не ја додржавме затоа што не смеевме да ги допреме. Како ќе го одбраниш на пример некој од спротивната страна кога ако само застанеш пред него судијата ти суди лична? Или одат во напад, не смееш да стигнеш до кош, малце ако се бутнеш одма лична во напад. И? Како да ја додржат разликата? Не може, џабе е. Дури можам да кажам дека е супер што стигнавме до еден разлика и на крај кога видоа дека сепак може да ги победиме ни ја направија неправдата на крајот од натпреварот. Тоа е тоа.
Менталитетот е таков „ако не ми попуштиш, ме мразиш“ за се` во животов. Само да не се помачиме, греотичка сме. Не ме чуди што сме такви и у спортот.
Најново !!!! Нека му е со лесно, и да закрепне што побрзо....ама без љутиш мислам дека и подобро играат кога он не во 5торката. Може вака и ќе ни тргне.
Сноу не знам дали прочита вчера т.е некни кога играа со Црна Гора и знамето наше не беше поставено горе. И јас баш се чудев што им станало ма на овие кретениве словенци ?! Па као после го ставиле дрн-мрн ајде ќе мачкаме очи сега. Еднаш сме МКД после сме ФИРОМ. Па пи*ка им материна. Спојлер Извинете за ова последново.
Абе луѓе зошто сте такви? Кога победуваат се најдобри на свет, кога губат кажувате најгрди зборови за нив. Зошто се правите дека не сфаќате дека и најјаките некогаш губат, и тие имаат лош ден, неспремност и ред други причини. На крај краева ние не сме репрезентација која 5 години по ред била шампион на Европа или па во светот и што ти јас знам. Нас сметајте не како почетници, толку мала земја што неможе да се справи со ниту една неправда, земја што е беспомошна.. .. јас само би рекла да уживате во натпреварите, и како вистински македонци да ги бодрите и да ги гледате со восхит затоа што голем успех е што стасале до европско, што се познати по своите навивачи и луѓето што даваат се што имаат за да отидат и да ги бодрат. А порази, порази и неправди секогаш ќе има.
Agrona, има неколку редови со знамиња, нашето не е во средишните знамиња туку од главната камера да речам како што е преносто, на лево горе се наоѓа, баш и на БиХ е до нас и други. Туку наши новинари го сликале средишните само и оппп одман немало-жими мајка. Од спортски настапи ти кажувам, дека имаат право да не настапуваат нашите доколку националното знаме не е истакнато. Знам јас кога бев во Атланта се бунев зошто нашето го нема, и одма го поставија.
Свит Ејнџел не плукамe по нив, реални сме, зашто не сме најдобри, со играта покажуваме дека не сме и со ништо друго. Не значи дека нема да ги бодриме, ама не е работава пред 2 години бевме 4ти, никој ништо не ни може па сега можеме да играме траљво, ќе си се чуваме за клубовите во кој ни даваат грди пари и тука ќе викаме не сме ние криви судиите ни се криви. Не е тоа спортско понашање, во ни еден случај. Реални само барам малку да бидеме, зашто доста беше лажни коментари дека сите се против нас и дека да не беа судиите ние сме топ играта не е битна. За Антич мрчат со право, зашто како најискусен и сега веќе играч во НБА требаше да покаже зрелост и најголема пожртвуваност. Јас не го серев како пола и поише кога играше во Олимпијакос и го правеа предваник говекот си играше за плата сите живееме од некоја плата а не од љубов и патриотизам, а после истите свршуваа кога го земаа Атланта Хокс. Е тоа припич, а не кога го критикуваме кога треба да се критикува, па не можеме стално да ги фалиме и кога не се за фалење, инаку како ќе се стегнат, ако мислат дека топ играат и дека тоа е таа игра. И да, за жал Бо е најпожртуван од сите, д ајрони.