Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонска кошаркарска репрезентација

Дискусија во 'Спорт' започната од rossonerka, 1 септември 2011.

1. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    За мене Македонија е победник!

Леле овај судијата колку ме изнервира, цел живот неправда врз Македончето :@

И така ништо не губиме,само што наместо со Србија ќе играме со Литванија (таа можеби не е подобра од нашиот северен сосед, ама сепак е земја домаќин)

Бо е срцка, такво мало секаде се мушка :lol:
    И Перо го сакам
    ако забива само на рекламата :!:

2. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Ниеден пораз не се брои!!!
    Ова денес беше само несреќа и ништо повеќе. Непотребно е да кажуваме сега судиите вака,судиите така. Тоа е што е! Да победевме немаше ништо да се каже за судиите така да ќутете си.

Останува среда... а нешто ми кажува дека тоа ќе биде, голем, многу голем ден!
    Не ми се јасни песимистите што збореа "со Русија неаме шанси ќе не утепаат", и после ваква утакмица истото го зборат и за Литванија.
    Доста се потценувавме, реално, статистички или како сакате, сите преостанати земји се "подобри" од нас... ама како ни тргнало жива сила нема да може да не сопре! Никој, ама никој не игра со толку душа и љубов!

Што и да биде, ова првенство дооолго ќе се памти, одамна не бил македонскиов народ волку горд, сплотен, сложен, радосен...Секоја чест :bow: :bow: :bow:

На Smilly и mlover им се допаѓа ова.
  3. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Сеуште неможам да поверувам дека Македонија игра ваква игра, секоја чест да момците, играат подобро од Русија статистички гледано, за мене се они победници!
    Вакви победи никој до сега не остварил!
    Големо браво, се надевам ке ја тепаат Литванија, за да им покажат на сите дека на нефер начин Русите стигнаа до победа!

4. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    ..Без коментар! :x
    Еј неможам,неможе мојот мозок да прифати ваква информација!!
    Да ви опишам ситуација
    последната минтука
    -јас во соба,мама во дневна..кинам живци,се препотувам по 1000 пат и вриштам како никогаш досега! :devil: Мајка ми песимист ниеден,се добацува,ништо губиме..јас,па ме знаете мене..
    И кога им остана некој си 4 секунди за напад,готово јас веќе и да ја славев победата со прстите во уста од нервоза.Прво пцујам што бараат слободни фрлање,ејј со кој памет :fubar: обид за напад било тоа :fubar: !!И после,ако воопшто требаше да им вратан на 1.07,ти им враќаат 2.08,е полудев, пцујам,викам како луда.
    Се вртам во кругови,и гледам се дере коментаторот,тројка?!Со брзина на светлината се свртувам и :o инфакт ќе добиев...Ау што беше тоа 5 секунди ваква останав :o а после што ги направив делегатите,судиите,русите и сете по ред!Болје да не кажувам!
    Боже боже,седнуавм на креветот(со фаца,како утре да е крај на свет) и ронам ли солзи,ронам..
    Mоре си земав и шеќерче и вода да смирам малце живци
    И полсе Русите била светска сила,ма дај!
    Руси = мо*ковци едни!!

И да ги пофалам момците.. :clap: Предобра игра.Вие сте нашата гордост!
    И не признавам никаков пораз,а оние Литванците,нека се плашат во среда :muscle:

Go Macedonia, Go !! :l:

5. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    значит беа 7 стотинки и дека му текнало на некој си турски судија се напраја 2 секунди и 7 стотинки :devil: .... море една поштена работа да се немало....
    и едно голем БРАВО за нашиве си покажаа дека не е баш така лесно

6. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Што и да кажете, секундите беа праведно вратени, само не требаше да врати на 2.5, туку 1.7, 1.8 според мене. А статистички гледано, за шут се доволни 0.3-0.5 секунди, така што како и да беше, Русиве ќе си шутнеа и среќно ќе си победеа.

А колку и да ги сакам момците и колку и да се убив од фалење, пеење и зарипнување за нив, не ми е јасен Илиевски... Едноставно не ми е... :/

7. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    Судија педер работава. Ако, ќе им се врати. Ќе изгубат од Србија!! Ова клетвиве мој во 99,9% од случаите се исполнуваат, нека му се пазат. Вештерка сум. :devil:

И, ги сакам Антиќ и McCalebb. :l: :l:

Епа тоа де. Не се малку 2.5 секунди во кошарка. Ама ајде, како и да е.. одиме понатаму.

8. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    сега кога ми пројде малку нервозата сакам да кажам дека овде на Словенската телевизија додека траеше последната секунда само рекоа браво за Мк кога се деси педерскиот чин...само коментаторот рече не вем закај,зааааакај па тооооо јаооо није рес...јаооо Руши са судиком играју нечистко (у превод играју нечисто и незнае зашто се то дешава) после такозвани порас одма су рекли да Македонци су победници хиххихи...е сеа по нивна статистика ако изгубиме со Литванија ке играме со Словенија или Србија за 5 и 6 место...а јас како што се разбирам до 6 место се влева на Ои нели?

