Pround to be Macedonian !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Браво момци , уште еднаш докавте дека сте најдобри Едно име имамеееееееее во срцето го носиме - сите знаат кое е МАКЕДОНИЈА !!!!! се фрламе на славење оу јеаа
Од што сум среќна незнам што попрво да направам. Гордост македонска.Ве сааааааааакааааааам! А иначе слушнав нешто коа ќе си доаѓале ке оделе на плоштад ...Знае некој нешто подетално??
Само ние го можеме ова !!!!!!!!! Каква игра покажаа нашите ѕверови БРАВО МАКЕДОНЦИ НАШИ Па кој сака нека е против нас и судии, џабе им е НИЕ СМЕ ПОЛУФИНАЛИСТИ Кој друг игра бре со распламтено срце ко Македонциве наши најхрабри и најупорни. Секоја чест.
ЛУЃЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ РИПЛИ, БИЛИВИТ ОР НОТ!!!!!!!!!!! ШАМПИОНИ! ЅВЕРОВИ!!!!!!! *солзи ми идат од среќааа Спојлер Мастиката ќе ја голтнев бре прееска од што се препрепревозбудив!!!!!!!!!!!!
Уште имам мачнини ама од возбуда, среќа и гордост! И верувам дека можеме да ги изненадиме вака и шпанците ма колку и да се добри, едноставно верувам. Инаку Господ ме слушна вечерва, да ме слушна ... Фала ти Господе!
Ма реков ја дека ке победиме! Не го кажав тоа колку да кажам позитивно туку навистина го чувствував тоа и иако при крајот водеа литванците можев да видам на крајот како нашите скокаат и се радуваат на победата.. веројатно од преголемата желба да победиме па постојано го гледав "крајот".. И МНОГУ СУМ СРЕКНА БИДЕЈКИ ТАКА И СЕ ДЕСИ БРАВО БРАВО БРАВО МАКЕДОНИЈА.. СИТЕ КЕ ГИ ПОБЕДИМЕ САМО НАПРЕД!!!!!
ЛЕЛЕ ОД СРЕЌА МИ СЕ ПЛАЧЕ ЛУЃЕ!!! МИ СЕ ПЛАЧЕ БЕ!!! БРАВО И ГОСПОДЕ ДАЈ ДО КРАЈ ДА СТИГНЕМЕ! ПЛИИИИИССССС!
Абе кажувајте кај се пријавува да не пратат во петок да навиваме!!! DDDDDDD ИЧ НЕМА ЖЕНИ У НАШИ НАВИЈАЧИ! Кај да се кажам дека сакам да одам!
просто невероварно!! нема македонец шо сега не слави и не е горд на нашите кошаркари!! нема шо да се коментира најјаки сме! во МАКЕДОНИЈА никогаш не се славело толку! ЧЕСТИТО ПОБЕДАТА
Е ако де, син му ќе го чекаме! Шпанците можно е да ги победиме. Прилично можно. Ама јас аку речам дека ќе победиме, ќе се запустиме.. Славиме како да сме први во светот. Ако, ако! Да се навикниме за тогаш поубо да навиваме.
Да се дополнам: Ги смачкавме Литванциве со: -14 000 + публика кои многу гадно свиреа со вувузилене, и рипаа и не деконцтретираа! -Домашен терен -Поткупени судии Мали на карта, но големи во срцето, едно име имаме МАКЕДОНИЈА!
Океј се потсмирив, да искоментирам сега. Прво и основно, олку не сум рикала уште од времето кога имав 6 години и братучеда ми ми го украде сладоледот. Рацете ми се тресеа, сакав овде да напишам едно ААААаааааааа но не можев, не само рацете, цело тело ми откажа. Сеуште не ми се верува каква контракција добив кога Антич се влечеше по подот, не пуштајќи ја топката. Сеуште не ми се верува како Бо сам им продре на толку играчи. Сеуште не ми се верува дека Војдан даде толку тројки. Сеуште не ми се верува дека Илиевски изигра онака како што доликува на еден ветеран. Ова се моменти каде што не можам да зборувам за тактика, за игра, за фаули, за чекори и за слободни фрлања. Ова се моменти кога само можам да се заблагодарам на Бога што живеам во ера каде Македонија ја пишува за прв пат историјата во кошарката, каде што сите навиваме, се поддржуваме, плачеме и се радуваме заедно. Па и уште мојот омилен спорт е. Ова никогаш не се случило, секој дел од телото да ми трепери, да не можам да се воздржам, да сакам да ги гушнам сите по ред. Што и да се случи понатаму, што и да биде, МАКЕДОНИЈА е она што ја одбележа оваа година кај мене, она што ме натера силно да се насмеам кога кажувам од каде сум, она што силно ме натера да се лупнам во гради. Кошаркари, вие сте нашата гордост, И КОГА ЌЕ ИМАМ ВНУЦИ ЌЕ ИМ КАЖУВАМ ЗА ВАС И ЗА ДАЛЕЧНАТА 2011 КАДЕ РАСТУР ПРАВЕВТЕ.