Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонска кошаркарска репрезентација

Дискусија во 'Спорт' започната од rossonerka, 1 септември 2011.

1. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Најубаво вечер да се молиме нашиве да изиграат како што треба, а не на Србиве да се крстиме зошто сигурно нема да ни попуштат.

И мене искрено не ме изненадуваат коментарите на фб од страна на Србиве. Лошо е што никако да сфатиме дека никој, ама баш никој не не' сака.

На m2m2m2, Someonespecial, Ketrin.Moon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    22.093
    Де бе, уште ли ги има што веруваат у она „брачо“? Тоа „брачо“ отиде со братството и единството, ако некогаш уопште постоеше, искрено и без лицемерие, без лична и политичка корист, без да се заведе моме Македонче и сл... една група другарки им бев омилено друштво за одмор баш ради тоа што превртував очи на таквите фори од братски пуштачи кои мене ич не ме привлекуваа. Имаше повеќе за нив. :D

Па они не ретко се тие кои најгласно викаат ФИРОМ и Скопје у Грција за да им се улизуваат на оние Грци од кои леб јадат, преку туризам, угостителство или нешто друго. Пре би се надевала од Грчка отколку ли од нив. Какво братство, какви сини очи...

Нека “засукаат ракавите“ нашиве за вечер мада штом Црногорците не` победија, некако сум без позитивна енергија зашо ги сметав за најлесен залак.

Мада посакувам...да се деси некое чудо и да ги победиме, па да си враќаме за реметот, онака подбуцливо, подло, како што само ние знаеме. :devil: :lol:

На alekce83 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Ако зборуваме за попуштање повеќе верувам дека Србија ќе и пушти на Црна Гора отколку нас... :wasntme:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  4. hellogirlsss

hellogirlsss Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    15
    Ни судии ни никој не не сака се е против нас :( ... али сепак да се надеваме на победи :D

5. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Вечер од 21ч. на Сител.

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. doutzen

doutzen Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    158
    daj boze na pobedime
    i ,,sosedite'' da ni popustat malce :angel:

7. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Што да кажам...нека се сплотат,претпазливо,попрецизно,и напред..што беше беше,нема назад.
    Не не сакаат ако.Мора да се бориме.
    Со божја помош.На победа одиме.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Засега утакмициве се во наша корист, Литванија е во 4/4тина и е пред победа, а БиХ победија. (од математички аспект), ама тоа не треба да не демотивира и да не се бориме за чиста победа. :clap:

9. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345
    Едно мало дообјаснување:
    лобирање не значи некој да ти даде нешто на “лепе очи“, а уште помалку на база на YU носталгија
    (во смисол “брачо“ и сл).

Мене одамна ми е јасно дека од никој ништо на подарок не добиваме, а најмалку од соседиве,
    да не почнам да давам примери, ке ме банират одма оти ке мешам спорт и политика :D .

Ако оди понатаму како до сега ке биде БАСКЕТОВИЗИЈА.

Се сеќавам Калиопи кога се врати од Евровизија, во интервју рече има и Географија и Историја :D и....
    ај да не зборам многу :x .

Ај со среќа нека ни е вечер.

п.с.
    еве и на фудбал со Велс, двајца играчи со рака ја допреа топката, судијава кратковид,и тој изгледа “лобирал“ :call: кај очниот лекар за лиценцата. Еве го сега и пеналчето, па смее ли Македонија да води 1:0 повеќе од 15 минути :clap: . :x .

10. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    5.085
    Нас никој не ни попушта. Сите беа изненадени од тоа што го направија пред две години, дека станаа европска сензација и сега ќе направат се што е во нивна можност за успехот да не се повтори
    А сега видов ќе суди Италијанецот што не сјеба до Црна Гора. Нека ни е со среќа :)

Србиве се јаки, не викам не, ама нашите можат многу повеќе. Се додека играат како вчера во последната четвртина

11. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Никој на никој нема да попушти!
    Не е ова Евросонг па ај на ти на комшиска база 12 поени, а и ти мене 12 ќе ми дадеш.
    Ова е Европско првенство, овде станува збор за медали, за злато, за престиж, за пари, за бизнис, за вистински фанови, за милионски суми и милионски договори, за агенти од НБА и НБА ѕвезди.
    Нема попуштање, бидејки групата не е нималку лесна за да ни допуштат, коа не знаат ни они следните 2 натпревари што ќе направат.
    Да е последен натпревар, па од резултатот да зависи дал двете екипи ќе одат даље ај може да збориме за политички мудрувања во однос на добрососедски односи.
    Вака не.
    Не правете си бајрам на паметот.
    "Браќа" срби ќе си гледаат само за себе.
    А ние треба да си гледаме само за нас и да дадеме максимум!

На Buttterfly, JuLleE, Elena69221 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Луѓе а што се чудите за Србите бе, најсериозно? Дека не не сакале, и дека се највеќе наклонети кон Грците.
    Па многу јасно, Грците не го признаваат Косово, а Србите никогаш па нас нема да ни простат за тоа (ме здоболе) :D .
    А, мене лично не ме повредува тој факт дали ме мразеле, дали ме нарекувале Фиром, ама баш ни најмалку, фактот што од една страна не нарекуваат 'браќа' |( јеах рајт повеќе ме повредува.
    Ама ајде да не мешаме политики, ама бидејќи некој понапред ја постира сликата каде што Србите се радуваат на нашиот пораз, затоа и искоментирав.

Инаку ајде, да се надеваме дека денес нема да се повтори тоа од вчера :)

На AnaKarenina, m2m2m2 и tessie им се допаѓа ова.
  13. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Abe.. Samo edno mi e krivo. Gjabe nosime 12. Dusi koga 4-ca edinstveno sto pravat e da ja great klupata. Uste postrasno tie treba da bidat idninata na nasata reprezentacija.

Kostovski, Brckov, Sokolov I Gjurovski se samo del od navivackata falanga na smetka na KFM.

Pa pusti gi da poigraat malce |(

14. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Супер игра. ОДИМЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!

15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Ајдееее со среќа, да ни тргне :clap:

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.573
    Допаѓања:
    106.335
    Ајде само вака да продолжимеееееееее :)

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Браво Бо :D како му ја зема луѓенца леле, леле...
    Инаку, стварно сме подобри или ни попуштаат? Можно е и да е договорена :)

18. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.765
    Допаѓања:
    23.990
    ТОА е ТОА !!!
    Само вака да тераме. ^_^ ^_^

Дечко ми со другар гледа у кафич, ја сама дома урлам ко ненормална. :rofl:

И одлична публика имаме, мило ми е шо на секој напад на Србите нашите викаат: Уууу... :D :D

Маме ви е*ем српско племе, пак коментирајте вие оти ние сме FYROM овци. :devil: :headbang:

19. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Да не ги подречам, ама подобри се од синоќа.
    Вчера која лоша одбрана ја имаа, ич не беа синхронизирани, како секој сам со себе да си игра.

20. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Тема утнав од возбуда бе :tmi: ај да си кажам сеа што сакав

Илиевскииииииииииии спасувај човеку ти го можеш тоа. МУ СИМНУВАМ КАПА , ДЕФИНИТИВНО.

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.