Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Cka

Cka Форумски идол

Еј хајки. Намести избор со телефони жив го фатија.

Victorian, PaLaVa, Bankarkata and 3 others like this.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Он вика бил во Канада тоа време

3. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Ај просветли не како се мести избор со телефон кога според прописи може да победи кој има најмногу смс.
    Па извини за 20 000евра прва награда па и јас ќе купам х картици за да си обезбедам победа,што не го правела тоа и 2 пласираната а?:^)
    Ништо незаконско нема во тоа.
    Кој е поснаодлив добива и во се друго во животот е така, не само на фестивал.
    Се жалат и тужи бабат само лузерите со големо Л.

4. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

ped nekoj den mi izleze vo memory na fb sum postirala pesna pred nekoja godina pa mi tekna ja najdov na instagram vo italy bila.
    aj kogo ne go mrzese da go procita intervjuto neka raskaze za hajkite

forumce, buba4e89 and Asistentkа like this.
  5. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Јас како што разбрав хајките биле од завист на лузерката које е вечито втора по фестивали.
    Инаку Јован си има таков каубојски менталитет,ајде де префриган е,ама и си работи така да има таленти кои се ценат на запад. АМа и таму има кланови така да дал ќе се пробие не знам.

marchi-cool likes this.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Ти праќам светлина и те просветлувам. Купиле купишта картици и телефони. Обвинет беше за штета на државниот буџет оти парите биле државни. Од еден број по 5 смс може. Значи направиле измама со цел стекнување државни средства.

Му ги најдоа у фрижидер за длабоко :)

Victorian, ivi1987, sorbet and 10 others like this.
  7. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Ок убаво ме просветли,фала.:)
    Измама е дека е објавено тоа.
    Колку измами има за кои ние обичните смртници не сме информирани а се знаат,на светско ниво ова.
    Па никому ништо.
    И што Даниел го дисквалификуваа и не му дадоа 20к?:?:
    Н е не претставуваше на Евросонг?
    п.с.Во ваква држава кај што се возат мерцедеси од 600 000евра да смислиш интрига(измама) да се догребеш до пари на некој начин и преку награда 1во место 20 000евра, не е грев.
    Греота е што државата не ги препознава вистинските уметници и не им создава услови меѓу другото и финансиски услови за да не се алчат за 20ка.
    Мизерна земја,мизерен народ и помизерни уметници и во душа и во џеб мизерни.

marchi-cool likes this.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Јован уметник? Диар лорд.

ivi1987, sorbet, Bloom19 and 12 others like this.
  9. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Епа како ... Светло се гаснеееееееееее...само за тебе само само за тебе

10. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Не мислев конкретно на Јован диаР.
    Во п.с.ми е општо мислењето за состојбиве кај нас.
    Инаку и мене нит Јован,нит Елвир,нит Слаткаристика нит ЈЈпродукција компанија ми се нешто вау.
    Ама пак не може да се оспори дека создавал нешто до сега и плус го создава и продава истото во Канада.
    Дека ако не си плаќаш сметките таму одма депорт назад,а еве го досега 4-5год.он егзистира таму,некако.
    Како точно сам си знае.

Troi and Antebellum like this.
  11. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Андријана Јаневска порано ми беше катастрофа освен што пееше убаво. Изглед, стил, ноу ноу. Откако се омажи, стана мајка, врза некое кг во плус, дури и ми се допаѓа. Не се занимава со комерцијала и поп музика но знам дека ептен е продуктивна и беше актуелна со Митан проџект.
    Кристина Арнаудова мене лично не ми се доапаѓала ...А Ребека, да воопшто и не е некој талент за пеење, ама па да си признаеме ја биваше за некои такви новитети во шоу бизнисот. Па и ако не беше и прва со онака убав спот со продокуција ко за у МАкедонија за во тоа време, со песната Ти си она што го сакам бејби....

Има њух за тв екрани.
    И песната Мачо, мачо мачо ти си цар :) :)...

А мене лично ми некако смирена личност, мила и драга. И посебно силна и храбра особено со 3 машки деца од кои едното е со нестандарден развој.

12. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

ЈЈ колку песни имал зад себе, се чудев.Ај Елвир, Ноне и уште некои х, ама и на Тоше и Куку Леле им има продуцирано...порано стварно поубави песни имаше, или на мене така ми се чини :?:

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

A за Ѓорѓи Крстевски?

Antebellum likes this.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Ako ne te mrze procitaj.
    Женски магазин- Поради сите тие озборувања во јавноста токму на наредниот фестивал Скопје 2014 година беше еден од осомничените за местење на фестивали и компјутерски криминал. Што стана со таа афера?

Јован- Можам да кажам дека целата акција беше една голема глупост, ништо повеќе. Без да навлезат детално во проблематиката. Имале дојава дека се правел компјутерски криминал, лажни гласови, хакери, фирми замешани. Дрн дрн јариња. Што да ти кажам? Лош холивудски филм. Малку ја преценија естрадата. Сите изведувачи најрегуларно си гласаа според правилникот на фестивалот. Од еден број еден глас и тврдам, дека нема пејач, кој не организирал гласање во кругот на своето семејство и пријатели, што е дозволено се разбира. Додуша јас на тој „Скопски фестивал“ ниту гласав, ниту бев дел од било што. Бев одамна заминат во Холивуд. Ама ете, доволно е една „надарена“ пејачка, да се пожали во МВР кај „началникот“ и тој брзо акција да направи. Нели, мора да се види дека МВР работат. Така да целата таа акција набрзо беше отфрлена како една смешна фарса. Поготово за мене, ниту ми се јави некој, ниту ме праша некој од надлежните органи. Јас бев заминат од Македонија повеќе од еден месец. Битно фино дојде моето име за порталите да си направат приказни. Всушност јас од нив дознав утре дента дека сум бил приведен. Ако некој треба да сноси одговорност за целата таа ситуација, тоа се баш тие што го донесоа законот, тие што ги поттурија огромните парични награди, пред нос на пејачите. Што ја изманипулираа и залажаа целата естрада, за после да ја апсат и да ја осомничат. Тоа би било исто, на гладен човек да му подметнеш јадење пред нос и да го чекаш зад аголот дали ќе посегне да го земе. А ако посегне да го уапсиш. Баш тие треба да одговараат и за уништување на фестивалите кои со години ги градевме. И тоа ги градевме без парични награди, ги градевме со добри песни без нивните стручни жирија да одлучуваат.

buba4e89, Asistentkа and Antebellum like this.
  15. Antebellum

Antebellum Популарен член

Пак ќе се фатам за облеката - дека живеам малеее!!!

Кој ја спомна Сузе национале? Многу ја обожавав... И Блага Петреска! Омилени ми беа.

Last edited: Feb 12, 2018
  16. Mermaid

Mermaid Истакнат член

А надаренава пејачка демек Тамара? :D Додуша беше со синот на началникот на некое патување ;)

Asistentkа and Aquamarine93 like this.
  17. forumce

forumce Форумски идол

Јас па мислев за Калиопи зборува. :?:

18. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Сузе е македонската Лејди Гага...
    а ко ќе ми текне на нејзините комплетчиња од пред 30 години, и можда и не е далеку од вистината

19. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Mene mi se dopagjaat pesnite na gjorgi krstevski none ni na snema. Na pocetok od karierata zede zalet ama jas eve nekolku Godini nemam slusnato nisto za nea

Antebellum likes this.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ноне се омажи за Црнец. :rofl:
    Не сум дискриминатор кога се работи за боја на кожа.
    А пред тоа работеше 2 пати на брод, па си ги зголеми цицките.
    Ноне беше слатка во песната "Лесно ко 2 и 2", после тоа не знам што и стана.
    Мислам дека не живее тука.

А Ѓорѓи како пејач повлечен ми делуваше, убави балади имаше. Некако уживаше во баладите што ги пееше. Имаше некоја емоција во неговиот глас.

А Ристо Самарџиев :lol: ?

Thread Status:
Not open for further replies.