1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонска кошаркарска репрезентација

Дискусија во 'Спорт' започната од rossonerka, 1 септември 2011.

1. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Абе што шутираш за 3, коа гледаш не иде????????????????????????????? :@

Простациве на чело со селекторот нивни не победија!! :x

Ах бееее ќе си пукнам!!! ;(

На Someonespecial, Elennaa, Dog-lover и 4 други им се допаѓа ова.
  2. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    ахам да и господ да игра за македонија нема да усееме ;(

како некој баксуз да сум им бре кога јас не ги гледам тие поедуваат, а кога јас фино се нервирам за нив тие губат :@ :@

утре не ги гледам :tmi:

3. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    ЕХХ .. на последно чекаме за да идиме понатаму .. е НЕМА бре луѓе, самите се криви нашиве. Денес бев толку сигурна дека ќе ги победиме БИХ ама ништо..со овај пораз слободно може да се заклучи дека утре неможи чудо да се случи и дека ќе водиме со 10 плус, башка од тоа треба и србија и литванија да победат незнам уште што друго така да..тешко дека ќе се спојат сите коцки останува да чекаме да се случи ЧУДО :x

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.504
    Допаѓања:
    105.993
    Што убаво водевме и при крај се пос*аа бе, леле немате појма како сум нервозна. И ако утре дај Боже тепаме, потоа што ќе биде? :^)

На tessie и Barca-Gril им се допаѓа ова.
  5. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Гечевски свиња нашите не знаат да играат блабла...
    А во петок знаеа, во петок се радувавте? Треба да бидеме со нив и во добро и во лошо. Не играа добро и можат подобро, но наше како македонци е да ги поддржуваме. Сиугрно не им е лесно, играат со првокласни тимови, целиот свет ги гледа, цела Македонија верува во нив, па тоа е невиден притисок.. Секој може да киксне, имаше и натпревари кога се гордеевме со нив. И сеуште ке се гордееме. Какви се, такви се, наши се!
    Можеа подобро и нивната денешна победа би ми била најдобриот подарок за празников. Не ни било пишано. Кошот не не сака, не не сака ни ФИБА..
    Верувам и во нашите таму и во нашето свето име! И искрено сакам победа со +10 против Латвија, па натаму Бог си знае..

6. Play

Play Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    69
    Пак нека го молат Гечевски да им игра еве значи колку промаши и тројки и од под кош не знам веќе не ги сфаќам. Конечно победија една утакмица наместо да се осигураат дека ќе одат понатаму си играат слободно си фрлаат од каде сакаат гајле им е ко да ги водат 100 разлика на Босна се однесуваат,а не како да губат 9. :@ А и овој тренеров е срање требеше да си го остават стариот па со него освоија четврто место од која причина го сменија не сфаќам. А сега нема ни кој да го криват ниту Босанциве играа нешто претерано со мамење ниту судиите беа против нас, дури и неколку фаули нив им пресудија што не беа фаули,но ајде. Самите си се зафркнаа и дај некаа вежбаат на шутот веќе прецизност нула. :fubar:

На NightAir и feminium им се допаѓа ова.
  7. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Добро секој може да киксне да! Ама мора и да се удри критика и да се укаже каде е слабоста за да има шанса за поправка! Доколку удриме критика не значи дека сме се откажале од репрезентацијата или дека нема веќе да ги бодриме...Се во склоп за подобра игра!

На Princess.S му/ѝ се допаѓа ова.
  8. doutzen

doutzen Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    158
    jas kako mislam deka ke bide
    (ako lugeto licat na luge)

србија да и попушти на летонија дека србија е веке влезена
    летонија да ни попушти нас дека србија им попуштила нив и сите да влеземе
    хахха
    и ај у п.м
    ако сум нешто греска со натправарите не ме карајте :angel:
    мн ми е жал бе колку само навивавме
    ај да се надеваме за утре
    а ја мислам мекелев највише се бори за мк не ко насите останати трупови

9. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    755
    Ако тепаме профи! :!: Ама, тепањето да биде со 10 поени разлика. Меѓутоа, Литванија да ја победи Црна Гора и Србија да ја совлада Латвија.
    Има шанси, не дека не. Сепак, мали се.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Коа не иде не иде бре.
    Не им идеше на браќата, ужас, пробуваа 100 пати и неќе и неќе топка да влезе. A се трудеа, тоа ми е најмногу криво.
    Гечевски дрво, не го биваше.
    Самарџиски игра многу нежно, му треба агресивност, не балетски движења, алооо ако правиш лична скрши го, ако шутираш кошот измести го. Него секој поен и секоја лична му се ко на женче! Пффф
    Антиќ и Мекелеб беа на место, ама сами што да сторат. И Илиевски си држи еден континуитет.
    Ете со србите ни трга шутот ни беше топ. Мека рака момците имаа :D

Заслужен пораз.
    Сеа да се молиме и да чекаме, ако се пакуваме здравје, да сме живи здрави ни прво ни последно усерување не ни е.
    Реално... се преценивме!

