Момци прекрасно одигравте,секоја ви чест.Македонија се гордее со вас 5то место е преголем успех за нас Вие можевте повеќе,ама душманите не ви дозволија. Ве сакам !
Одличен натпревар! Не се лоши?? Хрватите се олимписки и светски шампион ептен се добри. А Србите им парираат добро ... Се игра жешко моментално.
Кој и да игра во финале со Данска сигурна сум дека Данска ќе биде шампион.. појма нема од игра, си се извлекуваше во сите утакмици и иако незаслужено стигна до финале убедена сум дека уште по незаслужено ќе стане шампион .. секогаш е така
Алал да им е на момциве, сепак петто место е одлично. Тоа што се случуваше со судиите беше срамота, но кај што има сила нема правдина. Ама на крај не им успеа, и заради тоа дупло повеќе се радував и ми беше мило. Успеавме, и покрај толку повреди, и покрај тоа што судиите не ни беа баш наклонети. Ги оставивме зад нас некои од најфаворизираните екипи. Уште еднаш покажавме дека македонците играат со срце, а навивачите се секогаш зад нив. Браво момци, продолжуваме да сме со вас и кон нови успеси!
И ПОБЕДИВМЕЕЕЕ ПОСЛЕ ТОЛКУ МАКИ ЗАСЛУЖИВМЕ СЕ ГОРДЕМ СО НАШИТЕ МОМЦИ, ЗНАМ ТИЕ МОЖЕА ПОВЕЌЕ НО ТОА Е ТРЕБА ДА СЕ ГОРДЕЕМЕ И СО ОВОА ОВА Е ПРВ ВАКОВ ГОЛЕМ УСПЕХ ЗА НАС ПОНАТАКА 100% ОДИМЕ НА МЕДАЛ
Јас не знам зошто им се лутите на Данците? Ние сме си виновни за тој натпревар, имавме предност и не знаевме да ја зачуваме. Наша беше и грешката во самиот финиш, не ја задржавме топката бидејќи и реми ни одговараше. Не сум за Данска, не ги сакам, ама нема зошто вината да ја бараме во нив. Ај Германциве да играат па да разберам. Искрено сеедно ми беше кој ќе победи. Инаку сеа имам мака, не знам кој повеќе сакам да победи, Србите ми се мили од вчера, а Храватите ги сакам бидејќи играат проклето добро. Балиќ го обожавам. Сепак кој и да победи ќе ми биде мило. А титулата сакам да ја земе некој од балканските земји, онаа која ќе се пласира во финале .
Во овие моменти ми е толку многу криво што сум далеку од Скопје, што автобуските линии имаат толку лош термин, што не сум повозрасна да можам сама да одам... Не е фер! Сакам да оддадам почит сега, кога не можев за кошаркарите. Плачам и точка. „Ај, друг пат ќе одиш.“ - многу утешно. Македонија пишува историја, а јас ќе се тешам со едно „друг пат“.
Србиве се толку брутални, а навивачите се ужас. Очекувам скандали после натпреварот. Дури војска ало, војска им го чува хотелот на хрватските играчи. Немаат нивни навивачи во арената, заради србскиов сељачки менталитет да се тепаат после секој натпревар. Молим те отишле да гледаат државна репрезентација со шалови од Партизан и Црвена Звезда. Јас сум за Хрватска и сега и во финалето.
Само што се вратив од тренинг, и една другарка ме збуни со еден коментар, ако победела Србија ние одиме директно на ОИ. Нели тоа беше за ако изгубиме од Словенија, а Србија земе злато тогаш одиме на квалификации, а не за директно учество на ОИ.Ај упатете ме малку,дали другарка ми погрешно разбрала или е вистина. И мене ми се плаче јас утре имам натпревар во 16h
Аа жешко жешко.. Мајка ми е закон.Ја прашувам за кого ќе навиваш? -Еми што знам,ама Хрватите ми се помили. После 2 минутки,туфка дека на Србите им дале гол. А јас..кога се Србите во напад за нив навивам,кога се Хрватите тогаш и за нив рипам Реално на нас ни одговара победа на Србија.
Фали уште Цеца, Карлеуша, Стоја и компанија да почнат да ги пуштаат кога ќе стави некој гол. Ах бе Срби.. што сељачана ќе бевте..
На нас сега може комотно да ни биде сеедно. Петти сме во Европа, а тоа за едно земјуле ко Македонија е преголем успех!!
Работава на мајка ми: Колку е? - 16:16 А она: За кого? Е за кого де Навивам за Хрватите овојпат. Разбирам дека двете нации баш и не се поднесуваат, ама барем ракометариве можат попрофесионално да се однесуваат, а не да се тепаат небаре се во боксерски ринг. А за публикава немам зборови... Мило ми е што нашиве ги победија и Словенците и судиите. Сосема заслужено место. Ама жал ми е што нема да можам утре да ги пречекам на плоштад
Ептен ми е мило што го освоивме петтото место, иако мислам дека ако на почетокот малку повеќе се потрудевме дека подалеку ќе стигневме. Сепак и ова е огромен успех за нас. А сега сум за Хрватите, не за џабе имам 25% хрватска крв во себе. Се надевам дека ќе ги победат србиштава што ми одат на нерви ( не сакам да навредам никој на форумот, зборам за овие што се наоѓаат во салата ), само треба да се стегнат, а не да дозволат да има толкава разлика.
Ептен се радувам за петтото место на нашите! Голем успех си е тоа... Браво момци! Уште еднаш не направивте бескрајно горди! Инаку за Србија и Хрватска ми е баш сеедно кој ќе победи, но кој и да е, сакам во финалето да ги победат Данците! Обавезно!