Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонска кошаркарска репрезентација

Дискусија во 'Спорт' започната од rossonerka, 1 септември 2011.

1. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.354
    Ако тепаме со 10 разлика и повеќе-ветувам ќе се частам со три парчиња пици :lol: :pizza:
    а за вас феминки едно милка преку пошта ќе ви пратам ;) :D :lol:

2. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Значи јас колку што сватив за ние да одиме понатаму треба: утре Србија да победи, Босна да изгуби, а ние да победиме со над 10 разлика. Е сега (ако не сум во грешка :?: ) нели на Србија повеќе и одговара да изгуби за да пренесе 4 бода во наредна фаза? Може ли некој да ми појасни зошто?

3. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    755
    Во нашата група, следна е ситуацијата:
    1.Литванија (3победи, 1пораз=7поени)
    2.Србија (3победи, 1пораз=7поени)
    3.Летонија (2победи, 2 порази=6поени)
    4.БиХ (2 победи, 2порази=6поени)
    5.Македонија (1победа, 3порази=5поени)
    6.Црна Гора(1победа, 3порази=5поени)

Следни завршни натпревари:
    1.Летонија-Македонија
    2.Литванија-БиХ
    3.Црна Гора-Србија

Што е потребно за наш натамошен пласман?
    Едноставно“ е.
    1.Победа врз Летонија, со двоцифрена разлика.
    2.Литванија да ја победи БиХ, ако БиХ победи ќе се здобие со поен+, а тоа е лошо за нас.
    3.Пораз на Црна Гора од Србија, ЗАДОЛЖИТЕЛЕН! Ако победи ЦГ, ќе се здобие со поен+ и Македонија оде у јабана.

4. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    првиве две ми се изводливи до негде али 3во мислам дека можат намерно да не зезнат србите за одмазда пишуваат цело време по форуми по фб као македонците зависат од нас а нас ни одговара да изгубиме :@ дај боже само да ни се насмее среќата незз друго шо да кажам :(

5. Anonymous996

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    755
    ^Нашиве момци се силни, ја веруем у нив. Веруем и у победата врз Летонија, и победата на Литванија врз БиХ.
    Тоа 3тото, е зезнато. Не малку, туку премногу. Србија со помалку бода ја очекуе полесен противник у следната фаза. Ете.
    И ние да извоиме победа, и Литванија над БиХ, Србија ќе не сјебе за сите пари. И за малку кусур, плус. :)

Останува да се надеваме, и да видиме што ќе се случи утре.
    Да се надеваме на ЧУДО.

На Someonespecial, redhat и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    A ме интересира која земја има највеќе поени?
    имате листа од сите земји?
    :) инаку, замислете утре Cрбите намерно да изгубат :x

и ние кога играме пак?

7. Anonymous996

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    755
    Италија има најмногу поени(8). 4 победи, без пораз сега за сега.

Играме утре, 14.30.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366

Утре сите нааопачки блузите :lol:. Мене уште не ми се верува за денешниов натпревар со БиХ. Се спасија последни 10 минути. А бАш мислев дека Србите дека се појаки што и не испадна. Се е ствар на срека и искористување на можности во даден момент додека трае играта.
    Верувам дека утре ке победиме со голема разлика! 8)

На la-chicka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Гечевски на клупа ! (извичник,а не точка)

10. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Вчера изигравме не како 4ти во Европа,туку како последни у светот.На некој голем празник тие секогаш ке дадеа се од себе и на крајот ке победевме.Место да се спремаат за најважниот натпевар шо ни требаше за пласман,они си се пијанчат по дискотеки цела ноќ.Даме уште го држеше од журката,добро колку пати влезе во аут?Како напафкан беше,линијата подалеку му се гледала сигурно.Самарџиски толкава бандера,дали 2 коша даде,па срамота е.На крајот солза пуштив,ама се каам што заплакав.Добро за кој?
    Голема срамота на ваков ден да изгубиме.Како и да е продолжуваме понатаму па до каде стигнеме,стигнеме.Ако сакавме да ни се повтори она од пред 2 години требаше од почетокот да си сфатиме сериозно.Колку и да се силиме сега жабе ни е,се зависи од другите.А за денеска не верувам дека ке победиме.Да,можеби ке победиме ама со двоцифрена разлика нема никакви шанси според мене.

