Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонска кошаркарска репрезентација

Дискусија во 'Спорт' започната од rossonerka, 1 септември 2011.

1. andy96

andy96 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    13
    Сепак сме во првите 4 екипи во Европа.. И тоа е голем успех за нас.. Ќе се надеваме дека ќе освоиме 3 место, но и 4 да бидиме не треба да се разочаруваме. :!:

2. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Ај сега да ви кажам нешто како страстна обожавателка на кошарката и „добар познавач“ на играта :P

Знаев дека вака ќе заврши утакмицата. Како што кажа andy96 голем успех е што сме меѓу првите 4 во Европа, и што разбраа која е Македонија :)

Е сега не знам зошто сите паѓаат во несвест дека сме изгубиле од Шпанија, не требало така, судиите се криви, Наваро е крив... Ај може ќе фрлите дрва и камења по мене, ама со таков НБА состав каков што има Шпанија, едноставно не можевме да ги добиеме со начинот на којшто играме. За нив треба да сме екстремно динамични, да погодуваме кошеви, да лепиме банани во одбрана, наместо да одиме 2-на-1. Ете, тактиката која што не донесе до полуфинале не ни успеа против Шпанија. Тоа е тоа поради коешто изгубивме.

Сепак, секоја чест, многу добар отпор дадовме во прво полувреме :) Се уплашија Шпанцине :)

На Name, Dushica-sk, Stam и 2 други им се допаѓа ова.
  3. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.226
    Прекрасно беше Прилеп на плоштад ама голем хикс што скринот се расипа(или го хакнаа) на почетокот од второто полувреме. Среќа за дестина минути се среди.
    Мене ме заболе грлото од навивање, признавам- криво ми беше и се разочарав што изгубивме, ама проклет Наваро не е нормален! А јас пак ќе кажам- без Гечевски сме малку изгубени, тој секогаш носи сигурност на терен. Како можеше да ја скрши раката баш за овие мечеви :fubar:

Горда сум на нашите кошаркари, не израдуваа неизмерно. Сите со аплауз ги испративме. Јас на лице си го напишав презимето ГЕЧЕВСКИ. И така ги бодрев нашите кошаркари, со старото Македонски знаме! :inlove: :inlove:

На eutixismena му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lady90

Lady90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    7
    Со оглед на тоа дека игравме со прваци и незаборавниот факт дека Грк ни судеше, не беше тешко да се погоди денешниот резултат. Но, како и да е дечките супер изиграа, незаменливиот Бо како и секогаш со најмногу поени. Го обожавам човеков ептен ми праи мерак, и игра како да е Македонец, секоја чест. Затоа и сите се плашат од него. Антич ме нервира зошто многу утнува шутови, но добар е за фаќање топки од под кош :lol: Сепак омилен ми е натпреварот со Грција а верувам дека и на сите Вас, убаво им покажавме како се игра ]:) За во недела очекувам реванш со Русите не можам да им ги заборавам тие 2 секунди и сигурна сум дека ќе им вратиме со иста мера. Всушност убедена сум дека нема да се вратат без медал. Горда сум на нашата репрезентација бидејќи достојно ја претстави нашата земја, и овој успех е повеќе од доволен :)

На Squirrel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Мислев на тројка како групен се*с. :D

На x.Daisy.x, julie77 и eutixismena им се допаѓа ова.
  6. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Кога престигнуваат во Македонија (со бронзен медал се разбира :muscle: )?

И каде ќе се случува „фештата“? :)

п.с. Сега бев во едно кафуле и на сред журка сите ја пеевме Излези момче право на тераса.... Почнавме да се загреваме за во недела. :dance: :party: :d:

7. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    луге мои,сега сфатив шо значело страсно навивање :D дека не сум многу по спортот,и ко сум гледала како навиваат на фудбалски утакмици пример,како се палат вриштат пиштат,сум мислела- шо се потресуваат лугево??? :^) е сега некој мене да ме гледа од страна ко навивам за нашиве кошаркари сигурно ке си рече-леле шо и е на девојкава...коментирам,вриштам пиштам повеке од мажите околу мене. :rofl: е сега сфатив дека не им било лесно на тие шо навиваат,колку нервоза,вжештени дланки од плескање,и пролиени капки пот е тоа :D шала на страна нашиве кошаркари се прекрасни,алал им вера за ова што го постигнаа,голем триумф за македонија е ова...навистина го заслужуваат називот херои.!!за сите шо имаат негативни коментари за нашите кошаркари,само запрашајте се колку победи имавме а колку порази,и тие порази беа у рамноправна игра скоро до крај..на шпанците шо се светски прваци не им се дававме до последната четвртина..на полувреме водевме дури..дај боже да ја победиме русија и да земеме бронзен медал..да соберат сили нашиве и дадат се од себе..да им затвориме устите на душманите..да видат што е македонче ко ке се налути :D напред македонијооо!!!

