Македонија вечна. Нека им стане јасно на сите кои сме и што сме. Браво момци, секоја чест. Вие сте победници во секоја смисла. И шампиони, прваци. Само напред!!! :up:
Сега само што се вратив од плоштад...браво за нашите...иако не победија...да се надеваме на брозен медал! МАCEDONIA!
Иако имавме феноменална игра, шпанците изиграа подобро и чесно изгубивме. Нема потреба за тага, главата горе сите македонци. Тоа што го направија кошаркарите на ова првенство е најголемо достигнување во кошарката во цело постоење на Македонија како независна држава. Одиме горди за бронза! НИЕДЕН ПОРАЗ НЕ СЕ БРОИ, ВИЕ СТЕ НАШИТЕ ХЕРОИ! О оооо Лестер Бо Меккејлеб
ИЗГУБИВМЕ многу се нервирам,но ке победемеее ехее уште колку победи не очекуваат!!!!! Македонија засекогаш во нашите срца
А како да не победат кога зад нив стоеа ... Хрватска , Грција , Финска , Босна , Грузија , Словенија и Литванија ? ? ? Само така можеа и никако поинаку ... За вас не знам ама јас се спремам за голема прослава во НЕДЕЛА и уште поголема прослава кога ќе ги пречекаме во ПОНЕДЕЛНИК ... Ах волку волку бар до бронза ете толку
И Грција навива за Македонија! Фантастичната игра на македонската кошаркарска репрезентација не остави рамнодушен буквално никого во европската спортска јавност. Сепак, ни на сон не помислувавме дека за своите одлични изданија ќе бидеме фалени дури и од нашите лути непријатели, јужните соседи Грците. Новинарот Танасис Аспруљас, кој е дел од грчкото радио „Сентра Гол“, објави прекрасна репортажа во која што со најпозитивни зборови ги опишува настапите на македонската репрезентација на Евробаскет 2011. „Извинете, но во националната жалост за еден спортски подвиг немам намера да учествувам. Кога говорат потта, несебичноста, храброста и машкоста, нема место за политика. Антипатичен не ми е никој од 12-те момчиња, кои секоја вечер гинат за да направат уште еден нов подвиг“ - ја почнува Аспруљас својата репортажа, не криејќи ги своите симпатии кон избраниците на Докузовски. Како дел од целиот проект, тој дури и разговара со дел од македонските репрезентативци. Според нивните зборови, следењето на прославите што се случуваат на плоштадите и низ улиците на сите градоци ширум Македонија само им помага што побрзо да го надминат заморот и да се мотивираат уште повеќе за следните натпревари. - Свесни сме дека кошарката што ја играме не е премногу атрактивна за око, но таа е производ на срце и желбата за победување што ја поседуваме во себе“ - објаснува центарот Предраг Самарџиски. Грчкиот новинар поставил и прашање за шпекулациите дека дел од кошаркарите биле незадоволни што сега македонската влада испраќа чартери со навивачи, додека тие беа принудени со редовна линија да патуваат за Литванија. Одговор доби од селекторот Докузовски. „Пријателе, овде нема пари. Сите играат од срце, затоа што им е чест и гордост да го носат овој дрес. Нема никакво незадоволство, само љубов кон татковината“ - порачал македонскиот селектор, откривајќи го можеби и главниот фактор за нашите неверојатни игри и резултати на Евробаскет 2011. Што направивме луѓеее ?
Со овие играчи со овие прекрасни борбени момци одиме понатаму на ред е бронза ако даде Господ !! Навистина се радувам за ова што го направија одлични се !! Ова многу значи за Македонија и сите нас !!
Криво ми е што изгубивме, но тоа не значи дека нема понатаму да ја бодрам и да и се восхитувам на нашата репрезентација !!.. Сите го дадоа својот максимум, силата, љубовта, срцето и душата ги оставија на теренот.. Тоа се нашите херои !!!.. Далеку избуткавме, сега сите заедно да ја бодриме Македонија за бронза во недела Нема вакви сме, такви сме, ПОБЕДНИЦИ СМЕ ЛУЃЕ !!!!! Без разлика на денешниот резултат, се знае која е и што е Македонија.. Една и единствена, покажавме дека сме силни и храбри !!.. Напред наши!!!!
Ќе го изгравирам резултатот 45-44, ќе ми остане врежан ликот на Гасол и извикот бомба по забивањето на Антиќ, вечно ќе ја помнам нервозата на шпанскиот тренер и нервозата на навивачите. Овој ден сме ние победници без разлика на се.
Да не беше играч во НБА ќе се прашавме дали тројките ќе му одеа од рака!? Таму се испраксирале ... да играа во европски тим не верувам дека ќе беше претворен во тројка. Инаку нашите значи покажаа што е игра, константна, тимска, активна ... Другиве "големи" тимови некако многу млаки се у стилот гледајте не и чудете се ... Ех ама сега они се чудат на нашата фаланга! Само натпреварите со нашата репрезентација беа навистина импресивни за гледање!
Видовте ли на забавената снимка кога Бо направи лична грешка, извика fuck и тоа онака големо FUCK убаво се виде дека препцува.
Не бе, ни Чак Норис, ни дедо Боже, со Ла вирхенсита де Гуадалупе не си можеме... Ај карамба, си го видоја Доместосот наш шпанЦките кукарачас. http://www.youtube.com/watch?v=u0nQMgaJ ... re=related
Супер изиграа, јас и со 4то место сум и повеќе од задоволна и ајде да не ги форсираме за бронза, како што правевме за натпреваров со Шпанија, да оставиме спонтано да се одвива се.И онака сме задоволни со се постигнато до сега @paugasol Macedonia were the strongest team that we played against
Во моментов навивам за Франција ајдее ајдее можете да ги тепате Русиштава!! сакам реванш со Русија не за друго
Македонијо, те гледам на атлас моментално. Колку ли си само горда, се прашувам. Скоро секогаш и во се сме на дното, а сега сме на површината. Нашето име се спомнува насекаде. Нашите срца навиваат за нашите кошаркари. Сите заедно се сплотивме во едно. ! М А К Е Д О Н И Ј А ! Ние сме победници. Наваро, ќе бидеш наваросан!
Ах, криво ми е. Можевме и повеќе.. Како и да е, одиме за трето место. Со Русија би требало да играме, да ? Така ми седи.. Леле ако тепаме во недела што ќе биде .. леле леле
Да ви кажам право, од прееска сум вкочанета се' уште и потсетувајќи се на многуте шпански сапуници, Наваро изгледа ноќта ја поминал со Вирхенсита де Гуадалупе или со самиот Ѓавол во кревет, за да му појде толку шутот. Како и да е, интензивно почнав да упатувам клетви на негова сметка, рака да ми се исуши indeed, да не може да си го пипне, да го фати сидром на blue balls, краста да фати и моми да бегаат од него. Колку коша даде, толку години да не му се дигне и Антич и Чековски деца да му прават. Пу јаз'к!