Мене ми се чини дека најслаба карика во нашиот тим е тренерот. Незнае ни тајм аут да побара кога е потребно. Друга работа е тоа што сме ментално нестабилни. Лесно паѓаме во тек на игра лесно се опуштаме. Лазаров иако не беше во препознатливата форма(освен денес) пак ни беше најсилна карика во целиот тим. Се одеше преку него, Лазаров да не беше денес ќе изгубевме убедливо. Кире и неговите пасови до Стоилов не одржуваа во игра цел натпревар. Јасно беше дека во натпревар со многу голови нема да издржеме до крај со Данците. Ментално сме слаби и без добар тренер. Плус среќата беше на нивна страна. Ама нема разочарувања Докажавме дека сме рамо до рамо со една Германија, Шведска, Данска кои се сметаат за ракометни велесили. Можеби ракометарите нема да можат да го повторат успехот на кошаркарите, ама сигурно е дека македонскиот спорт оди во нагорна линија. Полека но сигурно созреваме и ние на ваквите натпреварувања, веќе не препознаваат и по кошаркарите и по ракометарите и по навивачите, што е секако успех.
Сега само да се молиме Германија да изгуби и другиве да не тепаат на сите утакмици, а ние да имаме 2 победи. Не верувам дека е возможно, многу ми криво. Болат ваквите порази, разочарана сум максимално, добро бе неможеа ли фластер да му стават на Хансен бе, 10 гола по ред ние се заебаваме. Овој Борко ќе давал гол од гол. Браво за Кирца тоа се бараше царе, ама сам неможе да не спасува. Миркуловски, Мојсовски, Лазаров, Темелков, Стоилов, Алушевски и Велко во одбраната, другиве можат комотно за мажуретки да се пријават заедно со селекторов. Ми иде да искршам нешто од што сум нервозно не ми се верува што напраивме од 6 разлика да не тепаат, абе ајдее неможам да поверувам многу ме боли поразов
Со душа ја чекам утакмицата со Србија, е тоа ќе биде оставање срце на терен, башка и јака публика ќе имаат србиве. Да ни попуштат туку така нема шанси, затоа нашиве нека стснат заби и да ги утепаат пољаците, а после и србите. Имаме одлична игра, но ептен слаба организација, поготово одбраната, вечерва толку празнини им оставивме чудо едно. И на претходните утакмици исто, слаба страна ни е одбраната. Башка што Борко не е семоќен, се да брани. Ние немавме ниту еден лесен напад, нашиве се жртвуваа да им влезат и на данциве и на германците, за разлика од тоа тие кај нас ко од шала минуваа. Имаме добри шутери, добри играчи и добар голман само одбраната да се зајакне и ќе ги мачкаме. Одбраната не сјеба вечерва, исто и со германциве, чесите беа нијанса послаби па победивме, меѓутоа имаме ужасна одбрана која ите како ни прави штети.
Како бре од 5-6 гола предност успеавме вака да завршиме? Се нервирам кога супер играевме во прво полувреме и после во второ се паѓа во вода. Глупава Данска,глупав Хансен,глупи судии Да се надевам дека со Полска и Србија ќе имам повеќе среќа.И ајде и јас сум разочарана но не чини толку да ги критикуваме момците.Сепак и тие оставаат срце на терен и се борат со сите сили.На нив им е полошо отколку на нас. Напред Македонија.
A нели треба и Германија и Србија да изгубат во следните натпревари, што е невозможно? Затоа што и двете репрезентации имаат по 4 бода сега. Еве гледам, србите 5 - 2 водат на германците.
„На кого ли сме му згрешиле. Ова е неверојатно, по еден ваков расплет, нема што повеќе да се каже“, „Одигравме голем меч, како за медал. Во првото полувреме бевме фантастични, со игра како од учебниците. Имавме водство од 5-6 голови разлика против големата Данска. Во второто, тие се вратија со помош на големите шутери. Го имав последниот шут, жалам што не го погодив. Топката можеше да се одбие било каде во полето, но таа дојде кај Данците в раце и ни дадоа гол...Не знам, не знам...не Знам што да кажам...Ова е многу болно, на психолошки план. Ќе мора да го преживееме, да се вратиме во ритам. не се плашам за мене, но момците се во шок“, истакна Кире Лазаров кој вечерва беше фантастичен, но Македонија сепак на крајот доживеа неверојатен, незаслужен пораз од Данска.
