Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. antonelala

antonelala Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    460
    Допаѓања:
    4.695
    Го ѕирнав последново видео, дел само, и ми текна кога Ката дигаше нозе по гелендари во влезот од зградата....а тука за девојчево вика кај се сликаш по скали во зграда...субјективен е

На SexiLy, oblace1, Justicija и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    162.876
    Сергеј срам ми е да го гледам.
    Ау кукууу... ја нема таа дрскост што сака да ја има.
    Лила не е добродржеча. Добродржечо е некое тете природно. Лила и Мели се едно та исто, факт.
    Миа на плажа ви ја видов, пресмешно позираше со тоа турбанот и толку ружни купачи у живот немам видено. А и линијата не е така перфектна, па ни цицката феноменална, сега изгледа ама баш како сумо борач, горе широка доле тесна.
    Бети сикрет се сомневам дека е травестит. :D

На M&M, Neodlucna, BabyStyle и 10 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    За навреди не може да се тужи? Едно е слика да земе, друго да вреѓа.

4. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Сергеј е тешки идиот !!!
    Старчиште со анорексичен изглед ,уфилман дека е најубав |(
    Добро бе , нормално ви е да си дава за право да зема слики од анонимни персони и да ги дава на телевизија и да ги исмева?.
    Па тие не се јавни личности

На stevemila, Jenyl, bunny19 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.685
    Po koj osnov e toj kompetenten da komentira nekogo
    Znaci devojkite si se slikale onaka ne se za editorijal ili naslovna nekoja ...

На Glasna, Justicija и bunny19 им се допаѓа ова.
  6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    А зошто за сите викаш дека се старци,баби итн.
    Некоја сатисфакција, комплекси или?

А иначе мене не ми е ич нормално со црнење на тотални анонимуси на телевизија. Сто пати погледана ќе му биде ако коментира јави фаци.
    А куку и слични изрази ми се страшно сељачки на "стилот"

На galapce, Macito007 и didisi им се допаѓа ова.
  7. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Затоа што ми се може де |(
    Не можам да поверувам дека мене ми велеш дека имам комплекс а о овој 50 годишен сергеј што ке најде некое девојче од инста и без прашање ке си ја стаи на телевизија и ке ја исмее пред сите и ја хејта за тебе тоа е океј ?
    Ова ти е класично македонче , затоа и никогаш нема да ги биде македончињата

На TheSecret, didisi, Jenyl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
  9. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.698
  10. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542

Што мислите за дечкиве од Cyrillic ? Неодамна ме додадоа на инста , и искрено се заразив со песничкава , убаво освежување е . Мислам дека настапуваат на Охрид Фест моментално . Во државава живеат и творат или во Америка се и они ? Забележав дека соработуваат со Иван Јованов , затоа прашувам :) .

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Јас разбирам дека Боки сакал да ги собере пријателите и да си земаат хонорари, ама патот до тоа е утнат.
    Никаква емисија не е тоа кога Сегеј коментира стајлинзи од рандом ликови.
    Прво, секој се облекол колку има средства, второ, зависи во која средина се движии, и дури трето е смислата и вкусот за мода и убаво, а тоа не се генерализира.
    Неговите друшки се топ, некои актуелни фаци од јавниот свет исто се топ, па мал е изборот за критика.

Ми се гади од нашиве фаци.
    Колку работи слушнав ( и тоа од проверени линкови), да во најмала рака треба да си седат мадро а не да глумат светици.
    Ским ја то делим ваздухххх............

На antonelala, oblace1, Antebellum и 6 други им се допаѓа ова.
  12. bunny19

bunny19 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    171
    .

Прикачени фајлови:

На antonelala, Lavica2016, Antebellum и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Мислам дека намерно ја руга бети , за да искористи нешто од неа , големи гребатори се со другачкаму , за разлика од нив бети не се глупира на повозрасни години туку само си го гледа бизнисот и си се корегира самата ...
    Еден 50 годишник коментира на некоја тинеџерка изглед ... Мене тоа ми е морбидно и језиво

На stevemila, SexiLy, antonelala и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Не се, но поголемиот дел од нив профилот си го ставиле како Public Figure/Јавна личност или Моден блог. Бре мајката, сите блогерки станаа, промовираат задници со напикани купаќи во нив и цицки во длабоко деколте, а вчера наполниле по 18 години.
    Јас колку што изгледав тој ги коментира само оние кои се пишани како демек се "јавни фаци".

Видоа сите ајдее пари се прават преку Инстаграм па ајде и ние, па се сликаат со напрчени муцки и суќни до газот. Што блогува? Лоша шминка, купаќи во газ? Не ништо не личат, ниту се модни блогерки.

Не го поддржувам скроз за тоа што ги вреќа девојчињата, сепак има дел од нив кои се малолетни, а и сите знаеме колку боли зборот, али па на крај краева ако од дома не и прават проблем за тоа, нешто е е во ред. Нека си каже јасно и гласно, може ќе се намали тој тренд.

На SexiLy, shz, Hellobeautiful и 6 други им се допаѓа ова.
  15. bunny19

bunny19 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    171

Искрено многу во правните работи не сум запознаена. Забележав дека на едни од youтубе видеата коментарите не се заклучени и немаше ниту еден позитивен коментар за емисијата, на другите видеа коментарите се заклучени. Што мене ми укажува на тоа дека може токму коментарите предизвикале да станат свесни за типот на емисија што ја имаат па ги заклучиле или не им прија критика. Еден не верувам дека ке постигне нешто правно пошо знаеме во каква земја сме и дека кај нас судството не е судство. Не знам дали би можело да се собираат некако online потписи да се крене некоја петиција за укинување на емисијата или шо знам стварно немам некоја идеа ...

