Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонска кошаркарска репрезентација

Дискусија во 'Спорт' започната од rossonerka, 1 септември 2011.

1. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Што ви е бре ??? Каков пораз ? Па парче ги направија !! Браво момци. Сто пати подобро од нив играа и мнооооогу по фер. Ова за мене е една од најголемите победи !! БРАВО, браво наши !! НАЈДОБРИ !!

На Phyramide, Tinker-Bell и Grunge им се допаѓа ова.
  2. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Абе Кириленко не е тимот на Русија, премногу добри играчи се, навистина. И кај нас кога 1 не е во форма, друг надополнува.

Тој што ми го прочита коментарот што го пишав на пола меч, виде дека добро предвидов. Кога кружеше топката Војдан дава тројка и ни оди одлично. Спори се Русиве, ама затоа што се високи влез никако не се игра против нив. Проба Бо, го блокираа. Требаше цело време со пасови да се игра, но ајде што е тука е.

Е сега, затоа што јас ги следам и останатите интересни натпревари, ќе прокоментирам за Литванија.
    Литванија се едни големи дрва, ненормално е колку се за никаде. Ама судиите се на нивна страна, баш кога го гледав мечот со Германија, ми идеше иако не сум за Германците да земам и да го убијам судијата. Новицки го отепаа буквално, ништо не се судеше. Плус не се ни слушаше ништо, со тоа вувузелите умот ми го извадоја. Ете ако слушнавте, колку децибели бучава направија, не може да се концентрираш со таква атмосфера.

Но сепак, иако судиите вечно не ебаваат во здрав мозок, успеавме да издејствуваме победа 6 пати, така да сепак сум оптимист дека може и 7ма. Кај Литванците треба да се игра на одбрана, може да се затворат а за во напад ќе ни треба тактика која ја користевме против Грузија, значи остри влезови и не многу заобиколување.

Запамтете следниов меч го играме против судии, а не против Литванија. Само треба оптимистично, вака ако играме како денес и тие ќе паднат.

На Phyramide, Tinker-Bell, la-chicka и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Како и секогаш политиката се меша секаде :devil: мора да се најде нешто за да не спречи да успееме, супер одеше досега, ама сега поради ова со русиве, не победивме :devil: |( добро барем Грците ги победивме :rofl: :rock: :muscle: :D не дека ја следам кошаркава, ама у тек сум со настаниве :rofl: лесно се дознава :rofl: Ќе ги победевме и русите, ама јасно е што се деси, да нема вакво нешто, богами ништо немаше да ни застане на патот за да победиме :geek:

На Bibko му/ѝ се допаѓа ова.
  4. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    11.806
    Криво ми е затоа што се е местено. Со Црна Гора не ја гледав утакмицата, ама од тогаш натаму сите ги следам и дефинитивно сите се против нас. Ама ако... Се покажавме.
    Нашите дечки играат со срце.
    Искрено стресови доживувам на натпревариве. И се плашам за следниов. Битно јас ќе ги бодрам нашите и кога победуваат и кога губат.
    Само една замрека имам... Мајку му стара, публиката наша што ги бодри едвај брои 12 души. И тоа претпоставувам иселеници се. Може владава наша да прати 200 души, да ги бодрат таму, душата да им се радува на кошаркарите наши. Да имам средства би летнала одма
    А поразов НЕ ГО ПРИФАЌАМ

На Grunge и Bibko им се допаѓа ова.
  5. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
  6. Ket.Rin

Ket.Rin Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2011
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    970
    Не беше тоа Русинот, Путин ја водел топката со некое даљинско :D

Ај бидна што бидна, битно ги испотивме Русите и им се стресоа гаќите, повеќе среќа со Литванија :)

На sweetyears му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    И покрај поразот си ја сакам нашата репрезентација , имавме жестока игра и игравме одлично.
    Сепак пак ке речам
    БРАВО МОМЦИ :inlove:

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  8. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    браво момции !
    а вие руси засрамете се ! само на таков начин можевте да не победите,но како не победивте? проклетите судии ви го вратија времето,се усравте? што помисливте како МАКЕДОНИЈА може да не победи ?
    тој проклетиот што им го втати времето пролив да го фати вечер !
    а ние?
    ние сме нај јаки! ќе ги уништиме у среда,па макар имале 10000 публика!
    и пак ќе кажам
    ГОЛЕМИ СМЕ ГОООЛЕМИ !
    напред МАКЕДОНИЈО!

