Нема да изгубиме од Литванија. Памти ми го ова, па во среда ќе направиме пак „муабетче“. Русите играат педерски уште од почеток.. Литванија колку толку не потплаќа.
Уффф Нашиот пораз = мнооооооооогу пропуштени шанси ... да бидеме реални . Од прв момент не ми беа во утакмицава како во претходниве дали се штедеа или заморот си го направи своето не знам ама не беа во елемент . Криво ми е нормално зошто на крај испадна ко што испадна ама покажавме квалитет и во такво бледо издание . Сепак тоа е Русија која атакува на злато . Кириленко и такви огромни ... На крај поразот можам да кажам среќата победи а не квалитетот докажавме дека може да се носиме и победата ни беше на дофат ама како и да е ... Одиме понатаму ... Ќе биде пеколно тешко да се добие Литванија ете најмногу затоа скиснав . Ќе видиме како ќе се одвиваат работите и понатаму останува подршката за нив . Само Грција што ја тепаа од тој момент се херои барем за мене .
Изгубивме, со помош на СУДИИТЕ- ПЕДЕРИ. Прочитај ги претходните коментари и ќе сфатиш зошто, како. Поубаво што не си гледала, само ќе се нервираше.
http://www.b92.net/sport/litvanija2011/ ... _id=541530 Читајте ги коментарите на Србите.Јас ќе ви издвојам само неколку,што ми паднаа во очи. jadni Litvanci...ni krivi ni duzni dobili makedonce (flashZG, 12. septembar 2011 22:37) # Link komentara Србите среќни,што не избегнаа нас како противник.Оу је. Cestitke Makedoncima, mozda je ovo i dobro za nas... (ko zna, 12. septembar 2011 22:33) # Link komentara Makedonci su me stvarno prijatno iznenadili.Kakvu su odbranu igrali u zadnjem minutu,svaka čast.Rusi su dobili onom frljokom,ali treba imati onu stvar za to,kao što je imaju Djordjević,Kecman i Teo.Mislim da je bolje što idemo na Ruse,jer nisu napaljeni kao Makedonci,koji stvarno igraju fanatično požrtvovano.Ako ponovimo igru kao protiv Francuza,sigurno prolazimo! (Deki, 12. septembar 2011 22:15) # Link komentara Cestitke Makedoniji na dosadasnjoj prikazanoj igri na prvenstvu.Zasluzili su odlazak na OI u Londonu...Trebali su da pobede Rujke, ali nisu imali srece...Sa Makedoncima bi tesko prosli dalje, sa Rusima imamo velike sanse... (Realno objektivan, 12. septembar 2011 21:57) # Link komentara ruku na srce,makedonci su se sjajno borili celoj utakmici,na kraju nisu imali srece pa su izgubili,ali trebamo uzeti u obzir da i kljucni igrac Todor Gecevski nije igrao,bilo bi drugacije sa njegovim nastupom,cestitke makedoncima,dali su dobar primer za kosarku (Dragan, 12. septembar 2011 22:07) # Link komentara Еве како го исмеваат Кириленко. taj Rus sa slike sti tu lici na Lurcha, a ne znas mu ime je Andrei Kirilenko, totalni anonimus inace, krajnje nebitan igrac (racerx, 12. septembar 2011 22:33) # Link komentara А еве и еден Србин во покушај да напише нешто на македонски,ме изнасмеа слатко. . Nemajte gajle makedoncite,ke gi tepame rusite ! (SlobodanBG, 12. septembar 2011 22:05) # Link komentara
Во среда и ако изгубиме 6-тото место не ни бега, тоа ни е гарантирано. Али ако ја победиме и Литванија (дај Боже) сигурно после тоа ќе играме и со некој друг и ќе бидеме за едно или две места погоре. Како и да е и што и да е треба да бидеме горди на тоа што го постигнаа!
Па ова нема смисла, сега треба да имам грижа на совест затоа што гледав- 6 пати не гледав толку пати победивме, а сега- срцето ми знае како чукаше, се ежев од стрес и кожата си ја разранив од притискање со ноктите и таман си реков ајде ќе издржиме уште 2 секунди кош Ви ветувам дека мечот со Литванија нема да го гледам, телепатски ќе си навивам оти вака не е добро очигледно ни за мене, а ни за репрезентацијата Кошаркари, продолжете гордо напред- тука сме сите за вас, одиме кон победа!!!!
Во колку саат играме во среда? И ајде малку помош. Ако тепаме во среда( а ќе тепаме) идеме понатака во ? Полуфинале? А ако случајно изгубиме кое место сме?
Супер се држеа македонските кошаркари повторно со помош од судиите победија ...враќат време дури на 2 и пол секунди боооже па дали се нормални ии сепак Македонија како таква мала земјичка што претставува една населба во Москва успеа да се избори со Русија.. и за крај имам само едно да кажам БРАВО ЗА МОМЦИТЕ ОДЛИЧНИ БЕА !
За мене денеска ова не беше пораз!!!!!! Ова беше доказ дека можеме да се носиме против секоја репрезентација, многу сум горда на нашите. Одбраната е фантастична во секој поглед, денеска исто така и ударот од далечина беше на задоволително ниво. Србите се радуваат што не паднаа со нас Литванците жалат што ќе изгубат во 1/4 финале. Одиме на победа во среда, напред МАКЕДОНИЈА!!!!!!
Баш си криво, Литванија е домаќин и баш сите судии се наклонети секогаш кон домаќинот. Баш ја гледаб утакницата со германија, ок Германците не се нешто мн јаки, немаат мн добри играчи, но се гледаше таа наклонетост. ОК русите беа јаки, но имаа мн повеќе среќе. Како и да е, ТРЕБА ДА СЕ ГОРДЕЕМЕ, И понАтакА ДА ГИ БОДРИМЕ! Што и да се случи за нас секогаш ќе се шампиони
Играме во среда во 20:00 и ако изгубиме (не дај Боже) не си идиме дома има утакмици и за пласман од 5-8 место
Јасно е. И да не бидеме прваци како што кажа коментаторот, успехот што го постигнаа до сега нашите кошаркари е феноменален. Цела Европа виде колку сме јаки и ова денес беше наша победа и крај. На нашите кошаркари им се посакувам се најдобро и да добијат многу понуди за работа, а сигурна сум дека ќе бидат барани
Спојлер Дечко ти е педер судијооооо, судијооооо, судијооооооо!!! Глупа работа, бре. Не знам кај се видело и чуло ова, ама ајде. Си ја покажаа Русите силата. А морам да признаам, сите над два метра, олкави, крупни, како џинови беа. Лично сметам дека ние сме морални победници, затоа што судиите ненормално многу им попуштаа. Тоа на крајот - дно дна. Ај да вратеа до секунда и пол, сфаќам, ама до 2 и 40... Е тоа не го сфаќам. Па и веднаш штом го дадоа кошот го укинаа тајмерот, може можеше Бо да џитне некоја топка во таа секунда, нели.
Знаеја за што е способен Бо наш, па викаат ај да не ризикуваме, коа веќе играме педерски, играме до крај !