Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.397
    Допаѓања:
    260.047
    Лилит ама има девојки кои шминкаат со подобри пудри. Имапа не е убава ни за еднаш, ете не мора MAC ама има далеку поквалитетни пудри кои издржуваат и не мрдаат по цели денови. Тврдам оти се шминкам и знам.

На Rama, Lilit, MacenceEna и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Јас што одам кј една шминкерка за 500 ден ме шминка, едвај успевам да ја тргнам после себап. Абер неам што користи, ама алал да и е. Знае да мњ погоди увек, да не сум ко Круела

На Rama и Feminka22 им се допаѓа ова.
  3. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.346
    Допаѓања:
    19.855
    Све е до техниката на нанесувањето на шминката и подлогата пред пудрата. Тоа ја прави трајна шминката без да се растекува.

На realGirl, galapce, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.126

Сериозно споредуваш Импала и Mac? Финишот и изгледот прво не се споредува. Друго има разлика Essence фиксатор и Urban Decay фиксатор верувај дека со вториот шминката е свежа и после 12 часа. Е сега и јас викам дека некои производи се преценети, јас многу голем дел на козметика користам на Golden Rose затоа што ми одговара и сум многу задоволна ама Estee Laudee Double Wear со Golden Rose, Loreal или било која од нив никогаш не би ја споредила.

На kukla21, butterfly6223, ane.bella и 25 други им се допаѓа ова.
  5. HelenaMuller

HelenaMuller Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    843
    И не знам од каде заклучокот дека станува збор за 50 степени и свадба, апсолутно неточно и едното и другото :D Како и за ефектите од евтината и скапата шминка. Исто е, ама не е исто ;)

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TashSefton

TashSefton Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    1.758
    Само колку за инфо: и од Mac и од Estè Lauder double wear и од Armani и од Marc Jacobs пудрите може многу лесно да се изгледа "cakey".
    Односно од се' што е пудра. Затоа, се инвестира у проклето добар прајмер и тониран крем кој нема да двои со вратот и нема да истакнува пори, туку ќе го прави лицето да изгледа природно и хидрирано. После само се дотерува со добар хајлајтер и бронзер (по потреба) и voila изедначен тен без ефект на маска.
    Се разбира, spf 30 до 50 задолжителен без разлика на годишно време.

На Minci13, Rama, Victorian и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.948
    Допаѓања:
    164.154
    Кога некој ме шминка ама ич не ми е гајле дали ќе ми шлапне импала или не знам веќе што се дур убаво изгледа.
    Малку не си сфатила што била поентата.
    Тоа што користам во континуитет тоа ми е важно, а за да ме шминка некој за со бренд не плаќам, плаќам за ефектот и начинот, бидејќи се фрлија на коментари за тоа што употребувале шминкерите. Најпознатиот наш шминкер шлапа до импала ама е во тегличка на бренд пудра, финишот го прави со МАС камена.
    Ама баш фино дере, но се дур не знаат он ќе биде врвот.
    Употребувам паралелно МАС watherlight, Double wear Este и Laura Marcier Flawless lumiere, извини ама бог и шеширџија се Есте и МАС за Лаура. Ама тоа што мене ми одговара тебе не ти одговара и е нешто што во секојдневие го употребуваш, ама за еднократна шминка?! МАС и есте кога ќе дотраат 12 саати, важи.
    Кога "купуваш" шминка за настан гледаш практично да ти дотрае едно 12 саати, а не па сум дала пари нека биде од скап бренд, а тоа што мачкам можда и паштета другите денови нема врска е нештото што многу ме нервира. А од друга страна сакаат трајност. Шминкер плаќаш, а не пудра, пудра ќе си купиш па фино ќе и речеш со ова шминкај ме, а неа и плаќаш за работна рака. Као со молер да си имаш работа, исто е.Импалата е отров, има жива и затоа трае долго, имаат жива многу пудри, ама проблем е кога таа жива се мачка секој ден, а не зошто Фран мачка еднаш.
    Се надевам ме разбра сега.
    Ама да, стојам зад тоа дека мачкаме преценети шитови на лице, Laura Mercier ми е откритие неколку години и би дала, а се друго е шарена лага, MAC особено сега и порано, ни приближно не е ист. Ама да ме шминка друг, не му плаќам за брендот, му плаќам за талентот. Дец ит.

