Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонска ракометна репрезентација

Дискусија во 'Спорт' започната од rossonerka, 6 јануари 2012.

1. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.669
    Имаме шанси за полуфинале...

Варијанта 1 ( Повеќе веројатна ):

Македонија- Полска 1 (победа со 2 разика )
    Србија - Шведска 1
    Данска - Германија 1

Македонија - Србија 1
    Полска - Германија 1 (победа со 2 разлика )
    Шведска - Данска 1 ( јас не верувам во ова победа )

Табела:
    1. Србија 7 бода
    2. Македонија 5 бода
    3. Полска 5 бода
    4. Германија 5 бода
    5. Шведска 4 бода
    6. Данска 4 бода

Варијанта 2 ( Помалку веројатна ):

Македонија - Полска 1
    Србија - Шведска 2 ( тешко но не и неможно )
    Данска - Германија 2 ( тешко остварливо, речиси неможно )

Македонија - Србија 1
    Полска - Германија 2 или X
    Шведска - Данска 2

Табела:
    1. Германија 7 ( евентуано 8 ) бода
    2. Македонија 5 бода
    3. Србија 5 бода
    4. Данска 4 бода
    5. Шведска 4 бода
    6. Полска 3 ( евентуално 4 ) бода

Превземено од Кајгана форумот!

На Fallin-ForHisSmile, ljubam, rossonerka и 5 други им се допаѓа ова.
  2. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Чекав малку мир на темава да дадам свое мислење ...

Прво мир ште ве молам знам дека мора некако да се испукаме ама нека биде некој друга жртва ко јас на моено либе :D . Да ја испуштивме победата бар така се чини . Имавме водство од 6 разлика доминиравме и бар јас бев убедена дека ќе носиме 2 бода НО . Игравме со ДАНСКА со играчи што играат во најголемите ракометни клубови во Европа а не Металург , Вардар ...
    Играчи од калибар на Лазаров видовте што направи човекот . Не сакам да ги омаловажам ама да бидеме реални со дебитанти деца практично кажано мислам дека сепак добро и достојно се претставиме . Натпреварот трае 60 минути класата си ја покажаа ... Видовте дека одбрана во последните 20 минути беше = на НЕВОЗМОЖНА МИСИЈА ! Расплетот беше таков каков што беше така да и покрај квалитетот што го покажаа Данците овој пораз е за мене само чист малер едноставно среќата одлучува понекогаш а таа не беше на наша страна вечерва . А за во иднина добра школа за тоа дека играта е завршена кога е КРАЈ !
    Лазаров што да кажам мило ми е што затвори многу усти што не знаат и не можат повеќе од тоа да седат пред тв и да пишуват по форуми и фејсбуци да јадат трици , комплекси шта чеш . Ти реди успеси и држи рекорди оди кон врвот. ХЕЈТЕРИТЕ ЌЕ ХЕЈТААТ

Нема песимизам одиме понатаму дигнете главите оладите малку да веруваме во момците тие повеќе од било кој сакаат да победат така што , што и да се случи останете лојални на своите момци и својата земја . Тоа е најмалку што може да го направиме за нив . Никогаш нема откажување и кревање раце !

http://www.mondo.rs/s231404/Ostali%20sp ... UKOMET_EP-
    _Makedonci_navijajte_za_Srbiju.html

Kako je moguće da u glavnom gradu Srbije makedonska reprezentacija ima veću podršku, a Srbija se bori za plasman u polufinale?

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Ова е премија на нашата репрезентација, ова е наше второ учевство во европското ракометно првество после '98 година, постигнавме многу. Можеби ке ги имавме тие 2 бода оваа вечер доколку не се потрудеа малку повеке околу нападот. Браво за Лазаров значи цар е, се докажа овој натпревар дека дека дава се од себе за Македонија и за ствојот тим. Останатите играчи ми се малку несигурни во себе, вероватно најмногу верба имаат во Кире, можеби и затоа после Германија се зборуваше се и сешто, па тој не е семокниот :)
    Браво и за Дејан Манасков кој како најмлад играч изигра толку добро, експерт за крадење топки.
    И покрај тоа што мојот сограѓанин Петре Ангелов(со кој многу се гордеев) денеска ја ус*а малку работата сеуште е број еден голман на првеството после натпреварот со Германија!

