МАКЕДОНСКО ИМЕЕЕЕЕ НЕМА ДА ЗАГИНЕ!!! ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА ова беше игра, ова беше одбрана на ниво, овие шутеви на Кире, Миркуловски, Наумче фалеа деновиве. Ова беше Борко, камен на голот. Ова беше лавовска игра за пикерите Ванчо и Стојанче. Ова беше натпревар за младите сили како Манасков. Овде Ангелковски и Темелков покажаа дека имаат игра, дека се борбени ракометари. Овде покажаа нашите дека имаат големо срце, лавовско срце за победа. А таа сама си дојде. Жалам за 3те промашувања на Алушевски и за неуспешниот цепелин. Но никој не е совршен. НО затоа имаме совршена публика. Јас дома се ежев. Може ние скопјани сме зимурливи, ама сеедно се пее на тараси, се свири од автомобили, возовите од железницава сите свиреа Ние сме народ за гордост!!! ──────▄▌▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▌ ───▄▄██▌█ ▄▄▄▌▐██▌█ Качувај се, одиме за Белград! ███████▌█ ███████▌█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▌ ▀(@)▀▀▀▀▀▀▀(@)(@)▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀(@)
Пак се вадат трубите и дресовите од летово...А то ми се свиџа! И супер што со Србија го играме последниот натпревар.Ако ги добијат они првите два како што се очекува,а на нас да ни фалат бодови (зошто нели само еден пренесуваме,другите имаат по повеќе),многу е можно Србите да ни го предадат натпреварот,за да идеме понатаму Аххх,ме исполнија момциве,не ми се симнува насмевката! Ајмо женЦки ИЗЛЕЗИ МОМЧЕ ПРАВО НА ТАРАСА,И ПОЗДРАВИ ЈА ГОЦЕАВТА РАСА КРЕНЕТЕ РАЦЕ ВИСОКО ГОРЕ,НАШЕ ЌЕ БИДЕ И СОЛУНСКО ПОЛЕ!!!! АЛЕ АЛЕ,АЛЕ АЛЕ, АЛЕ АЛЕ АЛЕ АЛЕ! ИДЕМЕ ВО НОВИ ПОБЕДИ!!!Следна на ред за пораз...Данска!
Конечно успеавме!!! Нашите македончиња незаслужено изгубија и на претходните два натпревари, но кога среќата ќе в меша прсти. Овај пат покрај напорната работа и среќата не служеше. ГИ САКАААААААААААМ
Како што реков, Србите се домаќини, не се слаби баш напротив, ама тешко дека ќе ги добијат натпреварите со Германија и Шведска, па тоа се лудница репрезентации, од самиот натпревар меѓу нив останав со отворена уста, лудница натпревар, ПРЕКРАСЕН БЕШЕ, така што не верувам Србите да можат со нив, според мене нема шанси за победа, евентуааааааално реми, иначе пораз. Лошо е што играме последно со нив. Па затоа ќе рипнат бодовите да ги земат од нас, а ние ќе треба да издржиме и да се покажеме како во кошарката против домаќините Литванија! Ни тргна да ги победуваме домаќините во кошарка, ќе видиме во ракометов што ќе биде се надеваме на победа!
Ма дал је могуче?!?! И пак простувам оф топици - до некоја мера, не го злоупотребувајте тоа - да се разбереме, и пак вие Ангелче лош модератор била, ма нема врска. Браво за дечките!!! Edit: Подигнете си ги пијалоците во СП, ги заслуживте!!!!
Сите ракометари отишле во нашата фан зона, слават сите македончиња. Ааааааааааа ќе си пукнам што не сум таму. Срцето ми е таму Не не, ни фали црнец!!!! Мене ми се допаѓа речиси цела клупа наша, со исклучок кажав не го сакам Лазаров, нормално Филипче, Кирче е срце наше И најдобро од се имаме добра клупа, имаме замени, заиграа ако не грешам сите ракометари. Заигра и братот на Наумче. А за Манасков ептен се радувам, мислам дека детево ни е злато, да си го чуваме А Миркуловски не знам што инекција примил заради болката во рамото, ама нека примат во сабота сите таква инекција
Ова е нешто што бар за момент ги надминува темните работи во државава,сиромаштијата, невработеноста и друго, и е нешто што политичарите не можат да ни го одземат!!! И НЕШТО ШТО НЕ ПРАВИ ЕДНО!!!
Јиха: Пред ваква публика не сум играл Македонија заслужено победи и јас и’ честитам за тоа. Сите три натпревари ги одиграа добро, изјави чешкиот селектор Мартин Липтак на прес-конференција по завршувањето на мечот. Чешкиот селектор кој пред почетокот на ЕП рече дека Македонија е аутсајдер по поразот изјави дека е голема трагедија за оваа генерација што не успеа да обезбеди пласман во финалната фаза. -Победивме еднаш, а во другите два натпревари потфрливме и не успеавме да ја оствариме целта, пласман на Олимписките игри, изјави голманот на чешкиот тим. Атмосферата после натпреварот најубаво и најкратко ја опиша најдобриот ракометар за 2011 година, Филип Јиха. -Пред ваква публика сеуште не сум играл, изјави ракометарот на Кил по натпреварот.
И Предраг Самарџиски, Перо и останатите ко придружба за да ги потсредиме наредниве , има страв и трепет да бидеме Сега победава треба да ни биде уште поголема мотивација за успех понатака Ќе ги средиме и останатите, без брзање