Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.190
    Допаѓања:
    13.623
    Мислиш нема некој што тужел?
    Да имаше барем 1% правда во оваа банана држава во најмала рака ќе ја забранеа емисијата.
    Но неее тие се со власта и никој ништо не им може уште ја појача емисијата со балони, мечови и разни предмети за да биде уште поинтересен и повпечатлив.

На buba4e89, PaLaVa и Crnookata им се допаѓа ова.
  2. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.361
    Dzabe I da go tuzat,pak nema da uspeat

Vo pravo si,denes I drugarka sto lubomori ke mu prati slika so cel da te unisti,I od poznanici treba da vnimavas.

Последна измена од модератор: 24 ноември 2018
    На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Не ги превзема он.Му ги праќаат.
    Пример ќе ти скриншутнам слика и ќе му ја пратам.Така он ќе дознае за твоите слики сфаќаш?Тогаш МЕНЕ можеш да ме тужиш.
    Друго нешто пример јас ако ставам слика со тебе, Станка, Петра без ваше знаење можете да ме тужите.
    Толку папрацо лов има толку ругање има не се тужат не па сега.
    Плус кога става слики од рандом луѓе им ги мати лицата, е тоа е поштено веќе.

4. Carissa

Carissa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2017
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    613
    Ако прочитате убаво во Terms of Use, се согласувате со тоа само Instagram да има право да ги користи вашите слики, а не некое трето лице.
    Исто така, Public профил значи дека секој на таа платформа може да ја види вашата слика, а не дека секој може да ја споделува каде сака. Секое споделување без дозвола на сопственикот на сликата е нарушување на авторските права.

На buba4e89, Victorian, Wild.Cat96 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    6.069
    Може сликата да не може да ја споделува, ама скриншот од сликата ?!
    Тоа е посебна слика, чиј автор е некој друг кој решава да ја сподели

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.762
    Јас мислам дека му ги пракаат со скриншот сликите ...
    На пр: Мене Петкана ме мрази бидејки сум и згрешила нешто , и ке влезе кај мене на инста и ке ја одбере моја најлоша фотографија од 2010год (од времето на дедо Ное , каде што и нормално поинаква била модата) и серко ке ме руга зошто сум била така облечена како од 15 век....

Моја школска беше предмет на ругање и тоа со фотографија од 2013 година поставена , баш коментиравме дека не е можно серко да си го троши времето за цело време да и чачка по фотографиите туку некој му ја пратил ....
    Така да на женската болна љубомора и нема крај :)

На Animali, Crnookata, PaLaVa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
  8. cimparka

cimparka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2018
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    997
    Дечки прочитавте ли што му се случило на Тајзи на аеродром. Искрено мене ми е верно, и не никогаш нема да се оправеме. Место извинување, тие гледаат да го заташкаат случајот.
    Еве го неговиот статус ( се извинувам но од моб. не можам да прикачам слики т.е скриншот) На неговиот профил има слики од куферот, целиот парчосан.

"Чекав на гејт многу брзо по оставањето на багажот и слушнав на врска дека ме бараат итно да се спуштам пред влезот на авионот имало голем проблем со мојот куфер.Сакаа да ми наметнат вина на мене,да ме наместат дека наводно сум носел нешто запаливо.Во куферот имав гардероба за настапот во Швајцарија и лекови за хронични болести кои секогаш ги носам со мене кај и да одам и никогаш немало никаков проблем и ништо од тоа не е забрането за транспорт.Знаев дека има некоја позадина,дека пробуваат да сокријат нешто и по брза постапка да ја замаглат вистината .Крајно непрофесионално однесување од страна на вработените при што дојде до голема расправија и летот каснеше 20 минути поради тоа.Ми кажаа ако сакам да направиме записник ќе морам да останам во Македонија да не летам.Ми направија додатен стрес иако имам клаустрофобија и фобија од летање.
    Но неможеш да спречиш човек да го направи она за кое што живее.Отидов со црна кеса за ѓубре во Базел со оштетена гардероба на аеродром и пак професионално го изработив настапот во Берн на кој имаше над 1000 луѓе.
    Направивме одлична забава заедно со уште неколку колеги од македонската естрада.
    Кога се вратив во Македонија го пријавив случајот кај надлежните служби на аеродромот и почна да се расветлува.По истрагата која ја спровеле всушност го прегазиле куферот со камиончето за транспорт на багажот и го влечеле под него до авионот а неколку од вработените кои веројатно имаат одговорност за да не поднесам тужба токму поради тоа ми се нафрлија да ме убедуваат дека ја сум виновен.Многу патници видоа што се случуваше пред авионот и каков стрес и штета ми направија.Заминав така без лекови и оштетена гардероба да не зборуваме за нарушен углед и права,пак ќе напоменам со црна кеса за ѓубре.Ќе поднесам тужба до TAV I WIZZ AIR и ќе барам обештетување за ова,како и сите виновни да бидат санкционирани .
    И покрај се јас сум само борец за вистината и слободата а вие ако сте голема компанија ќе реагирате.Сите финансиски средства ќе ги донираме хуманитарно за девојче кое боледува од церебрална парализа и е на лечење со матични клетки во Русија.Ако има барем некој победник во сево ова, нека биде таа...

