Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонска ракометна репрезентација

Дискусија во 'Спорт' започната од rossonerka, 6 јануари 2012.

1. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    294
    Денеска сите утакмици беа наместени според мене, добро за првата и не баш.
    Полска -Германија беше борба, за миг помислив дека ќе и пуштат на Германците, ама па среќа не се случи тоа.
    Данска- Шведска по очигледен наместен натпревар што од авион се гледаше дека Швеѓаните попуштат. 3 промашени пенали |( абе ае и „баба да беше ќе ги дадеше“. Не па јас сфаќам дека може да се промашува ама до толку |( . Како да играа пријателска, а не ЕП.
    и нашта неможете да речете лошо за Србите, имаше попуштање, ама и наште познаваше се дека немаат мотив, беа некако премногу разочарани, ама јас верувам дека тоа ќе го надминеме и 5тото место ќе биде наше 8) Ама како што кажав попуштање имаше и тука, лабав натпревар посебно последните неколку минути Србите не пуштија да поведеме со 3разлика и така да ги победеме. Според мене ферски, па и ние сме комшии времее да се подржеме меѓу себе. :lol:
    Петок од 15:15часот идеме на победа!! Напред момци, заедно за Македонија :l:

2. pafpaf

pafpaf Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    109
    :rock: :clap:

Top Goalkeepers

Rank Name Team MP Shots Saves % Avg.
    1 ANGELOV Petre MKD 3 23 11 48 3.7
    STANIC Darko SRB 6 133 57 43 9.5
    2 EREVIK Ole NOR 3 103 40 39 13.3
    3 RISTOVSKI Borko MKD 6 195 70 36 11.7

Top Player

Rank Name Team MP Goals Shots % Avg.
    1 LAZAROV Kiril MKD 6 53 97 55 8.8
    2 GAJIC Dragan SLO 6 44 59 75 7.3
    3 CSÁSZÁR Gábor HUN 6 43 68 63 7.2
    4 SIGURDSSON Gudjón Valur ISL 6 41 63 65 6.8
    5 EKBERG Niclas SWE 6 33 51 65 5.5
    6 CUPIC Ivan CRO 6 32 43 74 5.3

На Rozich му/ѝ се допаѓа ова.
  3. babylove123

babylove123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    55
    Па не мислам дека беше наместена туку на србите повеќе им одговараше да изиграат вака. Не играа премногу агресивно, најверојатно за да не дојде до повреда на некој играч, а и си ги одмараа и своите најдобри играчи Станич и Илич. Ги гледав претходните натпревари на Србија и дојдов до заклучок дека тие двајца ја доведоа Србија до полуфинале.

Важно е дека победивме па сеа како било не е битно.
    И многу сум среќна што Лазаров е прв стрелец.
    А дали забележавте кога во напад беше сам Миркуловски (србите не беа околу него) имаше шанса да даде гол но, му ја даде топката на Лазаров да постигне гол.Најверојатно за повеќе погодоци :D

Многу ми е смешен коментаров на Србин на фб: :D

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Не треба многу разбирање во спортот за да сватиш дека штедење на побитните играчи за побитни утакмици e одстранување на ризик од повреди, како и полнeње батерии за следна утакмица... Cепак доволно сме созреана репрезентација и се бориме лавовски со несомнен квалитет да победиме и прв тим а не па втор тим, на една Cрбија.. Доколку за вас делумно штедење на потенцијалите е пуштање утакмица, не би ималa коментар..

5. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    И покрај тоа што не ги играа подобрите поединци од причините наведени над мене да не се повторувам, на крајот играчите кои беа во игра намерно не реализираа 2-3 напади и се гледаше дека ни пуштаат предност.
    Ако некој малце поредовно следи ракомет, не мора да играл или слично туку барем малце да ја разбира ќе примети дека ни пуштија за да победиме и да се бориме ние за петто место. Ги сакам нашите и навивам најгласно секој натпревар, ама да бидеме реални ако им зависеше на Србиве ќе не згазеа. Се виде убаво во последните минути дека играа без амбиции за победат.