Тренерот! Многу лош тренер имаме. Во кошарката покрај одличниот тим, тренерот беше фантастичен, имаше стратегија, он и те како е заслужен за успехот на кошакарите. Овде, имаме солидни ракометари, но лош тренер и лоша одбрана. И штета е на толкава разлика и таква игра во прво полувреме, накрај во последна секунда да го изгубиме натпреварот. Со Чешка имавме лошо прво полувреме, а во второто ги решивме. Така требаше и сега. Да се чуваме за второ полувреме, сепак тогаш се одлучува кој ќе победи.
Зашто бе да не ни попуштат Србите? На таквите нерешавачки натпревари обично тренерите ги одмараат ракометарите.Мислам секако,ако им биде нерешавачки. Ете со Словачка ми се чини ,Србија изигра нерешено уствари не се ни трудеа...и тренерот сам си изјави дека си ги одмара ракометарите за следните натпревари.. Иначе многу јаки бе Србиве сега ги гледам,не сум знаела дека се толку добри у ракомет. И судииве колку им попуштаат..ептен!
Србите да ни попуштат? Луѓе не се ударајте у груди, тие никад такво нешто не би направиле за никој, а ние не сме поштедени од тоа. Плус тоа е толку непрофесионално. Не е ова македонско фудбалско првенство па дај ќе наместиме на ти го дај ми го. А се надевам Шундовски ќе е сменет. Лоша тактика всушност игра еднолично, за секој тим иста тактика. Не ми е јасно како не гледаше дека играме лошо во одбраната, зашто не смени нешто? Зашто? Кога играше Митко фластер беа тоа најдобрите минути на Македонија.
Кормиларот на македонската репрезентација, Звонко Шундовски, исто така е без одговор на прашањето како може Македонија да игра така добро против најдобрите селекции во Европа, а извонредните изданија да не бидат наградени и со добар резултат. Дуелот со Данска дефинитивно боли, ако се знае дека бевме многу близу до два, а останавме без ниту еден бод. „Немавме среќа, топката едноставно им дојде во раце и експресно заврши во нашата мрежа. Можеби требаше да почекаме уште некоја секунда, навистина не знам што да кажам во една ваква ситуација. Повторно играме одлично, а мораме да си заминеме од теренот со наведнати глави, со уште еден поразителен резултат. Ова беше многу тежок натпревар, бевме супериорни во првото полувреме, а во вториот дел паднавме, најверојатно поради фактот дека ова ни беше четврта тесна средба во серија. Успеавме да се вратиме, имавме напад за победа, но сите видовте што се случи“ - разочаран беше македонскиот селектор на прес-конференцијата по средбата.
Нездрави се сите што пишуваат такви коментари како овој погоре.Па бог да чува вие Македонци сте или Данци??? Исто беше и со Германија кога игравме.Се вклучувам на Фб и гледам некои пишуваат статуси за Германија.Што им е финтата? Многу ли шизици сакаат да испаднат а уствари се многу прости и глупави. Инаку не знам што ќе биде.Многу сакам да продолжиме понатаму.Значи за порази најмногу се нервирам.
А да го истепавте трењерот. Па луѓе на крајот на краиштата добро изигравме, за одбраната во 2ро полувреме вистина заслабнавме и како да немавме сила како на првото, ама тоа е, да го вратиме времето назад и претпоследниот шут да не беше чекори.
Ние ќе чекаме некој да ни попушти, или да изгуби, па ние да одиме понатаму. Ако не, судијата е крив .
Ма нема тоа везе,нека влеезат тие со 7 бода.Ама имаме и ние шанси Можеби минимални,ама..толку добро ги изигравме сите натпревари што ќе ги згазиме Полјаците. А Србиве..ќе ги имаат судиите во рака,ама ај може ќе ни се насмевне среќата,како шок-финишот со Литванија. Можеме да влеземе со 5 бода.. А ако изиграме нерешено со Србија,имаме шанси за следна фаза,нели?
Дечките се супер, одлични, немам никаков коментар. Изгинаа на терен. Дадоа се' од себе. И баш заради тоа многу боли она што ни се случи вечерва. Боли упм!!
Уф како ми се плаче...како кога изгубивме во кошарка од Шпанците, па и повеќе, како некој многу јако да ме натепал... ја испуштивме победата, 2та бода кој за влакно беа наши, за момент но среќата повторно им се насмевна на спротивната екипа и ние повторно со празни раце остануваме. Добри беа, па и одлични, но што е тоа е, нема назат, барем до 8место да можеме да стигнеме за да одиме на олимпијада( да се надеваме)
Еден совет ќе им дадам нека пуштат снимки и нека видат како Кометал играше кога беа прваци, нека го викнат Кастратовиќ да им биде тренер, а не овој што појма нема. Тој си ги знаеше играчките, знаеше која за каде е, а сега како каже Кире така е, овој ако ништо друго барем мажоретка или маскота нека биде покорисен ќе е.