Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. celineparis

celineparis Популарен член

Дали сериозно ќе се вика Џон детето на Аделина? :rofl:

Antebellum likes this.
  2. m.i.g

m.i.g Популарен член

3. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Мислам Јон се вика.

4. didisi

didisi Популарен член

5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

6. VDT2906

VDT2906 Популарен член

celineparis, Feminka22 and didisi like this.
  7. didisi

didisi Популарен член

Па и трудна да е не мора волку брзање

8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Ете можеби невестата сакала да биде без големо стомаче и бременоста да и помине во уживање наместо во трчање и подготовки на свадба. Ете, свадба и за еден месец може да се спреми, јас не го гледам тоа како брзање.

Во 5-6ти месец од бременоста стомакот е веќе голем, невестата најчесто е подуена и целата церемонија е многу напорна. Кога веќе невестата е бремена и се планира свадба, што е битно кога ке ја направат? Не гледам како тоа, свадба за еден месец е брзање а свадба за 3-4 месеци - не е брзање?

9. Avery

Avery Популарен член

Ребека, не разбираш ти. Требало девојчево или мајка и да направат профил на Фемина и јавно да обавестат дека е трудна и да образложат точно зошто толку брзаат. Вака феминките се чувствуваат излажано и без доволно информации за приватниот живот и личните одлуки на луѓе кои не треба воопшто ни да ги засегаат.

winter flower, dunika, dayla and 25 others like this.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

И онака темата е за трачарење, за Аделина погодија дека е бремена, затоа и брзо - брзо се потпишаа во матично, останува да почекаме и да видиме дали навистина невестата е бремена.

По нечија логика, невестата треба да има стомак за да сите видиме дека бракот е поради бебето, а не поради љубов. И најбитно, да видиме јасно и прецизно дека брзаат поради бебето, ама не мора да брзаат па за 1 месец, туку да почекаат 3-4 месеци за да е поокеј...? :?:

JuLleE and didisi like this.
  11. Avery

Avery Популарен член

Ја бев таа што рече за Аделина дека гарант е трудна. Баш и на шала се кладев со некоја членка во мекици. Али не пишував: што не каже Аделина дека е трудна што крие, што е ова брзање пред два дена се вереше...
    Ми ја сфаќаш поентата? Зарем кај невестите што се трудни на поканата од свадба треба да го пишува тоа? А поготово ако по некоја случајност се “јавни фаци”.
    Трачарска е темава, али се претерува по малце. Поготово што во едно државиче ко нас знаеме кои се јавните фаци.
    И малку е поразлично да коментираме утнат outfit на пример и вакви “шкакљиви” теми.

Ај да не досаѓам ја во последно време со муабетов, продолжете си со дискусијата за невестичето :D

JuLleE, Victorian and Rebecca_R like this.
  12. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

18 години има она уште не знае шо сака во животот мајка ќе била за кај се брзаат :headbang:

eta, didisi and Feminka22 like this.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Темата воопшто не е шкаклива, убаво е кога луѓе прават свадби, уште поубаво е кога некој носи живот во себе. Бременост пред брак веќе одамна не е нешто чудно или фрапантно, како за девојчево, така и за невестите кои не се јавни фаци.
    Се крена галама и за потпишувањето на Аделина и за овој брак а не гледам причина за тоа. Изгледа главен проблем е тоа што никој, никого не информира. Препоставувам, да напишеше Сузе дека керка и е бремена и затоа ке прават свадба, душебрижниците ке спијат многу помирно.

Матурантка е, 19 години има, ама што е тоа битно? Ако ти на твои 19 не знаше што сакаш, можеби они знаат?
    Како што можеш да видиш, Сузе целосно ја поддржува, па зошто ја лупаш главата у ѕид?

JuLleE, oblace1, Avery and 3 others like this.
  14. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Нели темава е за трачарење? Сигурно и вие некогаш кога сте слушнале дека некоја се мажи на 18, 19 20 години, прво памет ви паднало дали е бремена. Посебно во денешно време кога младите и на 30 сеуште не размислуваат на брак, а не пак на 18.

Alisa22, SexiLy, Yowannty and 10 others like this.
  15. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Баш дека е матурантка :?:мислам дека е прееерано за брак дете е она сеуште ахахха знаат да ќе видеме за 3-4 години до каде ќе стигнат. Сузе шо може да направи ќе ја поддржи нормално,ко мајка:)

16. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

точно

stevemila and Feminka22 like this.
  17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Девојче што заврши со мене основно е трудна па сега вие видете до каде сме со општеството.Се е могуче ама на 18 год. прабабите наши ги мажеле.Не би да забадам нос ама има нешто сигурно.

buba4e89 and VDT2906 like this.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Можеби и они мислат, ама ете, одлучиле да стапат во брак и да го роди бебето. Што е најинтересно, можеби и не е бремена, нема официјално известување. :lol:

Аха, кога возрасни луѓе стапуваат у брак, по дифолт знаат што сакаат и не се разведуваат. |(

JuLleE, Harper, didisi and 1 other person like this.
  19. m.i.g

m.i.g Популарен член

Јас имам пријателка што се омажи уште во втора год средно,двајцата беа по 16 год и еве 13-14 год покасно се уште во брак со 2 деца.
    Не мора да значи дека ако некој се омажи многу мал дека по дифолт ќе се разведи за 3-4 год

JuLleE, galapce, Macito007 and 2 others like this.
  20. didisi

didisi Популарен член

Да се мажиш поради бременост не е крај на свет мн бракови се така склопени и траат а има и мажени не бремени( демек од љубов) и после 5 год немаат деца и на крај развод... нема правила

VladeMila and supergirlmb like this.
Thread Status:
Not open for further replies.