Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.588
    Значи со 8000 плус 3000 од миење чаши ништо не се реновира, плус од тие пари да јадеш треба. Пред година ипол стававме фасада, нови прозори се по ред. Само за тоа отиде ненормална сума на пари, значи само надворешно што средувавме, а куќава на дечково е целосно за средување. Имал материјал нешто, е што дека имал, и ние имавме и список и материјал па уште пет пати бевме да докупуваме, а списокот само си растеше. Без пари не се почнува и да имаш нешто материјал, не се знае што ќе искрсне и прифали.
    Башка за некои работи си треба мајстор а не другари. Што да викам јас мои другари кога една шајка што се вели дали ќе заковаат правилно. Треба да знаеш да работиш , не само да се појавиш.
    Друго, бидејќи мм потекнува од градот на најголем број вработени во Авганистан, голем дел од другарите му се таму, еве ќе ви кажам не ги сожалувајте дека отишле од мака, не се сите од мака таму, многу се од ненаситното човечко око.
    Убави работни места, приватни бизниси, дуќани под ќирија, а тие одат и по неколку пати.

На naturally, PaLaVa, Victorian и 6 други им се допаѓа ова.
  2. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.346
    Допаѓања:
    19.851
    Има пријатели кој можат да му кажат.

3. teap1

teap1 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    75
    Сакам да ве прашам какво мислење имате околу Сергеј Варошлија и неговите коментирања ? :lol::)

4. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    За многу работи е во право, ама начинот на којшто збори не е на место. Уфилман е и не е објективен.

На Svetoslava му/ѝ се допаѓа ова.
  5. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.346
    Допаѓања:
    19.851
    Има цела тема за него отворена. Таму имаш мислења.

6. teap1

teap1 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    75
    Благодарам на информацијата

7. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    Јас кога бев без работа ниту една другарка не ми беше кажала за ниту еден оглас. Ниту пак аплицирала во мое име.
    Многу чудо во оваа тема сите имате светици од роднини и пријатели а во другите е обратно. Се жалите како непостојат пријателства и како се алчни роднините. Како сте сами и слично. Ама не само моите другарки се клети. Вашите знам не се.

На moonlight-girl.55, Silver.E, PaLaVa и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Се запна ти за пријателите, и работа ќе му најдат и куќа ќе му соѕидаат, мислиш од роман ги извади. Кога си на дното најмалку пријатели имаш.

На SexiLy, naturally, Ivan4e04 и 33 други им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Во крајна сметка има и луѓе кои си продале бубрег и чуда им се случило со животот потоа.
    Само луѓе на кои работното искуство им било сума сумарум само и само на лаптоп, без особен напор, зборат за колку работни часа може да трае еден ден, месец и година. И јас со работите што ги работам терам 7 дена и празник, и у 00 ако треба и деноноќие, али е лесна работа. Психички истоштува, али во споредба со други работи кои сум ги работела...каде 8-9 саати сум била на нозе, сум кревала, влечела или била со куп секакви луѓе, после три саати работа ми требало рехабилитација. Да не збориме дека 8 саати работни се често 9, 10...

На moonlight-girl.55, Victorian, Nausicaa и 10 други им се допаѓа ова.
  10. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.693
    Стварно жално, што го боли дали биле од кол на кол битно се побитни од него и побогати па боле ги нив што си збори некој член за нив.

11. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Не знaеме дететo штo кaрaктер нoси кaкo се нoси сo живoтните предизвици , незнaеме дaли мoже дa рaбoти плус уште еднa рaбoтa знaчи не знaеме кaкo пoминувa тoј и кaкo се сooчувa сo живoтoт.Дaјте ви се мoлaм леснo е oд oвде дa пишувaме и плус некoј му ветил декa ке му пoмoгне и тoј чекaл и се нaдевaл .НЕ судете не сме сите исти и не се бoреме нa ист нaчин сигурнo и нему не му е леснo.

12. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.693
    Слушнавте за тој диџејот Мац што на патот собрал бездомник и му нашол работа и сместување е тоа ти се вика помош а не ке ти плакам кирија 10 месеци и ке ме снема.