И нешто најслатко нешто од фалангата со кое најмногу треба да се гордееме!!!

Сепак Македонија останува со еден бод во групата 1, останува да ги бодриме во понеделник на натпреварот со Полска кој би требало да биде наш. И баш ме интересира кој ке тепа во 18:15 Данска или Германија, со кој ке имаме реванж :)

4. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    782
    Еве нешто и од Шпанците.

http://www.marca.com/2012/01/21/balonma ... 84192.html

Истото погоре на Англиски:

Not reach the semifinals of the men's European Handball, as did his counterpart in the past Eurorbasket basketball, but the selection of Macedonia is becoming one of the great entertainers and, without doubt, the revelation of the competition. And neither has a reinforcing Bo McCalebb, but a player that pata negra star plays the same role that the base color, Kiril Lazarov striker.
    The Balkan side, one of the four representatives of former Yugoslav republics in Eastern Europe, is embraced by thousands of enthusiastic compatriots stain red flags where their team plays, dressed in cases and plumes that evoke the phalanxes of Alexander the Great. Each encounter seems a staging of battles against the Persian armies, and Lazarov exercised Macedonian cavalry leader.
    It is the championship's top scorer with 34 goals in four games, almost one third of the 108 scored by his team, a high ratio which, in addition to being more minutes who has been on track, gives an idea of ​​the specific weight of the player Atletico Madrid in their selection. If there is a tight end, there is no doubt that Lazarov is the one who plays it.
    He did score the last goal for his team in the tie with Sweden. His was the last release that could involve other matched against Germany, and was officially claimed by the federation to consider that the ball was thrown behind the goal line. And yesterday, in the narrow defeat against Denmark, Kiro part five of the last six goals from his selection -13 in total-and had in his hand the victory, but it stopped its release Landin and the resulting counter- Lindberg won the 33-32 for Denmark.
    Macedonia, with a single victory, which succeeded on the Czech Republic, has scored three more goals than it has received, and have escaped at least three points in the final seconds, added to the dragging of the first phase it had been placed in a position to aspire to the semifinals. "It seems clear that we have no luck in this tournament," said a disappointed Lazarov, the handball McCalebb country.

На Elennaa, babylove123 и LinaMcCalebb им се допаѓа ова.
  5. dancing.in.the.rain

dancing.in.the.rain Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    142
    Според мене нашиот тим е доста добар.Сите досегашни изиграни утакмици ни беа доста солидни, без разлика на резултатот.
    Ме радува тоа што нашите момци не се таму само да се докажат себеси и да се промовираат пред други големи клубови кои би се заинтересирале за нив, туку играат за да ни ја претстават земјата и најмногу да не ја разочараат публиката бидејки во денешни услови, да издвоиш од својот буџет за да одиш да ја бодриш репрезентацијата е доста тешко, а нас таму не има во прилично голем број.
    Играме од срце, тоа е повеќе од јасно, но неискуството си го прави своето.Тоа што ни се случи вчера бешe само заради тоа.Тие ја сакаа победата повеќе од било што, и мислевме дека дури и ако не погодевме, ќе беше изедначен резултатот, ама данските искусни репрезентативци кои претходното еп беа во финале, а и биле победници на еп, го искористија нашето неискуство за контра напад и се случи најнеочекуваното.
    Сепак, мислам дека ако момците не паднат на психички план, војната нема да ја изгубиме, а македонската фаланга ќе биде тука да ги бодри во секој нивни чекор. НАПРЕД МОМЦИ, МАКЕДОНИЈА Е ГОРДА СО ВАС! :clap:

6. LinaMcCalebb

LinaMcCalebb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5
    Се' си беше во ред,до 45минута... Опаднаа психички премногу ама Кире ги крена. Шундовски не постапи правилно,во послендата секунда ги дадоа гол,а тој сам јуреше кон Борко,ама немаше кој да го фаулира..

