Јас разбрав дека не е се загубено за Македонската репрезентација и дека сепак имаме шанса да одиме понатаму.Ќе видиме Мене супер ми беа,сите,освен нашиот капитен.Сите се бореа лавовски и играа тимски,освен тој.Играше сам,па дури и ако има 4 шваби околу него Честитики до нашиот голман,најдобар си беше а,исто и Стоилов. Мислам дека заслуживме да победиме на натпреварот ама ете на крај,како да ни избега среќата...И непростливите четири или три грешки на Кире Лазаров една по друга. Судиите исто така поштено не заебава цел меч,цеееел.Некоја од швабите направи 4983093 грешки,само жолто картонче му даде,за разлика од кај нас,каде што беа крајно ригорозни. Судија педер. Толку.
Македонија се сака, Македонија се љуби, и кога победува и кога губи! http://www.youtube.com/watch?v=B_DblmlP01k
Не е работата дека не навиваме и сега за нашите кога губиме, ама дека имавме големи грешки и пропусти, тоа е така. Не е грешка ако ги искоментираме. Во секој случај, мислам дека тешко ќе биде против Чешка, ептен тешко. Тие ја смачкаа Германија.
Колку сум разочарана Требаше да биде ова наша победа.Требаше!!!! Нашите лавови добро се држеа,и на крајот имаа кондиција.Ама оние гадни Германци тие имаа среќа а и судииве беа од кај нив 99%..Ма кој ја сака нашата мала државичка?!?!Ако не се сакаме самите никој не не сака нас ..А што да искоментирам за кутриот голман?Го отепаа,но и покрај се добро се држеше,добро ги одбрануваше нападите...Незнам повеќе што да речам....незнамммммммм. Се надевам дека Чесиве ќе ги победиме.Се надевам!
Одлична утакмица, задоволна сум од играта, иако требаше ова победа да биди наша. Ги мразам германците. Манасков последната шо ја утна, е то не ни требаше, сега ќе беше нерешено. Диви цар, најдобар ова утакмица, Срцка Ајде ајде не губиме надеж, Чезите ќе ги тепаме и решено е се . Одиме понатаму. Темелков &&. Миркуловски
Добро навивачине наши што правеа таму??? Па со толку навивачи требаше да грми салата!!!!! Свирииии, правиии, пусти кога се во напад Германцине слабо некако! Устава си ја изедов од нервоза! Во четврток ќе густоо! Уф! :geek: Одиме на победа, нема друго!
Плави беа не црни Абе Најти црни беа оние во оделцата од ЕХФ они беа таму за Германците да ги бодрат. Него судиите правеа грешни, исценирани грешки. Ракометот е спорт каде судиите се и 8ми и 9ти играч. Многу зависи еден натпревар од судиите, ова се натпревари со 100тици прекини. А судиите тука се гледаше од Месечината кон кој се наклонети. Неможе да шутираш во гол пред судиското свирче, а ако шутираш имаш 2 минути аут. Кое е тоа правило ново да му дадат опомена? Ќорави беа на чекорите на германците имаше минимум 3-4 чекори што беа недосудени. Да не зборам за фаули кои не ни беа досудени. Ракометот е тежок спорт за судење воедно, јас признавам грешки, но тука немаше судиски грешки глобално, тука имаше грешки само каде Македонија беше казнувана. А другата страна е што ние сами се казнувавме. Кире не е во форма, неможам да ги прифатам неуспешните седмерци. Стоилков го покажа неискуството. Исто и оноа крилото младиот. Среќа Диви беше солиден и 2-3 одбрани на Борко и тоа не извади да не речам од убедлив пораз. Кажав и во претходниот мој пост ова беше натпревар против огромните германци кои не шиеа во висина, против ударите на германците, против судиите и натпревар каде се виде нашиот аматеризам и неискуство. НО тоа се млади играчи, кои играа против една од најсилните лиги во светот, германската. Се покажа дека не сме аутсајдери, него сме рамноправни и со големите сили. Само ни фали подршка од ЕХФ и ни фали искуство на играчи од светски ранг, а такви имаме премалку.
