Во навивачката химна Излези момче..., нема ништо политичко,не е со таа намена, едноставно песна со која би се навивало, како и останатите.Не гледам зошто е проблем песната
Лелееееее живи срамови за хрватите, боже боже,да се чудиш.Како ли им е сега на нивните ракометари сигурно ја чуле веста. Ако сакаат нека ги изнајмат нашиве да им навивааат хахахах,маѓутоа нашиве се за Србија
Ти девојко пратиш што се случува деновиве? http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/134/Хроника/1032952/Нападнути+хрватски+навијачи.html http://www.vaseljenska.com/vesti/hrvats ... ovom-sadu/ http://www.vaseljenska.com/sport/bed-bl ... -navijaca/ Woooooww овие од Сител не измислувале И само за корекција - не е натпревар со ризик туку натпревар со висок ризик
Женски ја се вратив денес сабајлево ,немам спиено скоро 48 часа,ко у делириум сум Туку,си поминав прекрасно. Зошто стигнав во Белград порано,ја фатив прво Германија-Полска у кафич,заедно со Србите навивавме за Полска...и можам да ви кажам навива за нас,ко за нивните да е. После Шведска прво полуврме ја гледавме кај роднини,е тоа беше апла пуштена утакмица.Без усул бе,стварно немаше смисла ...барем неизвесно да држеа па на крај,некоја мала надеж да ни даваа,ма не,ц! Клети скандинавци... Е сеа сакам прво атмосферата да ви ја опишам за нашата утакмица...Бидејќи немаше надеж за полуфинале веќе,немаше ни покачен адреналин,уште па што се знаеше унапред како ќе заврши..благо кажано атмосферата беше ко за пријателска утакмица,а не за дерби. Кај што ги имаше малку Србиве,па се испомешаа со нас,заедно навивавме и се смеевме. Е нашава утакмица беше попуштена ,ама со усул. Као демек држ-недај,гол за гол,ваму -таму,за на крај Српскиве ракометари да одглумат неколку аматерски шутеви. Треба скандинавците од нас балканците да учат како се предава меч,дефинитивно Србите играа без везе,нашите уште повеќе.Ај што Србите немаа мотив,него нашите уште помалку. Кај разочарани што останаа без полуфинале,па уште и што и резултатотт унапред определен. Последица:борбеност-ич.Друго е кога се игра со срце и се остава се на теренот.Ова беше ради реда. Искрено Р од ракомет немаше. Ама сепак беше магично.Фактички славевме низ цела утакмица,а не после. Србите испаднаа добри комшии,ко што и претпоставував.Нивните навивачи беа искрено радосни за предадената утакмица,нивниот пораз не им значеше ништо.Верувам дека други навивачи би им се лутеле на своите репрезентативци за ваква работа. На крај испадна дека само швабите имаат лоши комшии. Криво ми е што утре имам испит и не можев да останам за утрешната утакмица,зошто сакам да ги гледам нашиве во вистинско светло.Кога се борат како лавови на теренот,како што знаат.Па со мерак да навивам без разлика на крајниот резултат. И...едвај чекам утре Словенците да ги победиме ! Е така!И ја се извинувам уназад на долгиот поcт .
^^ Тоа што не го знеш е дека на тајм аутот тренерот им се обрати - НЕМОЈТЕ ДА МИ НАКОН УТАКМИЦЕ ТРАЖИТЕ КРИВЦА, ЈЕР КРИВИЦА ЈЕ У ВАМА ... Тебе ова на предадена утакмица ти личеше? Мене не. На утакмица без адреналин - да, ама на предадена - не. Темпото кое беше наметнато на утакмицата беше прифатено и од двете страни. Првите немаа причина да гинат, а вторите (нашите) немаа причина да набиваат темпо, кога и ова им одговараше. И да дојде сега Мојсоски да ми рече = не си во право договорено беше, во името на целиот македонски народ кој верува во нашата репрезентација не би му верувала... не за друго него така ми е поубаво на душата.
Eпа чим ти е убаво на душата,верувај си Незнам што очекуваш да ти кажам на ова,кога сама си одговараш. Јас знам што видов,тоа го пренесувам.Иначе ,моментот со тренерот ,денеска ми беше кажан,нормално низ смеа,дека човекот одлично знаел да глуми .Као демек им рекол шта се курчите,немојте сад да тражите кривца,изгубили смо и то је.Ја незнам кој ова би го сфатил озбилно. Уствари ја не знам што очекуваш човекот да каже на тајм-аут пред камери? Дајте им утакмицу,тако.Немој да сам вас видео да дајете голове,ил вас вадим од терена. А? Ова ли?