Миркуловски со Чешка беше извонреден,ја смируваше играта.А вчера нешто многу ја избрза и тој.
    Ајјде напред луѓе,ништо не е изгубено,имаме уште 2 утакмици.

:inlove: :inlove: 13 :inlove: :inlove: :inlove:

7. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    :rofl: :rofl: :rofl:

И сеа како се презива момаков? :D
    Не сме нормални, жими сФе :D

На Buttterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408

Ме израдува да ти кажам, имаме надеж, со верба и искрено нашите се фантастични колку и да плукаат некои. Овие неколку месеци не дознаа колку сме борбени и чисти во срце.. Да ние сме чудо во секој поглед..

На esperanca и Smilly им се допаѓа ова.
  9. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Ај кажете ми утре во колку часот играме???

10. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    16:20

11. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Гледате како не ценат и фалат а ние ќе се разочаруваме.

И за мене Кире е одличен ракометар :clap: .

На Princess.S му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Сценарио од соништата кое ја носи Македонија во полуфиналето :)

Поразот од Данска во последната секунда ја разочара цела нација, но и покрај тој пораз се уште не се загубени сите шанси за остварување на сонот и пласман меѓу четирите најдобри европски селекции.

Надежта се уште живее кога е во прашање евентуалниот пласман на нашите најдобри ракометари во полуфиналето на Европското првенство во Србија. Секако, сè ќе беше многу полесно доколку ја совладавме Данска, или барем ремизиравме со светскиот вицешампион, но се уште не е сè загубено.

Теоријата кажува дека би можеле да бидеме дел од полуфиналето, иако сето тоа е само теорија за чие остварување ќе ни треба многу среќа, две победи до крајот и другите резултати да одат во наш прилог.

Така, ние во следното коло секако треба да ја совладаме Полска и да навиваме за Србија во дуелот со Шведска и Данска во дуелот со Германија. Потоа, во третото коло ќе мораме да славиме против домаќинот, а претходно да се надеваме дека Шведска ќе биде подобра од Данска, а Полска од Германија. Секако, нашите победи ќе мораат да бидат со што е можно поголема разлика.

Во евентуална таква разврска, ние, заедно со Германија и Полска би имале по пет бодови на второто место и ќе одлучува гол-разликата. Србите ќе бидат први со седум, а Шведска и Данска би испаднале од игра со по четири бодови.

Секако, ваквиот епилог е врзан со две наши победи, без што сонот за полуфинале не е можен. По тие две победи треба да се надеваме и навиваме за победи на селекциите чии триумфи ни го отвораат патот за историски успех.

Нормално, сè се сведува на теорија, но со оглед на начинот на кој нашите момци играат на ова ЕП, ако ништо друго, барем можеме да веруваме дека можат да дојдат до две победи во следните две кола. За сè друго ќе ни треба многу среќа.

http://www.kurir.mk/sport/rakomet/57967 ... lufinaleto

На Princess.S, perlaa и Anna-Banana им се допаѓа ова.
  13. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    За оваа теорија да се оствари ќе ни биде потребна ОГРООООООМММММНННААА среќа, која ја немаме :( :(

14. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Затоа што слабо бранеше. Голманот на Данска беше подобар. :/

15. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    И нашиот беше добар само они во одбрана се покажаа подобри.

16. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Не треба ни малку да се разочаруваме. На нашите ова им е второ учество на Европско првенство и тоа после 12 години.Од нив само Алушевски игра втор пат, за другите ова е прво Еп. А како за прво учество играат одлично, во тоа не треба ни малку да се сомневаме. Сите противници пред натпреварите со нашите се во страв, да не загубат. А после натпреварите, тренерите, а и самите играчи кажуваат дека ова за нив бил многу тежок натпревар и дека победиле, оти имале малку среќа.Тоа е факт дека е така.
    Друго што сакав да кажам, не знам дали се сеќавате на Светското првенство во Хрватска, тогаш нашите играа и со Германија и Данска. Од Германија изгубија со 10 разлика 33:23, а од Данска со 8 разлика 32:24.
    Тоа покажува дека нашите оваа година играат одлично и се страв и трепет за ракометните сили како Данска, Германија, Шведска.Тоа е доволен доказ дека нашите играат на едно високо ниво.

Ја гледав денес на сител3 репризата од натрпреварот на нашите со Данска и најискрено не знам каде судиите ги видеа тие 4 чекори од Наумче.Не направи повеќе од 2 чекори.Ова како намерно да ни го направиа на крајот.Инаку до тогаш судеа убаво.
    И Данците имаа предност од 3гола, па нашите успеа да ги стигнат и да израмнат. Лазаров беше одличен, даде извонредни 13 гола, ама среќата не сакаше да го постигне и 14 гол. И среќно топката дојде до Данците за да истрчаат во контра и дадат гол на последната секунда од крајот на натпреварот.

На pafpaf и perlaa им се допаѓа ова.
  17. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    Диви бранеше едвај цели 2 минути на натпреварот против Данска, време за кое не може ни да се загрее. Уште една од грешките на Шундовски! Не дека Борко не беше ѕвер, туку можеше да го одмори малку и да го пушти и Диви.

На Hipica, Miss-Independent, pafpaf и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. pafpaf

pafpaf Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    109
    Момците се наши херои па макар и 12 во Европа биле,само заради тоа што се бореа лавовски во сите натпревари до сега,и беа само на чекор до победа во 3 натпревари со реномирани и силни противници.
    Очигледно е дека ни недостасува искуство од големи натпреварувања,тоа се гледа во психолошкиот пад на играчите во решавачките моменти и последните минути од натпреварите.И да,потребен е многу подобар селектор и стручен штаб :fubar:
    Поразот од вчера е тешко да се преброди,тоа го признал и Лазаров по натпреварот.Пораз кој многу болеше :( Се надевам дека ќе смогнат сили да се вратат во игра и да играат на исто ниво како и на претходните мечеви.

Исто така се надевам и на коректно и спортско навиванје на мечот со Србија,памет во глава на тие што ќе бидат таму :!: затоа што ќе има многу провокации.Нека останат со ладни глави,не ни се потребни никакви инциденти :!:

А провокациите веќе се почнати,еве еден пост од еден српски форум :swear:
    Хухухухухуху
    Хахахахахаха
    Хехехехехехе
    Хохохохохохо

Данска Данска Даааааанскааааа

Шта ти је спорт из македонске перспективе... кад побеџујеш са један поен разлике, онда то је снажна „гоцева раса“ Uber Alles
    Кад изгубе, е онда је .... несреча.

П.С. Опет коментари као је Кире смече, као сви су копиљаци....

Хехехехехехехехе

Шта је бре?
    Кад је победила Македонија против Литванија на ЕП у кошарци, онда су се збирали на трговима. Зашто сад нема збиранке за масовне самоубиства? :D:D

19. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Затоа ич не ги сакам србиштава и тие се како грциве исти гомца.
    Вчера ми беше мило дека не победија, навивав за германците :)

На SunFlower94 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Мислам дека не знаеш за кого зборуваш. Диви немаше ни шанса на овој меч да се докаже :) А Борко Ристовски...па дечкото беше ок, боже мој не е спајдермен.

Прикачени фајлови:

На Hipica и Gordana10 им се допаѓа ова.