Тоа сме ние. Еднаш ќе се подигнеме и толку. Кај нас поразите се почести од победите, за жал. Луѓе не ни е во генот да бидеме толку силни и победнички настроени. Јас некако потајно знаев дека Олимпијадата за нас ќе биде сон само. Како и да е многу, многу треба да се работи на оној победнички дух, на самодоверба, на моќ ... најмногу на играта.
Тоа е тоа.И официјално Олимпијадата остана само сон. Играта ни приближно како онаа на ЕП.Слаба одбрана.Кире ги одигра можеби најслабите натпревари во својата кариера.Многу грешки.Сума сумарум,со оваква игра не ни заслужуваат Олимпијада.Играта ни малку не покажа дека имаат огромна желба за Лондон,напротив. Ах,се чудам и како стигнавме до 5 место на ЕПбез селектор.Очекувам таа восочна фигура да не ја видам повеќе на клупата на репрезентацијата. Не растури Андерсон денеска,селекторот ништо да смени во играта. Душата ме боли за оваа неискористена историска шанса.Имаме одлични играчи,но ќе ја гледаат Олимпијадата на ТВ. Останаа уште кошаркарите.Ама како ни тргнало...
Андерсон и Педерсон да ви се женско во фамилија! Да немате пари веќе за потплаќање на судии! Ова веќе апла местенка Го изнатрескаа од земја Лазаров, го тегнеа, го буткаат и не бреее ништо.. Нашиве само го погалија Андерсон и ајдееее одма ван игра! Сељачана, маме ви . Браво македонци! Вие сте победници за нас. И онака си се враќате дома, исчукајте ги прво швеѓаниве и дојдете си на убав пречек. Љубим вас у сред чело, сите до еден! Лавови наши, македонска гордост!
Рагби, рагби тим имаат швеѓаните. Многу многу неферски, многу брутална груба игра. Срам да им е. Ние треба да си најдеме прво НОВ ТРЕНЕР. Тренер кој кога ќе види дека Кире е прочитан како буквар и дека нема убав ден ќе го смени, сеедно што е капитен. Кој кога ќе види дека противнички натпреварувач шутира ко луд нека стави фластер. Приметивте дека никад не става фластер? Кој кога ќе види дека на голманот не му иде да го извади, а тоа да не е 45 минута како денес. И да не им ги менува местата на ракометарите. Стоилов уште на гол да го ставеше, си експериментира со просечен играч. Шундовски е тренер кој нема тактика, НЕМА! Ајде момци во јуни имаме бараж за светско, не е се изгубено, секој тим победува и губи, тоа се составни делови. Не пљукам по никој, бидејки сите имаат лош ден, сите понекогаш се себични, а понекогаш истите тие се херои. За мене се секогаш тие репрезентацијата на мојата држава која и во добро и во лошо.
Срцето ми се исполни кога видов како Лазаров и Миркуловски му се пуштија на оној педерот. Ги обожавам! Ако има некој линк од тој “весел“ момент, постирајте сакам да го гледам едно педесетина пати. многу ги сакам!
Срам да му е на селекторон Шведски! Да му се запали тоа кослето немиено, шугаво. Ебати спортскиот дух и морал. И? Косата ќе му се измие ако не ги остави да се поздрават. Секоја чест на тие двајца што останаа на терен. Да бевме за никаде и овој пат - бевме. Не се бореа нашиве машки и агресивно, кој колку сака нека се лути, ама еднаш да бидеме реални, не се само судиите криви. Андерсон и Педерсон...крај. Испади и испади. Гајле им е, дома си се, кој што им може. И оној спикерон во салата што само се дереше да ги бодри нивните, ебати што беше фер. Се разочарав.
некои луге се такви(петерсон) не знат како да реагират и едно ставно само глупав знае да испаде... браво децки супер бевте...
Уфффф Знам дека нема ништо да постигнам ако се нервирам. Ама онај Андерсон и Петерсен ги замразив од дното на душата. Најодвратните играчи! Па и онај селекторот ТЕТРАТКАТА (дај ми лист од средина ) глупо постапи. На крајот ни спортски да подадат рака. Селани одвратни Грдлиња невидени! А нас не не пратеше среќата, шо е- то е. Малку се релаксираја, немаја добра тактика во играта... Сега ќе се надеваме на кошаркарите малку да не израдват како тогаш П.С. Се извинувам ако мојата порака содржи зборови многу навредливи или несоодветни Морав да се истушам негде
Не би критикувала никој од дечките од нашиот тим, туку до тие одговорните менаџери. Прв пат за 20 години ни се даде ваква шанса да бидеме на чекор до Олимпијада, и којзнае кога пак, можеа да купат 2ца играчи да ги појачаат нашиве и да идеме во Лондон со сигурност. Тренерот и менаџментот се одговорни за ова, а посебно тренерот бидејки ми нема никаква стратегија, а добиена утакмица е со стратегија. Тај-маут непостои за нив, и како трета забелешка која не ја сфакам најмногу е зошто кога го виде Лазаров дека е збеснат, очигледно беше дека го здивија Швеѓаниве, беше вон себе и својата реална одлична игра и капитенска позиција и мотивација спрема останатите, зошто не го смени малку наместо некој посвеж? Не се согласувам дека судиите се криви, смешно ми тоа се некој не не сака, против нас е, мито и слично. А кога тепаме тогаш нема коментари за судиите, ок се? Дајте со тоа наставничката ме мрзи и затоа имам кец! Едно е грубото играње на Швеѓаниве денес, кое фино лепо можеше да се прекине со слична игра и од нашите, некој фаул појак и ќе им се уплашеа, а друго е слабата стратегија.
