Кога на Русија им помогнаа судиите што мислите како ќе биде со Литванија кои се домаќини? Истото ќе биде, нема да дозволат да изгубат литванците од една Македонија, ама тоа е што е, битно се виде како можат само да не победат- со помош на судии, поинаку НЕ!
Па судиите да не вратеа 2 секунди од времето ќе победевме . А нема ни основа го вратија времето, педерска работа, шта ќеш.
Туку пу јазк, му уништија славје на маалово. Една петарда само пукна, колку да не стои за џабе Нема ни "а", ни "б"... штама е. Живо пиле не пeјт. Русијо, не си толку страшна !!!
Глава горе дечки, ниту еден пораз не се брои зошто вие сте наши херои! Пропаднавте Руси, пропаднавте. И така престана да се увезува водка во Македонија.
Вриштат коментари на фб. Се газам од смеење, барем тоа ми ја ублажува лутината. Ајде со Литванија,мислам на 14ти играме, е тогаш ќе видат судиите.
Колку само не ти го прифакам мислењевооооооооооооооооооо Се виде кој не прифака пораз и на каков педерски начин се дојде до резултатот. Ај позз И ДА, Русите се педери
Русија 17.075.400 км2 / Македонија 25713 км2 Русија 144,526,378 жители / Македониај 2.114.550 жители Русија 9 временски зони / Македонија 1 временска зона Епа знаете ли што значи на 144526378 Руси да им го одземат здивот (и шлог да ги стрефи) нашиве јунаци, на 17075400 км2 да одекнува името Македонија и во 9 различни времиња да чекаат поклонети стотинки? Не да значи...убива! Секоја чест момци. Подобра игра, здравје.
Го направија како да сме деца од 5 години и не сфаќаме дека наместија. Зошто на нас неќна не ни дадоа 2 секунди? Ама тоа е, оти се плашат од пораз, се плашат да не испаднат како Грцолаците ( а испаднаа, и тоа дупло поглупи), да не се понижат. Ама џабе им е, тродупло се поннижија. Срам и арам да им е. Нека им служи за чест! Aма пак ќе кажам, не ја прифаќам оваа таканаречена победа. Не, не и НЕ! Ние победивме! Најјаки сме, и нив ги смачкавме. Не ги прифаќам 2те секунди! НЕ! Во никој случај! eдит: Русите од 2009 немале пораз до сега. Епа нема да имаат кога играат вака. Како ќе имаат?!
Прво и основно не ги кривете судиите, тие не одлучуваат дали ќе се врати времето, ЕБАНИТЕ ДЕЛЕГАТИ одлучуваат. Втора работа, јас колку што видов Русинот го удри со топката Бо во главата, може и да го допре Русинот топката за аут, не сум сигурна. Она што сум сигурна е дека немаше никаква причина да се врати времето толку, НИКАКВА апсолутно. Трета работа, тренеров не му текна да бара снимка, два пати, три пати ако треба, се дури не се види добро што се случи. Четврта работа на почетокот имаше лични грешки врз нашите кои беа прогледани низ прсти. Петта работа јас да сум сега нема да се смирам се дури не ми се даде ЛОГИЧНО објаснување зошто времето беше вратено. Шеста работа ние бевме статистички подобри. И тројки повеќе дадовме и блокови и украдени топки. Исто и помалку лични грешки имавме. Седма работа, штета што не искористивме да ги заводиме кога 3 пати по ред им ја украдовме топката, Илиевски е крив што 3 напади без врска испаднаа. Осма работа во ниту еден момент не треба Антич и Бо истовремено на клупа. Деветта работа е тоа што беа прогледани низ прсти чекорите на Кириленко. Десетта работа е што ние сме појаки и ако играме вака ќе ја победиме Литванија. А на делегатите, кога нема инспекција да го прегледа ова и уште еднаш никогаш повеќе да не можат одлука спортска да носат, ебаму ретардираните.
Се разочарав. Не зошто изгубивме,него зошто не фер изгубивме. Ко прво,тоа со времето беше чист идиотизам. Ко второ,Русите имаат 11 ВРВНИ играчиНеколку,дали двајца дали тројца,им играат во НБА!!!Нашите се 6 добри,уште па еден од најважните-повреден,со кои играме цело време. Ко трето,сите четвртини ги изигравме подобро од нив. Ко четврто нивниот најдобар играч Кирилиенко имаше САМО 2 ПОЕНИ!Топка неможеше да фати,а да не му биде земена!Нашиот најдобар стрелец,Мекејлеб,имаше +15. И врз сетто тоа,КОЛКАВИ ВОЛОВИ СЕЕЕ!!!!!! Нашиве во споредба со нив се...човечуљци. Наша требаше да биде победата.Нивната е незаслужена. Не се радуваат,па и не треба да се радуваат.Сунце им руско комунистичко!!! Како и да е,ова го гледам како НАШ УСПЕХ!!! НАПРЕД М А К Е Д О Н И Ј О !!!
Ма какво прифаќање пораз. Едниот дибек од судија ги убеди и другиве дибеци, ај дрн мрн „консултации“... Дај и мене нека ми дадат од таа нивна трева што го враќа времето наназад. Малку го исцепија Бо со топката па уште аут од него бе! Сега нека оди нека ги опне судиите да им се изџврљат тие очишта кои очигледно за ништо не им служат! Тапа си Русијо!
