Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Дрско и безобразно е за некој кога се пишуваат погрдни зборови во врска со килажата и изгледот. Па, уште и проблеми со зачнување можела да има, што да се каже повеќе. Имам блиски што се многу подебели од Ивона па без никаков проблем останаа бремени и родија здрави и прави деца.
    Пак ќе речам, штом делиш совети на форум значи се замараш и ти е гајле. Ако толку се грижиш за луѓе со несоодветна тежина, пиши им директно на нив, тука тешко дека ќе те прочитаат.
    На крајот, не можат сите да имаат идеална тежина.

На Skorpija25, Harper, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.523
    Па не гледам дека Ивона дошла на форумов да бара совети за тежина.
    Одеднаш некако многу загрижени форумџии за туѓо здравје, вака им зборите и на улица на луѓе што пушат/ се хранат нездраво? Или само на слаби/ дебели?

На DAngel, Heidi, PaLaVa и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    1.522
    Ивонче толку го исплука гранд, а од таму и' стана позната на македонската јавност (и пошироко). Се сомневам дека некој ја памти од македонски идол ;)
    Она самата го напна тоа со тежината, тоа е веќе комплекс, колку добри вокали не продолжиле у понатамошни кругови, и пак се пријавуваат, и пак се пријавуваат.. не е она единствена со талент, а башка и не и одговара стилот на пеење што се бара во гранд. Таков моќен вокал и соодветствува на тежината, ама нека се огледа еве на марија од ај кју, и неа се сомневам дека некој ја памти од М2 аудициите, па еве до кај стигна, ама работа душо, работа. И љубов кон работата, а не желба за публицитет.

Последна измена: 5 мај 2018
    На blackwave, WarriorAngel и Justicija им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Не знам како се осмелувате да коментирате за нечија тежина.
    Огледајте се на пример на Dj Khaled кој има 100кг+ па прави музика и плива во милиони.
    Не е до тежината.
    Вака на фаца ми изгледа како многу арогантна, дива и напрчена. Можеби треба уште многу да созрева. Што се 20години, тогаш најмногу дивеат хормоните.

На blackwave, CurlyBlossomGirl, WarriorAngel и 3 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.270
    Допаѓања:
    226.739
    Само македонче се замара со туѓа тежина. Место да рече чекај да видам што мустра е што знае што прави он за тежина ќе збори. Во Сан Франциско пијат кафе у пижами наутро во кафич. Сум била сум видела. Толку се лајт а толку се интелигентни. Ама кога на човек толку му сече јбг. Тоа е. Затоа мелита се тенчи со фотошоп зашто знае кај живее :rofl:

На blackwave, DAngel, CurlyBlossomGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Poznata na mak javnost i posiroko??
    Jas sum edinstvena sto ne znae koja e Ivona? Ne bi rekla.

На blackwave, Troi, Antebellum и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Не ја знам лично мене така ми изгледа односно таков впечаток дава за себе по видеото и сите нејзини настапи, а за изгледот ништо не искоментирав јас.
    А баш подебелите луѓе се посреќни и попозитивни.

8. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    19.753
    Самата Ивона си го почна муабетот и Фана само и даде совети и јас го кажав мојот успех со слабеењето и ? Кај виде дека некој ја плука заради тежината?
    Аманте луге од влакно фртома правите , девојкава имала преголеми очекувања од животот и сега плачи дека не ја сакале заради вишок на кг .... Не потпагате на вакви емотивни манипулатори.

На realGirl, fificaaa, WarriorAngel и 4 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.270
    Допаѓања:
    226.739
    не зборев за Фана не зборев ни за Ивона. Општо зборев за оние кои зборат за тежина. Затоа не цитирав. .

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.924
    Допаѓања:
    116.822
    Да, коментарите за изгледот и килажата на Ивона се дрски, ама за на Мелита ботоксот не се. Ок. ;)
    Таа сама се замара со килажата штом ја спомува нон стоп и мисли дека поради тоа ја исфрлија од гранд. ( А за жал и јас мислам дека е заради тоа и воопшто не го оправдувам :shake: )
    Ама пак ќе речам сама си знае.

И да, подобро да коментирам за Ивона отколку за празноглавата Мелита.

На Rebecca_R, stevemila и Justicija им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.075
    Допаѓања:
    257.198
    Да не се правеме сега дека килажата е не битна. Битна е и од здравствени и од естетски причини.
    Комплекс и е, еве и пречка. Девојката нема вишок кг или да е полничка туку е дебела. Успехот во шоу бизнисот меѓудругото го диктира и изгледот. Адел е една.
    Ако толку сака да успее како пејачка, свесна е дека дебелинита и е проблем, па нека ослабне.
    Хормонален дисбаланс не е оправдување. И затоа има решение.

