Се е убаво па и натпреварувачкиот дух кај сите, но штета е што дури сега сите почнаа да ја подржуваат македонската репрезентација (не само кошарка туку и сите други спортови), а досега ретки беа тие. Како да е дечкиве постигнаа успех и можам да кажам само напред.
Инаку за негативните коментарите за Антиќ Колку што јас се разбирам, тој го организира нападот и е НЕЗАМЕНЛИВ во одбраната Е сеа шо немаат обострана постојана љубов со кошот, тоа е друго ама дечкото е суперрррррррррр
Искрено за натпреваров со Словенија, се сомневав бидејки нивната репрезентација не е за потценување. Се тешев само за да не им бегаме многу во резултатот за да не се брукаме. Ајде прво/второ полувреме водиме и веќе бев српемна на крајот последната четвртина да се роди ѓаОлот во нив и да не потепаат, арно ама нашиве не се даваат бре човеку. Премногу пријатно изненадена, нема зборови со кои ке искажам колку сум горда со мУжиштава, и да не достигнаа до овој степен, пак сум горда на нив, сувешен е секој збор. Русија веќе е светска сила, јаки се, меѓу фаворитите и прваците. Не знам што да очекувам бидејки нашиве изненадуваат.. среќата е најбитна, потоа тактика, игра, напад, одбрана.. Не знам што очекувам по победата над Словенија, Грузија, Финска и веќе легендарната победа на Грција која заслужува да ја запишат во Историјата за I година, средно
Толку ме израдуваа значи! Играме добра одбрана,мораме да го подобриме нападот! Бо сјаен немам зборови веќе само би се повторувала! Со малку среќа,ладни глави и големо срце може ќе истераме и со Русите! Единствени сме..најголема атракција на првенството и екипа која игра со најголемо срце!-ова го пишува во секој светски медиум!
Гледам кошарка Грција-Русија.Овие Русиве се не нормални Ме фака страх Ке биде многу јако во понеделник
Кај гледате Русија-Грција? Веќе нема да е толку едноставно, Русите се ептен јаки, ептен. Не знам за у понеделник стварно, дај Боже да тепаме, ама мора сериозно да се потрудат. Без киксови како со Грузија. Ојме бе на победа! <3 edit: zavrsilo.
Не треба да го заборавиме и селекторот Марин Докузовски и тој е заслужен за победите на нашата репрезентација. Со правилен избор на најдобрите кошаркари се најдовме во првите 8 во Европа, нешто што до сега не се сличило. Честитки и за Докузовски. Едит: Педерите изгубија од Русите,ако им е. Едит2: Па и да губеме од Русите,сепак сме во четврт финале,така да не е страшно.
Мене некако ме плаши понеделник со Русите ... не се за потценување. Нашиве ќе мора добро да се испотат и цело време да бидат силни и офанзивни и Дај Боже среќа пак голема над нив да е истури!
Грциве се гревче...има да се изнаплачат,но сигурно повеке мака им е што изгубија од Македонија Останува да видеме дали и ние ќе плачеме или ќе се репкаме од ѕид од среќа Ако ги победими Русиве не знам што ќе биде
Мислам дека треба да бидеме барем 6то место за играме квалификации за ОИ..а 1 и 2 место одат директно без квалификации