Поздрав од Пироманот

Share Love - Zee"

На Ivan4e04, Elen4e_sonce, candy.cane и 5 други им се допаѓа ова.
  9. antonelala

antonelala Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    4.694
    Ми се има случено истото!!! Ми го донесоа распаднат куферот и еден по еден доаѓаа да ми носат прслуци по пистата што паѓале. Кога се побунив ми рекоа океј, добеси ни фискална и ќе ти го платиме куферот...вие колку време чувате фискални од куфер??? Бев на викенд во Мк и така си заврши се.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  10. cimparka

cimparka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2018
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    997
    Значи страшно, разбирам се може да се случи, ајде да падне и да го согазат, но нека признаат и се извинат, а вака уште повеќе те срамат. Мизерија тешка, Европа само нас не чека. Сигурно има камери и лесно може да се види што се случило, па слободно може да ги тужи...освен ако магично камерите баш во тој миг не работеле..оти нели ова е Македонија и се е можно..

На LollySky и Feminka22 им се допаѓа ова.
  11. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.413
    Допаѓања:
    8.500
    Срамота, за срамота сме во секој поглед. На сите страни запослени суштества без грам воспитување, култура и професионалност пред се. Ужасни се. Дај боже Тајзи да ја истера правдата до крај и најбитно да не се откажува, му посакувам се најдобро.

На Harper и LollySky им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Инстаграм воведе нотифакција за скриншотови на стори, а ако ти си решила да ме газиш мене а јас го тужам Сергеј, Сергеј ќе биде принуден да каже од кај ги земал сликите. И така и двајцата си носите санкции. Ако мислиш дека си вечен скривител на вистината, тогаш можеш само да си мислиш.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Не покажува ако напраиш screenshot на стори.Само во direct ако напраиш.
    За сториња само на Снап стига нотификација.И плус имаш 100 опции да останеш анонимен.Можеш од фејк профил да ги пратиш сликите сфаќаш.Така нема да се знае дали си ти или некој трет.
    Сепак лошо е да праќаме туѓи слики на било кој, кругот се врти.

14. Wild.Cat96

Wild.Cat96 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    723
    Тој што треба да одговара ако некој тужи за тоа што Сергеј користи лични фотографии без согласност е главниот уредник на 1тв. Главниот уредник е тој што одобрува дали нешто ќе се емитува на програма или не. По самиот факт што Сергеј коментира слики кои некои индивидуи поради било какви причини им ги праќаат од нивни пријателки или не пријателките ќе заклучите колку уствари се малоумни во 1тв. Нека си се држи Сергеј до коментирање јавни личности и нека ги остави обичните луѓе на раат.

На PaLaVa и Luciferovog zlo♧ им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    И од фејк профил по ip-address ќе те дознаат.
    Тоа што Сергеј го прави е сајбер булинг или тв-булинг.

На PaLaVa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Верувај ми во полиција нема да се замараат освен ако немаш врски.
    Прва работа има толку криминал во земјава што не им е дојдено до ,, cyber bulling”.И не е баш булинг бидејќи не ги навредува само го критикува нивниот изглед со свој фонд на зборови.Ти можеби тоа поблаго ќе го кажеш, некој друг уште погрубо.Затоа кажав има privacy policеѕ кои НИКОЈ не ги чита и не ни знае за што се работи уствари во нив.Ако ти веќе ја ставиш сликата на Инстаграм џабе што е на твојот профил, таа веќе не е твоја сопственост.Поготово за тие што имаат ставено Personal Blog итн..
    Сами си носиме одговорност, мене никој не ме тера да ставам вакви или онакви слики.Сè што си ставам е на моја одговорност.Ако некој сака да изиграва глупи Август и прави циркуз од себе ни Сергеј ни Стнако му е крив.Види ги погоре screenschot-ите што ги постнав.Убаво си пишува: WHEN UPLOADING PHOTOS AND VIDEOS CHECK YOUR PRIVACY SETTINGS ON THE SOCIAL MEDIA SERVICES.
    Другото : WE DON’T CLAIM OWNERSHIP OF YOUR CONTENT THAT YOU POST.

На MamacitaBuena и LollySky им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Не,ако им опнеш тужба која чини 300 евра и те како ќе се замараат. Многу пари ќе треба Сергејчо да го одврзе ќесето.

Ако јас ставам слика таа не е моја сопственост?! Феминке џабе лафиш 2часа- секоја слика подлежи под авторски права.

На stevemila, PaLaVa, Crnookata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Те сфаќам јас што сакаш да кажеш, ама не ми ја сфаќаш поентата изгледа.
    Таа е твоја СОПСТВЕНОСТ ама не е и твоја ПРИВАТНОСТ.Капиш?

19. Wild.Cat96

Wild.Cat96 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    723

Точно не е приватност, но тоа не значи дека е дозволено некој да користи твоја фотографија без согласност на национална телевизија и воедно да те омаловажува и да ти посочува секакви навреди. Тоа што од прееска цитираш termns and policies на инстаграм е всушност дека во случајот како Сергеј, инстаграм не сносува одговорност за тоа што твојата слика била превземена и искористена, ова значи дека не можеш да го тужиш инстаграм но секако дека можеш 1тв :)

На Feminka22 и PaLaVa им се допаѓа ова.
  20. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.361
    Dzabe I da tuzis,kako prvo nema kaj kogo,da bese asalna vlasta nemase da go ima Sergej,nikoja obicna devojka ne saka da bide javno kritikuvana,ne e sekoja manekenka ili faca na insta.

На Feminka22 и PaLaVa им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.