Добро е што Франција и Германија играат пред нас, па предвреме ќе знаеме на што сме. Нормално дека ако Германија победи и ние треба да одиме на пораз И покрај изјавите на селекторот, не верувам дека Данска ќе игра со најдобрите ракометари, ќе ги штеди за понатаму. Барем така мислам јас
Тешко дека ќе ја победиме Данска, јас не се надевам многу, едноставно се за класа подобри од нас за жал Нашите го имаат потенцијалот да бидат на тоа ниво ама сепак нешто не штима во репрезентацијата, дали селекторот или што, не сум толку компетентна да кажам. А би сакала многу да им вратиме на данчиштата, па и на германчиштата ако ги сретнеме
Надежта последна умира, нека сите срца во Македонија денес се сплотат во едно...нека топлината силата .... целата енергија им ја пренесеме денес на нашите ракометари...МАКЕДОНИЈА И СЕ Е МОЖНО
Откако прочитав дека селекторот на Данска е толку сигурен во победата, па трча наоколу и ветува дека ќе не’ победи, баш се изнервирав. Сепак, изјавата од Ацо Јоновски ме израдува. „Читам како Вилбек е убеден во победа, како им ветил на Исланѓаните дека сигурно ќе слави против нас. Тој како да заборава каков меч игравме во Србија, кога Данците беа со спакувани куфери се до онаа среќна победа со нас. Таквиот однос е иритирачки и само дополнително не’ мотивира, да ги потсетиме Данците против кого играат и дека Македонија знае како да се справи со нивните налети.“
Леле....и јас ужасно се изнервирав а воедно е и навреда да го потцениш на таков начин спротивниот тим. Си замислува човекот како да не имат победено со 15 гола разлика (заборавајќи на тоа дека цело време ги водевме но на крај СРЕЌАТА БЕШЕ НА НИВНА СТРАНА). АЈДЕ НАШИ....СО ВАС Е ЦЕЛА МАКЕДОНИЈАА !!!
^токму така, најлошо нешто од спортска гледна точка (поготово за врвни спосртисти), е да го подцениш противникот.
Нека кажат уште нешто - нека им дадат поголем мотив на нашиве! Сеуште не сфатиле дека нашиве подобро функционираат кога се под притисок и кога не се добро рангирани во обложувалниците. Тренерот на Данска им ветил на Исланд дека натпреварот со Македонија ќе биде фер плеј. Немало да попуштаат, но вооедно и ветил дека ќе не победат. Така се победувала Македонија Македонија сака победа! А богами и ќе ја добие (предосеќам )
Епа вака ќе биде Ниту победа, Ниту Пораз. Нерешено ќе биде! Јас и на тарот дури се распрашував дали ќе победиме, они ми викаат НЕ, дали ќе изгубиме ми викаат НЕ, епа дали ќе биде нерешено, ми викаат ДА, и ги прашувам дали навистина ќе биде нерешено они ви викаат ДА. Се надевам дека ќе биде така и барем едно поенче ќе освоиме, едно ама вредно, важно не е пораз.До сега никогаш таротот не ме излажал се надевам и дека и сега е во право. Ама ај да бидеме оптимисти, сепак и нашите ракометари не се за потценување, далеку од тоа.Бацки до сите.. М А- К Е- Д О- Н И -Ј А ееееее!!!!турууум..!!!
Потполно се согласувам со тебе истото го мислев пред некој ден и скоро сум уверена дека Хансен нема да игра и голманот исто!! Неможат да ризикуваат врвен голман на утакмица која ништо не им носи!
Алушевски излезе од репрезентацијата заедно со Ангелов.. И двајцата продолжија да играат за Металург!