Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    На Heidi, la-chicka и Dushica-sk им се допаѓа ова.
  2. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Проблемот со нашето мало и скромно државиче е што секој втор човек кој не е таксист е или пејач или - јавна фаца. Не, не сакам да потценувам, немојте погрешно да ме сфатите. Јас знам дека имаме многу квалитетен културно - уметнички кадар, но тој за жал не е многу јавно чуен, виден, експониран.
    Ама тоа е правилото на денешницата. Сите во потрага по брзо заработени пари, знаејќи и свесни дека она што го прават па и баш не вреди многу, посегнуваат по други методи - и ете како гледаме ци*ки и г’зови насекаде кај и да се свртиме, евентуално швркнати типови налик Боки 13.

Искрено јас многу фацкиве наши и не ги познавам. Не знам кога беше, се потсопнав малку позади Рекорд, живо пиле немаше и се судрив со еден тип кој баш продорно ме гледаше во очи. Си викам што му бидна?! Потоа ми кажаа дека тоа бил некојси Јован Јованов. Кој е Јован Јованов?! Сериозно не познавам вакви фаци. Или Денис Екс - кој е типов?
    Што направиле у животов?

Втор проблем е нашиот менталитет. Од една страна имаме ѕвездулиња желни по внимание и иако немаат некоја посебна причина за тоа, сепак фураат некој си Puff Daddy attitude - јао види ме кој сум. А од друга страна го имаме народот, т.е. ние кои кога ќе видиме некое попознато фацуле, да не речам припаѓаме во несвест и уште повеќе им додаваме на значење.
    И кога ќе искомбинираш вакви две ствари добиваш тоа што го добиваш.

Да се разбереме, јас немам проблем да му пријдам на еден Влатко Стефановски и да му речам браво мајсторе, легенда си. Или да му пријдам на Милчо Манчевски и понизно да му се поклонам за она што го прави. Но навистина немам намера да си го трујам секојдневниот живот со неквалитетен шкарт материјал па уште и да им додавам на значење сосема непотребно особено ако знам дека се што прават е токму тоа - привлекуваат внимание, и ништо повеќе. Да ми простите тоа може секоја будала со малку поголема желба да заработи пари.

Ете така, тажната приказна за македонските јавни фаци, низ призмата на една, некоја си Пирамид :)

На MacenceEna и black-angel им се допаѓа ова.
  3. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Се согласувам со Пирамида.

Можеби и до нас е проблемот. Навистина кои јавни фаци? За оние што пишува Крема? :^)
    по дебилско списание од оваа не верувам дека има...

За Елвир Мекич, за Гаџа ќе ми пишуваат тие пффф...

А што е најжално... народот вели: Нема никој квалитетен во оваа држава. А тие не слушнале за Четкар, за Фолтин, за Влатко Стефановски, за Милчо Манчевски...
    Како прво, за погрешни луѓе се зборува... За прост цицлест народ, што не е ни Ф од Фаца. Барем не за мене...

А факт е дека пола и повеќе од таа цицлеста раја, на чело со Боки имаат сремежи и амбиции да бидат како нашите северни и источни соседи. Ги имитираат во стил и во глупоста. Секоја чест на исклучоците...

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  4. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Боки 13 дефинитивно ми е нај :puke:

5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
  6. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Не дека ми се антипатични,ниту пак нешто ги сакам ама еве типичен пример за тоа на што е спадната професионалноста во Македонија! Жити интрервјуто..девојката на Мартин Милена Антовска(водителка на утринска емисија на Канал 5 телевизија),прави интервју со Некст Тајм и делуваат сите како да си искочиле во кафуле..ова е само пример,не дека се единствени кои прават вака..ама поради ваквите постапки постануваат антипатчни во очите на јавноста! Не сте на пазар,на телевизија сте,ако сте јавни личности или пак ако веќе се осудувате да се појавувате на тв тогаш спремете се малце од дома што ќе кажете,или пак воопшто не се појавувајте ако немате што да споделите со нас! фала!http://www.youtube.com/watch?v=_ZPh7Ehp5SM

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    :rofl: :rofl: :rofl:
    Откај го изведоа насловот само не ми е јасно!!! :o
    Врвно интервју, морам да кажам. |(
    Македонското новинарство оди се’ понапред и понапред. :clap: :|

На ludoto19 и Buttterfly им се допаѓа ова.
  8. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Девојки го имате ли гледано последниот спот на Лозано? :rofl:

На крајот краткиот „шпански филм„ завршува со многу занимлива сцена. Таа се вкл. на фејсбук и има што да види: Лозано, нејзиниот љубовник, се ставил сингл... Абе ајде...

