Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонска ракометна репрезентација

Дискусија во 'Спорт' започната од rossonerka, 6 јануари 2012.

1. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Чекајте сега, остајте ги тие срања, изгубивме што изгубивме
    Да им ебам се по список и на швеѓаните и на судиите педерски
    Туку, ако го тепаме Бразил што имаме? Кај идеме? Anyone?

И дај Анабела жити се, како не беа судиите криви. Овој пат беа навистина криви.Стварно се вадам од контакт кога ќе прочитам вакви коментари. Кога водиме срценца, златца, Кире најбољи, бла, бла, а кога изгубиме дрвца се. Епа не се. Не се дрвца. Ги испотепаа на терен таму, а токму тие судии што ти викаш дека не се криви не мрднаа ни со прсте. Ни исклучување, ни жолт картон, ни маде.
    Размислете малце пред да напишете нешто. -.-

И да. Ако има некој таков кој се добавил до видео од последните минути, го замолувам да го постира. Фала однапред.

На Divinebutterfly, Bibko, Amelia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ова ме насмеа, а инаку таа изрека е позната за нас, меѓутоа ова е најголемиот успех досега за машката ракометна репрезентација и тие не одеа по ова мото, а криво ми е што Шундовски ќе се кити на туѓи перја, и ќе рече утре дека за негово време машкиве најмногу имаат постигнато, што и практично е така за жал.

На JaneAusten и anabel-a им се допаѓа ова.
  3. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498

Криви се, како не се криви.. Секогаш кривицата во други ја бараме, еднаш незнаеме да си признаеме пораз. Ако бе, далеку ќе тераме вака. При очи слепи сме.

4. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Значи изгледа овој статус се пишува кога победувама а не кога губиме |(
    И од патики ме вадаат тие коментари дека Кире бил најслаб.Алоооооооооооооо,вие се заебавате или јас сум до толку ретардирана што не мислам така? :fubar:
    Смешни сте -.- .Патетични.
    Кога Кире гази,кога е прв на првенствата сwce,најубав е <3.Се лупаме по гради:Најдобри сме. Сега зошто одиграл слаба партија дрвце е.
    Типични Македонци,не не бива ако не прикажеме со вакви коментари |(

Ни е тој крив,ни е Рајко ни е Петко туку кретенот на кормилото.Додека не се смени македонската ракометна репрезентација нема да стигне далеку.

Луге сватете,толкави ни се можностите додека го има тој човек за тренер.Тоа е.

На Bibko му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    899
    Ako pobedat utre so Brazil, ke se plasiraat na olimpiski ili ne?

6. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    226
    Женати е :swear: судијаа, судијаа |(
    И овој пат си останавме со она "Важно е да се учествува", за жал.

7. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Анабела, никој не рече дека не знаеме да признаеме пораз. И никој не рече дека и ние не сме криви. Криви сме и ние. Тоа е факт и никој не го негира. И факт е дека Кире имаше слаба партија. АМА факт е и дека судиите (не) судеа во корист на домаќинот. Преочигледно беше и не треба некој да е експерт за ракомет за да го воочи тоа.

И најпосле,да се согласувам со тебе за последното. При очи слепи сме.
    Ама за кого како. :lol:

8. Ulata

Ulata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    100
    Јас сум и затоа дека слабо одиграја многу слабо....но исто така и судиите не беа како шо треба...многу малку се покажа нашите ама тое то сепак и до овде шо стигнавме одлично е...јас и понатаму се гордеам со нив

9. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Да, виновен е Шундовски што нема тактика, ама никаква! :!: Кире е префорсиран, а се гледа дека го научија. И нема да кажам дека Андерсен е дебил, напротив. Спртска душа! Го бива човекот, талентиран ракометар е, нема што. Али кога тргна да ги раздвои Миркуловски и Петерсон срцето ми го стопли. :x Е тоа е спортист! :!: А не Педерсон што му се к*рназеше на Диви (мислам дека беше Диви, а не Борко :?: ), за линчување е. Како последна кукавица си летна во соблекувална.. |(
    Кире можеше да биде малце подобар, али што е - тука е. Нема веќе жалење за нешто што поминало. Изгубивме за само 4 гола од четирикратни прваци!
    Македонија е, сепак, горда!

