Навистина си во право Starbucks .Стварно претераа со коментариве и полнење со off topic .Секоја чест на тебе,росонерка и уште неколку други феминки коишто се гледа дека навистина ја разбирате кошарката и давате навистина убави анализи на играта и тактиката на македонската кошаркарска репрезентација,а не секој втор коментар да се сведува која кого би легнала и дали Владо,Војдан,Тодор,Перо имал жена или не .Оваа тема не е за сексуални фантазии и што би им правеле во кревет,туку за играњето на македонската кошаркаска репрезентација.Ако немаат нешто паметно да кажат во врска со кошарката подобро и нека не пишуваат . Што се однесува до натпреварот со Русија можам да кажам слободно дека може да ги добиеме,но ме плаши една работа,а тоа е заморот.Верувале или не Владо Илиевски против Шпанија играше цели 40 минути без секунда одмор .Навистина секоја чест.Многумина го критикуваат поради неговиот шут,но Владо е вистински лидер на ова Европско првенство.Очигледно дека е во сенка на МекКејлеб,но според многумина играчи меѓу коишто и Пол Гасол,Наваро(коишто дале изјави) Владо Илиевски е најдобриот плејмејкер на оваа Европско првенство.Човекот игра дури по 39 минути во просек на натпревар .Најголем проблем на македонската репрезентација е кратката клупа поради којашто го изгубивме натпреварот со Шпанија.Дефицитни сме во поглед на високи играчи,а Перо и Војдан цело време се чуваат затоа што нема кој да ги замени.Очигледно многу фали отсуството на Тодор Гечевски.Со него ќе беше друга песна против Шпанија.Шпанија ја добивме на многу полиња,но кратката клупа и среќниот ден на Наваро доведе да изгубиме.Многу лошо шутиравме од слободни фрлања.Скоро половината ги промашивме,а Шпанија имаше 98% учинок ,па сега видете.Единствено разочарување на оваа Европско првенство е Дарко Соколов.Според мене ,а и според многумина ништо не покажа буквално.И да изгуби Македонија тие за мене се пак херои на оваа Македонска нација,а поубаво нешто неможе да ни приредат од победата на јужните Цигани(ни името несакам да им го спомнам на тие фашисти) .Навистина ги понижија,а после тие нека си плачат до утре дека сме им вршеле притисок со публиката.Треба да сме горди на нив затоа што поради нив се случи експлозија на националната свест кај Македонецот.Никогаш не сум видела повеќе знамиња,шалови,еуфорија за Македонија.Куќите се преплавени со истакнати македонски знамиња што е за голем поздрав.Како тоа да ни фалеше 20 години . Ајде со среќа денес и храбро срце,па до медал.Заслуживте момци!!.Македонија е со вас
^^ Освен заморот и кратката клупа мене ме плаши и тоа што мислам дека Рускиот тренер ке најде тактика да не запре првиот пат ги изненадивме ама многу брзо играме повторно и мислам дека знае кај му беа грешките минатиот пат тоа го потврди во изјавата,,Ние не игравме толку лошо колку што Македонците не натераа да играме,,но сепак НАДЕЖТА последна умира! Во врска со поразот од Шпанија имавме реално шанса да имавме подолга клупа ,затоа што тие постојано се одмараа и очекувано беше на крај тоа што се случи но сепак 80 коша против Шпанија и те како не се малку и треба да бидеме ГОРДИ! Сепак успеавме да го извадиме од кожа Шпанскиот тренер до полувреме Стискаме палци денеска за вас момци и дај боже да се вратите со МЕДАЛ сепак тоа ке остане запишано во историјата !!! п.с Многу сакав да играме со Франција
Историски момент за македноската кошарка и македноскиот спорт воопшто. Луѓе играме за медал ејјј... Не сонувам нели? Срце на терен и одиме на историска победа а русите на чело со Кривиленко може само да кројат планови за враќање на времето ама иста финта два пати не биваа За два часа сите пред тв и навивање како никогаш до сега МА-КЕ-До-Ни-Ја!!! Але але Спојлер И да престанете со критики за тоа кој играч како изиграл и колку грешки направил, едно е од пред тв да се критикува а друго да се биде таму на жешкиот терен... Браво за момците и за борбеноста во играта што ја прикажаа... Тие се веќе победници независно од исходот.
Токму така јас Илиевски го сметам за лидер, Бо за шутер, а Антиќ за коловоџа! Не е кошарката само шутот, тоа запамтете, шутот е 1 секунда, а останатото е одбрана и водење на топка. За жал ние не сме добри поентери, тоа освен што сами увидовте и го кажуваат сите од нашиот табор (ова табор кога ќе кажам одма на политички ми доаѓа ). Ние сме најцврста одбрана на првенството, ние треба да го сопреме противничкиот кош, затоа и имаме успех затоа што откривме кое ни е најдобро тајно оружје и го испраксиравме. Но затоа не сме најдобри, зашто немаме најдобар напад, она што Шпанија го има. Но против шпанците имаме постигнато најмногу поени, значи не сме до толку лоши и во тоа само треба тренинг и тренинг и тренинг. Но ништо не се постигнува од денес за утре, кошаркариве се млади, јас верувам дека има иднина во нив, а овој голем успех ќе влијае позитивно врз целата кошаркарска. И од мали до стари гледаат кошарка, верувам по ова дека многу дечиња ќе ги остават компјутерите и ќе го фатат баскетот во рака, да бидат и они еден ден ѕвездите на европскиот баскет. Плус после ова ќе се финансира верувам и во клупската кошарка во Македонија зашто таа ни е на ниско ниво. Ако еден Пол Гасол секои 2 дена забива со Лејкерски, еден наш Чековски или Стојановски игра еднаш неделно во лига која одвај опстојува. Тоа сакам развој на кошарката, со развој може и да сме најдобри во Европа...
Море знаете што слушам? Овие близнациве Дамјан и Војдан комшии од населба ми биле Спојлер Е сега незнам дали е точно ова, али подобро да е
════════════════ ONE ♥ BEATS FOR ═════════════════ ╔═╗╔═╗╔═══╗╔═══╗╔═══╗╔═══╗╔═══╗╔═╗─╔╗╔══╗╔═══╗ ║║╚╝║║║╔═╗║║╔═╗║║╔══╝╚╗╔╗║║╔═╗║║║╚╗║║╚╣╠╝║╔═╗║ ║╔╗╔╗║║║─║║║║─╚╝║╚══╗─║║║║║║─║║║╔╗╚╝║─║║─║║─║║ ║║║║║║║╚═╝║║║─╔╗║╔══╝─║║║║║║─║║║║╚╗║║─║║─║╚═╝║ ║║║║║║║╔═╗║║╚═╝║║╚══╗╔╝╚╝║║╚═╝║║║─║║║╔╣╠╗║╔═╗║ ╚╝╚╝╚╝╚╝─╚╝╚═══╝╚═══╝╚═══╝╚═══╝╚╝─╚═╝╚══╝╚╝─╚╝ Сакаме победаааа!!!!!!!!!!!! Едвај чекам да почне, ја давам целата подршка и се надевм на успех! Русите овојпат ќе бидат помалку среќни, а судиите се надевам ќе бидат малце пореални! Ајде наши, донесете ја бронзата и радоста во нашата земја!
За некој час ќе имаме БРОНЗА! Не можам да дочекам да започне овој натпревар. Ќе победиме повторно, како претходниот пат. Ајде МАКЕДОНЦИ. Со срцето на терен, ЌЕ ПОБЕДИМЕ. НАПРЕД НАШИ!