На eutixismena му/ѝ се допаѓа ова.
  9. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Најнова мода на европското првенство-ВРАЌАЊЕ МИНУТИ КОГА Е ПОТРЕБНО !!!!

Абе срамота, арно викаат да не му тргне работата на сиромав жив ќе го изедат |(

На QueenN, Smilly, SuperGirl2010 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    ништо не е изгубено - ЗАТИШЈЕ ПРЕД БУРА - на Литванците нема да им помогне бучавата :lol: :clap:
    а судииве ептен педерски судеа :devil: :puke:

11. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Ајде, ајде.. Добри беа македонците!
    Дадоа се од себе!
    Прво дали ги видовте русите колкави беа?! Два метра и кусур и второ ФАКТ е дека се осети отсутството на Гечевски. Страшното тек доаѓа-СРЕДА!
    Ако го папаме тогаш.. ќе биде чао Македонија.

Браво македонци! Не се разочарувајте со вас сме до крај! :inlove:

12. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Абе и да бидеме 8ми, не направија ДОВОЛНО ГОРДИ И ГОЛЕМИ МАКЕДОНЦИ! Ја победија ГРЦИЈА, победија 6 пати по ред.

А со ЛИТВАНИЈА ќе изгубиме, ПОВТОРНО САМО со помош на судиите!

13. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Јао не коментирам за поразот,се е кажано ама овие Русиве...
    Ауууу!
    Салам карикатури се. Во секој момент мислев Кириленко екран ќе ми дупне со носот. :rofl: :rofl: :rofl:

На Smilly, Grunge, Lov3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.094
    Ја не знам зашо цела четвртина не им` вратија, копилиња искомплексирани. Морало да тепаат, без пораз биле, бре бре фрустрации свуда. Срам невиден, нечесно, и со мнооогу среќа последниот кош. За мене е ова победа, па можат на глава да се наместат ако сакаат. Да бевме трупови и дебили и да не знаевме шо праиме, да не ми е криво. Ама на онаква игра и труд, една Македонија шо до сега не стигнала подалеку од моменталнава позиција, да се најде во ситуација да ја победи Русија, која е европски, светски, олимписки, незнамкаков си веќе шампион... И со сила некој да ми враќа време и да се помоча на цела утакмица, па идете у три лепе.

Чим со Русија вака игравме, нема гајле за Литванија. Иако многу подобро ќе беше да игравме со Србите, одма ќе ги решевме нив.

15. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Признавам само еден резултат
    Русија-Македонија 60:61

Само тоа признавам,друго не!

На Tinker-Bell, la-chicka, Smilly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Секоја чест за нашите кошаркари, играта беше напната во секој случај но одлично се држеа!
    Крајот беше изненадувачки, но не е важно - по толку победи ова не се смета!

п.с. Навивав со пола персонал од Белведере и нашиот „ангел“ на Викторија - Катарина Ивановска :lol:

17. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    На Smilly, Monna.Monna, Cynthia и 2 други им се допаѓа ова.
  18. eemmiilliijjaa

eemmiilliijjaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    213
    Сремота Русите ПОБЕДАТА ја добија ПОКЛОН од судиите....инаку браво за нашите одлични беа :*

19. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Зошто цело време викате дека 8ми ќе бидеме? Јас колку што сум информирана, и да изгубиме од Литванија, 6ти ќе бидеме. :^) Поправете ме ако грешам.

20. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    абее се глеаме у финале :D :D :emo:

На Tinker-Bell и Grunge им се допаѓа ова.