Денеска сите утакмици беа наместени според мене, добро за првата и не баш. Полска -Германија беше борба, за миг помислив дека ќе и пуштат на Германците, ама па среќа не се случи тоа. Данска- Шведска по очигледен наместен натпревар што од авион се гледаше дека Швеѓаните попуштат. 3 промашени пенали абе ае и „баба да беше ќе ги дадеше“. Не па јас сфаќам дека може да се промашува ама до толку . Како да играа пријателска, а не ЕП. и нашта неможете да речете лошо за Србите, имаше попуштање, ама и наште познаваше се дека немаат мотив, беа некако премногу разочарани, ама јас верувам дека тоа ќе го надминеме и 5тото место ќе биде наше Ама како што кажав попуштање имаше и тука, лабав натпревар посебно последните неколку минути Србите не пуштија да поведеме со 3разлика и така да ги победеме. Според мене ферски, па и ние сме комшии времее да се подржеме меѓу себе. Петок од 15:15часот идеме на победа!! Напред момци, заедно за Македонија
Top Goalkeepers Rank Name Team MP Shots Saves % Avg. 1 ANGELOV Petre MKD 3 23 11 48 3.7 STANIC Darko SRB 6 133 57 43 9.5 2 EREVIK Ole NOR 3 103 40 39 13.3 3 RISTOVSKI Borko MKD 6 195 70 36 11.7 Top Player Rank Name Team MP Goals Shots % Avg. 1 LAZAROV Kiril MKD 6 53 97 55 8.8 2 GAJIC Dragan SLO 6 44 59 75 7.3 3 CSÁSZÁR Gábor HUN 6 43 68 63 7.2 4 SIGURDSSON Gudjón Valur ISL 6 41 63 65 6.8 5 EKBERG Niclas SWE 6 33 51 65 5.5 6 CUPIC Ivan CRO 6 32 43 74 5.3
Па не мислам дека беше наместена туку на србите повеќе им одговараше да изиграат вака. Не играа премногу агресивно, најверојатно за да не дојде до повреда на некој играч, а и си ги одмараа и своите најдобри играчи Станич и Илич. Ги гледав претходните натпревари на Србија и дојдов до заклучок дека тие двајца ја доведоа Србија до полуфинале. Важно е дека победивме па сеа како било не е битно. И многу сум среќна што Лазаров е прв стрелец. А дали забележавте кога во напад беше сам Миркуловски (србите не беа околу него) имаше шанса да даде гол но, му ја даде топката на Лазаров да постигне гол.Најверојатно за повеќе погодоци Спојлер Многу ми е смешен коментаров на Србин на фб:
Не треба многу разбирање во спортот за да сватиш дека штедење на побитните играчи за побитни утакмици e одстранување на ризик од повреди, како и полнeње батерии за следна утакмица... Cепак доволно сме созреана репрезентација и се бориме лавовски со несомнен квалитет да победиме и прв тим а не па втор тим, на една Cрбија.. Доколку за вас делумно штедење на потенцијалите е пуштање утакмица, не би ималa коментар..
И покрај тоа што не ги играа подобрите поединци од причините наведени над мене да не се повторувам, на крајот играчите кои беа во игра намерно не реализираа 2-3 напади и се гледаше дека ни пуштаат предност. Ако некој малце поредовно следи ракомет, не мора да играл или слично туку барем малце да ја разбира ќе примети дека ни пуштија за да победиме и да се бориме ние за петто место. Ги сакам нашите и навивам најгласно секој натпревар, ама да бидеме реални ако им зависеше на Србиве ќе не згазеа. Се виде убаво во последните минути дека играа без амбиции за победат. На Србија ништо не им зависеше, зошто па ние да не бидеме трети а да биде Германија или Полска кога едно до друго си сме. Sta ispadne kad se dogovore Srbi i Makedonci!? Ispadnu Nemci i Poljaci
Барем ако ништо друго се израдував на победата над Србија .Ако изгубеше Данска ќе бевме во полуфинале но што е тука е.Сепак сум горда на начинот на кој играа момците .
реков дека веке не навивам за Мк (многу нерви ми зимат и трошат) ама како бе мораше баш со СЛОВЕНИЈА да играт? Значи ајде за кошарката трпев (сама против словенци) сеа пак? Уф нема да можам на мира да пцујам викам урлам,али јбг нема веза,незнам дали сте гледале до сега Сло како игра имат опасни играчи 2-3 кои богами незнаеш од кај мават...сепак се надеваме дека ке победат....таман Мк ке ми ги истроши нервите ке си ручам па вечер на мира ке си гледам Србија-Хрватска...навивам за Србија пошо Хрвате не ги можам никако (најмногу ги замразив од границите)
http://www.telegraf.rs/sport/40101-bruk ... m-publikom Најголемото БРАВО од мене сепак оди за навивачите
се наежив од коментарите на луѓето, срцето ми се полни кога гледам дека луѓето се паметни и знаат што е тактика. нема потреба да си ги вадиме очите. Заедно сме посилни !!! за вчерашната утакмица незнам што да кажам беше лајт ептен мислам дека утре ќе биде многу поинтересно. И мислам дека србите заслужуваат голема почит што дозволија на свој терен да изгубат од нас само за да ние одиме понатаму. Секоја чест комшии
Ме наежија коментарите што ги читав....слични на овој. Браво Македонијо,каде и да одиш убав впечаток оставаш.
Навивачите ни се закон, само едно им замерувам-што не ја пеат воопшто нашата навивачка химна, од Тоше Не е фер.
http://kurir.mk/sport/rakomet/58536-Mak ... a-SP-2013- Се надевам дека во баражот ќе ни се падне некоја репрезентација од третиот шешир. И со победа над таа репрезентација да одиме на Светско догодина во Шпанија.
не знам,мене ми се чини дека немаше баш попуштање од страна на србија,си ја играа утакмицата онака како што треба.сега ок,најдобрите двајца играчи не ги пуштија у играа,ги штедеа за побитните натпревари,пошто од овој не им зависеше ништо,мегутоа цело време играта беше изедначена,ако планираа да ни попуштат немаше да се трудат толку,а и тренерот нивен се нервираше се дереше од петни жили по играчите,не ми изгледаше баш дека му е сеисто што ке изгубат..
Radovali ssu se “orlovi” kada je EHF odredio Srbiju za domaćina ovog prvenstva. Rekoše tada redom: “ko može da nas dobije pred 20.000 navijača?”. Sinoć smo dobili odgovor. Može, Makedonija, pred svojom publikom, u sred Beograda.
Секако. Зар да испуштат таква шанса за кревање рејтинг? Туку, уште ова од мене: Кога ќе се оджува олимпијадата во Лондон? На кој датум?