На Србија ништо не им зависеше, зошто па ние да не бидеме трети а да биде Германија или Полска кога едно до друго си сме.

Sta ispadne kad se dogovore Srbi i Makedonci!? Ispadnu Nemci i Poljaci :D

На Name, Buttterfly, esperanca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Барем ако ништо друго се израдував на победата над Србија :rock: .Ако изгубеше Данска ќе бевме во полуфинале но што е тука е.Сепак сум горда на начинот на кој играа момците :clap: :clap: :clap: .

7. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.213
    Допаѓања:
    8.408
    Ќе им кажеме во петок на Словенците чив е ајварот! :!: :D via facebook

На AnaKarenina, Gordana10, Hiii и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    реков дека веке не навивам за Мк (многу нерви ми зимат и трошат) ама како бе мораше баш со СЛОВЕНИЈА да играт? Значи ајде за кошарката трпев (сама против словенци) сеа пак? Уф нема да можам на мира да пцујам викам урлам,али јбг нема веза,незнам дали сте гледале до сега Сло како игра имат опасни играчи 2-3 кои богами незнаеш од кај мават...сепак се надеваме дека ке победат....таман Мк ке ми ги истроши нервите ке си ручам па вечер на мира ке си гледам Србија-Хрватска...навивам за Србија пошо Хрвате не ги можам никако (најмногу ги замразив од границите)

9. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
  10. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
  11. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367

се наежив од коментарите на луѓето, срцето ми се полни кога гледам дека луѓето се паметни и знаат што е тактика. нема потреба да си ги вадиме очите. Заедно сме посилни !!!

за вчерашната утакмица незнам што да кажам беше лајт ептен мислам дека утре ќе биде многу поинтересно.

И мислам дека србите заслужуваат голема почит што дозволија на свој терен да изгубат од нас само за да ние одиме понатаму. Секоја чест комшии

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Ме наежија коментарите што ги читав....слични на овој.
    Браво Македонијо,каде и да одиш убав впечаток оставаш.

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Навивачите ни се закон, само едно им замерувам-што не ја пеат воопшто нашата навивачка химна, од Тоше :!: Не е фер.

На Marie.m, femina11 и WhiteAngel им се допаѓа ова.
  14. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    http://kurir.mk/sport/rakomet/58536-Mak ... a-SP-2013-

Се надевам дека во баражот ќе ни се падне некоја репрезентација од третиот шешир. И со победа над таа репрезентација да одиме на Светско догодина во Шпанија.

15. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    не знам,мене ми се чини дека немаше баш попуштање од страна на србија,си ја играа утакмицата онака како што треба.сега ок,најдобрите двајца играчи не ги пуштија у играа,ги штедеа за побитните натпревари,пошто од овој не им зависеше ништо,мегутоа цело време играта беше изедначена,ако планираа да ни попуштат немаше да се трудат толку,а и тренерот нивен се нервираше се дереше од петни жили по играчите,не ми изгледаше баш дека му е сеисто што ке изгубат.. :?:

16. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Утре во колку часот играме???

17. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.213
    Допаѓања:
    8.408
    Утре играме од 15.15 со Словенија. :)

На WhiteAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Radovali ssu se “orlovi” kada je EHF odredio Srbiju za domaćina ovog prvenstva. Rekoše tada redom: “ko može da nas dobije pred 20.000 navijača?”. Sinoć smo dobili odgovor. Može, Makedonija, pred svojom publikom, u sred Beograda.

:wasntme:

На esperanca, TeddyGrey и Amelia им се допаѓа ова.
  19. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    На сител ќе даваат со словенија кога ќе играме?

20. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Секако. Зар да испуштат таква шанса за кревање рејтинг? :D :D

Туку, уште ова од мене:
    Кога ќе се оджува олимпијадата во Лондон? На кој датум?