Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Се знаеше дека ке го јаде,али овој пат како што гледам(од емисијата што ја води),има да го прават мелено месо,искрено заслужено е сето тоа.Јавно некој така да ругаш,да го исмејуваш па кај го има тоа бе?со кое право?кој фактор е тој да кажува за некој дали е убав,грд,убаво облечен или не?Само ќотек ке го доведе до ред и малце да паузира од дрогичката.

На stevemila и orevka им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.735
    Допаѓања:
    175.978
    Последна измена од модератор: 28 септември 2018
    На Bloom19, Chocolate.me, Lolipop23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.560
    аа тоа ли било :D

4. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Ако се секавате на емисијата на Васко Спасовски што одеше на Тв Алфа , таму гостуваше Малинкова и споменуваа трето дете , сега ако јас погрешно слушнав па погрешно сватив ништо трагично !

На orevka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    На Antebellum, orevka, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.907
    Допаѓања:
    163.787
    Лила направила посрамни и победни работи за да збори за срам.
    Како се понаша со натпреварувачите...

На Silver.E, Alisa22, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. queen007

queen007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    306
    Шо, имало обид за насилство врз Сергеј ?:D(facepalm)

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.075
    Допаѓања:
    131.201
    Лила,Сергеј,Боки........ :^)
    Се некој нив ги напаѓа...... :?:
    Ау,многу релевантни се,па...... :D
    Ѓоа се Доналд Трамп или Владимир Путин или Ангела Меркел. :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

9. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Нашле некои гревчиња таму :rofl::rofl:

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Шала на страна,Спенџи има нова флизура,да ФЛИЗУРА и не прашува дали сме спремни да и ја видиме нејзината боб флизура,ко да не сме виделе никад ние.
    :shake:

На Masnickaaa, TutiFuti, Antebellum и 2 други им се допаѓа ова.
  11. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.402
    Денес ќе нема Мода во знак на револт за нападот во 1ТВ.
    А баш си спремив пуканки и пуштив.
    Штета.

На Someonespecial, orevka и didisi им се допаѓа ова.
  12. TashSefton

TashSefton Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    1.758
    Ви ги читам коментарите и не ми се верува дека оправдувате насилство! Дури така, малку и со ситење за Сергеј... малку поише. Нит сум му фан, ниту сум гледала епизода од таа негова емисија, но од вакви коментари ми се приповраќува:puke:
    Тоа ми е исто ко малограѓанските коментари за Елена Велевска и случајот со семејно насилство. "Уште малку да се расоблечеше, па ај да не те тепа, си заслужила" WTF??
    Постојат легални и цивилизирани начини доколку некој се осетил ултра навредено од Сергеј, ко на пример тужба!

Последна измена: 28 септември 2018
    На GirlLove, Alisa22, calliope и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Она што го прави Сергеј ме потсека на младите што го доживуваат блуингот во школо ..
    Не оправдувам насилство , но кои сме ние и тој да кажуваме кој каков е ? Има жени и девојчиња што јавно ги исмејуваше , беше и брутален со коментарите ... Секој си има свое право како сака да си се носи , и како сака да изгледа , и да напоменам дека не избрале да бидат јавни фаци за да ги коментира јавно , а баш јавните фаци ретко ги коментира .... Ова е само блуинг што треба да престане !
    Еве на пример нека ги коментира само најубавите од инста , но знам многу што ги заклучија профилите токму заради него .

На GirlLove, stevemila, TheSecret и 5 други им се допаѓа ова.
  14. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    3.281
    Гледајте вака... Целава оваа ситуација, според мене, си има психолошка позадина. Имено, типот лечи комплекси, тоа апла се познава. Сака да покаже и наметне некој, демек, новитет во Македонија. Нешто што по Америка веќе одамна го има, арно ама, таму се занимаваат само со јавни фаци, зашто ги имаат на кило. Тука, кај нас, многу добро знаеме кои се јавни фаци и колку од нив се битни за јавноста. Може да направат 30 емисии и готово, сите ќе ги соберат во два месеци.

Она што е исто така важно е и фактот дека - ДА - сите што објавуваме слики на социјалните мрежи, автоматски се согласуваме да тие станат во сопственост на социјалната мрежа. Дали профилот ни е јавен или не - не е важно. Арно ама! Кога јас сум направил профил некаде и сум се согласил тие фотографии да бидат во сопственост на конкретната мрежа (апликација или што и да е) - тоа не значи дека се имам согласено да може било кој да ми ги зема и да си игра со нив како што ќе посака. Особено НЕ за да ми ги зема некој таму за да ме прикажува БЕЗ МОЈА ДОЗВОЛА на телевизија, при тоа земајќи си за право да ме КОМЕНТИРА со погрдни зборови. Или ај, со фини зборови, да речеме. Било како, сепак ме коментира.

КОЈ сум, на пример, јас, за да мене тој Сергеј ме коментира? Ако имам профил на Инстаграм, тоа не значи дека по дифолт сум модна икона. И што тука он има да ме коментира? Тоа што јас (или кој и да е друг) сака да се облекува „улично“ или не обрнува внимание на бои, мода и слично - зошто да е цел на некој си таму водител кој се замислува дека е нешто кој знае што? Нити сум јавна личност, нити ништо. Сум си постирал слики на Инстаграм и сега, што? Он мене ќе ме пушта на емисија и ќе ме вреѓа за тоа дека сум се облекол вака или онака? Абе дај...