Последна измена: 9 декември 2018
    На DAngel, galapce, Cricket и 11 други им се допаѓа ова.
  8. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.402
    Кај скапите пудри,за разлика од ефтините има камуфлажен ефект.
    Прикриваат дури и цели тетоважи,а не пак акни или неизедначен тен.Со една капка буквално Еstee Lauder Maximum Cover го покривам цело лице и врат.Импалата и ја оставам на внуката да си игра со неа.
    Небулозно е да расправаме дека скапата брендирана козметика е ист квалитет со пазарската.
    А во врска со шминкерите,најдобри би било да си одите кај проверени и многу познати,како на пример Дадар.Фросина сама нека се шљапа Есенс за 50 евра,и плус многу нападно шминка за мој вкус.

На Rama, dunika, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.948
    Допаѓања:
    164.154
    А вака да ве прашам у кафич вода пиете у скап кристал само зошто сте у кафич?
    Некои барања ни се одлика на долгогодишната македонска немаштија во комбинација со пристап до интернет и руралност на што краен резултат е снобизам.
    Ама така оди тоа за се.
    И се дур збориме за шминка од 50 евра а часови по математика 5 евр - тоа е, ќе гувееме во хроничен простотилук.
    Кога ќе сфатите дека на шминкерот не му плаќате (според мене и со 24к злато да ве мачка некој над 1000 денари за шминка не е нормално, но добро нели уметност е и тоа, а уметноста се цени...шознам) за потрошениот материјал туку за талентот? На шминкер не се плаќа за бренд козметика.
    Купете си убава пудра и шминкајте се сами.
    А и ко што реков многу од скапото е тежок шит.

На Dream-Girl, Gosh, mKdevojce и 15 други им се допаѓа ова.
  10. HelenaMuller

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    843
    Сечија кожа е приказна за себе.
    Мојата паштета е за некого кавијар и обратно, а и малку е невкусно да донесуваме заклучоци на слепо за тоа кој со што се мачка и колку тоа чини, како и за простотилукот и руралноста на другите (извинете божице на урбаноста и елоквентноста што Ви го реметиме раатот).
    Инаку, талент без соодветен алат за работа не признавам, особено не за таа цена. Ако бараш 3 илјади денари за својот талент, најмалку што се очекува е квалитет за цената. Тоа не значи прескапо, ама не и пудра што за два саати растекува и наместо да ги покрие ги истакнува сите недостатоци. Ова не се однесува само на Фран, јас го споделив своето искуство со неа. Другиот дел од муабетот е мешање баби и жаби.

Последна измена: 9 декември 2018
    На Rama, MacenceEna, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    Леле @Lilit врв си со споредбите. Ова твоето ми доаѓа како купувам стан не ми се важни матрејалите туку техниката на градежникот. Па после леле се се слуша од станот до мене, леле распука ѕидот од еден мал земјотрес ... Па ќе се убедуваме дали е до градбата или до матрејалите. За жал се додека постојат луѓе како тебе, кои не ги поврзуваат работите една со друга, односно сметаат дека матрејалот е помалку битен од конструкцијата, и обратно, ќе бидеме едно нефункционално општество полно со проблеми. Секаде се бара квалитет само кај нас Не. Ние нели треба секогаш да се задоволуваме со половична шминка. Добро блендирање, пазарска пудра. Одличен ресторан, совршен готвач, коњско месо внатре или радиоактивна риба. Ама ако ни е, до нас е.

На XstrongerX, MayDiamonds, butterfly6223 и 27 други им се допаѓа ова.
  12. HelenaMuller

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    843
    Колку за илустрација, моите "паштети" чинат троа појќе од тие што ти ги наброи, ама дегутантно е да се расфрламе со бројки и заклучоци за нешто што не го знаеме, а "нѐ нервира".

