Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    не реков дека е пицната е, мене ми е тоа вештачки.Ним им е битно да се во нечија уста.Не реков дека во пончо и повратени тренерки треба да чека НГ сепак тоа е мајчинството нели?

На *Amethyst*, stevemila, Asistentkа и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Си седнала одма, ама не си се престегнала со каиш и не си наегнала мидер за да изгледаш убаво за светот.

Не знам како е, немам родено, претпоставувам само како е. Ама еден куп жени кажале дека ич не е пријатно да седиш со конци, небитно каде си шиена.
    Никој не рече дека е чудно што не е здебелена, за разгледување е нејзиното однесување. Примери имаме сите, некои жени се здебелени, некои жени потечени, некои жени кога ги гледаш одзади не се познава дека се бремени итн...

Инаку, @YoungandBeautiful не нагаѓаме, си правиме муабет, оговараме, како сакаш кажи.
    Ја зборам дека мене не ми е нормално ваквото однесување. Кога зборам на вакви теми, се ставам себе си како репер, што би правела јас а што не. Нема да се тупосам во шљокици нецели две недели по породување, ни за себе, а уште помалку за следачите мои на инстаграм.
    Пример, има жени кои пушат и пијат алкохол за време на бременост, нивен избор е тоа, ама не значи дека е нормално и дека е во ред. А дека одредени работи се за осуда, за осуда се.

На azelea, *Amethyst*, LUCI 99 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.073
    Допаѓања:
    257.186
    @Rebecca_R овде нема ништо за осуда, зошто осуда? Коментарите ви се морализирање околу терминот мајка и нејзиното однесување.
    А апсолутно немате право околу тоа.

На PaLaVa, Skorpija25, oblace1 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Ја не морализирам, велам дека не е нормално леунка така да се облече, да оди на парти, најверојатно сама, јер доенче старо нецели две недели дефинитивно не треба да се однесе на било каква фешта.
    Зошто потреба да се стегне во мидер, да натегне фустан и да иде у провод?

Еве ја кога сум настината глава не можам да дигнам, со конци на рана сигурно нема да одам да лумпувам.

На *Amethyst*, stevemila, Lolipop23 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Miss G

Miss G Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    813
    Ke bese cudno ako bese duplo postar a bez pari, duplo postar so pari e klasika. Sega barem nema da vikaat deka e lesna zena koga ke postira tasni i cevli od 5.000 evra par..

На stevemila, Rama, piglet1 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.942
    Допаѓања:
    327.055
    она и без него беше богата и живееше во голема вила.

На *Amethyst* и naturally им се допаѓа ова.
  7. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Ребека, викаш дека не морализираш, а во овој пост го правиш баш тоа.

Од сликава не може да знаеме дали била на парти, дали била сама, во провод итн.
    Јас и ти можеби не би оделе да лумпуваме ама ете она може и сака да оди и да лумпува. Нејзина работа.
    Не значи дека тоа што јас и ти би го правеле е најправилно.

На Skorpija25, oblace1, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Кога се во прашање деца и мајчинство, сите знаеме како треба. Не е мое да морализирам за бројот на сексуални партнери на некоја личност или врска со партнер од друга националност, ама дека не е нормално да лумпуваш две недели по пораѓај - не е нормално. И за осуда е, и за морализирање.

На *Amethyst*, stevemila и Asistentkа им се допаѓа ова.
  9. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Колишев никаде нема спомнато дека ќе оди на дочек две недели после пораѓај, а и да има нејзина работа. Тоа не е доказ дека нејзините деца се помалку сакани од децата на повеќето овде.
    Е сега медиумското експонирање е друга работа. Создава зависност и си сака редовно хранење, но не е показател дека во реалниот живот секогаш им тече мед и млеко. Вистински среќните луѓе научиле дека среќата е надвор од социјалните мрежи и треба да се чува подалеку од нив.

На sorbet, *Amethyst*, celineparis и 18 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.073
    Допаѓања:
    257.186
    Каде тоа не е нормално леунка да оди на парти после 2 недели од пораѓај? Каде дете не се носи никаде оти е 2 недели? Само кај нас. Оти ние мислеме дека вака треба и е морално. Епа не е.

