Леле Гечевски има скршеница на зглобот на левата рака и пукнат лакт на десна рака Гечевски играчиште!!! Со толку сериозни повреди се решава да игра, стварно треба сите да му се поклонат
Najdobriot igrac od domakinite mu ponudi pomos na nasiot Gecevski,pojasot za na raka za da moze Kolku tolku da igra,sekoja cest,znak deka e cenet premnogu,nasa gordost,ete toa e primer za kosarkar so srce,najdobar!!! [mod-kirilica:3a6by9vr][/mod-kirilica:3a6by9vr]
Луѓе мене ме фати некоја еуфорија за натпреваров утре... http://www.youtube.com/watch?v=qtdFA2Se ... re=related Едвај чекам.... Направив и собиранка за кошарката утре... Ајде нашиииииии да им покажеме и на Русите дека сме поголеми и од нив!!!
Го имам вечерва она Македонско,Патриотско чувство дека утре победуваме!!! Ми мириса некако на победа,има доста еуфорија но и многу самодоверба после сите игри што ги покажавме на теренот во Литванија. ++ најголемата моќ на македонскиот народ воопшто е,кога ке му зоврие крвта како што нас ни ја зоврија дечкиве од репрезентација,праат чуда,2000 години уназад до ден денес!!! ПОБЕДА!!! (ве пратам,колку сте загреани навивачки ако изгубиме не се стаам на форум 30 дена)
ОЛЕ ОЛЕЕЕЕЕЕЕ !! викамм и едвај чекам утре ! да седнам така уз друштво и да урлам,ми се буди она милото во мене бе,аааааааааа македонијоооо ! Големи сме Големии ! знае европа,виде,се увериии оле олееееееееее инаку очекувам добра утакмица утре ! ќе грмам,ќе викам дури имам глас,ќе ги збудалам сите околку мене,неее ! сите ќе викаме ! сите сме со нив ! јас мислам ако се победи утре Путин .... е мајке ми ќе ме мавне инфаркт,ќе славамм,ќе пијам !!!!! ахх можам да замислам уште сега како ќе бидат нашите херои дочекани Македонија гази се по ред,е НЕ! што мислите мали сме? Гооооолемииии сме гоооолемиииии олеееееееееее
едвај чекам да дојде 20ч оф денот ќе биде долг. голема подршка за нашите кошшаркари и треба да сме со нив во секаква ситуација, па и да изгубиме вечер не треба да има вреѓање и пцуење, се гледа дека го даваат цело срце и душа во овие натпревари и тоа треба најмногу да се цени. браво македонијо само напред 1!!
не дека не им верувам на нашиве играчи , но имам малце страв за вечер. Русите се високи имаат сигурно 6-7 од по 2метра, а нашиве не се нешто многу високи и + Гечевски е повреден нема да може да игра.Незнам ништо да се надеваме дека повторно ќе победиме!!!! МОРА!!!! Со Среќаа вечер!
И јас се плашам за вечер, мислам дека отсуството на Гечевски навистина ќе се осети, центарската позиција и висината + неговото навистина добро играње.... Сила и знаење нашите имаат им треба уште малку среќа.
Можеби и тие се плашат од нас,исто како што ние се плашеме од нив. Кој знае што ќе биде вечер. Едвај чекам да дојде 20.00ч.
^Ех, и тоа што викаш. Ама и за други некои се плашевме, па испаѓаше добро, на крај. Се надевам и сега ќе е така. Ма, ќе ги смачкаме, јаки сме ние. Сакам и Гечи да игра. Тој и Бо ми се ептен добри, добро и Антиќ, ама ногу ја ,,зафркнува‘‘ работата. Многу промашени топки има, и многу малку поени. Антиќ не е тоа што беше. Дамјан Стојановски, коа ќе му тргне со 3те, тргнато е. Исто и Војдан. Треба да им фрлат вода пред да почнат, да им тргне. Со лесно нека им е. и, ќе навиваме, секако!
Денес на големо се чека 20.00 така ми изгледа.Мораме да ја земеме денес за да имаме шански за у 4/финале,а и без тоа ние сме си победници и најјаки сме,ништо не ни можат.Доволно постигнаа нашите за Македонија со 6 победи по ред(дај боже да се уште),момци свака част! А за гечевски еден голем аплаус,амо тоа.
Да го оставиме патриотизмот настрана,мислам дека вечерва ни се мали шансите против Русија.Нашиве се веќе изморени,а Русите воопшто не се за потценување.Како и да е,ќе стискам палци за победа и да ме демантираат
И јас сум малце песимистички настроена за денешниов натпревар. За сите натпревари во кои победивме имав добро чувство, а денес нешто ми е страв.. Како и да е, нормално дека ќе навивам пред телевизор како луда, и цело маало ќе ме слуша. Македонци ли сме, што ли сме? Ајде Македонијо, да им покажеме кои сме, па и за злато да играме
За тоа дека Русите се јаки, јаки се. Точно. АМА НИЕ СМЕ ПОЈАКИ И Грците беа јаки, уствари беа фаворити па сите знаеме како завршија
Како реагира просечен Македонец кој следи Евробаскет, кога дознава за скршената рака на Гечевски http://www.bleachernation.com/wp-conten ... ott-no.gif А и ова, еве зашто ме плаши Кириленко! Кој гледал Роки знае
Ах, се прашувам што ќе правиме без Гечевски? Тој, Перо и Бо ни се најважните. Сега не се знае дали ќе победиме, башка и без Гечевски...