1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.942
    Допаѓања:
    327.057
    3 страни уназад за Колишев збориме :D
    мислев и ти за неа

ок се разбравме кој за кого :)

На *Amethyst*, ivi1987, stevemila и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Јуле, ти никогаш не си осудила некого и не си морализирала? Ако си, тогаш не треба мене да ми кажуваш да не го правам тоа.

На ivi1987, stevemila и Rama им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.075
    Допаѓања:
    257.198
    Сум, ама пробувам помалку да го правам ова, а особено не мајки и деца.

На galapce, m.i.g, YoungandBeautiful и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.681
    Допаѓања:
    98.324
    @Rebecca_R каква врска има изгледот на Викторија со тоа што прави и каде го носи нејзиното бебе?
    Ние видовме слика од нејзе и ја коментираме истата... нема што работата да се прави влашка песна за бебето, детето, маж и' и цела потесна и поширока фамилија.

На Skorpija25, oblace1, galapce и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.125
    Допаѓања:
    81.626
    А пази, веднаш се даде констатација и дека се породила царски, со пресметки со се. :D
    Мислам...не коментирам. Не ми била интересна за коментирање никогаш, скроз ми е кичеста ама речиси сум убедена и мислам дека Мели црпи инспирација од Вики Колишева - иста рунтава фризура и исти прецртани усни. Луткици. (hollest)

На PaLaVa, Skorpija25, ivi1987 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Лилит супер го доловила овој тип на жени.

Друга работа.Јас моето бебе го оставив на 40 дена и отидов на свадба во друг град,исто дотерана,нашминкана,стегната колку можам.Само јас не сум ,,уана би селебрити”да се сликам и да покажувам која сум и што сум,ама па тогаш не ни имаше вакви социјални мрежи.
    За оваа жена немаше ни да знам дека постои да не беше темава.За тоа дека е помалку мајка ако се средила и излегла,не се сложувам.Прво е жена,а кога стануваш мајка не престануваш да бидеш жена.
    Не знам која слика за леонка ја очекувате.Пењоар,папучи,млеко на сите страни од пижамите,лежење и попреченост во извршување на доамашните обврски?
    Не се сите такви.

За делот дека има нешто повеќе што личи на кич отколку на вкус,за тоа го делам вашето мислење.

Последна измена: 3 јануари 2018
    На S.J.Parker, mimiiiii, PaLaVa и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Одредени постапки на мајките треба да се тема на дискусија и предмет на морализирање, баш затоа што од мајките се очекува да го дадат најдоброто од себе.

E овој тип на мислења никогаш нема да ги разберам. Па цела тема Македонските Јавни Фаци е сеирџиска, еден куп трачеви, оговарања и морализирање има, речиси секое мислење е такво, ти баш за мене и моите мислења за дотичнава се фати?

Да не одиме понатаму офф, веројатно и овие мислења ке бидат избришани. Јас го кажав моето, вие го кажавте вашето.

На *Amethyst*, stevemila и Rama им се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.681
    Допаѓања:
    98.324
    Ами ја ако уште крвари, а во кратко облечена?:o А тогаш ами?8-| Ејјј, без осет жена:rofl:.

Ни мене не ми е интересна, ни убава, ни ништо. Ни па е јавна фаца, туку инстаграмџика. Една од милионте кои се далеку поинспиративни од неа.

На ivi1987, CameliaMiller, piglet1 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.075
    Допаѓања:
    257.198
    @Rebecca_R тоа се твои очекувања какви треба да бидат мајките. Нема правила какви треба да се или какво да им е однесувањето.

На mimiiiii, Skorpija25, Elen4e_sonce и 6 други им се допаѓа ова.
  10. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.861
    Допаѓања:
    36.513
    Како треба, ај просветли ме? Има некаде универзален прирачник или правило? Нешто сум пропуштила можеби?
    Забегувате со мислењава. Едно е да се исмеваш и критикуваш нечиј начин на живот сервиран јавно, а сосема друго е мешање во начинот на кој родителот го одгледува детето. Ако некој смета дека треба 24/7 да е до детето не значи дека сите треба така да прават и дека тоа е единствено исправно :^)

На mimiiiii, PaLaVa, Skorpija25 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Miss G

Miss G Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    813
    20180103_194602.png 20180103_194625.png 20180103_194625.png 20180103_194602.png Batalete ja Kolishev, tuki sto ke kazete za gazdaricata na Promoitalia..Zenava i pokraj site plasticni operacii i plus debelicka pak ne e zadovolna so sebe pa koristi photoshop... i toa loso go koristi. Ne gi razbiram takvite, na instagram sliki obraboteni i ja gledas vo tinex posle pazaruva ustvari ona e nisko debelko zence bez struk so golemi gradi i usta..Nekoja clenka napisa deka site ovie sto gi komentirame ovde se kako od kalap izlezeni (ovaa od promoitalia, na figurela gazdaricata, sofija karakaeva i dr.) Kako ist plasticar da koristat. Iako moram da priznam deka Sofija mi e ok fino izgleda i na slika i vo zivo ( iako e mnogu niska vo zivo i koristi photoshop i filtri na instagram) no iako ne ja poznavam licno od ona sto postira na instagram imam cuvstvo deka e dobra domakinka, ima oset da namesti, da kupi, da zgotvi, da postavi, da se oblece..nekako mi e kompletna....poglednete i go profilot na instagram bas i e interesen..barem porano koga postojano postirase sliki od hrana i home decor...

