Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонска ракометна репрезентација

Дискусија во 'Спорт' започната од rossonerka, 6 јануари 2012.

1. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    На dancing.queen, Lux, Rozich и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Миркуловски: И повреден ќе играм против Србија

Филип Миркуловски нема скршеница на раката, но сепак е повреден по неколкуте остри стартови над него во победата над Полска. И покрај тоа, тој ќе стисне заби и ќе биде дел од тимот кој ќе му се спротивстави на домаќинот на ЕП во среда навечер.
    Главна вест по големата победа над Полска беше таа дека Филип Миркуловски заработил скршеница на раката и дека веќе нема да може да настапи на Европското првенство во ракомет. За среќа, испадна дека тоа е само нечија шпекулација и еден од нашите најдобри играчи, иако повреден, ќе биде дел од тимот кој во среда навечер ќе и се спротивстави на Србија.

„Има болки, но ќе стегнам заби. Ќе се бандажира убаво раката и ќе играм. Овој меч многу ни значи. Од тоа може да ни зависи и пласман во полуфиналето, а може да играме и за седмо место“ - рече Миркуловски за „Дневник“.

Со него и со Ацо Јоноски во тимот, иако и двајцата ќе настапат повредени, тренерот Звонко Шундовски ќе има полесна задача во изборот на играчи, посебно во одбраната, за дуелот во кој мораме да одиме на победа.

-Срце тој :l:

На Lux, cool-girl, Rozich и 8 други им се допаѓа ова.
  3. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    Сепак Србите со нас ќе играт со втор состав, срцки они. :l:
    Ако не во полуфинале барем за 5место да се бориме. Само надеж дека Полска ќе може да издвое победа против Германија со 2разлика, и Данците ќе изгубат од Шведска, да се надеваме со оглед на тоа дека Швеѓаните според мене многу слабо играат, да не е Ким Андерсон тешко нив.

Поздрав за МАКЕДОНСКИОТ НАРОД
    http://www.youtube.com/watch?v=gnCvTKKWenQ
    Eдно име имаме во душата го носиме за тебе живот даваме оооо МАКЕДОНИЈО ♥

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Новата верзија :rofl:

Извади момче ти црвено знаме
    и позрави ги децата на Јане,
    црвени шалови,црвени знамиња,
    наша ќе биде и Пирин планина.

Играјте храбро и со сите сили,
    сега сте вие четата на Гули,
    МАКЕДОНСКО знаме гордо се вее,
    и секој МАКЕДОНЕЦ сега нека пее.
    але алеееее але алеее але але але а ле алееееее!

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Еве некои коментари од Србите за утрешниот натпревар.

Samo molim vas bez onog braca.....braca smo svima kada nas trebaju.....bice to zanimljiva utakmica koju cemo prepustiti Makedonskoj reprezentaciji...
    (Dusan Beograd, 24. januar 2012 15:34)

Makedonci su nam,tacnije Beogradjanima(ne bi bilo fer prema Nislijama stavljati ih u isti kos sa Beogradjanima) ocitali lekciju kako se navija za svoju zemlju.Svaka cast!
    (boban,nis, 24. januar 2012 15:17)

pa dal mislite da svedjani nece pustiti dance? pa ti skandinavci su pokvareni kao muckovi. nisu ko mi balkanci oni se pomazu medjusobno. jos ako im se desi kao 2004. u fudbalu da mogu i jedni i drugi da prodju to je sve sredjeno.
    (mladen nis, 24. januar 2012 15:09)

Braćo makedonci dobrodošli!
    Bićemo pravi domaćini i učiniti sve da se osećate kao kod kuće.
    Naravno bodovi su vam zagarantovani u paketu sa ulaznicama i gostoprimstvom.
    (domaćini, 24. januar 2012 13:31)

S obzirom da je mec izmedju Srbije i Makedonije u poslednjem terminu od 20,15 casova, unapred ce se znati da li postoji potreba za bilo kakvim kalkulacijama.
    (kamarad.milos, 24. januar 2012 13:16)