9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    :rofl: :rofl: и тоа дури пред 1 минута или секунда беше муабетов, не ме држи зборот :rofl: баре порано да се стаел :lol: не вака смешно излгеда, у случај да не било питање на телепатија :D
    а песната е убава, тука нема замерка :)

10. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    477
    Кога сме кај „професионалните новинари“, која е типката која ги прави интервјуата на Точка...некоја Марија??? која исто така ја води емисијата Во тренд на МТВ. :^) :^)
    Ја гледав гостинка беше во едно ток-шоу, али девојката занес- потрес...
    Која е таа, шо прави во животот??? :rofl:

11. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    тони зен

http://www.tocka.com.mk/index25.php?ID=51013

Во твоите песни најчесто рапуваш за тебе, начинот на живот, девојки, лајфстајл, но не и за љубовта. Не те привлекува таа тема?

Како не рапувам за љубовта, Ми каса е су каса и Спушти се доле се љубовни теми. Ако ми зборуваш за љубовни и емотивни песни, па, да, имав една таква песна, но не ми одговараат. Ги избегнувам тие лигави теми. Гитари, плажи, девојки, плачење, те сакам ме сакаш, тоа сега не ми е приоритет. Можеби некогаш ќе направам и таква песна, но сега за сега имам други инспирации, идеи и теми. Сите прават љубовни теми, јас правам она што не го прават останатите.

ептен се љубовни, само да ми ги запее некој под прозорец :rofl: :lol: :rofl: да ме растопи од романтики, и да се спуштам доле, низ прозор де, да го поканам на кафе, епа ми каса ес су каса, што сакате, романтика :lol:

На x.Daisy.x, Abby, Miss-Angie92 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    ^ И потоа ќе ни се прави духовен човек, Тони Зен... која контрадикција, самиот себе си се демантира!

13. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    972
    Допаѓања:
    4.051
    Не можам да сватам како некој (особено женски личности) да ги сакаат Слаткар, Тони Зен итн...кога во своите песни многу директно плукаат, ги навредуваат женските. И тие спотови што ги прават (тука би ги вклучила и ДНК) мислам дека навистина претеруваат, голи женски, задници што се тресат, тоа е веќе претерано мислам.

14. Afronija

Afronija Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    9
    македонија нема јавни фаци, сите се некој ѕвездички кој мислат дека се нмекој и нешто

15. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Што и е на оваа Тамара Тодевска што испушта вакви неартикулисани крици и се смее ко шлакната кај Жаре? :o

By the way
    http://www.vecer.com.mk/default.asp?Ite ... 12970EE883

Драган Павловиќ Латас докторирал на Европски факултет :headbang: :rofl:
    Сите доктори, па ај и он. :D

16. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.730
    И јас од прееска ја следам не ми е јасна :^)
    Славела 20 година од започнување на кариерата , е на колку години почна да пее ? :?: Пред мајка и да не е родена :D

17. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.993
    Уф јас исто не ја можам, незнам што ѓавол ме натера да ја гледам емисијава.
    А и многу мразам некој кога незнае да се изразува и вика "ОВАЈ".

18. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    таков и е стилот на тамара откачен слободен,одсекогаш била таква,само што како и она сама што рече-пораснав-значи порасна веке,таков стил на себе-презентација на медиум мислам дека не и одговара повеке, у приватен живот,со пријатели,итн ок нека си биде таква ,ама на шоу на телевизија треба малце да биди поприбрана,а не да пага од фотелја од клештење..инаку ми е супер и како пее и како се снаога во муабет и се,паметна е,не е како некои наши пејачки шо незнаат два збора да сврзат,само со клештењето и лигавењето да намали малце ;)

19. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Да, како на пример онаа што беше исто со неа у емисија, незнам како се вика, КЕШ КЕШ :D :D
    Нели и беше срам да дојде во емисија покрај Тамара со таков глас :fubar:

20. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    На Monna.Monna, faye, LaChiquita и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.