На Bunny05, Stam, dancing.queen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.511
    Допаѓања:
    23.171
    Во понеделник се враќаат дома. Уан како главен спонзор ќе им обезбеди чартер лет од Литванија до Скопје, а и ќе има организиран дочек. Претпоставувам дека на плоштадот ќе биде прославата.

9. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Јуууу Наваро растури !! Искрено нашите дечки се супер, играат супер и со оглед на тоа што играа против НБА играчи кои истовремено на некој начин им се идоли и им биле фаворити до пред некое време, одлични беа !! Шпанците се навистина многу добри...но, Наваро...Кошот на памет го знае. Растури на теренот без мака, без окце да му трепне. Тоа мора да им го признаеме :!: А нашите се срцки преуморени се, многу ми е жал дури кога ги гледам како прават фацки. Чековски се жали на болки во грбот, Гечевски со скршеници, Илиевски примаше витаминска инфузија...загрев души. Само тие неколку играат мн маки си тргаат :( Ама ќе издржат уште една утакмица и се враќаат со медал. И да не се вратат со бронза не е битно. Направија премногу за државата. Постигнаа премногу. Се затоа што вредат, одлични се и што е најважно срце, душа и снага оставија на терен. За тоа треба да се симне капа !! Секоја чест :bow:

На Bunny05 и Breezy им се допаѓа ова.
  10. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    За жал вчера не победивме али животот оди помантаму , момците беа одлични и верувам дека дале се од себе за да победиме. Нема глави доле сите кренати одиме понатаму , утре да се надеваме на победа!
    Голем успех е тоа што стигнаа овде!! :clap:

11. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Херои!

Јунаци!

Македонци!

....Браво момци, сите сме со вас :clap:

На Emma89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    На Smilly, Hiii, Bibko и 2 други им се допаѓа ова.
  13. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Дефинитвно голем успех за нашите кошаркари сигурно ја имаме бронзата

:l: :l: :l: :l: :l: од се срце им посакувам успех како и цела Мкедонија заедно со мене ќе го слави денот на трумфот на нашата репрезентација само напред момци!

На starbucks и Emma89 им се допаѓа ова.
  14. Bibko

Bibko Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    41
    Секоја чест за дечките, Браво, Македонија се гордее со вас! :l: :l: :l: :l: :l:

На butterfly33, love23 и Emma89 им се допаѓа ова.
  15. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Не ми е гајле што изгубивме, затоа што интересното тек почнува!!!

Еееееј луѓее, за бронза се бориме бре, што мрчите дека сме изгубиле? :^)
    Треба да сте горди на ова што го направија момците. Јас сум горда. Горда Македонка.
    Од 23 држави изграме за 3то место!!! Тоа е гооолем успех. Многу голем. НАЈГОЛЕМ!!! :rock:

На Emma89 и MonnaSi им се допаѓа ова.
  16. eutixismena

eutixismena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
  17. MonnaSi

MonnaSi Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    536
    Значи НЕ изгубивме . Незнам зашто мрчите дека изгубивме или дека Антич промашил тројки или McCalebb промашил . Значи секој има лош ден и да промашил да е жив и здрав , стигнавме до 3 место цел свет знае за нас , што повеќе треба ? Барате од леб погача .

Антич :inlove: Ајде Антич во недела дај едно 20 тројки па затвори им ги устите

18. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Македонска гордост!!!
    Играат од срце, играат со љубов!
    Цела Европа се исплаши од толкава малечка земја, но голема во душа!
    :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

19. MaxyMax

MaxyMax Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    99
    Едвај чекам нашите херои да се вратат дома...Само уште кога би имала можност да им се приближам....прво ке им се поклонам па после се со ред ке ги гушкам!!! И не ми е гајле за резултатот...они на нас ни го избелија образот пред цела Земјина топка и не направија горди Македонци!!!

20. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Кошаркариве колку се трудат да ни го обелат образот, а македонскава публика.. :x
    Да не знае некој нешто повеќе за инцитентот на нашиве во авионот?