Како што реков, 1 победа - Чешка, 1 пораз - Германија, 1 нерешена - Шведска, тоа е билетот за влез во втората фаза. Најреален резултат ќе беше 23:23, да ја дадеше Манасков последниот пат... ќе беше друго. Реално имавме шанси за победа!!! Нека знаат со кој си имаат работа. И да, кога би имала можност би му мавнала една топка во глава на 4ката германецот. И да, Чешка - Шведска да навиваме за Чешка сега! Како може да навиваме за Шведска, ве молам?! Кога најмалку ни одговара да тепа Шведска?! Ако тепа Чешка, ќе биде прва што ќе оди понатаму, па задутре ако тепаме против Чешка ќе одиме и ние! Размислете малку, ако тепаат Чесите ќе не пуштат и нас, нема да е така жустро, а ако изгубат ќе бидат разлутени! Ццц.
И да, до прееска сите Кире Лазаров вака, така, Манасков! А сега ке*аат, кажуваат бабини деветини. А да победевме, ГОРДИ МАКЕДОНЦИ?! Така? Абе ајде. Да победевме никој на никому кусур немаше да му фаќа. Абе, МАКЕДОНСКА РАБОТА!
Не е важно кој кого ќе победи, мене искрено ми се допаѓа што, за промена, САМИТЕ ние ќе одлучуваме задутре дали ќе се пласираме понатаму, нема другите да ни кројат математики. =) И сепак, нема потреба од разочараност, зашто изгубивме од великанот Германија, а не од некој си Луксембург...
ајде ајде ништо не е изгубено, добри беа , грешки се прават мислам тоа е нормално.. Главите горе и одиме понатаму !
Заборавив да кажам, големо браво за Диви како бранеше секоја чест! Најмногу се нервирав кога ќе одбранеше од прва, па му шутираа веднаш од втора. И како да не полуди?! Кај беа нашиве тогаш? Во секој случај, подобра утакмица од вчерашната, и Германците играа премногу агресивно. Ако Кире изјавил дека Швеѓаните се тепале, можам да замислам што ќе изјават нашиве за Германците... ракометот е агресивен спорт, ама и тука има правила бре. И ако не добиеше 4ката црвен картон јас ќе отидев да му го доделам! Инаку Најтвокер, сепак повеќе ни одговара да тепа Чешка, за задутре да играат порелаксирано, а не нападно како денес кога беше решавачки натпревар за Германците, можевме комплетно да ги избришеме од првенствово, но тоа е што е и многу ми е криво, зошто знам дека имавме шанси да победиме...и се надевав на нерешено или победа, пишав во пост претходно... во секој случај премногу тесен натпревар како и претходниот, а можевме да го добиеме, и покрај тоа што Германија е великан, можевме да се носиме со неа и можевме да ја лишиме од првенствово. И посакував да беше така!
Па добро, зошто има потреба од коментари кои се однесуваат на лажен патриотизам? Ако погрешил Кире или било кој друг, патриотски ли е да се оправдува на големо? Грешка си е грешка. Не сум лажен патриот ако гледам објективно на играта на нашите. Реално, да не промашеше (заборавив кој) кога појде сам на голманот на крајот, ќе беше нерешено. Да не утнеше Кире неколкупати, ќе победевме. Сфатете, работава не е, „кога губи Македонија да лаеме, а кога победува да славиме“.
Mногу ми е тешко, не беше фер, жал ми е што така изгубивме, за малку... А што му е на Кире Лазаров , ?
Добро не ми е јасно што толку луѓето плукаат по Манасков.Детето има сами 19 години и нема никакво искуство и за тоа е виновен тренерот што го стави да игра во најбитниот момент на местото на Алушевски. Не се дава толкава одговорност на не искусен играјач. А и за поразот не ни се виновни само судиите бидејки и нашите правеа катастрофални грешки.Колку пати одбрани Ангелов а топката ја собираа германцита наместо нашите, чиниш со превез на очите играат. Точно дека Македонија се љуби и кога победува и кога губи но нема ништо лошо ако ја прекоментираме вистината
Хај мислиш на Ангелов* се уште трае еуфоријата признавам и кај мене Инаку за Манасков за свои години релизира 2 прекрасни голови, и ние си викаме ех да дадеше и 3тиот пат некаде во последните 2 минути пред крај...ама го забораваме моментот кога ја одзедоа топката и Манасков трчајќи сам го постигна значајниот гол за нас За Манасков нема збор!
Не му дава џенцката Не,озбилно треба да се искритикуваат играчите.Многу пропуштија а Германците ги казнија тие грешки.Сетете се дека на почеток со 3 гола губевме.Можевме и поубедливо но сепак...дали судиите се криви или не не е важно повеке.Никој не е крив што немавме срека. И прекинете Кире да го обвинувате и Манасков.Лесно е да се каже од страна.