Вента: Македонците играат со срце Полскиот селектор Богдан Вента во пресрет на утрешниот дуел против Македонија за официјалниот сајт на ЕХФ изјави дека нашите ракометари утре ќе играат со срце, емоции и агресивна одбрана. - Ќе играме пред полна сала и секако под притисок од македонските навивачи. Македонците играат со срце, емоции и сигурно агресивно ќе играат во одбраната. Опасноста не доаѓа само од Кирил Лазаров, тие имаат уште неколку добри ракометари. Ова е уште еден клучен меч за нас.
Со среќа на сите што се пријавија на лотаријата за билети,и среќен пат на оние кои ќе одат,им посакувам да се вратат со радост Феминки,ги знаете ли вистинските ФБ профили од репрезентативците? Ако знае некој нека ги постира овде ако смее(не ги знам павилата) ако не,можете да ми ги пратите во лп
Леле дај само да победиме вечер, само да победиме се молам Oткако почна првенството не се одлепив од телевизор.
Јас чувствувам дека сум им баксуз на ракометариве, штом се тргнам од пред телевизор почнуваат да водат, а ако гледам лом не прават Епа денес нема да гледам (ама пак ќе си навивам ), па редно време е да се порадуваме на победа. Малку среќа и малку повеќе добра игра. Ајде да славиме денес. Ма-ке-донија!
Минатиот пат изгубивме заради голманот. Па, не ли можеа да го сменат бре? Не сакам Борко да брани и денес. Не сакам бре! И денес сакам п-о-б-е-д-а. Ма, и со 1 разлика да тепат, ако! Але, але, але!! И што и да биде - они секогаш ќе бидат победници!
Да ја бодриме Македонија како и досега ! Вечерва имаме тешка борба )) ама со ♥ ЗА МАКЕДОНИЈА !!! )))))))))))))))))
За одлично навивање и победа за Македонија, еве што ви е потребно. Знаме – √ Свирче – √ Оптимистички дух - √ Откажани сите останати активности во 16:20 -√ Апарат за притисок - √ Глас за навивање - √ Телевизор во боја - √ Солзи радосници - √ Мускули за нагло скокање - √ Полски кревет, полско цвеќе и полско ве-це за Полјаците - √ НАПРЕД МАКЕДОНИЈА!!!
Ќе ни судат истите судии кои ни ја украдоа победата или ремито со Германија,истите оние за кои нашата делегација поднесе жалење,како е можно Referees: LEIFSSON H (ISL) PALSSON A (ISL)
¶__________¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶_____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶_________1 ¶¶1_________¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶_____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶§_________§¶ ¶¶¶¶¶1_______1¶¶¶¶¶¶¶¶¶1___1¶¶¶¶¶¶¶¶¶1_______§¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶1______§¶¶¶¶¶¶¶¶___¶¶¶¶¶¶¶¶§______1¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶§______¶¶¶¶¶¶¶___¶¶¶¶¶¶¶______§¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶1____1¶¶¶¶¶___¶¶¶¶¶1____1¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶§1___¶¶¶¶¶_¶¶¶¶§___1¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶§__§¶§111§¶1__§¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ____111§§¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶1_______1¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶§§§111___ ___________________1¶_________¶1__________________ ____________________¶_________¶___________________ _____11§§¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶1_______1¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶§§11____ ¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶§__1¶§111§¶1__§¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶1___§¶¶¶¶_¶¶¶¶§___1¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶1____1¶¶¶¶¶1_1¶¶¶¶¶1____1¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶§______¶¶¶¶¶¶¶___¶¶¶¶¶¶¶______§¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶1______§¶¶¶¶¶¶¶¶___¶¶¶¶¶¶¶¶§______1¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶1_______1¶¶¶¶¶¶¶¶¶1___1¶¶¶¶¶¶¶¶¶1_______§¶¶¶¶ ¶§1_________¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶_____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶_________1¶ МАКЕДОНИЈА,АЛЕ,АЛЕ,АЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
Абе, и да победиме вечер, секако ќе играме за 8мо место. Не сакам да сум мрчатор и да ви уривам надеж, ама тоа е реалност. Полуфиналето е далеку од нас. Бадијала се пресметки и глупости.
Жал ми е што се предодредивме пред мечов на карање, ќе ни помине секое чудо за 3 дена во Македонија, битно човек да се запраша дал би се вклучил во лотарија следен пат. Баталете тоа бар во следниве час и половина. Се надевам на победа, се надевам на добро судење, се надевам на фер игра. Кире, Мојсо, Манасков, Мираковски, Алушевски, Стоилов ајмо правете лом дечки. ЗА КОГООООО?????
Ајмо момци! Само напред! Ви ја посакувам сета среќа која досега никако ја немавте кога ви беше најпотребна. Одиме на победа.