На blackwave, didisi, fana и 2 други им се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    За Ивона, Каролина, Јана и сличните на нив се дрски зошто се зборува за килажа, и тоа со погрдни зборови, па дури и здравствени проблеми се спомнуваат. За некои е проблем, навреда, комплекс. Затоа не е во ред.
    А, колку што е досадна Мелита и сличните на неа, толку ми се искрено и коментарите здосадени.

На Skorpija25 и Someonespecial им се допаѓа ова.
  13. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Па реално секогаш е полесно да се кука и да се обвинува цело општество отколку да се направат промени.
    А Мелитка и Лила па гледам колку се засекираа што ги лепите на секоја страна еве не можат да заспијат навечер|(
    Спонзори увек си имаат се изнауживаа, очигледно дека не им смета на мажите ни ботокс ни филери ни фотошоп.

На blackwave, Skorpija25, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.059
    Допаѓања:
    5.106
    За Ивона имам нешто да кажам. Ако не не чита, верувам ќе почне наскоро
    Гласот и е фантастичен, ама дека и треба работа со професионалци и треба.
    Делува на лутка, лошо прифаќа критика и ако не испее убаво и ја критикуваат за пеењето она секогаш ќе се вади на дебелината како заштитна карта. Ете една Сандра Решич (не пратам гранд иначе, моите гледаат и они ми ја посочиле која е)
    Девојкана беше дебела, ама како си ослабе и сега е непрепознатлива. Ама она очигледно сакала да биде во ЗГ и успеа во тоа.
    Ивона сака да биде дел од ЗГ, ама не сака да вложи во изгледот
    Епа прво знај ја продукцијата како функционира, па после плачи
    Три години мислам дека се пријавува, па имала доволно време да се направи риба ИПОЛ
    Само треба волја да имаш

Незнам за вас, мене Ивонче во карактерот многу ми наликува на Илха Карахмет, and that's BAD

На Alisa22, JuLleE, WarriorAngel и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    6.834
    Гледам Мелита често се спомнува на темата, и што да не, после фотошопираните слики кои ги објавува:D
    Искрено, жал ми е за неа.
    Со статусите кои ги објавува сака да покаже дека е силна и самоуверена жена, а всушност зад сите нејзини слики се крие искомплексирана жена, која нема храброст да покаже како изгледа навистина, без фотошоп и еден куп ефекти.
    Незнам, мене ми делува очајно.

Што се однесува до Ивона, навистина има прекрасен глас и мислам дека би стигнала многу подалеку, кога би сакала да поработи на физичкиот изглед. Можеби дебелината се должи на некаков здравствен проблем, ама со голема волја и труд, можат да се направат и тоа какви промени.
    Иако не е правилно, знаеме колку изгледот е важен за шоубизнисот, па според тоа ако навистина сака да успее, треба да се бори за истото. На интервјуто ми делува многу тврдоглаво. Полесно и е да се извади на тежината, отколку да превземи нешто за истата, не само во поглед на кариерата, туку и лично за себе. Ама, на крајот, таа си знае најдобро.

16. honesty

honesty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    296
    Дајте нека ја однесе некој Мелита во Дубаи засекогаш, таму врие од такви како неа, не можам да ја гледам веќе, а ми излегува од секаде. Поддржувам пластични операции, филери, ама се додека изгледа убаво за око.

На Antebellum, Someonespecial, LiliBoz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.767
    Допаѓања:
    14.561
    За Ивона прв пат слушам, ама требала да биде сведна дека се пријавува во Ѕвезде гранда, каде што бараат силиконска убавица која ќе врти задница во суќњиче со реси, затоа што тоа проаѓа кај народот што слуша таков жарн на музика.
    Не ја познавам лично, но од видеото делува како вообразено и самобендисано девојче што не може да се носи со критика. Доколку не е таква, тогаш нека поработи на односот и зборувањето пред камера затоа што таков впечаток оддава.

На blackwave, Alisa22, SV1911 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.654
    Допаѓања:
    39.913
    Ивона лично ја знам, и неа и нејзините. Мене не ми е ни лигава ни арогантна, иако не сум ја видела 2,3 години, ама тогаш баш ми беше културна и фина девојка, зборџика. Видеата не сум и ги гледала ради другар и, многу ми е антипатичен.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.924
    Допаѓања:
    116.822
    Гледај го линкот што е постиран овде. Ќе видиш дека ќе смениш мислење. Другар и само кратко го има на видеото.
    Да се редактирам и да повторам. Немам коментар за нејзиното пеење.

20. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.698
    Ивона има убав глас но и самата треба да биде свесна дека во Ѕвездите на гранд бараат и глас и стас. Кога би ослабнала би била уште поубава мада и вака е убава. Треба да поработи малце на однесувањето во јавност, треба да научи да прифати критика без да се лути и одма да плука по тој што ја искритикувал. Ако сака да работи јавна професија мора да се носи и со тоа инаку нема да успее.

На Bozica1980 и didisi им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.