незнам зашто луѓево ова толку трагично го доживуваат кога одамна сме навикнати на разочарувања знаеејќи кој ни е тренер и кој ни суди очекувано е ова
Абе што ако изгубивме? Мора да ги бодриме во секое време. Само напред. Ама ПеДерсон претера, шупак. М-А-К-Е-Д-О-Н-И-Ј-А .
Дека бев низ град, првите 10минути ги испуштив, потоа гледав нешто на плоштад од првото полувреме имаше некои стоеја и ај да видам. Второто го гледав дома. Имав лошо претчувство дека ќе не победат, значи имав. Прво од она што го гледав морам да кажам дека тоа што го играат Швеѓаниве е вистински ракомет за мене, груба игра, агресија, притисок. Така се игра, а не свилено, барем ракометот е доста груб спорт и доста се толерира тепањето малтене. Второ, играчиве си ги оставаа Швеѓаните да си шутираат, каков Педерсон човече тоа е Ким Андерсон, тоа е класа играчиште. Мислам, шала на страна ама така е. Трето, тренеров утврдивме уште на првенството дека не го бива, ама поарен за ракомет и нема, така да...тоа е што е. Тие со таков на чело како Шундовски многу и постигнаа доовде, па тој утре ќе се кити дека најдалеку што е можно машката ракометна репрезентација стигнала во негово време. Ало бре дечко. Четврто, стварно лоша игра. Недоволно добра одбрана, премногу слобода им дадоа на Швеѓаниве, не дека Унгарците ја немаа, ама денеска апла. Да не се уплашија дека ќе излезат помодрени од салата? Дека ќе ги истепаат? Така де. Петто, чим изгубивме со Унгарците, се знаеше дека испуштивме огромна шанса. Сега и да изгубевме од Шведска, да го тепавме Бразил најверојатно и ќе одевме на Олимпијада. А вака?! Ех, нема да ги прежалам тие 2 скапани бода со кои не тепаа, ма бар нерешено да беше бе. Шесто и последно, на првенството бевме далеку подобри од ова што сме сега. Факт.
Знаевте да се радувате кога беа најдобри на првенството, а сега ги правите несмасни играчи..? Можеби не успеавме, но треба да сме тука како за добро - така и за лошо. Барем, стекнаа повеќе искуство. Ма, ги сакам бре. Што сакате кажете!
Сега како и секогаш ќе се јават сите продадени души. Прво беше Кире злато Кире срце,а сега Кире подоле од шутрак го направија. Секој играч има натпревар каде што едноставно ништо не му оди од рака,колку и да се труди. А Кире се трудеше и бореше,и тоа е она што треба да се поштува. Единствено мрчење што го одобрувам е она против Шундовски...мислам озбилно,сличноста со тренер и стратег vs Шундовски,не е мала.Сличност нема. Кире си доби фластер,нешто што Шундовски никогаш не знае да го залепи на играчи од типот на Андерсон,Хансен и сл. Ни фали клучен елемент во репрезентацијата,што на класификацииве дојде до израз-ние немаме селектор.
Таа нефер игра на Швеѓаните ја приметив уште на почеток на натпреварот , па само колку пати во еден напад го испровоцираа Кире ?? Уште на почетокот се виде дека ќе има таков крај, дека ке се забуткаат , зарчкаат... Судиите не дозволија да ги тепаме дома, имаше многу ситуации да ги исклучаат на 2 минути али тоа е... Нашата одбрана денес беше лоша, и далеку подобро играа на ЕП..На Кире воопшто не му одеше денес. И многу ми е мило што Миркуловски го здрви голманот по глава, несакајќи, али малце го стресе и го збуни па одма Кире искористи шанса да дае едно голче иначе беше видно исплашен.. А Шундовски ,води репрезентација без тактика, без да игра фластер на клучен играч, арно рано му текна да го стави малце Диви, колку- толку одбрани нешто. Тоа е што е, повеќе среќа и подобра игра следен пат
Како и да е,тие се нашите лавови! Не се изнервирав за тоа што изгубивме,туку поради тоа што на крајот кога се затрча онај Швеѓанецон да дава гол и го турна Борко за инает оти не даде леле ми идеше да појдам и еден Хахах Миркулоски го фати за дрес за тепање му се собраја и трк да го нема в соблекувални Курвиче
и што ако изгубивме?да,изгубивме но барем фер.И покрај тоа што ги истепаа,они са избориа и бравоо за филип миркуловски -Македонија се љуби и кога победува и кога губи
Извинете ама судиите на овој натпревар воопшто не ни беа криви. Тоа што бевме дрва и што Лазаров играше многу слабо не ни е причина кривицата да ја бараме секогаш кај другите. Овој пат навистина игравме помалце од задоволително. Ќе си останеме ние на тоа; ,,Битно е да се учествува,, .