Наместо Шундо да кажува како да се игра, Кире кажува -.-. Па ајде Кире нека биде и тренер и играч, мислам нема смисла ова. За играчите јас апсолутно немам никаква замерка, тренерот е заспан, не заслужува ваква генерација на ракометари ваков тренер па и со Полска и со Србија и со 10 разлика да победиме јас повторно ќе сакам оставка на Шундовски, што не го бива, не го бива.
„Еве колку да ви ги објаснам теоретските шанси за полуфинале: Србија ги тепа Германија, и ќе ги тепа и после првото коло ќе биде следната ситуација Србија 6,Германија 4,Полска 3,Шведска и Данска 2, Македонија 1 После ние во второто коло ја победуваме Полска, Данска ги победува Германија, а Србија ги победува Шведска, после 2 коло табелата: Србија 8,Германија и Данска 4,Македонија и Полска 3,Шведска 2 Трето коло: Полска ги тепа Германија,Шведска ги тепа Данска , ние ги тепаме Србија Србија 8,Македонија 5,Полска 5,Шведска,Данска и Германија 4 бода, ние одиме понатаму поради меѓусебен дуел...“ -Постов е извадок од ФБ, благодарност до дечкото што објасна.
Навистина треба да не послужи среќата... Штета што треба да се надеваме и на другите. Како и да е, ќе ги бодриме до крај.
Ma само да обезбедиме квалификации за Олимпијадата... Пласманот на хартија не ми е важен, за мене нашите се веќе шампиони, со прикажаните игри против 2 скандинавски веле-сили и Германија, која игра до последниот свиреж... Само малку да се поработи повеќе на психолошката подготовка.
Ауффф болии,болиии,не можам да се совземам :'( душата ме боли дечки не се надевајте на полуфинале или нешто слично,вечерва се уништи целиот труд и надеж тие калкулации се тешко ,скоро неверојатни за да се остварат најболниот пораз во историјата на македонскиот спорт
RUKOMET (EP): Makedonci, navijajte za Srbiju! ,,Braćo Makedonci, ostanite da podržite 'orlove'! ", zamolio je zvanični spiker Evropskog prvenstva kad je postalo jasno da navijači Srbije neće ispuniti Arenu za duel sa Nemcima. Zašto je tako? Kao što se i pretpostavilo, u Areni je prvog dana druge faze EP bila pakelna atmosfera, ali nisu je stvorili navijači Srbije. Napravili su je Makedonci. Naši južni susedi očekivano su ispunili halu na Novom Beogradu i podržali svoj tim u uzbudljivom remiju sa Dancima. A šta je sa Srbijom? "Orlovi" svoj meč sa Nemačkom igraju od 20.15, a dobar deo hale ostao je ispražnjen posle prva dva meča. Razlog? Znate li ga vi? Kako je moguće da u glavnom gradu Srbije makedonska reprezentacija ima veću podršku, a Srbija se bori za plasman u polufinale? Zvanični spiker bio je prinuđen da zamoli Makedonce da ne napuštaju dvoranu posle svog meča. "Braćo Makedonci, ne napuštajte halu i ostanite da bodrite 'orlove'!", ječalo je sa glasnog zvučnika, a Makedonci su delom prihvatili poziv i ostali u dvorani. Svakako neprijatna scena za navijače Srbije. Cena karata (najjeftinija DNEVNA karta koštala je hiljadu dinara) svakako nije opravdanje za veći broj Makedonaca u Areni. Navijači Srbije vremenom su zauzeli svoja mesta na tribinama, ali svakako ne u očekivanom broju i, bar na početku meča, ne onako kako je "orlovima" potrebno.
Го потрошив цел глас, мислам. Па и тоа прекините, што немаше добар пренос, на живци ми лазеа. Со Чешка, одевме гол по гол, гол по гол. Се чуваа за второ полувреме. А овој пат, цела енергија ја потрошија во прво полувреме, и толку. На Кире, алал да му е. Миркуловски, го испотепаа. А некако многу и слабо навиваше публиката. Сепак, мислам дека и не се само судиите криви, ние дозволивме да не водат. Кога го дадоа „непризнатиот“ гол, мене ми беше здрвена ногата, наеднаш станав, и паднав. За малку ќе си ја шинев. Но, кога дознав дека не ни го примиле голот, го кривев „црвената косица“. Сепак имаме шанси за понатака. Само криво ми е, што нема да можам да навивам пред тв, во понеделник, дека ќе сум во школо. Јас сум горда, што и да биде. Дека ми е криво, криво ми е ептен. Но, имаме шанси, надежта последна умира. Не сакам да мрчам, само едноставно кажав што имав на душа. Некои викаат.. тука сте кога победуваме, а кога губиме само мрчите. Да, нешто е вистина, меѓутоа, јас не ги кривам. Со вас сме момци, и во понеделник, и во среда. И ќе ве дочекаме и како кошаркарите.