На kate21, kva, feminium и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Не ме сфаќај погрешно, не зборувам за вас што си даваат коментари и конструктивни критики, зборувам општо, за другиве што сега ја плукаат репрезентацијата по социјалниве мрежи. Друго е критика, друго е да навредуваш некој што се поти таму за да славиме..
    А играта беше ептен слаба, тоа си е неминовен факт.. Знам дека Антиќ сега ке игра за НБА и веројатно затоа игра толку резервирано, да не се повреди, но можеше маалку подобро (не зборувам за денешниов натпревар, туку за првиот и вториот). И не само тој, и останатите не дадоа максимум (освен Мекејлеб, капа му симнувам и вечна му слава!) и затоа ми е најкриво.. Да дадовме се од себе па и да кажеме, тоа е што е, појаки се, а не вака..

На Gioia, Hipster и tessie им се допаѓа ова.
  12. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    rabotava so 3kive e od tamu sutiraj kolku sakas so bi rekol Igorce... Denes ne odese ednostavno no pak ke recam zosto ne im se dade sansa na grejacine od klupa? I da ke treba cudo da se sluci za da odime ponatamu.

13. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.260
    Еве линк: :)
    http://www.eurobasket2013.org/en/default.asp

14. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Со ваква игра каква што прикажавме на изминативе натпревари реално и не заслуживме да одиме понатаму.
    Една Босна не порази, истата таа која ја имаме поразено неколкупати. Срамота.
    Одбраната беше катастрофална, најлоша досега, некако имам чувство дека кога Антиќ игра добро тоа се одразува на целата репрезентација додека пак кога тој не е во форма играта ни паѓа.
    Многу очекувавме, затоа и се разочаравме. Не сме ние криви, секако дека требаше повеќе да се очекува од екипа која е четврта европска сила, но што е тука е, повторно ќе ги бодриме и ќе се надеваме на некој подобар пласман за 2 години.
    А калкулациите за да одиме понатаму се речиси и невозможни, подобро да се спуштиме на земја и да го прифатиме неуспехот.

15. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.050
    Допаѓања:
    5.085
    Го пуштија Брчков (мислам дека вака беше) да игра, и иде сам на кош страв му е фрли топка.
    Сепак се бираат најискусните, но и на најдобрите им се случува да имаат лош ден.
    Кога не оди, не оди
    Мислите они сакаат да губат?
    Колку пати само фрлија за тројка и не иде? Верувајте, нив им се повеќе криво

Не се откажувам од репрезентација, напротив баш сум на нивна страна. Играат одлично!
    Кога ја тепаа Србија, сите со статуси како сме најјаки, никој ништо не ни може.
    А денес изгубија и одма плукаат.
    Решете се што сакате.

На SimplyElegant, Gioia, Aryana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Абе какво попуштање?Секој си игра за себе и за свој успех, како што и треба.Секоја победа е важна.Ако сакаат Србите и Летонците да одат понатаму, ќе се борат за победа меѓусебе и за тоа кој ќе пренесе два поени понатаму.Во таква ситуација, а и во секаква друга, апсолутно нема да стане збор за попуштање.

17. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Еве на кратко што треба да биде со денешниве утакмици за да ние правиме утре некои калкулации

Извор - http://kurir.mk/sport/kosarka/129393-Sa ... dnata-faza

18. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    ^^ Абее ќе бидее ајдееее, јакии се онии :muscle:
    Иначе ми се смачи од статусиве по фб, ми иде да го деактивирам дури, кога победивме на Србија ајдее по 10000 статуси а сега кога игубивме никој нигде го нема, само лошо зборат сме биле вакви, сме биле такви, да точно дека изигравме лошо ама така да плукаш по своја земја не чини, и после очекуваме другите да зборат добро за нас :fubar: :headbang:

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  19. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    1.116
    јас мислам селекторот Пипан треба да му даде шанса на Соколов барем 5 мин. да игра наместо Брчков кој го беше страв да мавне кон кошот. денес изгубивме иако имавме шанса да ги победиме, али тоа е. не можеме ништо да смениме освен да веруваме во нашите и да ги бодрите утре. се надевам дека утре ке соберат повеќе сили да изиграат како што треба

20. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    ИЗГУБИВМЕ, НО ГОРЕ ГЛАВА МАКЕДОНЦИ, МАКЕДОНИЈА СЕ САКА, МАКЕДОНИЈА СЕ ЉУБИ И КОГА ПОБЕДУВА И КОГА ГУБИ!!! :*

На kva, Dog-lover, i-v-a-n-4-e и 1 друга личност им се допаѓа ова.