Литванија е, не е Латвија, нема потреба за корекција. Латвија=Летонија Леле ама е неизвесен натреварот .
Коментираме за натпреварот Литванија-Црна Гора кој што се игра во моментот. Едит- Литванија победи, сега останува утре ние да си го одработиме нашето, па да ги следиме другите натпревари и да навиваме за Литванија и Србија.
За малце срцев удар... 2 пати овие нашиве со нивната ’фантастична игра’ ме натераа да плачам.Шо да прам така ми доаѓа,а кога победија над Србија плачев-ама солзи радосници...ај утре нивното да си го одработат-убо ќе сторат
Не значи! Треба и БиХ да изгубат. И ние да ја добиеме Латвија со двоцифрена разлика. Си ги испојадов ноктите, прстите, све живо. Тензична утакмицава меѓу Литванија и Блеки Шума.
Парадоксално ми е тоа што на живци ми оди кога си дозволуваме да бидеме во ситуација да зависиме од некој друг (+ сите комбинаторики и математики што не’ враќаат во живот), а сепак треперев на секој даден кош на Црна Гора против Литванија. Ех, оваа моја чудесна земја.. што ми прави..
Јас колку што знам ни требаше победа на Србија над Латвија и победа на Литванија над Црна Гора.Сега уште ние утре двоцифрено да ги победиме Латвија и Србија да ја победи Црна Гора ( што сигурно ќе ја победи зошто се убедливо подобри ).За Босна незнаев дека влијае. Како и да е,имаме шанси да се извадиме,слушам Антич нешто ветувал,така ми беше пренесено.Ајде да видиме,пак се е во наши раце Ако успееме после се да се извадиме,ќе си умрам од среќа
За тие што незнаат ни требаше вечер Србија и Литванија да победат Serbia 80 Latvia 71 Lithuania 77 Montenegro 70
http://www.youtube.com/watch?v=z-M9f8I0Oe8 Ќе го почувствуваме пак ова некогаш? Се наежив. ЕДИТ: Најдов уште http://www.youtube.com/watch?v=DgfSVdjAvKA oh god, why
Српскиот интернет портал Телеграф објави дека причина за денешниот пораз на македонските кошаркари било нивното лудување во дискотека во Љубљана после мечот против Србија. Според Телеграф, нашите кошаркари после победата над Србија трнале за Љубљана со цел да ја прослават важната победа над Босна и Херцеговина. Според telegraf.rs нашите кошаркари ја прославувале победата со прилично добар број на пијачки, а во раните утрински часови се вратиле со преполни кеси со брза храна од Мекдоналдс. Секако, сеуште не е познато дали ова навистина се случило, но доколку е вистина останува прашањето како селекторот Алеш Пипан, но и самите кошаркари дозволиле вакво опуштање во пресрет на денешниот дуел со Босна и Херцеговина кој патем го загубивме. Како и да е, чекаме официјална реакција од Македонската кошаркарска федерација во врска со оваа информација на српскиот интернет портал. Превземено od Tocka.com.mk Ако е вистина ова, ставрно засрамота ! Па јас зарад нив не излегував, сите планови ги кроев да сум пред тв во времето кога играат, а тие со олкава одговорност да се пијанчат? Ниту најголемите спортисти не го прават ова сред вакви натпревари (или исклучоци).
Мислам дека важни ни беа овие две победи на Сбрија и Литванија, тие од утре не се битни. Сега останува само да тепаме со 10 разлика и одиме.