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.126
    Не @Lilit кога одам на шминкер плаќам за талентот и за квалитетот на продуктите, затоа што колку и да се лажеме има голема разлика Essence, Makeup revolution сенки со Anastasia Beverly Hills или Natasha Denona. Кога веќе си избрале професија како шминкери нека си вложат во бизнисот како сите други и мора да си имаат содветни алатки.
    На денот на свадбата платив за жал за “талентот” затоа што не проверив со каква козметика шминка па шминката за пола ден буквално ми изчезна од лицето а тушот ми се размачка само што дојдов дома па тогаш уште повеќе се уверив во важноста продуктите да бидат квалитетни.
    И да платив огромна сума а добив ништо.

На XstrongerX, butterfly6223, Nellie и 36 други им се допаѓа ова.
  14. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Фран ги имаше мои другарки бајаги утнато за матура, пудрата особено толку побела од нивниот тен ко вампирки беа, иако за очите немам збор погодени им беа...едната и фризура правеше таму, до вечерта скроз и падна па ја преправаше, за тие пари ич не вредеше таа шминка (1500 мислам беше тогаш) а што продукти користела стварно не знам...мене за истите пари за матура шминката не ми мрдна дур не ја измив со све карминот (скоро 24 саати) тука имаат улога и продуктите не само техниката.

На buba4e89, Rama и TutiFuti им се допаѓа ова.
  15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Se profesionalci za sminka. Ne da zabegavte od temata...

На PrincessAurora, Rama, Stories и 4 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    На прсти се брои колку пати ме шкинкале.
    Секогаш одам со куферче со свои шминки и прашувам кои ги користат.
    Ми кажале, не ми се допаднало, сум направила договор за шминка со моја шминка и готово.
    За свадбата, пробната шминка, беше со нивни шминки. Црвенила и лишаи бев. Едвај се управив.
    Прв и последен пат беше тоа.
    И те како квалитот мене ми е важен. Секоја кожа не трпи се.

На DAngel, sorbet, Ivan4e04 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.681
    Допаѓања:
    126.576
    Оти ко? :))

На XstrongerX, thequeen95, ane.bella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Кога давам 50 или 100 евра за шминка, сакам фул третман. Сакам чисти четки, сакам квалитетни производи, а сакам и крајниот ефект да ме воодушеви. Ма сакам професионален однос од секој аспект.
    Не може да ме правиш будала при памет и за 50 евра да ме шлапаш со пудер од 100 денари. Девојка која работи дома, и патем користи ревлон пудра, за шминка бара 600 денари.

Estee Lauder и Импала ке имаат ист финиш само кога Пенти и Lisca ке понудат ист квалитет на градници.

Црвенила и лишаи најверојатно ти се појавиле поради нехигиената во салоните. Со истите четки и сунѓерчиња нанесуваат шминка на сите клиенти кои поминале кај нив тој ден, а не би се изненадила четките да ги мијат 2-3 пати неделно.

На DAngel, galapce, smajlii и 16 други им се допаѓа ова.
  19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    @Rebecca_R голема е веројатноста, во право си, затоа во куферчето си имам и свои четки.
    Но имам преосетлива сува кожа, склона кон лишаи и црвенила од разни неквалитетни производи, сеедно препаратива или декоратива. Нешто од типот импала сигурна сум дека би било фатално за мојата кожа.

На Ginger^, Rama, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Тоа плус, и јас имам осетлива кожа склона кон акни, па не би сакала да знам каков ефект би имала некоја пудра од типот на импала или малена. А нечистотиите на четките имаат дополнителен шмек.

Ми се ежи кожата кога ке помислам дека девојката пред мене можела да има рана од акна, ама и јас да имам некоја раничка исто така. Да не ги заборавам херпесите и останатите чудесии.

На Ginger^, Rama, Harper и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.