Ако би Србија одлучивала за пролазак Македоније даље, мислим да би морали да пустимо Македонце даље као што смо Црногорце у ватерполу. Ипак су са игром заслужили и тако мало им је фалило...стварно штета.
    (лазар, 24. januar 2012 12:42)

Dacemo 2 boda vasoj publici,zasluzila je to,kao i vi naravno...
    (srecni dobitnik, 24. januar 2012 12:35)

Najdraze bi mi bilo da Poljaci dobiju Nemce, i Svedjani Dance i mi lepo da pustimo bracu Makedonce i tako zajedno odemo u polufinale.
    (Miki, 24. januar 2012 12:33)

Braćo Makedonci pozajmite Beograđanima koju hiljadarku navijača kako bi bili egal. Ovako je odnos 3:1 za vas. Više vas je nego da se igra u Skoplju.
    PS. Sjajni ste navijači!!! Bravo!!!
    (Pirke, 24. januar 2012 12:21)

Nadam se da ce braca Makednoci upseti da nas pobede i da prodju dalje. Pored srbije navijam i za makedoniju, tako da, posto nama mec ne znaci nista, voleo bih da se poklope rezultati i da Makedonija prodje dalje. Jer to su zasluzili. Pozdrav i srecno.
    (Nemanya, 24. januar 2012 12:13)

kuku nama,bice makedonci glasniji.
    (bojan, 24. januar 2012 11:45)
    :D :D :D

На FortuneTeller.xD, rossonerka, Elennaa и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    Утре ќе биде борба на трибини, а не на терен :D
    Кој можат Србите со нас, што се занесуваат?
    Кога ќе ја рокнат 10000 Македонци ИЗЛЕЗИ МОМЧЕ Србиве како посерени ќе си отидат дома.
    Вчера на утакмицата само Србија, Србија се слушаше од трибини
    Кај ви се песните бе?
    :D :D

На Gordana10 и Amelia им се допаѓа ова.
  7. Star19

Star19 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    70
    Ке победиме утре! Осеќам! :rofl:

Ми дојдоа солзи на очите кога ги прочитав коментарите од Србиве. Па луѓе ќе не пуштат да одиме понатаму
    ем они ќе имаат "лесен плен" за во полуфинале, ем ние ќе си влеземе.

Па толку години сме биле една држава маме му е*** :rofl:

МИ МИРИСА НА ПОБЕДАА
    :lol: :lol: :lol:

8. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    Не сакам да кршам филм, и јас вчера бев вака позитивна, ама кога ќе ми текне дека од уште две репрезентации ни зависи иднината.... :(

9. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.681
    има ли некои линкови на you tube од прославата на ракометарите во фан зоната :D

10. Star19

Star19 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    70
    Ајде, ајде ќе биде ;)
    Па што ни останува друго освен да си се надеваме и да ги поддржуваме ракометарите?
    Нели е поубаво кога вака си размислуваме позитивно :wasntme:

На Dulceee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Иам ливче спортска лалала типувано на Шпанија (фатена), Хрватска и Унгарија, и Јуве и Бешиткаш ама тоа не е за во темава :lol:

Пошто фемина во школо ми е блокирана |( , на сајтот на ЕХФ ја гледав Шпанија одлично изиграа. Сега исто Хрватите ќе тепаат најверојатно исто и Унгарија.

Општо на првенствово, сите се јаки, ама Хрватите си газат...воопшто.

12. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    782
  13. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јас утре не можам да ја гледам утакмицата :(

14. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    ДА така мила мислам, а и не сум едниствена. |(
    Шведска има 2 поени како што видов и да ја победи Данска ке има 4, и така не идат понатаму.
    ЗА тоа со Олимпијадата искрено не знам кој како зошто иде.
    Али реално да гледаме на никој не му е битно многу дали ке завршат седмо или осмо место.
    Се знае борбата за каде е.А и Скандинавците добро си се држат не се како нас.
    Еве и србинов многу убаво кажал :

pa dal mislite da svedjani nece pustiti dance? pa ti skandinavci su pokvareni kao muckovi. nisu ko mi balkanci oni se pomazu medjusobno. jos ako im se desi kao 2004. u fudbalu da mogu i jedni i drugi da prodju to je sve sredjeno.
    (mladen nis, 24. januar 2012 15:09)

И те молам не ми реплицирај за да ми кажеш што треба да мислам, а што не овде сите си имаме право да си го искаживе своето мислење, гледам дека темава ти е пасија, и си експерт али остави не и нас малце да си замислуваме ;)

15. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Чим не знаеш во врска со Олимпијадата јасно ми е зашто вака мислиш, така кажи. Мисли си ти вака, оние што повеќе се разбираа од тебе ми го сфатија постот, тие што се разбираат само кога играат нашиве, како тебе, мислат дека само полуфиналето е и толку, другите ништо не прават, отпаѓаат. А колку само не е така. И не сум експерт, но имам тренирано ракомет и не гледам само кога играат нашите, а додуша и одлично го сфаќам сарказмот меѓу редови.

Никој не кажа дека Шведска нема да им ја пушти на Данска, од кај знаеш ти или од кај знам ја?! Само ти објаснив зошто се е борба веќе и зошто само Србите можат да пуштат некого, а тоа сме ние и никој друг. Стие други се борат за место.

И ќе ти реплицирам колку сакам, дозволено е ова е дискусија. :D

16. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Јас мислам сепак дека Данска и Шведска ќе ја изиграат на комшиска линија.Барем нерешено ќе им дадат ако ништо друго,за еден поен,доволно нас да не зезнат.А и плус како и да е Данциве се појака репрезентација од Швеѓаните.
    А тек швабиве....

Уф ,уф ќе ни треба МНОГУ среќа!!! :sweat:
    Натпреварот со Србија ни е најмал проблем,најмала пречка во патот до полуфинале.Камо се да зависеше од него..
    :worried:

На SunFlower94, DeMelo и BoaVista им се допаѓа ова.
  17. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^ Ако не ја тепа Полска на Германија минимум 2 разлика и Шведска на Данска, бар 3то место во група да бидеме што верувам ќе биде и да се бориме за 5то место во Европа најверојатно тоа со Унгарија ќе биде, моја прогноза е ова, ама да видиме баш, ништо не се знае.

Многу е неизвесно!

18. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    еве неколку српски форуми, во случај некој да се заинтерсира какви коментари ке има за утре за време и по натпреварот
    на овој има супер фотки(од нашите навивачи) и извадоци од медиуми и весници
    http://serbianforum.org/ostali-sportovi/298937-ep-rukomet-2012-a-5.html

http://juznatribina.net/vbforum/showthread.php?t=1390&page=37
    овој е босански
    http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=94978&start=75

На babylove123 и Buttterfly им се допаѓа ова.
  19. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Тоше велеше: "За Македонија ќе слушне целиот свет!" Среда е денот кога ќе дознаеме дали ќе се наместат коцките за Македонија да оди во полуфинале.. Среда е и роденденот на Тоше.. Можеби Господ сакаше на неговиот роденден да му ја исполни желбата, пa конечно светот да слушне за МАКЕДОНИЈА!! ПОБЕДА ЗА НАШИОТ АНЃЕЛ НЕБЕСЕН!!!!!!!!!! :l:

На Buttterfly, Star19, esperanca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Да не губиме надеж... Иако шансите за влез во полуфинале се теоретски, ништо е е исклучено. Може да се случи пресврт. Треба да мислиме позитивно, иако според мене најтешко ќе биде Полска да ја победи Германија. Штета што нашиот пласман зависи и од другите натпревари.
    А за нашите ракометари, не се ни сомневам дека ќе остават срце на терен, како и секогаш. :l: :l: :l: