Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Да се тврди дека на некоја личност и е потребна пластика за да задоволи нечии стандарди за неживотински изглед е нон сенс.
    Глупост пар екселанс. Поза, облека, однесување, тоа е се стекнато. Коски на лице се наследени. Плус девојката е симпа.
    За самостворени накази со 5274 операции треба да браниме, а исто природно треба да браниме? Едно е трач а друго глупави квалификации.

На anggell, Masnickaaa, PaLaVa и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992

Мојата омилена...Слава ти голем човеку!!

На Tajnaotrovna, BabyStyle, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.826
    Допаѓања:
    142.298
    Девојчево Теона е премало за вакви коментари. Има 15тина години и многу кеш, ама не треба да и викате грда. Дете е тоа. Ова е интернет булинг на малолетничка. Лила и Мелита се баби и можат се да издржат. Ама дете не.

На TutiFuti, anggell, Feminka22 и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.783
    Допаѓања:
    14.609
    Точно, реагирам и ќе реагирам. Разбирам конструктивна критика, разбирам некој да не ти е симпатичен, ама не можам да го сфатам мотивот да навредуваш друг човек со одвратни епитети.
    Баш се прашувам дали истите тие од својот Фејсбук профил каде се потпишани со име и презиме би ги коментирале тие гадости. Ама не, удобно сместени во своите фотељи, зад корисничко име и аватар многу е лесно да се коментира.
    И за откривање на прљав веш на јавните фаци го имам истиот став. Ние во државава со едвај 2 милиона народ, секој со секој сме или роднини или по некоја линија поврзани. Од тетка на вујна, на другарка снаата и слично секојдневно слушаме разни муабет. Тоа не значи дека се тука треба да се споделува, па уште уз пат и малце да се исфилува.
    И знам дека темата е трач муабети, ама имајте на ум нешто- кога кажувате мислење за некој друг тоа повеќе зборува за вас, отколку за другата личност ;)

На Masnickaaa, Monella, PaLaVa и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Децата нека се држат настрана од светот на возрасните. Моден блог не е за деца. Треба да се свесни дека секој има пристап на нет и секој може да каже што сака и мисли без филтер на јазикот затоа што анонимноста тоа им го дозволува. Можеш јавно да нападнеш некој како Сергеј ако вреѓа на тв, но како ќе запреш анонимни на нет?

На piglet1, Feminka22, Alisa22 и 17 други им се допаѓа ова.
  6. b.o.n.i

b.o.n.i Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.608
    Кои патетики со морализирањево, човече, дај олабавете . Дете било (прво не е, ете нели правник е) ќе имало психички последици. Мај ес! Ако некој е јавна личност, и може да се носи со некоја си награда од Англија за блогер, може да се носи и со коментари за физичкиот изглед.
    А тоа што некој го вулгаризира мојот коментар со : 'тврдење за пластики, операции...бла бла.' се лично комплекси и не ме занимаат.

Ќе му биде страв сега на секој да искоментира нешто за некого, зошто ќе нарипате одма вие чесните, со високи морални вредности, што по цел ден дремете на темава.

На Feminka22, Alisa22, Aneta92 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.826
    Допаѓања:
    142.298
    Мене ми личи на 15 годишно дете. Од сликите. Одговорноста ја носат родителите за неа. И не само од ликот туку и ставот и целокупниот впечаток оддава став на 15 годишна.

На Feminka22, celineparis и Shmizla94 им се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Да, затоа реков дека тоа е океј. Ти реагираш кога некој рандом ник, најчесто целосно анонимна личност користи навреди и разоткрива прљав веш. Ама немам забележано тоа да го правиш селективно, туку реагираш кога некој претерува, небитно за која личност се прави муабет.

Во оваа ситуација реакцијата беше селективна, по не знам кој пат излегоа на површина двојните стандарди.

Нејсе, ако девојката е на факултет за политички науки, како е возможно да има 15тина години?

На An-na и Avery им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.826
    Допаѓања:
    142.298
    А кај на инста пишува тоа? Јас не знам која е на форумот. На инста личи на дете.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    https://fashionel.mk/intervju/svetot-niz-ochilata-na-makedonskata-blogerka-teona-mango

Кога веќе сме на Европска територија, покрај модата, да зборуваме и за образованието. Студент си на Квин Мери Универзитетот во Лондон. Од вкупно десет универзитети во САД и Велика Британија на кои си била примена, зошто токму се одлучи за овој Универзитет?

-Среќна сум што сум тука. Одлуката не беше лесна, но она што беше клучно е Британскиот систем на високо образование во областа која јас ја избрав, а и рангирањето на Универзитетот, повторно во областа што јас ја избрав. Лондон е сепак светски центар на општествени случувања. Тука на QMUL ги имаме на располагање сите извори за учење, истражување и вмрежување за иднината на нашите кариери. Ако Ви е потребно нешто на одредена тема, имате докажани експерти кои ги сретнувате секојдневно, една од најбогатите универзитетски библиотеки Ви е на располагање а мрежата на алумни е импресивна. Ова е средина на луѓе кои високо целат.

Факултетот за политички науки е еден од листата високо рангирани во глобални рамки. Интересно е тоа што секој размислува независно, се опишуваат искуства и се зборува вистината. Затоа најголемо богатство на мојот универзитет се луѓето кои него го сочинуваат. Тоа се личности кои те предизвикуваат и инспирираат, a тоа се професори, предавачи асистенти или колеги студенти од сите страни на светот.

Гуглав Теона Манго. На форумот ја има само во https://forum.femina.mk/threads/Блог-поврзан-со-модата.2989/page-107 , барем јас само таму ја имам забележано.

11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.451
    Допаѓања:
    90.872
    Студентка е,значи полнолетна личност која јавно ги споделува своите фотогграфии и заработува од нив.
    не гледам проблем зошто да не се коментира на тема за тоа.
    Девојчето не е убаво но очигледно има сенс за правење пари од блог.

На Feminka22, candy.cane, BabyStyle и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.826
    Допаѓања:
    142.298
    Чим е полнолетна, хејтајте :) И да, личи на дете, не на возрасна девојка.

На TutiFuti, Feminka22, Mari-Ja и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Wild.Cat96

Wild.Cat96 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    724
    Не е детe има сигурно 19/20 години, безразлика на возраста булинг е булинг...дали е на девојче од 15 години или на жена возрасна од 50 исто е...

Последна измена: 16 октомври 2018
    На Feminka22 и Gosh им се допаѓа ова.
  14. b.o.n.i

b.o.n.i Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.608
    И јас од овде видов дека е на студии. И да, главно е на темата за блогирање, форумот го користи само за себепрпмоција, нормално дека нема да хејта на оваа тема од тој профил :)

Еве ќе речам дека од друга страна многу ми се допаѓа што Роуз (која патем е многу убава и пријатна за око, и почна меѓу првите со свој блог) која иако и се знае идентитетот, не го користи форумот само за своја промоција, туку активна и на други теми.

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  15. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    2.578
    На b.o.n.i му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Русата

Русата Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    372
    Зошто е Лила облечена во спавача на роденденот? :|

На Dignidad, Mari-Ja и VDT2906 им се допаѓа ова.
  17. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    19.811
    Баш го отворив инстаграмот на Теона, убави слики и воопшто не е грда како што ја прикажувате. Неможе секој да биде совршен и девојкава не е ама па и не е грда.

Сигурно другар и Серџо и кажал дека така е фешн и најубава. :)

Последна измена од модератор: 17 октомври 2018
    На Angel06, Mari-Ja, lovemme и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.535
    Допаѓања:
    43.752
    Да ти се плукнам на малограѓанштината, животинче едно у душата...

Грди луѓе, убијте се нежниве да можат инста да скролаат...

На ivi1987, Feminka22, VDT2906 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.402
    Бокица и купил на Лилето Ив Сен Лорен штиклички од 1200 евра за роденденот,машалаа

На buba4e89, Feminka22, Mari-Ja и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Од машка гледна точка убава е девојкава. Симпатично лице и убава насмевка.
    Единствено не ми се свиѓа таа себепромоција овде, а сигурно не е единствена. Нели за реклама се плаќа?

На Feminka22 и b.o.n.i им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.