Прикачени фајлови:

На Skorpija25, Rama и Antebellum им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Кога централно место има „интересот на детето“, да. Но, во она што ти го зборуваш, не, Ребека, интересот на детето не е во твојот фокус. Твојот муабет влегува во една друга категорија. Онаа: уууу, знаеш ли Петкано, онаа Руска се развела. УУУ, а чу ли за Персана - се премажила мори. Уху, а Митра, ене ја, излегла сама без мажот. Сигурно се искарале со нејзинион. И шо не ќе се искараат мори, виде како му ги простира кошулине Да, да.(highfive)

На dayla, Skorpija25, Elen4e_sonce и 13 други им се допаѓа ова.
  13. ivimis

ivimis Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    523
    Зошто бре за Колишев толку вреѓање, жената не е македонска јавна фаца, ај разбирам за другите да коментирате и таква е темата. Жената си има сопствен бизнис и има право да си живее на висока нога буквално, има слободно време се дотерува итн. Има и жени и кога слават нова година дома си се дотеруваат и шминкаат, и што ако скоро се породила од каде па вие знаете можеби организирала забава дома и бебето е до неа.. Не се сите мајки исти и тоа е тоа

На Veki4kaa, dayla, Anarchy и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Сметам дека нема потреба веќе да развлекуваме, ама ајде да ти одговорам. Не е тешко да се резонира дека жена која пред само 10тина дена родила, прво нема потреба да се стегне у шљокав фустан, и второ, нема причина да го остави доенчето само дома. Од тука натаму може уште да дискутираме, ама барем да го правиме тоа на соодветна тема.

Треба ли во секое мое мислење да нагласувам ЈАС МИСЛАМ и МОЈ СТАВ Е...

Не сакав вака да продолжам со дискусијата, ама сама бараш да сум безобразна и да барам стари мислења. Всушност не барав, само да те потсетам за тоа каква личност си ти самата,

Која си ти да пресудиш дека бремена жена која бира породување со царски пред спонтано е помалку храбра од останатите?

Точно zhap4e, првиот мој коментар се однесуваше на Колишев и нејзиниот изглед. Чудно ми е тоа што само 10тина дена по породување она се стокмила во шљокав фустан, настрана нејзината потреба да се покаже пред рајата. А на тема "интерес на детето", чудно ми е мајка да го остави само дома а она да лумпува.
    Реков веќе, мојот муабет е класично оговарање, само не е Петкана главен лик, ами Колишев. Проблем ли е тоа?

На stevemila и Rama им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Како се совпаѓаат правилата за „што една луенка треба да носи на себе“, „дали смее или не, и кога смее и како смее да излезе од дома“ со онаа дискусија што ја имавме пред некое време во Најфорумџика на тема: жените и нивното гравитирање, исклучиво, околу каките на бебето?! Колишев ете, освен околу каките се интересира и за други ствари (не и се ствариве нејзини по мој вкус,ама, нејсе)...шминки, фустани, инстаграм, фотки. So be it.

На dayla, blackwave, kristina.k и 5 други им се допаѓа ова.
  16. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.861
    Допаѓања:
    36.513
    Споредбиве ти немаат врска, ама ај... нека ти биде. Немам намера да ја влечам дискусијава понатаму, оти е бесполезна.

На Skorpija25, blackwave и SV1911 им се допаѓа ова.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Не знам дали прочита претходно, леунка е жена која е тазе породена (поточно до 40 дена од породувањето), а дотичната е леунка само 11 дена. Дали е нормално 11 по пораѓај со конци неизвадени да се интересира за шминки, фустани, инстаграм, фотки?! Ја велам не.

Зошто се вмеша во дискусијата тогаш? Еве, ти просветли ме мене, дали има некаде универзален прирачник или правило како една жена треба да роди и која жена е похрабра?
    Нели ние не треба да се мешаме во начинот на кој родителот го одгледува детето, тогаш зошто да се мешаме во начинот на раѓање?

На stevemila и Rama им се допаѓа ова.
  18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.681
    Допаѓања:
    98.324
    @Rebecca_R каде пишува дека тие 40 дена се некоја оптимална граница која треба да се запази по породување за доброто на мајката и бебето? Медицински е некако потврдено или само стар македонски адет?
    Оти, на друго место не сум слушнала за овие фамозни 40 дена.

На PaLaVa, Skorpija25, Elen4e_sonce и 11 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.075
    Допаѓања:
    257.198
    Ова само кај нас го има и само овде другите водат сметка кога мајката се дотерала и излегла, колку дена поминале итн.
    Е сега истите тие кога ќе се преселат во западните земји, не гледат ни 40 дена и на 2 ден шетаат бебр3. Ама бабите овде постојано висат на Скајп и даваат упатства бебево дома пред зајдисонце оти мајката млекото ќе го изгубе(facepalm).

Ребека се надевам дека не си сериозна со мислењето.

На butterfly6223, P.S.love, PaLaVa и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.765
    Јас сега од дискусијава го научувам зборот леунка :bandit: Барем нешто корисно... :D

Иначе, не ми се допаѓа стилот на дотичнава, воопшто не ми е по вкус – ама вулгарна битно на сликата не е, и не е неморално тоа што отишла да се забавува. Кич е, опседната е со експонирање на социјални мрежи, ама неморална и за осуда не е.
    Да е обична личност во слична ситуација, на пример познаничка да видам на фб или пак членка тука, плус дотерана во мааалце посмирен стил, во исто време од породувањето – би ми била и скроз допадлива :)

И што ве тера бе дечки вака, предизвикани од една слика од обични светљуцави инстаграм фаци за кои повеќето од нас не би ни знаеле без темава, да изразувате вака осудувачки ставови и да се препукувате, навистина не ве разбирам :)

На butterfly6223, PaLaVa, blackwave и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.