Браво момци, не направивте многу горди. Ви се поклонувам на сите до еден. Туку јас едвај издржав овие неколку дена Утакмициве ќе ми го земат здравјето пред два дена несреќен пораз од Германија, синоќа пораз на Реал, епа ако не победевме денес ќе беше ту мач! Еве го распоредот за наредните натпревари. Пренесуваме само еден бод.
Не знам колкумина ми направија unfollow на Twitter, пошо знам дека напнав цел ден. Мајка ми не веруваше дека ќе победиме и ми должи вечера. Awwww yeeeaaaah Ќе го силовам бе Филипче... Кошарката не ја следев се до последните натпревари, зошто не се разбирам во кошарка, ама затоа ракометот си е мој! Нема поубаво чувство од славење победа со дедичко! Како во времињата кога Кометал стана европски шампион БРАВО МОМЦИ! МА-КЕ-ДО-НИ-ЈА!
Пополека почна да се крева еуфорија како за кошаркариве.Чесиве знаеле да бидат големи идиоти Како и да е..Идеме понатаму кон нови победи Мислам дека снемав глас од навивање и дерење
Радувајте се народе, најсреќни сме сите! А сега ако ми дозволите, да кажам 2-3 збора за утакмицата Шведска со Германија и нешто за нашето мада ич не ми се ни збори, јасно е се, ама да направам некоја паралела сепак! Грешка во голманот на Шведска. Требаше да брани другиот, подобриот. Ги скапаа, со 5 разлика, ама ние подобро ги скапавме Чесите кои одлично се држеа првото полувреме, тука бевме негде, ама второво ептен се зајакнавме и покажавме кои сме, и дека бековите Јиха и Новак не ни претставуваат толкав проблем каков што очекувавме Нашата игра беше посталожена од играта на Германците со Швеѓаните. Германците форсираа агресија, немир, неспокој во играта, добивање резултат по секоја цена Запрепастена бев! Како рисови беа, крволочни, ранети, предводени од егото, шутираа постојано и што е најтрагично од се, погодуваа! Во вакво издание ги немав видено Германците на првенствово! Заслужено победија, нема што. Како и да е, местено НЕ БЕШЕ од страна на Германија! Се гледаше дека Швеѓаните правеа огромни напори, се гледаше желбата што ја имаа за победа, очигледно беше. Можеби изгубија од Чешка и едвај не победија нам, но дефинитивно ја поразија Шведска, што не очекував, што е еден од фаворитите на првенствово. Нашата игра пак ми се допадна, освен фактот што сакам поагресивна игра како таа на Германците, морам да признаам ме фасцинира! Миркуловски браво заслужена награда немам што повеќе да додадам 5/5, Кире истотака браво најдобро се покажа досега изгледа упалиле зборовите на жена му во врска со пеналите па 2/2 ги погоди, Алушовски исто одлично, Стоилов каков ќутек искрка ко пикер во првото полувреме ко никој и пак одлично се покажа, Борко ме изненади пријатно, прво се нервирав што не брани Диви, но кога го гледав Борко си викам ДОБРО Е! Само... што оди до пола терен ко ќе одбрани? Трагикомично ми е иако повеќе комично така и претходниве утакмици, одеше многу напред од голот, што другите голмани тоа не го прават Абе Борко бе, добар чоек си ти! Ма сите се покажаа, и Манасков добро се покажа само криво ми е што не го дадоа тој во последната минута голот ќе беше 21:28, ама добро! Се на се, супер, заслужено во Белград! Ма второпласирани со 3 бода сме бе еј, алооооооооооооо!!!! И да, судиите судеа фер, Чесите општо играа фер! Дури и последниот шут имаа 10тина секунди за акција и можеа да шутнат барем, ама не шутнаа. Се кладам дека кој било друг репрезентативец да беше ќе шутнеше! Многу добра утакмица, пред се ФЕР!!!! Во втората фаза играме со Србија, Данска и Полска! Ќе има интересни натпревари, се надеваме и ФЕР! И секако ОДИМЕ НА ПОБЕДА!!!!
Чекајте сеа, мене не ми е верно.. одам на официјалнава страна од првенствово и гледам: во топ 40 стрелци - прв Лазаров, во топ 20 голмани - прв Ангелов!! Аееее, како?
ОДИМЕ ВО БЕЛГРАД ОДИМЕ ВО БЕЛГРАД ОЛЕ ОЛЕ ОЛЕЕЕ | Швеѓаните џабе толку фалење и удрија кога изгубија, ама па среќа Германска. За жал со еден бот одеме ама не е крај. Да им покажеме кои сме!! -ЗА КОГО? -ЗА МАКЕДОНИЈА!!!
бравоооо,бравооо сонца наши оваа победа е најдобриот подарок на сите навивачи посебно на оние таму во салата,кои грмеа и бодреа сите овие денови,браво за нив да не го реметам радувањево ама во следната група се префрламе со само 1 бод како и Шведска,а Германија со 4,ууу она со Шведска изгледаше апла на договорен резултат а да победеа Швеганите ке имавме 3 бода и ке можевме да се надеваме на висок пласман,овака ни останува само да ги бодриме нашите лавови во следните натпревари за што повисок пласман,полуфиналето е скоро недостижно,ах тие Германци овака сега изгледа нашата група во Белград Србија 4 Германија 4 Полска 2 МАКЕДОНИЈА 1 Шведска 1 Данска 0
ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЛЕЕЛ МИ ПРЕПУКНА СРЦЕВООООООООООООООО МА ТО БРЕ НАШИИ ВИЕ МОЖЕТЕЕЕЕЕЕЕЕ БРАВООООООО БОРКОООО, НАУМЧЕЕЕ, ТЕМЕЛКОВ,МАНАСКОВ, СТОИЛОВ И ТАКО ДАЉЕ И ДА НЕ ГО ЗАБОРАВАМ THE Man of the match ♥ ФИЛИП МИРКУЛОВСКИИ А БАШКА ТОА ШТО Е МНОГУ ЗГОДЕН
Македонци и македонки! Не можам да поверувам! Па ние победивме Алеееееееее-алеееееееееееееее, алееееееее-алеееееееееееее! Најдобро чувство, ever! This is crazy, man. Филип Миркуловски Ќе го замени Лазаров, дефинитивно! Ѕверови!