На CrazyGirl15, Victorian, Shmizla94 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    За да не ни го земат станот,и останеме на улица,све ке работев,во тие моменти баш све.Јас да се појавев на тв,од срам и беда,татко ми би умрел,затоа што е човек кој никогаш не се жали колку и да е болно,и лошо,татко ми веше СПЕЦИЈАЛЕЦ ОБУЧУВАН ВО ТИГРИТЕ НА АРКАН,беше во повеќе специјални единици низ Балканот,пола живот му е поминат по војни.

Само да напоменам,јас молев роднини,пријатели,другари,братучеди,и све што знаев околу мене за работа да најдам,никој не ме рецкаше,бегаа сите како од ѓавол,каква црна помош,какви бакрачи,све сам,никој тогаш не ме прашал како сум,е таков е нашот народ,за лошо прв е да направи,ама за добро ептен тешко,ретки се многу луѓето што помагаат од срце и душа.

На stevemila, WarriorAngel, PaLaVa и 7 други им се допаѓа ова.
  14. babyblue23

babyblue23 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    240
    Ај бидете малку реални и не напаѓајте. Реално да правиме муабет, дечкото цела година имал платено кирија ( каде што имал и струја и вода и се). Имал материјал којшто седел недопрен само заради недостаток на луѓе. Епа извинете ама не е муабетот сам да направи куќа туку дека има и материјал, но немал работна рака. Ако сакал можел да излезе и да се изјасни за да се пријават мајстори доброволно, а не цела година да молчи и да чека од Боки. Па добро луѓе кога гледате не иде, преземете ја работата во свои раце. Правиме муабет за дечко со платена цела година кирија, плата, татко сместен и материјал. Му фалат само луѓе доброволци за кои тој не подигнал акција да ги пронајде. Нема ни потреба втора работа и сите други муабети, не ја губете поентата. Реалноста е тоа. Не викам дека му е лесно. Ама ај размислете во државава колку има шо немаат обезбедено ни тоа шо има тој. Боки не го бранам, сеуште е најантипатичен ама мислам дека тука пола вината е и на дечкото. Ако знаеш дека ти треба нешто, бори се со сите сили, не да чекаш наредна зима.

На staycalm, Gosh, Русата и 6 други им се допаѓа ова.
  15. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.578
    @ЕденЧлен толку ли си горд што татко ти бил обучуван кај Аркан? Можеби не е темава за тоа, ама знаеме кој бил Аркан.

На DAngel, Gosh, candy.cane и 5 други им се допаѓа ова.
  16. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Погрешно си ме сватила,тоа е проблемот,што бил обучуван кај таков УБИЕЦ,затоа никогаш не сум имал ТАТКОВСКА ЉУБОВ И ГРИЖА.

На eli25, ZAHRA и smb asr им се допаѓа ова.
  17. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.346
    Допаѓања:
    19.851
    Јас имав неколку и сеуште ги имам и кога бев на дното и сега. Ми имаат многу помогнато. Тоа е до луѓето јас никогаш не би напуштила пријател кој му треба помош и е во лоша ситуација.

На eli25 и candy.cane им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Абе зошто за темава околу Боки и детево одите во крајности и едните и другите .
    Факт е дека детето е работоспособно.
    Факт е дека Боки е се само хуманитарец не.
    Се убедивте сите или има уште неупатени?
    Факт е и дека раб во кладилница е една од најлесните рсботи ако не и најлесна што сум работела.

И да, факт е дека нешто можел и сам да чепне околу куката.
    Но очигледно и он му верувал на Боки .
    Кажете една кладилница со полно раб време а е плата реална 12000?
    Ајде кога сакате да сме прецизни .
    Јас реално не прочитав нигде никој да напиша дека кука се прави си 200 евра.

На Gosh, Nausicaa, VDT2906 и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Колку години има пејачката на Љубојна? Ич не можам да ја проценам :?:

20. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.588
    Milena veke ne gi reklamira pizamite :D epten kratko im traese sorabotkata :wasntme:

На Antebellum и didisi им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.