На PaLaVa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.573
    Допаѓања:
    3.332
    Битно сегде си ја носи онаа штиклата со него. :rofl:

Јас колку што видов од неколку епизоди, не го пратам скоро ич, па не знам дали збори за други особи, коментира за фаци што имаат по минимум илјади лајкови или бар неколку стотина. Позите на повеќето им се очај, ко самите да се продаваат себеси. Секој може како сака да си се слика, али секој треба да си биде спремен за мислење од други. Ако од дома не знаат да им речат да се потсоберат, може вака ќе им текне. Некни пак коментираше една супер дотерана девојка, пристојна, секоја комбинација топ, светлосни години од овие што се сликаат со гзот испрчен. И да, треба да се стремат кон првава девојка, а не кон другиве.
    Многу некако зема замав ова прчењето гзови, голотии, глумење јаки пички, што е толку досадно веќе, се што кажува он, јас полошо мислам.

На SexiLy, fificaaa, Mermaid90 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    И да се публик фигуре нема право онолку да исмејава, секој има право на свој имиџ па и како сака да се слика , мислам комплекс е во прашање или стварно нешто лично .... Ви текнува на плавата девојка Ана марија кога ја коментираше на крај рече Ни за тоа не те бидува !
    Значи стварно има лично нешто против девојкиве

На bunny19 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bunny19

bunny19 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    171
    Искрено многу сум изненадена какво размислување имаат некои девојки. Некоја што се сликала со газот имал право да ја коментира, некои биле кич па има право, се замислувале итн... А единствено право е правото што сакаат да прават, сака да си го слика фазот океј нека си го слика , сака да се носи така океј нека се носи, а тебе мене или на некоја трета ако не ни одговара - постои и unfollow. Една од грешките што ја прават многу малолетни девојки е токму таа. Водени од модерното време каде ако немаш фоловерс не си кул не си во тренд, ги оставаат своите профили јавни и не се свесни дека има болни умови и сето тоа може да го искористат против нив. И што сега сите да ги затворите профилите и само на Лила и на Сергеј да бидат јавни ?

Промовирале лоша шминка купаки во гз? И шо.. Нема секој талент да се шминка а и нема пари да плаќа секој ден да го шминкаат.Си се шминка онака како што сака и како што се чуствува убаво. Ало бре девојки бидете искрени сами со НИЕДНА ОД НАС НЕ Е СОВРШЕНА. Пред некој ден си ги гледав некои од старите слики што ги имам на лап топ чисо онака и си викам кај ми бил паметот и кај сум одела со овие штикли , со оваа коса итн...

И разберете не е секоја модна блогерка нема секоја пари за јак телефон да има убави слики, не секоја има пари за оргинал парчиња ама се труди и сака да се носи. Дали некоја што нема пари за chanel ташна нема право да носи никаква ташна и треба да биде ставена на стубот на срамот само затоа што родителите немаат прари да и купат оргинал парчиња? Признајте самите на себе дека секоја од нас дома или барем едно fake парче ташна , марама , блуза , нараквица било што. Еве самата јас имам fake пандора нараквица , многу ми се свигаа а немам толку пари да фрлам на оргинал па си купив имитација и скроз ми е океј. Треба сега некој јавно да ме плука за тоа ?

Има доста видеа кај што ја коментира позадинатана сликите, и ја споредува со модели. Ало со модели ,позади кои стои тим од 50 луѓе за целата да е средена од глава до петици воејки сметка и за најмали детали.

Стајте се на место на било кој од девојките која е ругана и бидете искрени сами со себе.Дали Ќе ви биде океј да ве плука некој јавно? Доста сме водени од тој наш менталитет дека ако нешто се случува на некој е во ред ,се додека истото не ни се случи нам. Самото тоа што профилите ги праќале се кажува.

На celineparis, Magik, Someonespecial и 9 други им се допаѓа ова.
  19. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.573
    Допаѓања:
    3.332
    Ти си некоја од девојкиве, па вака жустро го верглаш истово па истово?
    Не е да скријат они профил, туку онака не треба да се сликаат воопшто. Не личи бе, не може да се оправда нечие глупирање со тоа можам јас како сакам да се сликам. Можеш, али затоа е јавно, затоа што секој може да те коментира. А и овде сите ја плукаа онаа струмичанката, девојчињата се бетер голи од неа, па сега демек, пу пу, не важи за овие, мали биле. :D
    Мене ме иритира кај повеќето онаа ноншалантност што ја глумат повеќето прикажани. Не верувам да им е тоа нормално однесување, ако им е ... ко што реков, глумење лудило.

На SexiLy, Chocolate.me, Hellobeautiful и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Svetoslava

Svetoslava Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2016
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    127
    Сергеј не го оправдувам што коментира рандом девојки , но и оние девојки со напрчени усти , натртлени газови , крви тела само газот да изгледа као демек облина има ( види ја у живо даска, неможеш да ја познаеш , шо се замислуват како манекенки со 150 см и до долги нози а 150 см , на пети сликани као демек ногата ми е толку долга а гледа се колкава ти е ногата , претерувате со еден куп слики се едно исто круже , а у живо знаеме се кој колку облини има и колку е симпaтичен , ногата никаде не ви се гледа у живо ама на слите пораснала ви еиии манекенките ццц

На Macito007 и LaSchtroumpfette им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.