На seksi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Значи кошаркарине наши се срцки невидени. Гордост наша МАКЕДОНСКА! и не сте свесни со какво чувство на исполнетост го пишувам ова. Едноставно сум презадоволна со нивниот труд и постигнатиот резултат. А Русите :?: пааа они ни се пријатели и тоа добри, а на пријател не можеш да му се лутиш така да...
    Абе се си е супер, мора некогаш и да се губи нели! ;)

На eutixismena му/ѝ се допаѓа ова.
  10. plavusaa

plavusaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    3
    Ниеден пораз не се брои.. - Вие сте нашите херои!!! МАКЕДОНИЈА

Браво за дечките, тие се нашата гордост и ќе им држеме среќа да ја победат и Литванија а убедена сум дека и тоа ќе го направат :D

11. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    3.021
    Предобра игра!БРАВО ЗА НАШИТЕ!Понекогаш и мора да се губи,али гаволски се бореа. Ги обожавам,ги сакам најмногу на цел свет! Горда сум што сум македонка! Стискам палци за во среда,ке биде гаволски добра игра,чувствувам :)

12. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Поклонета победа на Русија, друго нема што да се каже! :envy: Се изнервирав максимално! :@

И! И те како фали Гечевски!!! :!:

Во среда - ФЕШТА! ]:) Едвај чекам! ]:)

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Пискав, се дерев на цел глас, последна 3-ка во последната секунда :doh:

Но не се предавамеееее :D

Литванија чекај нее, вие момци супер бевте :D :* :*

Оптимизам пред се! ;)

14. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Се што ни треба во среда е празни трибини.. Литванија ке има јака поддршка за разлика од нас 20тината членови на фалангата :D .. Се што треба е да се сконцетрираат на играта и да игнорираат од страна. Не беше лош денешниот натпревар секогаш разликата беше околу два, за разлика од тоа што претпоставуваме дека сигурно ке губиме затоа што минатогодишните прваци Шпанија губеа околу 30 разлика од Русија.
    Си имаа повторно среќа на крајот да акнат тројка и да ни е*ат мамата со Словенците, али тиа две секунди скапо ке ги платат, се осекав како да ми траат два дена :D .. Како и дае нека се потрудат да дадат се од себе во среда ако сакат да влезат во првите шест и да ги видат олимписките игри.
    И да не заборавам голема поддршка до мојот сограѓанин Гечевски што побрзо да ни оздрави да се врати до ФИНАЛЕТО :D ..

15. seksi

seksi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    113
    Гледав денешни и минати изјави на нашиот тим. Прекрасни се! Се натажив и од радост и тага.
    Момци продолжете така! Ние сме со вас! За нас сте веќе победници! Давате пример на сите како треба да се биде борбен во животот и дека секој колку и да е мал ако верува во себе, и ја има својата цел ќе има и резултати! Ве сакаме! Ви благодариме од срце за вашата извонредна игра! Гуш за сите! :) ;)

Сега и јас имам причина да бидам погорда Македонка и да не се плашам од ништо!

16. Tinker-Bell

Tinker-Bell Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    119
    Е стварно е немогуче ова што ни го направија! Леле таман ја смирив нервозата од прееска и сега кога ви ги читав коментарите пак се напнав уште бетер - па никако не можам да се помирам со тоа што таа
    победа си е наша,а на нив им ја препишаа! :@

Како и да е, за нас Вие сте победници, тоа и русите си го знаат им се виде во очите стравот да не изгубат од нас,а и на крај не беа нешто посебно воодушевени од победата зашто си знаат и самите колку на НЕ ФЕР начин дојдоа до тоа- со местенки! :@

17. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Ете, одма го искривив устето да не речам се изнервирав. Отварам сабајлечки Дневник и читам - Трагичен пораз со Русија.

Е леле ќе земам ќе се обесам! Што е толку трагично се прашувам?!

Човече, ѕверски одиграна утакмица, со Русија да имаш онаков резултат е за еден понизен БАУ а не за трагедија и рикање од тага и мака.

Свашта. Јес да у последната минута (како поинаку?!) пак ќе ми излезеше срцево од градиве и ќе ги изгризев прстите, ама морам да признаам одлична утакмица. А нашиве се ѕверови. Не му го праам меракот на премиерот, не ги викам лавови, ЅВЕРОВИ се :D

Ама озбилно, БАУ и ПАУ! Само така! :bow:

На la-chicka и Miss-Independent им се допаѓа ова.
  18. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    PROVE THAT MACEDONIA IS PLAYING WITH HEART !!!!

ГИ ОБОЖАВАМ.. И ДА ЅВЕРОВИ СЕ !

Напред МАКЕДОНИЈО !!!! :DDDD

19. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    2.268
    Ма ајде бре, еден пораз не се брои не е се изгубено!!
    Јесте, дека ние требаше да победиме, али не ми е јасно шо мајка му вратија дури 2 сек. 1 не требаше, та 2 :fubar:
    Да победеме ќе беше полесно со Србија в среда, али верувам во нашите. Па ќе ги здробиме Литванците брее, еј! :muscle:
    [​IMG] 8)

ЕДИТ:http://www.demotivacija.mk/srami-se-rusija-od-poklonot-na-sudijata-28265.html :wasntme:

20. MonnaSi

MonnaSi Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    536

И ја сум за да го грабнам и да бегам , ама како што е два метра ако он не ме грабне ништо од бизнисот :D

Напред Антич ! Напред McCalebb

Поздрав до судиите http://www.youtube.com/watch?v=OcFx_6Pw39o

На HeartlySmile, HappyOne и TennisBabe им се допаѓа ова.