Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонска кошаркарска репрезентација

Дискусија во 'Спорт' започната од rossonerka, 1 септември 2011.

1. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    ЛЕле дај бозе да победиме денес, зс кје умрам :sweat: Ја имате мојата подршка КОШАРКАР4ИЊА најубај :clap: :clap: :clap: :clap: :inlove: :inlove:

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Со тешко срце ја отворив темава,бидејќи знаев што ќе прочитам..
    Да си бидам реална ќе си кажам лично за мене.
    Изгледа големото изненадување што го напрвивме во Литванија многу ме понесе во облаци,и да ви кажам право толку ми пораснаа апетитите што оваа година искрено сакав да се вратат со медал.Пишав сакав бидејќи изгледа ова Европско ќе молам Бога да ја поминеме брем групата..
    Со душа го чекав натпреварот вчера,а верувам дека литванците ја остврија својта најслатка победа,барем до сега,така ни се одмазија,така се израдуваа после натпреварот,алал да им е.
    Го знаат нашето најсилно оружје,знаат преку кој адут одиме и за кого се прават блокови цело време,Бо беше целосно изолиран.
    И да,многу сакав Антич да му го удри баскетот на судијата кога досуди лична,значи прво виде дека Бо е слободен и тргна па свирна,незнам како не му застана свирчето во грло..

И доста ми е од сите можни калкулации,доста ми е.Ќе чекаме други да изгубат,трети да победат...
    Ајде бе да му ебам матер,дајте последните сите победете ги,очајни сме за победа.
    Ми фали еуфоријата и мене,ми фали очајно,многу верувам во нив,сеуште верувам...
    Се надевам на изненадување вечерва.

На zarah, Ketrin.Moon и Ann.94 им се допаѓа ова.
  3. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.602
    Допаѓања:
    2.445
    Не можам да опишам колку се радував на нивните кошеви и колку бев разочарана на поразите. Вчера искрено не играа во најдобро светло и Антиќ призна за тоа, но сепак судиите беа против нас. Завчера со Црнагора ни ја одзедоа победата, а и вчера ни ја одзедоа можноста да победиме. Незнам зошто е така, како да има некаков заговор против нас.
    Но, пак и денес ќе ја гледам кошарката и ќе навивам за нашите кошаркари иако ќе им треба многу добра игра и многу среќа за денешниот натпревар, освен ако Србија не ни попушти :)

4. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Точно, се слагам до некаде со твојот коментар, дека сме први да критикуваме, но треба и да сме реални.Неможеме да живеме во минатото( мислам за пред 2 години), треба да живееме во сегашноста, т.е.
    за Европското првенство во Словенија.Да ги ставиме судиските неправди на страна, но да бидеме искрени репрезентативците не го даваат максимумот, каде е познатата одбрана од пред две години???Па вчера Литванија имаше страшно добра одбрана или пак ни ја научија јаката страна, односно шутот на БО, беше одлично затворен.Нели требаше ние да бидеме тие кој ќе тргнат по агресивно??? :^)
    И ме нервиаат коментарите дека Србија ќе ни попушти :^) Дај да не бидеме слабаци, туку да се освестиме и да почнеме од ново, како што знаеме дека можеме.Само храбро и со чисти глави, да ги прешкртаме претходните два меча и да играме како да ни е последен натпервар во животот.

5. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345
    За воља на вистината, и останатите чекаат од другите и така си победуваат, па цело време за тоа збориме.

Црногорците нели начекаа од судиите, судиите се некој друг , нели?

Јужниот сосед исто од некој друг чека да не за***ва, прво Мк па после Фиром на монитор во тек на преносот(завчера МК пишуе, вчера оооп ФИРОМ. Случајност, бе, случајност). Ако само еднаш во живот сте се нашле во компромитирачка состојба (надвор од МК) во смисла ФИРОМ - МК, ке видите како крвта во глава за 1 стотинка ти оди, не за една секунда,, па кошот пред тебе да е на 1 метар и никој да нема ке го промашиш.

Не велам дека ние сме некоја кошаркарска сила сеуште, но дека некој добро разработил техника на психолошка војна , разработил.
    А може имало и други провокации на лице место, кои никој нема да ни ги каже.

Литванците не добија подароци од судиите со тие техничките и мавање слободни, слободни,...?

Знам дека и нашиве имаа слабости, но ако неколку пати по ред за ситници те сецкаат и очигледно
    те малтретираат, ке промашуваш тројки , како нема.( дома ручек да готвиш да ти застане , ај ке речам свекрвата :D чисто за ефекти , и да те дрибла, може ли наместо сол шеќер да ставиш?