А што очекуваш...изјава јавно да дадат дека ќе бииде предадена?Па да бидат казнети...мислам дајте малку реалност,мора глума пред на и по натпревар,дури и на тајм аут
Рационализмот доведува до девалоризација на хероите. Толку ли ви е тешко да најдете барем една причина која ќе ве убеди во спротивното? Пр. Дали ако е претходно се договорено мора Кире да игра? Зошто Мојсоски не беше поштеден? Секој со свое убедување, ама како што кажав поубаво ми е да ги величам нашите него Србите. Колку што гледав на ТВ (а и на Тв се гледа ) , се коментираше дека нашите биле потиштени и разочарани дека уште пред утакмица се зборело за тоа дека Србите ќе ја дадат утакмицата. Јас нема да речам им ја дадоа. Да се ситат Србите, абе ај Нашите победија и тоа со 3 гола разлика. Така пишуваше на семафорот , во тоа верувам. Ова е тема на која треба да дискурираме, а не за убедувања, мои, ваши, нечии... Спојлер Lazarov can write EHF EURO history Kiril Lazarov can write history on Friday: The Macedonian top star and current top scorer of the EHF EURO 2012 with 53 goals (in six matches) has got the chance to become the player with the most goals ever in a single Men’s EHF EURO event since 1994. When hitting the back of the net more than five times in the 5/6 Placement Match on Friday against Slovenia, Lazarov will break the current record of Icelandic Olafur Stefansson, who became top scorer at the EHF EURO 2002 in Sweden with 58 goals (see list of all top scorers below). If Lazarov reaches the new record, the Macedonian will become the first ever player in handball history to the ever top scorer of an EHF EURO event and a World Championship, too. At the World Championship 2009 in Croatia Lazarov scored 92 goals in ten matches and is the all time top scorer for a WCh event. Lazarov was also top scorer of the VELUX EHF Champions League twice, including the 2007/08 season, when he shared the top position with Olafur Stefansson (each 96 goals), whose EHF EURO record he is willing to break on Friday. In this interview with ehf-euro.com Kiril Lazarov talks about the importance of his goals, the Macedonian teamwork and the Olympic dream. ehf-euro.com: FYR Macedonia is still in the race for the Olympic Qualification tournament. Does a dream come true for you? Kiril Lazarov: Absolutely, it is our dream to go to London. To have come so far is a huge result for a small country. We hope that we can fulfil our dream against Slovenia. We will play another great match for our fans, we will fight for our country. ehf-euro.com: Reaching the “Olympic qualification final” is the one thing, missing the semi-finals the other side of the page. Are you disappointed after being close to victories against Germany, Denmark and Spain? Kiril Lazarov: No, because I think that in case we would have beaten Denmark, we would not have beaten Poland in the next game. Unfortunately this is Macedonian mentality. ehf-euro.com: What were the keys of success until now? Kiril Lazarov: To be at an EHF EURO event for the second time after 1998 is a real dream for us. We have no big names in our team. But we had a perfect preparation. Our federation gave us the chance to start the preparation on 21 December, and we have been playing together so many times since that the team has really improved. For ten or eleven years our current team has been well-rehearsed, we have perfect team work – and the team is not only the players, but also the coaches, the medical staff, the federation, all the people that work around us 24 hours every day. ehf-euro.com: Concerning this team work: How important is your role as a top scorer for the team? Kiril Lazarov: The number of goals I score is not important – it is all about the team. Look at the best player awards of our matches: In every game we had different awardees. The most important thing is that we are successful as a team. ehf-euro.com: But with six more goals against Slovenia on Friday you can become all time record holder of goals at a single EHF EURO event and be the first ever to be crowned as top scorer of EURO and World Championships at the same time… Kiril Lazarov: I am fit, I have no pain, and I will try to score those goals, not for me, but for my team mates, my country and the whole Macedonian handball. As without my colleagues I am nothing, they give power, they back me up. ehf-euro.com: If you beat Slovenia you have the chance to qualify for the Olympic Games – another highlight for you? Kiril Lazarov: Of course, we hope to qualify for London same as the Macedonian Basketball team has the same objective. To be part of the Olympics is great and I hope both of our teams go there. Top scorers of all Men’s EHF EURO events 1994 in Portugal: Wassili Kudinow (Russia) 50 goals 1996 in Spain: Thomas Knorr (Germany) 41 goals 1998 in Italy: Jan Filip (Czech Republic) 48 goals 2000 in Croatia: Oleg Velyky (Ukraine) 46 goals 2002 in Sweden: Olafur Stefansson (Iceland) 58 goals 2004 in Slovenia: Mirza Dzomba (Croatia) 46 goals 2006 in Switzerland: Siarhei Rutenka (Slovenia) 51 goals 2008 in Norway: Ivano Balic (Croatia) 44 goals 2010 in Austria: Filip Jicha 53 goals
Девојки, може сте помлади па затоа не знаете зошто е утакмицата од висок ризик и зошто Хрватските ракометари барале навивачите да се повлечат. Епа вака, целиот проблем потекнува од војната помеѓу Србија и Хрватска, кога Хрватска се оддели од Југославија. Храватска тоа скапо го плати, а најмногу Вуковар. Имаше премногу жртви, па таа омраза помеѓу нив сеуште трае, а и не верувам дека во скоро време ќе се смени нешто. Друго, веќе имало инциденти со навивачите, Хрватските ракометари ги обезбедува војската на Србија, па затоа, а и нормално и правилно е да побарат да се повлечат навивачите, бидејќи може да падне и некоја жртва. Јас не знам што ќе се случи утре, или во случај Хрвативе да ги победат Србите. Се плашам од најлошото можно сценарио. Се надевам дека нема да има некој немил настан, се надевам најискрено, ама тешко.