Ма какво прифаќање пораз. Едниот дибек од судија ги убеди и другиве дибеци, ај дрн мрн „консултации“... Дај и мене нека ми дадат од таа нивна трева што го враќа времето наназад. Малку го исцепија Бо со топката па уште аут од него бе! Сега нека оди нека ги опне судиите да им се изџврљат тие очишта кои очигледно за ништо не им служат! Тапа си Русијо!
Замислете си со ЛИТВАНИЈА што ќе прават судиите бе! Секогаш биле против нас судиите, и со Грција, и со Хрватска.. Ама ние победувавме. Против нас беа и сега, НО ИЗГУБИВМЕ ЗА ЖАЛ! Е сега замислете си со домаќините што ќе биде! Ама, ние играме со СРЦЕТО НА ТЕРЕН! МАКЕДОНИЈА ДО ФИНАЛЕ!
Ај ај дека можеа и 10 секунди да им вратат, ебате тоа делегатите, судиите и све по ред тииииииииииит ма какво тит ќе си пцујам, маме им ебам! Оваа Спарксица се си кажа над мене, баш све. Како можеа да им ги вратат секундите и тоа не една него 2 ипол секунди, алоооо тоа се бесплатно дадени секунди за победи. Ако можам се да им пцујам по ред на делегатите сепак ќе кажам едно браво за типот што ја даде тројката, колку и да сум клета кон русиве секоја му чест на типот. Ама затоа тој Кириленко абе дрво, јас па од него се плашев, што да се плашам тапа беше, не можеше топка да фати, поправете ме ако грешам ама мислам дека беа 2 поени запишани до неговото име. Фаули недосудени, чекори недосудени, топки од нив во аут и пак за нив 24 секунди! Не бе ќорави сме ние. Ама тие цепаници огромни 2 метраши, народ од 150 милиони и не можам да победат една Македонија, 2 милионска Македонија. Јаки сме, јаки сме и со голема душа, тоа треба да си го повторуваме. Кај нас треба да се исплеска Илиевски, убаво да му се каже на човекот дека ако не му иде шутот нека си прави тактика, нека не шутира без везе! Мислам дека срцев удар ќе добијам од нашиве натпревари и за тоа ќе ја тужам федерацијава, ама толку сум приврзана за момциве да ќе им дозволам се. А во среда ме чека уште еден стрес и тоа можам слободно да кажам најголем до сега!
Како прво ќе кажам едно големо БРАВО за момците за одличнита игра што ја покажаа досега. Отсекогаш сум следела спорт, особено репрезентативците и слободно можам да кажам дека никогаш не сме имале подобра генерација кошаркари од годинава. Нема зошто да се разочаруваме од денешниов пораз, доволен е фактот дека и една „непобедлива“ Русија се тресеше во последните секунди дека губи од минијатурната Македонија, за која кој слушнал, а кој не. Ако до вчера кога ќе слушнеа некои дека играат со нас излегуваа по мајтап на теренот, денес сме и те како сериозен противник. Тоа говори многу за квалитетот на нашата репрезентација и затоа горе главите. Не ни можевме да се покажеме во подобро светло на ова првенство. Како што многумина кажаа можеби немаме некои светски имиња ама затоа играме со срце и сложно. Додека некои играчи се обидуваат да глумат звезди, да се прават лидери на екипата, божем светски имиња, да се замараат дресот како им стои или колку пари ќе им дадат нашите срце оставаат на терен за да победат. Ако разгледаме наоколу нашата публика е единствена што буквално е на терен заедно со кошаркариве, не пропушта да ги бодри и дури и се соживува со нивните порази и победи. Во другите земји добар дел и немаат поим дека нивната репрезентација е на првентсво, а не па да и дадат толкава подршка. Прашајте сега некоја жена од Русија ако знае дека воопшто играле нивните кошарка вечерва добро е, не мора повеќе. А нашите момци успеваат да не обединат сите, првпат сите заедно да се радуваат, заедно па и да се разочаруваат по малку. Момциве имаат публика како никого таму, и имаат срце за игра како никого таму. Понекогаш тоа е поважно и од најскапа опрема и играчи. Идеме на победа со Литванија, не смееме да се разочаруваме. Да си играш мајтап со толкава Русија да се тресе од тебе во последна секунда и не е така мала работа Ајмо момци со вас сме до крај, идемо со кренати глави понатаму едит: а ова дрвото уште 30 пати да шутне од таму нема да погоди тројка, ама ајде среќа
Спојлер Влатко Илиевски нека си попее за русинка ако... Што не им дадоа 24 саати да поиграат жмурка на терен Квалитет има, квантитет нема. Волкави мажјаци бреј, секоја чест за нашиве идржија до крај, БРАВО! УА за судијата или за делегатите уатевер!
Ами сега со Литванија ли ќе играме Ако, дај Боже тепаме, после они ќе не натепаат. Ќе бидат под голем притисок нареднава утакмица, ама остануваме со нив за да ги бодриме. Кој е најдобар? - НИЕЕ , Македонија