Едит:

Мислам дека не.

10. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    1.639
    Како и да е ние сме морални победници.Бевме солидни, не велам дека не правевме грешки, но швеѓаните што правеа играа рагби или ракомет, ги испотепаа нашиве, остај тоа што ги испотепаа ненормално ги предизвикуваа и после како може Кире да се сконцентрира а судииве ни А ни Б, кога конечно се решија да дадат жолт картон на швеѓанецот предизвикувач па и на Кире му дадоа срамота. Како можете да кажете Кире е крив кој можеше на таква провокација да се воздржи, да биде концентриран, Кире се трудеше да не ја направи голема па да добие црвен картон.Ми беше голем ќеф кога Миркуловски го удри силно со топката по глава оној ПЕТЕЛОТ ГОЛМАН му врати за се срце едно. Но на крај што се случи какво спортско однесување е тоа оној Педерсон кога не даде гол несмасниот го бутна во мрежата Диви како може вакво нешто да помине не казнето. Ми се исполни срцето кога Миркуловски,Димовски и останатите ракометари отидоа да се спречат со Педерсон каква убава глетка дури заборавив на поразот а Педерсон си подвитка опашот и си замина. Мислам дека швеѓаните и тренерот заминаа поради скандалот им наредиле да ја напуштат салата, но ако е така како што велите дека швеѓанецот намерно не подал рака срам да му е каква е таа професионалност, а тие двајца што остана секоја им чест. Тогаш кога заминаа глупаците од домашен терен се чувствував како да сме победници секако ние сме морални победници. Незнам дали швеѓаните вежбале на тренинзите ракомет или провокација. Ги мразам ПЕДЕРСОН И АНДРЕСОН бруки светски невоспитани без професионализам.
    А ако сакате прикачето го делот кога Педерсон го бутна Диви и кога нашиве ракометарчиња почнаа да се карат :* Најубава глетка

На Bibko и vesna23 им се допаѓа ова.
  11. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Еве го моментот. :clap:

На Divinebutterfly, Buttterfly, Miss-Independent и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    1.639
    На Divinebutterfly, JaneAusten, butterfly33 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. shy

shy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Еве ги тие фамозни последни минути од натпреварот Македонија-Шведска
    http://www.youtube.com/watch?v=IRAU1gSl4js

Искрено, мило ќе ми беше Миркуловски да му влепеше една на типот, па макар и да имаше сериозни последици!! :^) :^)

На Divinebutterfly, Buttterfly, JaneAusten и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    899
    Најмногу ми е жал затоа што нема повеќе утакмици (после таа утре) одреден период, уживам да ги гледам ракометарите без разлика дали губат или победуваат. За мене се сите одлични, најдобри, гордост наша македонска. Имаме многу добра репрезентација, на светско ниво, а тоа што денес изгубивме не значи дека сега ракометарите се дрва итн, итн. Миркуловски, секоја ти чест. Уфф кој ќеф ми се направи кога му ја тресна на оној в лице :lol: Хм, хм, шала настрана. Кире беше одличен, безразлика на грешките, бидејќи тој имаше храброст да ги направи. Среќата секогаш има голема улога во секоја постапка, па ете денес не беше на наша страна. Сме се докажале и пред тоа, па тоа што не успеавме да се квалификуваме за Олимпијада не значи дека ја немаме една од најдобрите светски репрезентации. Им се восхитувам на тоа како се воздржаа и покрај сите провокации, јас да бев ни малку од нивното немаше да го реализирам. Секоја ви чест, вие (заедно со кошаркарите) сте моите херои!