Toa е тоа дечки , едноставно немавме среќа...Игравме перфектно ама ете среќата беше на нивна страна , а богами и судиите беа.. Епа македонче, чорба ! Таква ни била судбината...
Германците не заслужено дојдеа со 4ри бодови, премногу среќа имаа, да се надевам дека од сите ќе изгубат и ние да ја победеме Полска и Србија, т.е да биде како овој распоред овде, да се надеваме стискам палци. редактирам.. Србија- Германија нерешен резултат
Најлошо можно сценарио. Грманија- Србија нерешено, што значи сега двете репрезентација веќе имаат по 5 бода
Какво сака нека е, Германија штотуку изигра нерешено, така што шансата за Топ 4 пропаѓа. Повторно во последна секунда... Како од филм заврши денес нашава група...
Не било до нас бе, денот е таков. Значи 3те денешни натпревари се решија со гол во последни 2 секунди. Сите репрезентации изедначени се на некој начин, ние го окркавме најмногу. А во сите натпревари на одредени моменти се водеше со голема разлика. Јој кардиологиите се полни вечерва.
Барате финале/полуфинале? Де бе луѓе, па не сме ние некоја велесила како овие другиве па да се разочаруваме толку од еден пораз/два кои НЕСРЕЌНО сме ги изгубиле, а сме имале шанси.Трет пат ни е на првенство,да не бараме преку лег погача. Нормално дека ке ни е криво и ке сме тажни ама има ден да се надеваме и победа. Задоволувачки според мене ке биде 6-7 место,а и тоа би било премногу .Но од многу никогаш доста. Иако оваа година да си признаеме можеме и повеќе ама што е тука е,момците изиграа да не кажам одлично у секоја утакмица и не заслужуваат да бидат критикувани од страна на никој. За нас е успех тоа што се квалификувафме за ЕП а да не претеруваме и мислиме на финале.Најреално. Тоа е таа СПортска среќа која ја немавме,за жал во три натпревари. Идеме даље и за борба за подобар пласман! До каде ,до таму без критики и навреди зашто мислите они таму несакаат да идеме у полуфинале,несакаат да постигнат голем успех?! И ај доста за Кире не зборете многу ,алал му вера на човекот искина денес
Прво едно БРАВО не е крај овде момци, има уште надеж, првенството не е завршено, преку леб погача неможеме да бараме, по 14годи. ова е прв настап на Е.Првенство, на грешките се учи. Во пресрет се 2 важни утакмици, а ако даде господ и можност за квалификациски турнир за ОИ. Не смееме да бидеме незадоволни, да ги дочекаме како што треба, ова Европско ќе ни биде школо за нареднотот МАКЕДОНИЈА
Леле што напраи Германија морам рака да му подадам на селекторот нивен. Од 6 разлика на полувреме во корист на Србија, последни 10 сек. Србија води 1 разлика. Тренеров нивен го вади голманот и става играч во игра,значи Германија е без голман, а Србија со играч помалце, последна секунда мава тој и нерешено. Можам само да кажам ова денес беше лудо, некој да ги гледа резултативе од страна ќе си мисли намештаљка.
Ако гледаме од друг агол ....Србија која до сега газеше, падна на противник кој едвај куртули од нас. Тоа е уште една потврда за нашата добра игра. Се надевам дека сега со ладни глави и откако шокот го стабилизиравме ќе можеме и реално да ја анализираме денешната утакмица. Факт е дека имаме јака екипа. Уигран тим. Но,..денешниот пораз е само наша вина. Пад во играта .. се случува, па тие момци не се на батерии. Секогаш кога на полувреме водиме на крај губиме. Се опуштаат, тоа е тоа. Голот на Наумче не беше фер што го поништија, но пак ќе речам ракометот се игра 60 мин. Зошто по ѓаволите им дадовме 26 мин да доминираат? Ама ако, со нови сили во нови победи. Момциве можат и знаат. Наше е да ги бодриме и да веруваме во нив. Напред наши