Ако више запнал да е така, нека коментира профили на оние кои имаат пишано во биографија и претендираат да бидат модни инфлуенсери. А не на обични луѓе. Па дури и во тој случај треба да си тури прст на чело пред да каже било што. Не може он така да вреѓа, да се крсти, да припаѓа... Алооооооооо, кај живееме?

И што е со тие психотични, да не речам шизофреничарски испади? Му се јавувала Мерлинка? Снежната кралица? Па уште и на ШТИКЛА. Мислам... Страшно. Можеби неговиот вкус Е садо-мазо или што ти јас знам, ама тоа не значи дека треба да го применува на гледачите. Невкусно е.

Немам ништо лично против него, да не се разбереме погрешно. Нека си живее како што си сака, нека си прави филмови и нека си ги тера, секој од нас си живее во свој филм. Но, немаме дозвола да така јавно вреѓаме и судиме за било што. Освен, секако, како што кажав погоре - ако сме ЈАВНИ личности. Тогаш сме на тапет и сосема е природно за нашите појави да коментираат по телевизии.

И на крај, во врска со тоа дали профилот е заклучен или не - јако е што ние тука, во Македонијава, ко што сме клети и уживаме да местиме... Постојат ликови кои ти се пријатели на апликацијата, па на тој начин ги препраќаат сликите со ScreenShot или некако. Автоматски профилот НЕ ти е заклучен, ако решиле да те наместат.

Јас да видам нешто такво, би тужел и би одел до крај, тоа веќе навлегува во нарушување на приватност.

Ова сеа на крај излегува дека, ако на него му текне, може да ми земе фотка, да ми ја обработи, да ме измонтира и да збори за истото у емисија. Мислам, буквално така испаѓа. А и нивните оправдувања го потврдуваат тоа. Демек, си се согласил сликата да е јавна па сеа они нишо лошо на праеле коа ти ја земале за на емисија. Абе дај? Кај потпишал некој договор, кај удрил некој копче дека се согласува да сликите му ги објавуваат по телевизии? Па дури и да имаат право, сите телевизии им ги засенчуваат (маскираат) очите и имињата на корисниците на профилот. Во најмала рака ТАКА треба да постапува, а не јавно апла да се гледа и име и све. Не е фер, дали ме разбирате? Не е фер, зашто ликовите 90% не му се јавни фаци туку обични граѓани. Си има категорија која автоматски може и треба да се коментира, а тоа се јавните фаци. Ова како селска чешма станува...

Последна измена: 28 септември 2018
    На GirlLove, lothen, oblace1 и 15 други им се допаѓа ова.
  15. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Мислам дека ги коментира само оние што се пишани како Public figure и “блогери”. Јас многу од оние девојчиња не ги знам ни познавам а се “паблик фигур”.
    Имам пишано дека не го правдам Сергеј ама ако и јас имам се на изволте,го отворам профилот за да имам следачи и лајкови,се пишам дека сум јавна личност тогаш нормално е да очекувам дека ќе ме искоментира.
    Реално стварно има некои девојки што се ужас,дефинитивно треба да го сменат стилот. Мене ме нервира кога за едноставна фотографија сликана во хотел вика дека е мисс лоби хаха или сл на тоа.
    Јас не знам стварно кај да се сликаме?

На lovestoneddd, Someonespecial, didisi и 2 други им се допаѓа ова.
  16. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    3.281

Тоа ми е и муабетот. Ако веќе си потенцирал/а дека имаш тенденција да бидеш модна икона :))))) (што е многу популарно а е тотално без везе, оти сите мислат дека се модели) - тогаш добро, нека те коментираат. А и тоа со public figure или како и да се вика...

А бе страшно. Ја сум рекол и пак ќе речам: Интернетот не' уништи.

На Shmizla94 и m.i.g им се допаѓа ова.
  17. Русата

Русата Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    372
    ова ми е класична измислица како за Лила украдениот профил и слично, 1ТВ користи многу ПР и маркетинг кој го вади како идеја од филмови и книги. КАТАСТРОФА

На theunforgiven, LollySky и referentka им се допаѓа ова.
  18. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    19.812
    За ова што го прави Сергеј во некој земји се оди и во затвор. Не знам дали е свесен дека некогаш коментира деца, тинејџери кој се во наосетливиот период. Сите знаат какви се децата по школите и дека едвај чекаат да најдат некој да го исмеваат, ќе си речат штом на тв ги исмејува зошто па ние да не. Неможе да сфати како може да влијае сето тоа на децата психички. Некој деца може и да си посегнат и по својот живот. Дали е свесен како се чуствува некој кога ќе се види на тв како го ругаат и исмеваат.

На kim.k, khaleesi1, theunforgiven и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Ја незнам како некои луѓе го сметаа за "идол" Серѓеј . Мене просто ми е одвратен ,циничен и мизерен да не речам ПОДВИЖНА ФИГУРА :puke:

На antonelala, VDT2906, Antebellum и 3 други им се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Тој да беше свесен немаше тоа да го прави.

На Antebellum, VDT2906 и orevka им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.