Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонска ракометна репрезентација

Дискусија во 'Спорт' започната од rossonerka, 6 јануари 2012.

1. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    леле дај Боже да е така !

2. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    По направените снимки, не е утврдена скршеница кај Филип Миркуловски. Шаката е само набиена, и Миркуловски ќе настапи во среда против Србија.

Кај Аце Јоновски се работи за напукната носна коска и ќе се направи се за да и тој настапи на натпреварот.

АЛЕ АЛЕ АЛЕ АЛЕЕЕ :party: :party: :rock:

На kate21, Smilly, esperanca и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Абе да идеме во полуфинале??? Ќе си пукнам од среќа, запаличу пола града ќе бидееееееееее... М А К Е Д О Н И Ј А !!!!!!!! Имаме 7 срца на терен, треба ли нешто повеќе за Господ да се смилува и да ги исполни соништата на 2 милиони луѓееее??? Господи, ако чуваш некогаш нешто за нас, дај ни го во среда, дај ни влез во полуфинале, дека се израдува и овој народ со медаља :)

На esperanca и LinaMcCalebb им се допаѓа ова.
  4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ако ги игнорираме резултатите ќе видиме дека немаше ниту една репрезентација која беше подобра од нас. Данците кои ги згазија Германците, ни беа на колена. Германците не победија благодарение на судиите. Шведска, иако сите сега ја гледаме како аутсајдер можеби ни ја пружи најрамноправната игра. Зошто им паѓаме на Србите и се надеваме дека ќе ни попуштат. Не мислите дека со тоа се подценуваме?

Ич нека не ни попуштаат. Ниту се подобри од нас, ниту пак треба да им се плашиме.
    Имаме репрезентација за почит. Дорасната за секој предизвик.
    Нека се плашат Србите и ич да не го ставаат на памет тоа дека треба да ни попуштат.

На SunFlower94 и la-chicka им се допаѓа ова.
  5. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    http://www.youtube.com/watch?v=yx06kmkw3ck
    :rofl:

Иначе, во среда сите пред ТВ. МАКЕДОНИЈА ПОБЕДУВА! :rock: :D

Вииииип - мај грл! :D И ја палам пола град ако идеме у ФИНАЛЕ. Полуфинале, не ме задоволува нешто многу. :?:

На la-chicka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    Мислам дека Србите ќе ни пуштат во среда, тие се пласирани веке во финале и немат потреба од бодови, а исто така ќе се чуват за полуфиналето да не се заморуват повеќе, така да само Германија да изгубе и Данска,
    Ајдее СРЕЌО НАСМЕЈСЕ И НА МАКЕДОНЧЕТО ШО СО ВЕКОВИ БИЛО ГАЗЕНО, ВРЕМЕ Е И НИЕ ДА ИМ ПОКАЖЕМЕ!

инаку да се надополнам слабо Србите слабо навиват :lol:

7. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Ке пукнам од среќаааааааааааааааа.............Победуваме во Среда!!!!!!!!!!!

8. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE прекрасни вести!
    Mиркуловски имал само набиена рака.
    Ќе одмара само, но и ќе игра во среда против Србија. ^_^

Ќе ги мачкаме србиве бре пих, колку сум среќна ни се врати ентузијазмот 8)

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Камен ми падна од срцето за Миркуловски. :rock: Според мене еден од клучните играчи во нашата игра,а и во топ форма е.Дај боже да дава голови ко против Чешка,се разработи тогаш човекот.Рака-нишанска справа :lol:

Јас сеуште стојам на мислењето дека Србиве утре ќе ни попуштат.Не дека многу не сакаат,него играчите ќе си ги одмараат за полу финале.Бодови ич не им се потребни,полуфинале загарантирано,па и малце по комшиска линија :D
    Ма и да не ни ги дадат поените,ние ќе си ги земеме! :rofl: :rofl:

Не,сериозно,мислам дека на нас остана најлесното.И без попуѓтање,голема е веројатноста нашиве да ја победат Србија(со игра како во првото полувреме,да се држат и во второто :!: )Тешкото е онаа зависност од другите.
    Скроз ми се сумливи останатите две утакмици.Шведска да ја победи Данска,ми е некако тешко изводливо,плус ако и они идат на комшиска линија ,на ти го-дај ми го...мада ме теши моментот што и на двете им се потребни поени до некаде. :?:
    Ама уште потешкото - една Полска да ја победи големата сила Германија.И под тоа сила,секако не мислам на добрите играчи или добрата игра,него на силата на државата. :^)

