Леле,па вие верувате на такви измислици?! Јас се возев во лифт со Џони Деп и Том Круз и се тепаа кој да ме гушне. Не ми се верува еј,стварно не ми се верува... Нејќам да ја трујам содржинава на темава со глупости и измислици.Ве молам да си зборуваме за она за што е наменета темата. *Македонија е во група со домаќинот Шведска, Унгарија и Бразил на квалификацискиот турнир за ЛОИ во Лондон. Пак Шведска!?Ах пуста таа,си бара загуба,си бара... МАКЕДОНИЈА!!!
Точно, не треба да се труе темата со вакви глупости и измислици. Но вакви испади не смеат да се толерираат на форумот. За себе секој тука може да пишува невистини, но да се инволвираат други лица, конкретно јавна личност и тоа за тема која е од општ интерес и значење, е крајно несериозно па би рекла и штетно. Многу е очигледно. Во деновите кога членката наводно била во Белград (Мак.-Данска беше на 21.01), се утепала од постирање мислења за обетки и чик-литература.
Приказнава не ми е за верување, од други коментари ќе се воздржам, зошто никој од нас освен flowerly не ја знае вистината. Болдираново... Игра на позиција десно крило, каде требаше да стои? Не обвинувам поединци, ако некој згреши тоа е грешка на цел тим. А тоа дека во последните секунди клучните играчи ја преземаат одговорноста е точно. А и по логика би требало да е така.
Браво за нашинците во Скандинавија,се надевам ќе бидат многубројни и гласни исто како и навивачите во Ниш и Белград. Интересно интервју на Лазаров.Реален,искрен и приземјен. http://www.balkan-handball.com/kralj-st ... cima-zlato Делови кои можам да ги издвојам од интервјуто(се извинувам што не е на Македонски и е на латиница,ама директно копирам од интервјуто,веројатно нема да биде проблем ) Sve u svemu, ovo je istorijskih uspeh. Iza sebe smo ostavili reprezentacije poput Nemačke, Norveške, Slovenije, Češke, konkurente za OI kvalifikacije, a i poklonili smo Dancima zlatnu medalju. VELIKI USPEH – kaže Kire i otkriva, šta je rekao “zlatnom Dancu”, saigraču u Atletiku, Nikolaju Markusenu po povratku u Madrid: - Rekao sam mu da kada bude dobio premiju za zlato, pola da meni. Ona nesrećna odbijena lopta posle mog šuta, vredi zlato. Već su bili spakovani za Kopenhagen. Na skajpu si ispisao novi cilj u karijeri “LONDON 2012”. Kako vidiš vase šanse na kvalifikacijama u Švedskoj u konkurenciji domaćina i Mađara? - Veliki smo autsajderi. Ko nešto drugo kaže – laže. Moramo nadmašiti sami sebe, ako želimo da prođemo Mađare, pa i nezgodne Brazilce. Naravno, uradićemo sve da budemo putnici za London. Moji saigrači iz reprezentacije, koji su dali svoje najbolje partije u karijerama na EURO 2012, trebaju da znaju da će ih one obavezati na mnogo vise odgovornosti i veća očekivanja u budućnosti –
Свака му част на Кире.Стварно знае како да се изрази.Не само овој дел го читав целото интервју.Им ја давам целата среќа на квалификациите.Пожелувам се најдобро за Македонија!!!
Кире срце е треба да му бидеме вечно благодарни не само што е најуспешен, туку е и културен не е некој дигнат заслугата и ја препишува на целата репрезентација не само на него ги пофали сите кои секако беа одлични Македонија има одлични ракометари на Европското сите беа одлични без исклучок , се покажа дека како тим сме the best, тие Јануари ни го направија најубавиот месец ни донесоа најголема радост Ајде вечер да ги бодриме Металурзи каде што поголемиот број од ракометари играат за нашата репрезентација штета не можам да одам да ги гледам ама ајде преку малите екрани
За пола саат седнувајте пред ТВ,пуштајте Сител 3 и навивајте за Металург,(не за друго зошо повеќе наши играат таму,а и Станич е )
Металург остана непоразен Ах како се ватија од тие 3 гола негатива,секоја чест. Абе полудев дома,вриштев.. Само ме загрижува црвениот картон на Миркуловски Кутриот. Нема да игра наредната утакмица во Полска... Ма не беше фер,па првите 2 минути исклучување да не ги ни коментирам,кај видеа тие шупаците прекршок за исклучување бе!! Ете игравме и против судии,по кој пат.
Им докажавме дека можеме да се вратиме, им докажавме дека можеме да играме толку добро и на гостински терен. Им покажавме дека ние можеме. Добри бевме, можевме да победиме, ама немавме среќа, или пак од една страна добро е што е нерешено влакно фалеше да изгубеме. како и да е баш штета што Миркуловски доби црвен картон, наредната ќе бидеме без него Да се надеваме против Полска дека ќе издвоиме победа
Ова што му го направија на Миркуловски стварно не е фер... Ама некако слобо игра.... Пикер ич. Ракчевиќ е повреден... ама ајде сега наредна утакмица за 7 дена со Висла Плоцк...може ќе бидат подобри..
Зошто Миркуловски да не игра следната утакмица црвен картон нели е само тој натпревар на кој што добил црвен картон не игра А доколку е така колку натпревари нема да игра ? И кога ќе играме со следните противници?
Eпа доби два пати исклучување..(2 мин)т.е 2 жолти картони,и третиот 5 секунди пред крајот тет жолт(т.е црвен) и поради тоа не игра само една утакмциа..
Миркуловски во металург исто така ли игра бек А инаку вчера навистина добро играше Жарко Маркович а и многу е убав и згоден[
http://www.kurir.mk/sport/rakomet/60609 ... -Germanija Борко Ристовски се сели во Германија Понеделник, 13 Февруари 2012 09:21 Според пишувањето на „Дневник“ голманот на Вардар Про кариерата ќе ја продолжи во германскиот Гумерсбах. Македонскиот репрезентативен голман и член на Вардар Про, Борко Ристовски најверојатно својата кариера ќе ја продолжи во Германија. Според пишувањата на „Дневник“, нашиот голман се сели во Гумерсбах. Во изјавата за дневниот весник, Ристовски вели дека ги договорил личните услови со германскиот тим, а останува уште двата тима да најдат заеднички јазик. Доколку Гумерсбах и Вардар Про постигнат договор, нашиот голман ќе потише 2,5 годишен договор со Германците.
Уште вчера се мислев,а и се мислев за каде е линков. http://www.mkd.mk/13122/sport/kosarka-v ... e-e-peder/ Ме интересира,која беше реакцијата на невладните организации за истото? Или конкретно,да ја прашам Најчевска што кажа по ова прашање,зошто беше гласна за гоцевата раса,тараса и све ред редум? Kaко сега ги воспитуваше овие отаде?! Зошто нешто не и чинеше,ми се нечкаше... Молим лепо.