На BeYourself, JaneAusten, Bibko и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Според мене ова беше еден од најкатастрофалните натпревари кои ги имам гледано на нашата репрезентација.
    Шутракот Шундо го сметам за најголем виновник.
    Ако по квалификациите не го сменат од тренерската позиција се откажувам од гледањето на машката репрезентација.
    Никаква тактика нема, а отишол на квалификации за ЛОИ.
    Од 3 тајмаута еден барем да се искористеше како што треба. Од 2 натпревара барем една акција да видовме.
    Денес Андерсон, вчера Перез и Кривокапич не отепаа, а тој не знае фластер да им стави.
    Тргнал со едно крило, а со три пикери. А зошто му се толку и тој не знае.
    Кире јесте да не беше во најдобра форма, али не го сметам за виновник а зошто?
    Затоа што сите знаеме дека цело време се форсира игра од бековите Кире, Номче или Жути. Си немаме разноврсна игра.
    Си немаме долга клупа. Тројца играат цело време. И да се изморат, нема кој да ги замени да одморат и да земат здив.
    Барем имавме добра одбрана, али денес и вчера и таа потфрли. Дозволивме и со играч повеќе да примаме голови.

Жути денес како и на сите претходни натпревари најмногу котеќ доби, али најпожртвуваван и најборбен беше. Си ја остави душата на теренот. Секоја чест.

А Швеѓаните беа премногу груби и агресивни. Премногу провоцираа и премногу беа толерирани од судиите.
    Што е премногу, премногу е.
    И премногу неферски го завршија натпреварот.
    Што му требаше на овој да го бутка Диви? :?:
    Изгледа му докриве што Диви му го одбрани ударот.
    Епа тогаш Лазаров требаше да го утепа нивниот голман. Сите удари му ги одбрани.

Али што је, ту је. Треба да гледаме надпред. Не чекаат квалификации за СП. Треба добро да го искористиме овој период и добро да се подготвиме. А тоа секако ќе го направиме без Шундовски на тренерската позиција и со внесување на нови играчи во репрезентацијата како Раде Стојанович, Горан Кузмановски и уште некои др.

На JaneAusten и anabel-a им се допаѓа ова.
  16. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    292
    Не се толку изнервирав, како што се разочарав.

Како да речам дека нашите добро играа кога не е така, да се лажеме ли?
    Не и не, нашите имале и подобри моменти. Криво ми е што Кире себично гледаше само да маане накај голот безврска, можејќи да подаде на друг кој е во ситуација да даде гол. Да криво ми е и неможам да го сватам тоа, незнам како да го наречам, себичење или друго име да му дадам, од страна на капитенот. Да тој не има многу пати спасувано, ама кога не ти е денот не шутирај. Од 14обиди колку има дадено дали 5 гола?

Едно тоа а друго тренот. Човекот стварно нема поима, можеби погрешно сум го проценила, ама така се прикажува, како Кире да ни е селектор.

Трето, Ким, леле каков Ким, она во Србија на ЕП беше 0 во споредба со денешното што го прикажа човекот. Стварно провоцираше, ама играта му беше на ниво, од каде и да шутнеше не промашуваше, како машина на која и нема престан. Дури и последните 10тина минути кога намаливме мислам дека беше на 2разлика, сеуште си мислев ништо не е загубено, ама Андерсон ми го поврати мислењето. Кошмар стана и за ракометарите и за публиката.

И да тој Пет(д)ерсон, што му беше филмот на човекот? Сакаше ли да не потцени со тоа? Чекајте бе луге, незначи ако сме млада и мала држава, дека незнаеме ракомет да играме, да не прави како ништо да не разбираме. Самиот се посрамоти според мене, и на крајот замалце фалеше да си го добие заслуженото. Ама верувам јас дека наште ке се сретнат пак со Швеѓаните, тогаш ке им наплатеме.