Натпреварот Шведска - Данска беше Евросонг. Шведска знаеше дека нема да отиде далеку,и затоа играа безволно,затоа и ја дадоа,подобро нашите таму за Данска да навиваа,бар ќе се радуваа дека навиваат за победникот. Србија - Македонија исто така беше дадена,не ради сума пари туку ради тоа што Србите имаат огромен профит од нашите навивачи,а од победата и немаат некоја корист кога и така одат понатака,така да беше чисто пријателски меч,на моменти и многу досаден затоа што играта беше страшно пасивна. Она што ме плаши за натпреварот со Словенија е тоа што Кире Лазаров наместо да се концентрира на играта на терен,се концентрира на тоа да биде тренер. И сега јасно ми е дека некој ќе проба да ми се убаци со муабетот Еј,Кире сега ќе влезе во историја,највеќе голови,тралала... Погледнете колкав му е процентот на реализација и колкав процент од нив се дадени од пенали. Затоа што нашата репрезентација углавно си ги жртвува играчите идејќи главом без обзира во противничката одбрана за да изнуди фаул,и Кире да може да шутира. Се надевам дека и Темелков и Алушовски ќе бидат дел од тимот во натпреварот,затоа што премалку се игра на крилата,а имаме одлични крила. Миркуловски нека го чуваат на клупа пред да се распадне на терен,го убија сиротион. И ставете ги Манасков и Димовски повеќе во игра,Димовски ретко кој го држи,тешка категорија е. И да се помолиме Кире да биде ефективен како против Чешка,а не да гаѓа ластовички во прво полувреме.
Добра вест за нас, лоша за Словенците Матеј Габер, еден од најдобрите дефанзивци во тимот на Словенија, поради повреда нема да биде дел од тимот кој денеска ќе им се спротивстави на нашите ракометари. Добра вест за нас, а лоша за Словенците дојде денеска од нивниот табор откако беше објавено дека на денешниот натпревар за петтото место нема да може да настапи Матеј Габер. Ракометарот кој се смета за еден од нивните најдобри дефанзивци има повреда на скочниот зглоб, која ја заработи на последниот тренинг на Словенците пред дуелот со нашите ракометари. Отсуството на Габер секако делумно ќе ја олесни задачата на избраниците на Звонко Шундовски во нападот, со оглед на тоа дека 20-годишниот ракометар беше еден од најдобрите во таборот на Словенија кога станува збор за играта во одбрана. ******************* P.s Скратени часови поради ракометот Со цел да им се овозможи на учениците да го гледаат ракометниот дуел Македонија-Словенија, дел од училиштат денеска ја одржаа наставата со скратени часови. http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/58 ... -rakometot
http://www.youtube.com/watch?v=FZY28EAkmfc Ајде момци одиме на победа. Цела Македонија е со вас. Само напред!
Не е убаво да се радуваме на туѓа несреќа, ама ова е исклучок!! Се што треба е нашиве да знаат да ја искористат неговата отсутност.
Остан уште малце....со нетрпение го чекам натпреварот едно име имаме водушава го носиме за тебе живот даваме оооо МАКЕДОНИЈО
Ајде без многу потресување не играат за прво место туку за петто кое ќе ви кажам дека ... е наше сигурно. Затоа релаксирано гледајте ...
ИМАМ ТРЕМАА УШТЕ МАЛКУУУ ИДАТ НАШИВЕ ЛАВОВИ СРЦЕТО ЌЕ МИ ПРЕПУКНЕ НАПРЕД: Кире,Мојсо,Миркуловски,Стојанче,Манасков,Темелков,Филипче,Стевче,Борко,Диви,Велко,Ванчо,Јоновски итн ВИ ЈА ПОСАКАВУМА ЦЕЛАТА СРЕЌА ЗА КОГООООООО ??
Кажав и пак ќе кажам, 100% го земаме 5тото место. Ма кој сака нека игра од кај нив, послаби се каде-каде од нашите, ееее ние со кои репрезентации Европски сили издржавме, за Словенија не праам муабет Само за одбранава сакам да кажам не мора да се држат стрикно 6:0, подобро би било да излегуваат 2ца напред 4рица да останат во линија.