Психолошкиот притисок е опасна работа, и ништо што ни се случуваше не е случајно и само од себе.

Па судиите не случајно сами по себе биле такви, значи некој чекал од нив?! Ова во Евровизија се претвори.

Така да, па и да постои теоретска шанса Србиве да играат полабаво, што па да не, ќе ја прифатам бе, ич гајле не ми е. Како играат другите така и ние.

Ама “техниката на лобирање“ на која запад веке одамна докторира, ние енос ја учиме.

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Но ако ги добиеме сите 3 до крајот? Значи и вечер со Србија да победиме што звучи како невозможна мисија би оделе понатаму без разлика на тоа кој когу ќе победи м? :geek:

7. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Овие два дена потполно бев сигурна дека ќе победиме... Ама се разочарав :( Ајде барем денес да победиме. МАКЕДОНИЈА :l:

8. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Посебно ќе бидам задоволна ако ги победиме Србија!Се сложувам дека се најсабобендисаниот народ а ние цел живот околу нив се врткаме и лигавиме(не зборам за сите).Пред две години неможам да заборавам, на одмор во Грчка нели врие од Срби, неможеа да сватат како може Македонија да е пред Србија.Значи ми идеше да ги задавам.Јасно и гласно изјавувам дека ако ги победиме Србија ќе ми го направат најголемиот ќејф до сега, и ќе им кажам на сите Срби-ФАЛА И ПРИЈАТНО!

И не е невозможна мисија да ги тепаме Србите, пред две години завршија 8ми на Европското!

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    И јас го делам истото мислење со тебе. Ако ги победиме вечер ќе им речеме како вчера коментаторот што рече еден, два, три фала-пријатно. :lol: :$ :rofl:

На alekce83 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Да не се надеваме многу многу па да бидеме разочарани после.Ама ние најдобро си знаеме дека од нас може се да се очекува :D

11. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345
    Да , АКО победиме...

А во меѓувреме ќе си спремаме алиби. Па Србиве две победи имаат едно по друго.
    Најсигурно е ние да си “лобираме“ кај нив, оти нема кај кој друг :( .
    Барем мене не ми текнува :?: .
    Предлози?

12. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Кај можам да гледам онлине кошарка...???

13. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Бевме оштетени. Јас се согласувам за тоа дека играта беше никаква, се до пред крајот. Ама знаете колку многу значеа тие поени што факт е дека е судиска грешка, значеа можеби ПОБЕДА и во двата натпревари.

Можеби ќе си имавме две победи, и сега ќе ги критикувавме само за играта. А вака, длабоко не оштетија, и големо прашање е дали ќе поминеме. Настрана тоа, играта стварно беше никаква, многу шанси неискористени, загубени топки. Јас искрено се надевам дека тоа против Литванија беше лош ден, и дека вечер против Србија ќе не демантираат.
    Значи, мора да се изигра на ниво, јас имам некое добро предчувство за вечер. Дај боже да не грешам. Мора победа!

14. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    http://web.maxtv.mk/index.html

На miljkovic му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Многу сецка на веб макс.
    На www.livetv.ru има повеќе стримови.

16. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Во колку има вечер кошарка??

17. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
  18. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јессс, изгуби Црногориштено од БиХ :lol:
    Не дека играчиве беа криви за со нас, туку ај малку да се поситиме :devil:

На alekce83 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    782
    Колку ми е ниско кога ситуацијата доведува до муабетот „овие и овие да изгубат, па оној да победи, па ова па она, ние ваму, тие таму..“, коса ми се крева!

Се некои тешки математики се прават, ау, бау, овака онака, само да се помине групата.

Абе ако треба сите нека ги изгубат, ама да видиме кошарка, пожртвуваност и игра со срце, а не влечење по терен и навреди меѓу самите играчи. Ти си крив, оној е крив, Бранко е крив!

Што кажа некој погоре, иронија е што црнецот дава се од себе. И со повреди лавовски се бори. Секоја чест! Му симнувам капа!

20. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Ќе биде интересно, Црна Гора ако остане со една победа, Босна има една и мислам дека и на таа ќе останат, ние би требало да ги победиме Босанците. Ма ај нека ни попуштат Србите вечер, нели браќа бевме. Нашиве кога игра Џокович навиваат како будали а Србиве по порталиве не вреѓаат. Баш ќе видам вечерва дали Србите очајно ќе се обидуваат да не поразат, ебате браќата .. ништо не им менува :wasntme: :wasntme:

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.