Литванија ги победи Црна Гора,што значи едниот услов ни е исполнет.Останува уште да ги тепаме Летонија со над 10 разлика и Србија да ги тепа Црна Гора.Денеска ни е судниот ден,се надеваме на се најдобро.

11. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    Јас во сите услови верувам, ама дека нашите ќе тепаат со 10+ денеска не верувам ни 1%. Тие можеби ќе победат ама со толку голема разлика тешко. Нам сепак ни останува да гледаме и да се надеваме :)

12. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.323
    Допаѓања:
    29.020
    Ни ги исполнија условите, остана уште ние да ја оплескаме работата..
    Сепак до крај да одиме. Да се надеваме дека Србија братски ќе постапи, НАДЕЖТА ПОСЛЕДНА УМИРА ФЕМИНКИ Молете се сега... Мора нешто да биде. Јас силно верувам во нашите момци и зам дека денеска ќе се стегнат. :nod: Босна не ја победивме бидејќи бевме олабавени. Денес е денот. Одиме на се или ништо.

На redhat му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    Прво со 10 водиме, после со 15 губиме.. Само ние тоа го можеме 8)
    Се согласувам со Примадона, наместо да се спремаат, на најголемиот Македонски празник да не изненадат со победа, тие нека се пијанчат по дискотеки, нека слават како 1во место да освоиле. И после нормално, судиите ни се криви.. За Влатко карактеристично беше да не спасува во последен момент со неговите 3ки, а сега каде е ? Исто и Војдан и Дамјан, ќе шутнеа на шала, и од нигде никаде- кош :wasntme: Единствено Борче наш си тера исто темпо како и лани, да не беше тој со неговите контра напади, ќе бевме 11 место од 10 :clap:
    Србија, верувам дека ќе им ја подари победата на Црногорциве |( Исто како и нас што ни ја подарија лани..
    А ние со 10 разлика да победиме ? Што е тоа ?
    Не, стварно ако победиме со 10 разлика, незнам што би направила :talk: :geek:

14. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    Да се надеваме ништо друго не ни преостанува. :)

15. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    да ти кажам драга повеке верувам дека ке тепаат со 10 плус него дека србија ке победи се мислам намерно ке не зезнат :( :( али ке видиме до после надежта последна умира ако не па не е крај на свет на другото првенство повеќе среќа :D

16. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    782
    http://www.eurobasket2013.org/en/default.asp

Десно имаш Група А, Б, Ц, Д и таму ти пишува која земја колку поени има. ;)

Денес во 14:30. :)

17. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Ме изнасмеавте... :D При цела нервоза и само нервозни постови на крај ова, бам... добро ми дојде... :D

Инаку, јас мислам дека сите ќе ни ја наредат работата како што треба ама на крај ние самите ќе ја "средиме" на наш начин... |( 10 разлика? Тешко...

Како и да е, ако се извлечеме од ова, не знам, светско чудо ќе бидее..

Во 14:30 играме? Ја па мислев вечер во 9, и јас одвеав.. од толку статистики овој, оној да победи, само ние никако да победиме... и на крај и натпреварот ќе го пропуштев...

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    redhat...не верувам дека Србите ќе не зафркнат, мене ми е нашиве дека тешко ќе победат со 10+ поени. Но преостанува да видиме како ќе биди :*

На redhat му/ѝ се допаѓа ова.
  19. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    хаха стварно ајде да видиме шо ке напраат нашиве па да збориме за србите после право сии.... :D

20. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    О боже, вака поради недостаток на малку внимание.Си чекаш др да олучат за тебе,а секој за себе си гледа,наместо вчера посвесно да изиграа,немаше ниту процент од онаа борбеност како со Србија.Многу непрофесионало изиграно од одредени играчи,изгубени топки,се во корист на босанците.
    Е сега каде?..е каде..искрено сакам да верувам ама не ми иде.Верував дека со Босна сигурно ќе победиме,бидна што бидна,сега тесно е.Многу многу треба за да се извлечат од тука. :fubar: :doh:

Ги бодриме. :!:

На Lella, Anonymous996 и Daydream им се допаѓа ова.