Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Ваков глас го упропастува со песниве и текстовиве кои како да ги пишувало пет годишно дете.
    Не се најде ли толку години некој да му напише асална песна?
    Бај д веј гласов мене ме потсеќа на Тоше.
    Пс
    Пред некој ден го видов низ еден мол, многу низок, се сум го замислувала повисок.

Victorian, Antebellum, elimkd and 4 others like this.
  2. forumce

forumce Форумски идол

За неа не, ама затоа министерството за култура има 300.000 ден да му даде на некое кентре малолетно што пее за Учк. Македонија вечна

3. fana

fana Форумски идол

Мене па убавки ми се песничињата негови, онака лесни ритми не ме оптоваруваат забавни :$

Victorian, stevemila and Bitter-Sweet like this.
  4. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Гледам во реминисценции Благица Павловска сте ја спомнале... откако се појави сликава од неа, секогаш ми иде пред очи кога ќе се спомне онa :drunk: What has been seen cannot be unseen :rofl:

5. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

A зошто ме цитираш онда?:?:
    Или само сакаш да ме информираш дека имаме бољи пеачи од Тамара и тоа дете:rofl:.
    А што пишам јас?:^)
    Типкава се умишљава дека пее.
    Деца ја шишаат.:clap:

sjdgo likes this.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Тамара има хитови свиѓало ви се тоа или не. Каква пеачка е не знам, ама го нуде она што најголем дел од публиката го бара. Во врска со тие 80.000 сакав да кажам, се е политика и тоа е жалното. Тоа дете ни пее хитови, туку некои народњаци на албански и за учк, а доби 300.000 замисли. Каде е правдата тука?

7. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Ама тоа е смешката.
    Во оваа држава уметници во музиката(Сепак ги има по некој ваму-таму,ретко)?:^)
    Во оваа држава правда?:^)
    Само кај нас Тамара е дива.
    Каролина дама................да не набројувам и др.(можда па и нема кој да набројам:?:).
    Само тоа што вреди веќе оддамна има заминато.
    Или си живурка по малку наваму по малку натаму,чергарски низ цел свет.
    Кај нас нема пара од аргатска работа,поштена,секојдневна камо ли од вистински или умислено правење уметност.:!:

PaLaVa, Rama, LUCI 99 and 2 others like this.
  8. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Заштитен знак и се градите на благето кај излегва без да ги покаже ,и текнало како да го облече фустанот:rofl:

9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Деколтето на Благица кажува доволно. :tmi:

10. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Битно чичето во сина кошула се изнаигра :rofl:

Не знам свадбата кај се одвива, ама македонските пејачи заработуваат одејќи во странство.
    Некои луѓе од Австралија или Америка не се дојдени со години, па викаат пејач Македонец да им пее за туѓина, пустина, стара мајка, едно име имаме, и ги фаќа носталгија плус додај алкохол, па ни сами не се свесни по колку долари им лепат.

Еден познаник (аматерче) пее народни песни, си има и група и зимава го викнале во Австралија за свадби...Ни покажуваше слики и видеа каде што може да се забележи гггггггооооооллллллеееееммммааааа сума на бакшижи долари како летаат на сите страни, а башка цената за што се пазареле.
    Значи тој е аматер, па од 2 свадби зараборти колку за цела година што заработува просечен Македонец, а не па познати пејачи како Благица или Елена Велевска со деколтето.

Свесни се пејачите дека во земјава не ја бива работата, па си фаќаат магла по странство.
    :wasntme:

11. forumce

forumce Форумски идол

И Љубојна пред некој ден правеа концерт во Мелбурн. Знаат си дека е заработувачката

Victorian, Antebellum, kala21 and 6 others like this.
  12. oblace1

oblace1 Популарен член

Народњациве колку печалат на веселби по странство...Ем што ги платат во старт, ем бакшиши фрчат на сите страни. И тоа какви бакшиши.Имаше едно видео од еден српски пејач, народњак тежок, од една таква свадба излезе за 10 000 евра потежок...По 500ки, 100ки и ситно по некоја 50ка му лепеа само, мислам на евра :lol::nod:.

13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Знам Џолано, отвори го клипот и од страна ке ти излезат уште мнооогу слични клипови. Мислам на мотика дека ја имаше Гавазова на маса качена у Аустрелиа, којзнае колку прегледи има клипот, мислам дека цела Македонија го виде.

Тие пари што ги оставаат на музика ги печалат за недела, две, па и месец. Меракот е голем, носталгија ги фаќа и ред солзи - ред франци, еври и долари. :lol:

Благица, Елена, Гавазова, Ферус, Агушеви - ју нејм ит, а за пеачите од соседството да не правиме муабет. И после Тамара бара пари за албум. Јасно дека ке бара, колку и плаќаат за свирка у Скопје?
    Кога сте ја слушнале Благица да бара пари?

14. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Кога сме кај бакшижи 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) :cash: :cash: :cash: :cash: :cash: :cash: :cash:
    Појди на две вакви прослави и ќе обезбедиш и за внуците сигурна иднина :emo:

Е вака и Македонциве си земаат.

15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Е кога сме кај бакшиши де. :cash: :cash: :cash:

- Специјален момент после 4та минута

Земаат и тоа како, пари у народна музика има. :dance:

Victorian, galapce, Ketchup and 5 others like this.
  16. malerozna

malerozna Форумски идол

Штом една Цеца стигна на вакви приватни забави да пее, што е за другите.
    150 000 евра за 2 саати пеење, мислам треба да си луда да откажеш.

Еве уште еден пример, наш музичар
    http://zase.mk/articles/335414/ferus-otkri-koj-e-najgolemiot-bakshish-shto-go-dobil

Пола екс ју естрада живее од бакшижи. Пајнерките од Бг земаат околу 2000 евра од вечер, до 5000, плус бакшиж што не е помал од барем 1000 евра.

Еднаш при една седенка во кафана, бев близу музичарите. За саат време зедоа над 12000 денари бакшиж, обичен летен ден, без многу гужви.

17. Mamli

Mamli Истакнат член

Постарите генерации на македонски иселеници никогаш немале ваков примитивизам на свадби. Турбо-фолкот го донесоа Македонците коишто емигрираа последните 20 години.

18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Абе не се будали, данок на бакшиш не се плаќа. :rofl:

Јас на една свадба броев до кај 500 евра бакшиш. На обична свирка за викенд музичарот зема повеќе од 150 евра (еден пее, другиот на синтисајзер). А кога има некој повод, пример типот добил керка/ син, поарно и да не правиме муабет.

Имам слушнато муабет за Благица - не се качува на маса јер чевлите и се широки. Се теснат со иљадарки. 8)

Е ти баш знаеш кој го донел а кој го однел. Ако тогаш не снимале со телефон и не ги ставале клиповите на интернет, не значи дека немало вакви фешти.

Antebellum and Rama like this.
  19. lovestonedd

lovestonedd Истакнат член

Oва не се фешти. Целата атмосфера потсетува на селски собор каде у центар пажња нормално е певаљката со пари во градите фрла наоколу а покрај неа запалени сватови. Не за џабе рекле она, од село ке излезеш ама селото од тебе не. Типични примери погоре и со Благица,Шериф и слични.Балканизам :envy:

20. simonka93

simonka93 Форумски идол

Елена Ристеска во Дубаи на шетање е или виде дека нема аир од пеење тука, па отиде да работи? :lol:

Thread Status:
Not open for further replies.