Но,надежта последна умира.Уф колку само им посакувам на момциве полуфинале!!!Како брат ми заедмо со татко ми да игра во репрезентацијава!
    Идеме на победа!
    И уште да ви се пофалам....голема е веројатноста да одам во среда во Белград :rofl: Само уште брат ми да се смилува да ме земе со себе,секако :lol:

На Smilly, esperanca и LinaMcCalebb им се допаѓа ова.
  10. LinaMcCalebb

LinaMcCalebb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5

И роденден на Тоше во среда.... Би се радувал и тој на ова... ;( :(

11. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.681
    ДА СЕ НАДЕВАМЕ ДЕКА НЕ Е КОНЕЧНООО ТОА ШТО НЕМА ДА ИГРАААА СЕУШТЕ ИМА НАДЕЖ :(

12. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Најновите информации од лекарскиот тим на ракометната репрезентација велат дека Филип Миркуловски нема скршеница на шаката, туку само местото е набиено и тој најверојатно ќе настапи против селекцијата на Србија. Што се однесува до Ацо Јоноски, тој има напукнување на носната коска, но се работи на тоа одличниот дефанзивец во нашиот национален тим исто така да биде оспособен за настап.

По првичните непријатни вести кои беа пласирани веднаш по завршувањето на натпреварот со Полска, сега можеме сите да здивнеме и да им посакаме на Миркуловски и на Јоноски брзо да се опорават и да можат да бидат во тимот за натпреварот в среда против Србија. Големиот триумф над Полска сигурно психолошки ќе ги крене македонските ракометари, за кои се уште постојат, иако се теоретски, шанси за пласман во полуфиналето на Европското првенство. :clap: :clap: :clap: :clap:

преземено од екипа.мк

На Amelia, Smilly, Elennaa и 7 други им се допаѓа ова.
  13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Фраеров се вади за напишаното ....КАНАЛ 5 ...

(не сме го сватиле :swear: )

Прикачени фајлови:

• gordan_84833.jpg
      gordan_84833.jpg
      Големина на фајлот:
      16,9 KB
      Прегледи:
      239
  14. vesna23

vesna23 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    81
    Е камен ми падна од срцето кога ги прочитав коментарите за Миркуловски детето одлично си ја врши работата во репрезентацијата и мислам дека без него нема да напрајме ништо. Ајде па овие нашиве соседи нека ни попуштат малку па да видат другите земји како играат балканците со срце и душа па и плус тоа како ќе има толку навијачи у србија кои би оставиле некој денар нели :?: гледано од економиски аспект ама тоа да го оставам на страна само напред МАКЕДОНЦИ И ИДЕМО У ФИНАЛЕ ЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕАААААААААААААААААААААААААААААААААА

15. pafpaf

pafpaf Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    109
  16. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    ШОКАНТНО !!!!!!!! Вирус се шири во Европа. Името на вирусот е МАКЕДОНИЈА, а епицентарот е во Србија. Заразени се Шведска, Чешка и Полска а нападот го одбила Германија со многу голема среќа. Се претпоставува дека вирусот ќе продолжи да се шири, а според некои извори, наредна е Србија! :D

На kate21, Amelia, nela.oh и 7 други им се допаѓа ова.
  17. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Луѓе а ако швабите изиграат нерешено а ние ја победиме Србија има ли некои теоретски шанси???

Инаку срце ми кажува дека нашите северни комшивчиња ќе ја напуштат салата со наведната глава и ќе се правдаат дека не дале 100% туку (демек) ги чувале силите за понатамуу :P :wasntme: ...
    Како и да е да ги победиме па за пласманот и не е толку битноо
    Ќе гори на тој натпревар!!!

18. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    306
    е баш сакам да победиме со Србија, некако последно време ич не ми се по ќејф |( па после тоа и да не поминеме во наредна фаза важно нив да ги тепаме на домашен терен и да грми Арена со македонски песни ! Напред момци ве подржуваме и ви праќаме среќа !! :* :hai:

На PaLaVa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Браво момцииии, сега највеќе од се ви посакувам гооолема среќа во среда, и гоооолема несреќа на Германците (тоа е идеална комбинација)

20. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Нек идат да си кршат глава, досадни се.

Denmark 28:26 Germany
    Serbia 24:21 Sweden

Ова јас како што знам, ни оди во прилог, така? :?:
    Од Плавуша, што пишала видов, кои се можностите..

Данска-Германија 1 со 3 бода разлика
    Србија-Шведска 2 со 3 бода разлика
    Полска-Германија 1 со 2 бода разлика
    Данска-Шведска Х
    Србија-Македонија 2 со 2 разлика.

Првите две, се тука негде.. да се надеваме дека така ќе биде и за останатите 3...