Сепак олимпискиот сон остана само сон, во друга прилика да се надеваме и на реалност. Надежта последна умира. Покажавме дека имаме срце, дека знаеме да бодриме и кога губиме. Ја покажавме нашата човечност, нивно си е тоа што не мразат, неверувам дека сме толку одбивен народ, ама секој има право дали ќе не сака или мрази.

На anabel-a, JaneAusten и Bibko им се допаѓа ова.
  17. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Разочарана сум ама во никој случај не би ги критикувала нашите ракометари а особено Кире Лазаров.Се случува,дали поради ова или она за жал загубивме :( .
    Но уште еднаш се потврдува она дека кога нашата репрезентација има лош ден или загубат натпревар сите ги критикуваат и употребуваат зборови кои се навистина навредливи и не доликува да ги упатуваат на спортисти кои се нашата гордост и кои срцето си го оставаат на терен за да победат.
    А ако се случеше да победиме истите тие од кои повеќето не го ни гледале натпреварот обавезно ќе пишеа статуси а сега никаде ги нема.Не е работа само да си патриот кога се победува,туку и кога се губи.
    Никој не рече да кажете дека добро играле или слично.Нормално ако има нешто ќе се искритикува.Ама запамтете дека спортот е игра во која и се губи,не може само да се победува.
    А да не зборам за тоа дека судиите секогаш ги потпомагаат оние против кои играме,и дека нашите дечки мора да се носат и со тие неправди.

И јас ќе кажам дека тренерот треба под итно да се смени.Најслабата алка во репрезентацијата е тој.Значи,тренер кој не знае кога да побара тајм-аут,што наместо тој да зборува на тајм-аутот тоа го прават играчите.Значи,не допринесува во ништо.
    Што се однесува до играчите.Кире Лазаров е златен играч но ете и тој се случува да има лоши денови.Но тоа не значи дека треба да го навредуваат.

Да се надеваме дека ќе имаме повеќе успех друг пат и дека во иднина ќе се пласираме на ЛОИ.

На Amelia, JaneAusten и Bibko им се допаѓа ова.
  18. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Можеби зошто Миркуловски го погоди во глава нивниот голман Јохан, ненамерно, ама свашта може да се деси, затоа е и забрането нели, мене дури чудно ми падна како помина неказнето тоа, уф ќути добро е си реков. Па овој да се напраи паметен, демек да го одмазди соиграчот, мене така ми делуваше. |(

На JaneAusten му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    И уште сум под импресии. Ама само ќе речам, дека на мене на лицето ми се оцрта една огромна насмевка, кога Мирко, му ја зачука топката у тоа тамбурта на голманот. Јеб*га таква сум. :D
    Па уште кога го видов пак тренерот Пудлицата. ]:)
    А тек овие Педерсон, и Афион Андерсон. :punch:

Едит: Плачи кај мамичка. ;(

Прикачени фајлови:

На Hayley му/ѝ се допаѓа ова.
  20. wish

wish Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    233
    природата на секоја играта во која мора да има победник наметнува дека тимот мора да има водач..прво од клупата која ке диригира и делегира и понатаму на терен каде опреративно ќе се спроведат одредени јасно зацртани директиви и насоки ..мене ми е кристално јасно дека Шундо не е водач на клупа а исто така ми е јасно дека Кире тоа не е на терен,бидејќи лидерството тоа не се добива со шутирање него со став од бога даден кој поединецот го добива со своето раѓање..ние неможеме повеќе на јуриш од ова постигнатото,бидејќи за повеќе треба повеќеслојна работа и не би навлагал понатаму,само би кажал дека ова е повисоко ниво на игра кое ние не го перцепираме содветно т.е го гледаме на ,,ура''.
    За среќа на теренот имаме природен ракометен водач на теренот тоа е Миркуловски кој поседува решителност,храброст,одважност и дрскост да дејствува до најсудбоносните момент и треба веднаш околу него и слични(пр.Дивиот,Стиоилов)да градиме стратегија..во секој случај честитки до нив и им треба да им благодариме за се што направија и прават во овие за светски рамки партизански услови на дејствување..