На PaLaVa, Skorpija25, Macufka1014 и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    6.562
    Јас се согласувам со тебе @Rebecca_R.
    Сепак дотичнава Колишев не ми е воопшто некоја јавна фаца и искрено не знам зошто ја читам по толку многу страни на форумот. Искрено не ме ни интерсира што направила што заслужила толку внимание. Whatever |(
    Ефтини фаци, ефтини штосови да останат под будното око на јавноста :wasntme:

На *Amethyst*, ivi1987, stevemila и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Let's agree to disagree, и со тебе и со @YoungandBeautiful .
    Во врска со мајчинството имам одредени ставови, небитно дали останатите ке мислат дека моите ставови и постапки правилни или не, всушност не е тоа тема на дискусија. Пример, никогаш не би однела доенче на парти, во затворена просторија, каде што ке има многу луѓе и многу можности за вирус или инфекција, јер зима (а оваа зима ептен топла, па совршена е за грип) и затворен простор. Исто како што не би однела дете во Сити мол или во просторија каде што се пуши.

На Anarchy, stevemila, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Miss G

Miss G Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    813
    Za koja golema vila zboruvas, kukata kaj sto zivee so nejzinite? Hmm, bogata...na 25godini od koja rabota bogata??!

14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.270
    Допаѓања:
    260.750
    Јас знаев за на контрола на лекар да се шминкам а не вака селебрити ко Колишев да сум:)
    Се сомневам дека била на забава ама како ќе ја збориме ако не ја стави сликава :) си има критериуми за достигнување жената.

На dayla, EuHenIa, *Amethyst* и 11 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.942
    Допаѓања:
    327.055
    нејзините исто имаат салон за мебел како маж и.Шо има врска шо парите се од мајка и татко и?Ти не си трошела пари од твоите?Си беше она на висока нога и без него.

На *Amethyst*, Skorpija25, mssuniquee и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Miss G

Miss G Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    813
    Za Adelina zboruvas ili za nekoja druga, kakov salon za mebel spomnuvas. Maz i na Adelina e advokat..

17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.073
    Допаѓања:
    257.186
    Имај си ги за тебе, за друг не.
    Друг нека му ја мисли и за вируси и за инфекции.
    Да не ја ширам темава и да не одам офф.
    Тоа не ви дава за право да осудувате кој каде одел, како се облекувал и каде го носел детето.

На dayla, Skorpija25, SV1911 и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.270
    Допаѓања:
    260.750
    Ти за Аделина, Џој за Колишев :)

На *Amethyst*, ivi1987, stevemila и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.681
    Допаѓања:
    98.324
    Јас знам жени кои не се Колишев:^), а изгледаат и подобро две недели од пораѓај. Жена која обично нема плус килограми пред забременување, која не ќе стави повеќе од 10-12 кг во бременост, не гледам зошто да не изгледа ок 10тина дена по пораѓај. Кај женава не гледам ништо бомбастично во изгледот, посебно кога ќе се средиш и нашлапаш во лице до непрепознатливост како и секогаш, резултатот би бил тој и кај мене и кај вас горе/долу (реков, под услов да не си се здебелила во бременост 30кг дали од јадење или некој здравствен проблем).

За тоа каде била и дали оставила бебе или не, нејзино си е. Не мора и да значи дека некаде била, едноставно, жена која е зависна од инстаграм/фб и сл. не може да остави еден месец да не стави слика таму како доказ за тоа колку е 'перфектна', секогаш и секаде. Па макар после чкрапнувањето да облече пак памучни, развлечени пиџами и да се врати во кревет. Или да се извикне и исплака како резултат на постпородилна депресија:D.

На PaLaVa, Skorpija25, ivi1987 и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Miss G

Miss G Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    813
    Gledam deka ne mi stima muabetot. Pogore me citirala mene a a jas vo mojot post napisav za Adelina. Ne e valjda maz i na Kolisev postar od nea duplo... Nesto e zbunka joy

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.