Најубаво вечер да се молиме нашиве да изиграат како што треба, а не на Србиве да се крстиме зошто сигурно нема да ни попуштат. И мене искрено не ме изненадуваат коментарите на фб од страна на Србиве. Лошо е што никако да сфатиме дека никој, ама баш никој не не' сака.
Де бе, уште ли ги има што веруваат у она „брачо“? Тоа „брачо“ отиде со братството и единството, ако некогаш уопште постоеше, искрено и без лицемерие, без лична и политичка корист, без да се заведе моме Македонче и сл... една група другарки им бев омилено друштво за одмор баш ради тоа што превртував очи на таквите фори од братски пуштачи кои мене ич не ме привлекуваа. Имаше повеќе за нив. Па они не ретко се тие кои најгласно викаат ФИРОМ и Скопје у Грција за да им се улизуваат на оние Грци од кои леб јадат, преку туризам, угостителство или нешто друго. Пре би се надевала од Грчка отколку ли од нив. Какво братство, какви сини очи... Нека “засукаат ракавите“ нашиве за вечер мада штом Црногорците не` победија, некако сум без позитивна енергија зашо ги сметав за најлесен залак. Мада посакувам...да се деси некое чудо и да ги победиме, па да си враќаме за реметот, онака подбуцливо, подло, како што само ние знаеме.
Што да кажам...нека се сплотат,претпазливо,попрецизно,и напред..што беше беше,нема назад. Не не сакаат ако.Мора да се бориме. Со божја помош.На победа одиме.
Засега утакмициве се во наша корист, Литванија е во 4/4тина и е пред победа, а БиХ победија. (од математички аспект), ама тоа не треба да не демотивира и да не се бориме за чиста победа.
Едно мало дообјаснување: лобирање не значи некој да ти даде нешто на “лепе очи“, а уште помалку на база на YU носталгија (во смисол “брачо“ и сл). Мене одамна ми е јасно дека од никој ништо на подарок не добиваме, а најмалку од соседиве, да не почнам да давам примери, ке ме банират одма оти ке мешам спорт и политика . Ако оди понатаму како до сега ке биде БАСКЕТОВИЗИЈА. Се сеќавам Калиопи кога се врати од Евровизија, во интервју рече има и Географија и Историја и.... ај да не зборам многу . Ај со среќа нека ни е вечер. п.с. еве и на фудбал со Велс, двајца играчи со рака ја допреа топката, судијава кратковид,и тој изгледа “лобирал“ кај очниот лекар за лиценцата. Еве го сега и пеналчето, па смее ли Македонија да води 1:0 повеќе од 15 минути . .
Нас никој не ни попушта. Сите беа изненадени од тоа што го направија пред две години, дека станаа европска сензација и сега ќе направат се што е во нивна можност за успехот да не се повтори А сега видов ќе суди Италијанецот што не сјеба до Црна Гора. Нека ни е со среќа Србиве се јаки, не викам не, ама нашите можат многу повеќе. Се додека играат како вчера во последната четвртина
Никој на никој нема да попушти! Не е ова Евросонг па ај на ти на комшиска база 12 поени, а и ти мене 12 ќе ми дадеш. Ова е Европско првенство, овде станува збор за медали, за злато, за престиж, за пари, за бизнис, за вистински фанови, за милионски суми и милионски договори, за агенти од НБА и НБА ѕвезди. Нема попуштање, бидејки групата не е нималку лесна за да ни допуштат, коа не знаат ни они следните 2 натпревари што ќе направат. Да е последен натпревар, па од резултатот да зависи дал двете екипи ќе одат даље ај може да збориме за политички мудрувања во однос на добрососедски односи. Вака не. Не правете си бајрам на паметот. "Браќа" срби ќе си гледаат само за себе. А ние треба да си гледаме само за нас и да дадеме максимум!
Спојлер Луѓе а што се чудите за Србите бе, најсериозно? Дека не не сакале, и дека се највеќе наклонети кон Грците. Па многу јасно, Грците не го признаваат Косово, а Србите никогаш па нас нема да ни простат за тоа (ме здоболе) . А, мене лично не ме повредува тој факт дали ме мразеле, дали ме нарекувале Фиром, ама баш ни најмалку, фактот што од една страна не нарекуваат 'браќа' јеах рајт повеќе ме повредува. Ама ајде да не мешаме политики, ама бидејќи некој понапред ја постира сликата каде што Србите се радуваат на нашиот пораз, затоа и искоментирав. Инаку ајде, да се надеваме дека денес нема да се повтори тоа од вчера
Abe.. Samo edno mi e krivo. Gjabe nosime 12. Dusi koga 4-ca edinstveno sto pravat e da ja great klupata. Uste postrasno tie treba da bidat idninata na nasata reprezentacija. Kostovski, Brckov, Sokolov I Gjurovski se samo del od navivackata falanga na smetka na KFM. Pa pusti gi da poigraat malce
Браво Бо како му ја зема луѓенца леле, леле... Инаку, стварно сме подобри или ни попуштаат? Можно е и да е договорена
ТОА е ТОА !!! Само вака да тераме. Дечко ми со другар гледа у кафич, ја сама дома урлам ко ненормална. И одлична публика имаме, мило ми е шо на секој напад на Србите нашите викаат: Уууу... Маме ви е*ем српско племе, пак коментирајте вие оти ние сме FYROM овци.
Да не ги подречам, ама подобри се од синоќа. Вчера која лоша одбрана ја имаа, ич не беа синхронизирани, како секој сам со себе да си игра.
Тема утнав од возбуда бе ај да си кажам сеа што сакав Илиевскииииииииииии спасувај човеку ти го можеш тоа. МУ СИМНУВАМ КАПА , ДЕФИНИТИВНО.